Geen bal op tv | Toedeloe: afscheid met Thierry Baudet

Foto: copyright ok. Gecheckt 09-02-2022 copyright ok. Gecheckt 09-02-2022
Serie: ,

COLUMN - Ik vind m’n eigen mening steeds vermoeiender. Andermans mening trouwens ook. Ik zie Thierry Baudet met open blouse bij DWDD een of andere seksgoeroe verdedigen van wie ik die middag voor het eerst het bestaan vernam omdat iemand mij op Facebook wees op het immens slechte stuk dat Thierry Baudet over het fenomeen had geschreven op The Post Online.

Een korte samenvatting van het stuk: jonge vrouwen zijn monsters, en omdat jonge mannen leren dat vrouwen godinnen zijn, moeten ze weer leren hoe de monsters getemd moeten worden, dat nee ja betekent en dat niets haar zo opwindt als een man die haar vernedert. 

In DWDD zegt Thierry Baudet dat de youtube-filmpjes van de seksgoeroe miljoenen keren zijn bekeken. Dat is zijn belangrijkste argument. En dat hij er zelf een boek over heeft geschreven, waarvoor hij grondige research heeft gedaan. Alsof drie keer zeggen dat je ergens veel over hebt gelezen mij overtuigt van je gelijk.

En zo’n jongen krijgt dan op diverse podia de ruimte om zijn mening te verdedigen. Een mening die te vervelend is voor woorden en een verdediging die te belabberd is om de moeite op te kunnen brengen het hoofd voor te schudden. En alsof het niet erg genoeg is dat zo’n jongen op diverse podia de ruimte krijgt om zijn waardeloze zegje te doen, gaat iedereen er ook nog eens over schrijven. Moi incluis. Dan zult u zeggen: schrijf er dan niet over. Laat het gaan. Maar dat lukt me niet. Vermoedelijk omdat ik het onverdraaglijk vind dat Thierry Baudet door al die aandacht in zijn veronderstelling wordt bevestigd dat de wereld zijn mening nodig heeft. Terwijl de wereld zijn mening kan missen als een kippenboer de vogelgriep.

Intussen slepen mijn vingers zich moeizaam over het toetsenbord, als een oud, moegestreden mannetje dat nog maar weinig vreugde haalt uit het leven sinds iedereen die hem dierbaar was het aardse heeft verlaten. Ik doe er tegenwoordig uren over om deze stukjes te schrijven. De woorden wegen te zwaar. Ik wil belangrijke dingen zeggen, maar terwijl het uit mijn vingers komt, zie ik hoe onbeduidend het is. Al weken heb ik geen zin meer om te zien wat u hieronder voor aardigs of onaardigs heeft te melden. Ik ben zo klaar met mijn eigen mening dat alleen al het idee dat er mensen zijn geweest die de tijd en moeite hebben genomen om het te lezen mij met schaamte vervult. Ik probeer het te negeren, net te doen alsof u er niet bent. Terwijl u eerder mijn brandstof was.

Enfin, wat ik wil zeggen: u hoeft voorlopig geen wekelijks stukje meer van mij te verwachten op deze plek. Ik moet mijn schrijfplezier zien terug te vinden, mijn plek in dit digitale tranendal herijken, mijn woorden laten loskomen van mijn mening zodat ze frank en vrij kunnen uitvliegen. Toedeloe.

Reacties (61)

#1 pedro

Ik hoop dat je snel je inspiratie terug krijgt Max.

En wat betreft Thierry Baudet: die gast krijgt gewoon zo veel aandacht, omdat hij zegt, dat wat een deel van de mannen droomt ook de stiekeme wens van vrouwen is. Daarom krijgt hij veel bijval van mannen die hun vooroordelen over vrouwen graag bevestigd zien.

