Over Sargasso

Sargasso bestaat sinds 2001 en is daarmee één van de oudste weblogs in Nederland. In de rijke historie van Sargasso vind je onder meer de introductie van het liveblog in Nederland, het munten van de term reaguurder, het op de kaart zetten van datajournalistiek, de strijd voor meer transparantie in het openbaar bestuur (getuige de vele Wob-procedures die Sargasso gevoerd heeft) en de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Hockeystick voor de klimaatontkenner van het jaar. Je kunt onze geschiedenis hier bekijken.

Platform
Als rode draad door het bestaan van Sargasso loopt de overtuiging dat bloggers en lezers elkaar aanvullen en versterken. Het is onze missie om een laagdrempelig platform te creëren waarop mensen kunnen publiceren, reageren en discussiëren.

Onze bloggers nemen het nieuws door en ontleden het, lezers reageren daarop, wat weer kan leiden tot nieuwe ideeën en artikelen. Zo onderzocht Sargasso met hulp van tientallen vrijwilligers het cameratoezicht in Nederland.

Community
Sargasso is niet alleen platform voor discussie, maar ook een community van gelijkgestemde mensen.  Sargasso heeft een progressieve signatuur, maar is niet dogmatisch. We zijn onbeschaamd intellectueel en kosmopolitisch, maar tegelijkertijd hopeloos genuanceerd. Dat betekent dat we de wereld vanuit een bepaald perspectief bezien, maar openstaan voor andere zienswijzen.

Ieder lid van de community draagt op zijn eigen manier bij aan het voortbestaan van Sargasso. Of dat nou is door te schrijven, te reageren of te doneren.

Doneer
De redactie van Sargasso bestaat uit een club vrijwilligers. In 2011 kregen we een eenmalige subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Pers. Inmiddels draaien we volledig op donaties. Lees meer over hoe je kunt bijdragen om Sargasso te ondersteunen.

Lees meer
Geschiedenis van Sargasso
Aanmelden als blogger
Privacy/Cookies
Huisregels
Gastbijdragen