Baudets mening en die van zijn held in een notendop: een vrouw in een minirok vraagt er om verkracht te worden, ook al zegt ze nee. Als autochtone blanke man krijg je daar van sommigen bijval voor, of dan wordt je vrouwelijke discussiepartner belachelijk gemaakt (GS…). Als een allochtoon dit zou zeggen, staan diezelfde wolven te huilen over de vrouwonvriendelijkheid van allochtonen…

 • Volgende discussie
#2 Vipsania Agrippina maior

Heb altijd te doen met Tegenlicht dat zo braaf probeert om het maatschappelijk debat richting interessante thema’s te sturen. Maar waar gaat het in 2014 over “vrouwen vragen erom”, een hernieuwde interesse in rassenleer, Zwarte Piet als nationale schat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Jack Random

Volgens mij heet die techniek om vrouwen te veroveren gewoon verkrachting. En krijg je daar een fijne gevangenisstraf voor. Samen op één cel met Bubba. Die ook wel van versieren houdt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Joop
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 McLovin

Jammer Max dat je een lange pauze inlast. Krijgen lieden als Baudet toch hun zin…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Henk van S tot S

Dat je, waar dan ook door gelouterd, over niet al te lange tijd mag terugkeren!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Nonkel

Doeg Max.

“Ik ben zo klaar met mijn eigen mening”
Dat spreekt heel erg in je voordeel. Heel gezond namelijk.
Wat Baudet betreft, een ieder kan hieruit enkel uit eigen ervaring spreken. Nu chargeert hij tamelijk, maar in de kern ben ik het wel met hem eens. Als getrouwd man moet je wat voorzichtiger zijn natuurlijk, maar wat mevrouw Nonkel en zijn vroegere veroveringen opwind….. Dat kan men opvatten als vrouwonvriendelijk. Maar het werkt wel voor mij. Dus als je bij mij voor advies aanklopt, dan krijg je iets soortgelijks te horen (iets tammer).
Als je bij de buurman aanklopt voor advies, zal hij je weer vertellen hoe hij denkt dat de vrouw in elkaar steekt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Emile M

“Als een kippenboer de vogelgriep”. Daarom ga ik je missen. Rust zacht maar denk er aan tijdig weder op te staan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 pedro

@7: voor de mannen die Baudet geloven, is het inderdaad geen optie om het aan de vrouwen zelf te vragen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Nonkel

@9:
Hoe weet je dat? Mij is namelijk wel eens aangegeven wat de voorkeur eigenlijk is. Dus je stelling gaat niet voor alle Baudet-gelovers op.

Wat mij verder opvalt is dat men hier zo Rooms is. Alsof ik de enige hier zo ben op Sargasso… Dat geloof ik niet. Ik ben waarschijnlijk de enige die durft toe te geven dat ik een seksistische klootzak kan zijn en dat botvier op een vrouw, die er van kan genieten. Alsof niet bijna alle mannen en vrouwen allerlei diepe verlangens hebben die soms vernederend en manipulatief kunnen zijn. We zijn bijna allemaal viespeuken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 AltJohan

@Nonkel: +veel

@pedro: het is maar net aan welke vrouw je het vraagt:
http://www.muzera.nl/i-love-julien-blanc/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Lethe

Godver Max, ik zal je missen.
Ik begrijp moe van je eigen mening, maar ik las de jouwe graag. Heb ook ontzettend genoten van de groei van je schrijfsels. Maar dat de moeheid toeslaat, dat is ook begrijpelijk.
Tot snel! Hoop ik.

En over Thierry Baudet, wat mij betreft weinig. Behalve hou je bek dicht en broek idem. Los van onderlinge wel afgesproken (mag ik hopen) dingen, zie hierboven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 pedro

@10: je spreekt voor jezelf.

@11: je moet het aan alle vrouwen vragen. Laat ik het zo stellen: vrouwen vinden dat waarschijnlijk ongeveer net zo leuk, als mannen het leuk vinden om door een groep homo’s verkracht te worden.

O en btw: jullie zien vast wel wat in de islam. En dan wel de strengere vormen, natuurlijk, waar de vrouw ppk zo gezien wordt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Nonkel

@13:

“je spreekt voor jezelf.”
Uiteraard.

“je moet het aan alle vrouwen vragen. Laat ik het zo stellen: vrouwen vinden dat waarschijnlijk ongeveer net zo leuk, als mannen het leuk vinden om door een groep homo’s verkracht te worden.”

Onmogelijk. Je kunt het niet aan alle vrouwen vragen. Dat is om praktische redenen niet te doen. Dus hoe kom jij er bij dat vrouwen het waarschijnlijk niet zo leuk vinden? Kun jij wel namens anderen spreken? En wie geeft jouw dat mandaat?
Kan het zijn dat ik op andere vrouwen afstap dan jij, en dat we daardoor andere opvattingen en ervaringen over vrouwen hebben? Misschien reageren vrouwen op jouw wel heel anders dan op mij. Dat is ook nog een optie. Hoe ziet de vrouw een man? Als ‘ de man ‘ al bestaat natuurlijk.

Wat de Islam hiermee te maken heeft weet ik niet. Waarom haal je dat erbij? Het komt nogal of topic over namelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Jona Lendering

Bedankt voor je bijdragen Max.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 AltJohan

@pedro: PUA-trainingen zijn er ten eerste om de man verder te helpen. Als de vrouw er ook plezier aan kan beleven (zie Nonkel’s echtgenote of Krista Steenbergen**) is dat mooi meegenomen.

** http://www.muzera.nl/i-love-julien-blanc/

Wat betreft islam: Ik denk dat een moslim ook veel plezier kan beleven aan een PUA-training. Niet allemaal natuurlijk, velen hebben het niet nodig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Thallman

En laat dat soort pulp als het boek van Baudet bij vrouwen razend populair zijn. Twilight, 50 shades of gray, die nieuwe BBC serie en meer van dat soort erotische verhalen over op het zachtst gezegd vrouw onvriendelijke relaties.

Maar omdat dat niet met het feministische wereldbeeld overeenkomt wordt er niet over gesproken, behalve als iemand die deze feiten benoemd veroordeeld moet worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Prediker

@17 Nogal wat vrouwen schijnen er erotische verkrachtingsfantasieën op na te houden. Betekent ook niet dat ze daadwerkelijk aangerand of verkracht willen worden.

Je moet fantasie en werkelijkheid wel uit elkaar blijven houden. Niet iedereen is daar blijkbaar intellectueel toe in staat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Inca

@14, ik zal namens mezelf spreken: ik wens niet verkracht, geintimideerd of gedomineerd te worden. Ik hoef ook niet op zo’n manier aangesproken te worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Joop

Hoe was het ook alweer? De meeste meiden worden ontmaagd tegen hun wil. Toch blijven ze bij het vriendje, want ja, je wilt niet als hoer worden nagewezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Lethe

19 idd, helemaal eens. Precies dat. Ik wilde nog afwachten, maar lijkt toch wel een kant op te gaan met de reacties.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Thallman

@18
Mijn ervaring is dat bij zowel mannen als vrouwen, de seksuele drang maar al te al vaak boven de intellectuele mening gesteld wordt als puntje bij paaltje komt.

De populariteit van misogyne erotiek zal op een Freudiaans niveau wel een verband hebben met de populariteit van het feminisme.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Jeroen Laemers

@19:

Tegen dovemansoren.

Omdat sommige vrouwen (al dan niet bij gelegenheid) er geen moeite mee hebben seksistisch te worden behandeld, denken bepaalde figuren dat ze dergelijk gedrag bij alle vrouwen kunnen uitproberen.

De notie van toestemming, ofwel consent, is te moeilijk voor ze. Althans zolang hen dit ergens in beperkt – andersom gelden uiteraard hele andere regels.

Zo rolt dit soort jongens nou eenmaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Prediker

@22 Jij probeert in #17 uit de populariteit van fantasievolle lectuur af te leiden dat vrouwen ook in de echte wereld opgewonden raken van mannen die hen aanranden.

Dat is net zoiets als uit de populariteit van gewelddadige computerspelletjes afleiden dat mannen moorden over het algemeen hartstikke leuk vinden.

Oorlogsfilms, ook heel populair; dus waarom komen al die veteranen toch terug met posttraumatische stress-stoornis?

Zoals ik al zei: je moet fantasie en realiteit uit elkaar blijven houden. Als je op fantasie en fictie je analyse van de werkelijkheid construeert, gaat er van alles mis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Thallman

@24
Met het verschil dat gewelddadige computerspelletjes geen seksuele drang zijn.

Doen alsof dit enkel fantasie is die los van de werkelijkheid staat, is het opzetten van oogkleppen. Mensen worden opgewonden van porno omdat ze opgewonden worden van seks, mensen worden opgewonden van misogyne porno omdat ze opgewonden van misogynie. Als mensen ergens opgewonden van worden, dan is porno de plaatsvervanger.

Porno/erotiek is een uiting van seksuele drang, gewelddadige films en computerspelletjes zijn geen uiting van gewelddadigheid.

Het is heel erg jammer, maar misogynie blijkt een stuk opwindender te zijn dan feminisme. Niet voor alle vrouwen, gelukkig niet, voor veel types echter wel. Types die er door er foute mannen zo tussen uit gepikt worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 AltJohan

@Inca: “Ik wens niet verkracht, geintimideerd of gedomineerd te worden. Ik hoef ook niet op zo’n manier aangesproken te worden.”
De PUA-trainingen zijn er in eerste instantie niet voor jouw wensen en behoeften, maar voor die van de cursist.

Overigens, verkrachting en ernstige intimidatie zijn gewoon strafbaar en zo hoort het ook.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Klaas K

Ik mis je nu al, Max. Stiekem kon je mening mij nooit zo gek veel schelen. Het ging me vooral om de manier waarop je e.e.a. verwoordde. Mijn favoriete stukken waren die waarin je simpelweg beschreef wat je zag, scène na scène, shot na shot. Vooral als je dat wist te linken aan een of andere al dan niet actuele gebeurtenis. Je bent een meester in het voortkabbelende. Maar dat is mijn mening. Het ga je goed!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Nonkel

@23:
Onzin. Inca geeft duidelijk haar mening aan tegenover mij en die is niet aan dovemansoren gericht. Ik stel die mening op prijs en vind het leuk dat een vrouw ook wat zegt in dit topic. Daarnaast is het niet aan jouw om zomaar te oordelen of dat aan dovemansoren gericht is, of denk je mij goed te kennen soms?

“De notie van toestemming, ofwel consent, is te moeilijk voor ze.”
Je insinueert hier dat ik dom ben en misschien wel erger. Waar komt die haat toch vandaan? Waarom heb jij er zo’n moeite mee dat dominante mannen Inca wellicht van mening kunnen doen veranderen door dominant en manipulatief te zijn? Let op, ik zeg WELLICHT. Lang niet elke vrouw is hetzelfde.

Andersom geldt precies hetzelfde. Vrouwen krijgen ook van alles gedaan bij mannen door manipulatief te zijn. Ook dingen die ze ‘eigenlijk’ niet wilden. Die mannen zijn slapjassen, maar die vrouwen worden niet direct verkrachters genoemd. Die mannen zijn misschien toch eigenlijk wel gelukkig, als ze buiten bij de winkel op vrouwlief zitten te wachten, of thuis luiers verschonen.

Dat deze conservatief hier nou moet oproepen tot ruimdenkendheid. Dat is toch een gotspe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Inca

@26, het probleem is als die mensen het gaan toepassen in het openbare leven. Dan wordt het ineens ook mijn zaak. Als ze het bij trainingen houden, en verder uitsluitend mensen lastig vallen in besloten clubs waar iedereen mee instemt – prima. Mijn feestje is het niet, maar daar heb ik inderdaad niet mee te maken.

In 14 werd er gesproken over wat vrouwen ervan vinden. En men kan niet voor anderen spreken, maar ik kan in elk geval wel voor mijzelf spreken: ik wens niet zo aangesproken te worden, noch zo behandeld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Jeroen Laemers

@28:

Waarom heb jij er zo’n moeite mee dat dominante mannen Inca wellicht van mening kunnen doen veranderen door dominant en manipulatief te zijn?

Zie #19.

Dus zoals ik al zei: tegen dovemansoren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 AltJohan

@29: Een efficiënte PUA-techniek filtert jou eruit voordat je aangesproken wordt. Vaak zijn er al non-verbale clues als iemand niet aangesproken wenst te worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Joost

Ik sluit me bijna compleet aan bij @Klaas. Maar door de manier waarop je het opschreef bleef je mening bij mij vaak ook hangen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 AltJohan

@Nonkel: ik vind jouw gespeculeer over Inca ongepast. Laat haar met rust.

Het kan zelfs een overtreding zijn van de sargasso-huisregels. Het kan je een ban opleveren en dat zou ik zonde vinden, want jij lijkt mij een toffe gast.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 su

@31 Een efficiënte PUA-techniek filtert jou eruit voordat je aangesproken wordt. Vaak zijn er al non-verbale clues als iemand niet aangesproken wenst te worden.

Volgens de altijd weer sprekende voorbeeld wordt je juist geleerd om verbale communicatie niet te accepteren, laat staan de non-verbale variant..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 AltJohan

@su: in het andere topic** hierover stond een link naar een vpro-documentaire***.

** https://sargasso.nl/wvdd/pickup-artistry-de-praktijk/

*** http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/14916/Docs_Op_3_De_Verleiders.html

Daar gaat er juist wel om goed te letten op non-verbale cues.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 P.J. Cokema

@32: Dat had ik nou ook. Hulde aan de stukjes, er valt een gat op Sargasso. Een nuance die ik zal missen. Misschien moeten “Het beste van Max op Sargasso” eens bundelen.
Of we nemen Nurks gewoon over ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Noortje

Succes met zoeken naar het schrijfplezier @Max. Voor de stukjes tot nu toe: dank! Een genot om te lezen.

@Nonkel ik sluit me aan bij @Inca.

Verder schrijf je “we zijn allemaal viespeuken”. Prima, botvier op je partner(s) waar je zin in hebt. Ruim voldoende mogelijkheden in diverse fetish. Maar zelfs bij zaken als BDSM of uitgevoerde verkrachtingsfantasieen, is ‘consent’ een van de basiselementen, van beide partijen. De acties van B label ik als aanranding: Er van uitgaan dat er een wederzijdse wens en toestemming is, wanneer je iemands keel dicht knijpt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 zuiver

Tsja Max, schrijven naar aanleiding van TV is dodelijk zoals de TV dodelijk is. Meestal figuurlijk en geestelijk maar vast soms ook letterlijk. Zoek inspiratie in de werkelijkheid. Gekker dan dat kun je het niet krijgen. En TV is in ieder geval niet de realiteit.

De vraag is of het internet dat is. Je digitale tranendal toont je twijfel. Probeer een Zen-klooster.

Bedankt zo ver.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 pedro

@14: het feit dat mogelijk sommige vrouwen dat wel waarderen (zoals er ongetwijfeld ook zullen zijn die niet durven zeggen dat ze het niet waarderen) geeft mannen niet het recht alle vrouwen zo te benaderen.

PS: de conservatieve fundamentalistische islam heeft ook zulke mooie misogyne ideeën. Het valt mij op dat veel islamcritici, die dat graag aanvoeren als argument tegen de islam, in deze discussie nu juist het eigen misogyne gedrag verdedigen…

@All: Ondanks alle mooie woorden en trainingen zullen er helaas toch veel vrouwen slachtoffer worden van praktijken waar ze niet van gediend zijn door dit soort vrijblijvende mannendiscussies.

De vrouwen, die hier gereageerd hebben, hebben in elk geval duidelijk ‘Nee’ gezegd tegen dit soort zaken. Maar ja, dat zijn ‘maar’ vrouwen hè. Die bedoelen uiteindelijk toch ja, als we deze theorie moeten geloven…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Amateur Commenter

@17: In jouw definitie zouden alle mannen dus het liefst in het gezelschap van 3 negers de anus van een vrouw verscheuren. Dat is namelijk één van de meest populaire categorieën op zgn ’tube’ sites.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 AltJohan

@pedro: “…. niet het recht alle vrouwen zo te benaderen. “
Ik ben geen jurist., uiteindelijk bepaald de wet wat wel en niet mag. Ik ben er voorstander van om conform de wet te handelen. Wie dat niet doet, loopt het risico om handhavers achter zich aan te krijgen.

..veel vrouwen slachtoffer worden van praktijken waar ze niet van gediend zijn door dit soort vrijblijvende mannendiscussies.
De trainingen zijn er in eerste instantie op gericht de client te dienen en niet de vrouw. En een toename van vrouwelijke slachtoffers, dat zou best kunnen. Immers hoe meer gewaagde interacties er tussen mannen en vrouwen plaatsvinden, hoe meer kans op ongelukjes. Het is net zoals met vuurwerk, dat is ook gevaarlijk.

Het punt is, de behoefte bij bepaalde mannen aan intimiteit is zo groot, dat ze er toch voor kiezen om niet passief te blijven en dus worden ze cursist.

Overigens, er zijn ook trainingen voor vrouwen om een geschikte man aan de haak te slaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Sjap

Verlichting Max! Nieuws is maar nieuws en staat over het algemeen heel ver af van je eigen leven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 pedro

@41:

uiteindelijk bepaald de wet wat wel en niet mag.

Vrouwen tegen hun zin seksueel misbruiken mag niet.

En een toename van vrouwelijke slachtoffers, dat zou best kunnen

Dat lijkt mij voldoende reden om die gast daarvoor verantwoordelijk te houden. Gewaagde interacties vind ik in dit verband wel een erg weinig toepasselijk eufemisme. Dat betekent hier immers, dat vrouwen tegen hun zin en met fysieke en lichamelijke dwang sex moeten hebben met mannen, in de hoop, dat het een vrouw is, die nee zegt maar ja bedoelt. Dat soort praatjes horen in een beschaafde maatschappij niet thuis. Er moet uit worden gegaan van het feit, dat een vrouw die nee zegt in de meeste gevallen ook nee bedoelt. En de paar vrouwen die dan toch graag aangerand of verkracht zouden willen worden, kunnen daar gewoon afspraken over maken, met hun man, of hun vriend.

De vergelijking met vuurwerk is ook een beetje vreemd. Ook bij vuurwerk bestaan er immers allerlei regels. Maar goed, voorbeeld geaccepteerd. laten we dus ook duidelijke regels maken voor wat wel of niet acceptabel is in relaties. O wacht nee, die zijn er al. Aanranding en verkrachting is al verboden.

Een behoefte aan intimiteit kan erg groot zijn, en het is heel mooi als ze daarvoor op cursus gaan, maar niet als ze daar leren dat als vrouwen nee zeggen ze ja bedoelen, want dat is in verreweg de meeste gevallen niet waar. Dat zijn macho sprookjes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Inca

En een toename van vrouwelijke slachtoffers, dat zou best kunnen. Immers hoe meer gewaagde interacties er tussen mannen en vrouwen plaatsvinden, hoe meer kans op ongelukjes. Het is net zoals met vuurwerk, dat is ook gevaarlijk.

Het leven is vol teleurstellingen. En dus mag je niet legaal met het mooiste vuurwerk spelen (en mag het over het algemeen zelfs helemaal niet), en mag je ook niet vrouwen lastigvallen. Afweging van de collateral damage. In beide gevallen moet de kick van de (meestens) mannen maar even wijken voor de andere mensen die geen zin hebben in hun integriteit aangetast te worden.

Dat er nog regelmatig omstanders of honden een oog ofzo verliezen lijkt me erg genoeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 AltJohan

@pedro: jij stelt de behoeften van de cliënten helemaal niet centraal. Als je dat zou doen, dan zou je verhaal misschien wel aanslaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 pedro

@45: inderdaad. In dit geval stel ik het belang van de vrouwen centraal. Ik ga de belangen van de cliënten pas centraal stellen als die gast zijn verhaal aan past. Als een vrouw nee zegt bedoelt ze nee, en heb je als man geen recht om dan desnoods met geweld toch je ‘behoefte aan genegenheid’ te stillen. Dat zie k dan overigens niet als een behoefte aan genegenheid hoor, maar als machtswellust.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Sasha Berkman

Die Thierry moet gewoon uit de kast komen.
Wat een idioot.

“Hoe kan ik man zijn?” LOL

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Prediker

@47 Begrijp ik nu goed dat jij homoseksuelen per definitie als minder mannelijk beschouwd dan heteroseksuelen?

Homo’s komen in alle soorten en maten, van tasjesdragende queers tot sportschooltypes en bebaarde knuffelberen.

Vind je het niet een beetje hypocriet van jezelf om vrouwvijandig seksisme te bestrijden met het verkondigen van homovijandige stereotypen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Sasha Berkman

@47, nee, dat begrijp je verkeerd. Je bent duidelijk een idioot omdat je dat veronderstelt.

later

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Sasha Berkman

BTW Prediker: Ken jij eigenlijk wel een homo?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Prediker

@50 Als je zegt dat Baudet gewoon “uit de kast” moet komen omdat hij zich afvraagt hoe hij man kan zijn, dan koppel je zijn vermeende gebrek aan mannelijkheid aan latente of stiekeme homoseksualiteit.

Daarmee zet je dus het stereotype voort dat homo’s in de regel onmannelijk zijn, verwijfd, mietjes.

Hoezo, homofoob?

@51 Nee joh, ik leef onder een steen, nou goed?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Sjap

oh god kan Sasha niet gewoon bij frontaalnaakt blijven

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 AltJohan

@Inca: ” In beide gevallen moet de kick van de (meestens) mannen maar even wijken voor de andere mensen die geen zin hebben in hun integriteit aangetast te worden.”

Ik snap dat jullie je kwetsbaar voelen. Eén van de meest krachtige manieren om nee te zeggen is de volgende: “Ophouden, nu!! Anders bel ik de politie” .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 pedro

@54:

Eén van de meest krachtige manieren om nee te zeggen is de volgende: “Ophouden, nu!! Anders bel ik de politie”

Het lijkt me niet, dat je dat daarna aan de mannen adviseert, dat ze dat moeten negeren, zoals de cursus wel doet, en dan ben je het dus niet met de cursus eens, of in elk geval duidelijk niet met het deel van de cursus, dat daar over gaat en dat steeds benadrukt wordt door Julien Blanc. Daar kun je het na dit advies aan Inca gewoon niet mee eens zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 AltJohan

@pedro: “Het lijkt me niet, dat je dat daarna aan de mannen adviseert, dat ze dat moeten negeren, zoals de cursus wel doet, “

Ik waarschuw je. Ik denk dat je er bij de rechter niet mee wegkomt! Ook niet als je zegt dat je dacht dat het mocht van Thierry of Julien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Ikje Ergens
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 AltJohan

@57: Wat een heerlijke blije lul is die Thierry toch. Met zijn hilarische toneelstukjes

Hij kan vrouwen en mannen in ieder geval een onvergetelijke avond bezorgen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Ikje Ergens

@58: Ehm… gezien dat het satire is en geen verslag van een avond met T.?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 AltJohan

@Ikje: Dat maakt niet uit, want hij is een blije lul.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Ikje Ergens

@60: Nee, hij is een sneue neofascist die spreekt op de IJzerwake, Vlaams Belang “avant garde” noemt en geweld tegen vrouwen verheerlijkt.

 • Vorige discussie