Welkom

Welkom in het café! Lockdown of niet, hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje nog steeds alles besproken worden wat elders off topic is.

Klets gezellig mee, of start hier een nieuwe discussie. Houdt u wel anderhalve meter afstand?

Cafépraat (2876)

#420 Bismarck

Er is weer een Pegasus-misbruiker opgespoord: Niet helemaal onverwacht, ook Israel heeft het illegaal ingezet.

#401 Hans Verbeek

Het Corona-Toegangs-Bewijs (coronapas) blijkt helemaal niet zo effectief als de voorstanders ervan willen doen geloven. Onderzoekers van TU Delft en UMC Utrecht komen tot de conclusie dat het effect zeer beperkt is.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/onderzoekers-kraken-2g-systeem-op-dit-moment-niet-effectief-bij-heropening-samenleving~bf7e4a5e/
Een tweede effect van het CTB: het overhalen van de ongevaccineerden hebben de onderzoekers ook bekeken:

Ook het andere veronderstelde effect van 2G en 3G – mensen bewegen om toch een prik te halen – lijkt beperkt. De onderzoekers vroegen drieduizend volwassenen, van wie 783 ongevaccineerd, naar hun gedrag met betrekking tot het coronatoegangsbewijs. 69 procent van de ongevaccineerde respondenten zegt zich nooit te zullen laten vaccineren. Een uitbreiding van de coronapas verandert daar niets aan. 9 procent zou zich juist laten vaccineren als de coronapas wordt afgeschaft.

#401.1 Frank789 - Reactie op #401

[ Het Corona-Toegangs-Bewijs (coronapas) blijkt helemaal niet zo effectief ]

HÈT CTB bestaat niet, dat moet je opdelen in 3G, 2G en 1G en vervolgens opdelen in effectiviteit bij de Delta of de Omicron variant plus de mate van immuniteit van de bevolking.
.
[ mensen bewegen om toch een prik te halen – lijkt beperkt ]

Ja, dank je de koekoek. De halfzachte weigeraars of ongeïnteresseerden hebben zich al vorig jaar over laten halen met 3G om toch naar de McDonalds te kunnen. Dat 2G de harde kern niet gaat overhalen is dan geen verrassing meer.
.
Conclusies over de effectiviteit van CTB beleid:
1. Het Risico Taxatie Model laat zien dat de invoering van CTB beleid het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames onder bezoekers van CTB locaties kan verlagen, in zowel de Deltavariant als in de Omikronvariant scenario’s. Het invoeren van 1G heeft een veel grotere invloed op het verlagen van besmettingen en ziekenhuisopnames onder bezoekers dan het invoeren van 2G of 3G. De effectiviteit van 2G en 3G is lager in de Omikronvariant scenario’s dan in de Deltavariant scenario’s.

2. Het Next Generation Model laat zien dat bij de epidemiologische situatie van november 2021 (Deltavariant was dominant en reproductiegetal lag rond de 1,0) het reproductiegetal door CTB beleid tot onder de 1,0 gebracht kon worden. Het model laat ook zien dat CTB beleid er bij de epidemiologische situatie van januari 2022 (Omikronvariant is dominant en uitgangsreproductiegetal ligt rond de 1,8) niet voor kan zorgen dat het reproductiegetal onder de 1,0 komt.

3. Het Next Generation Model laat zien dat het effect van 1G op de verspreiding van het virus in de samenleving in zowel de Deltavariant als Omikronvariant scenario’s minder afhankelijk is van de mate van immuniteit van de bevolking dan 2G of 3G. Het effect is vooral groot als 1G op veel locaties (en dus contacten) van toepassing is en de kwaliteit van de toegangstesten hoog is. Uiteraard is het toepassen van 1G op heel veel locaties moeilijker uitvoerbaar dan het toepassen van 1G op een beperkt aantal locaties.

4. Het Next Generation Model laat zien dat het effect van 2G en 3G op de verspreiding van het virus in de samenleving in zowel de Deltavariant als de Omikronvariant scenario’s sterk afhangt van de mate van immuniteit van de bevolking. 2G en 3G zijn vooral effectief bij een groot verschil in bescherming tussen de groep ongevaccineerden die geen CTB heeft en de groep die een CTB heeft gekregen via een vaccin of omdat zij een herstelbewijs hebben gekregen. De effectiviteit van 2G en 3G neemt in deze situaties ook toe als het beleid wordt toegepast op meer locaties.

#401.2 Bismarck - Reactie op #401

Het Corona Toegansbewijs blijkt effectiever dan tegenstanders willen doen geloven; Onderzoekers hebben bewezen dat het effect heeft. Aangezien met name tegenstanders het onderzoek quoten, ga ik ervan uit dat ze de conclusies ondersteunen.

#315 Joop

Prachtig Rutte staat weer op de kaart:

“Olaf Scholz Decides To Honour Angela Merkel’s Tradition Of Giving Dutch PM Mark Rutte A Free Lunch Every Month”

Ik denk dan aan EU beleid, bijvoorbeeld Oekraïne, want hoe ver is de EU al internationaal bezig als alle defensieministers van de lidstaten bij elkaar zaten in Brussel?

#276 beugwant

Een necrologie die de bechdeltest niet zou doorstaan.

hij was een briljante producer, maar een slechte echtgenoot

#276.1 Bismarck - Reactie op #276
#276.2 Co Stuifbergen - Reactie op #276

Ik denk wel eens dat in de muziek-industrie de artiesten makkelijk te vervangen zijn, en de producenten aan de touwtjes trekken.

Maar inderdaad, met zo’n necrologie weet ik nauwelijks wat de prestaties van Ronnie Spector geweest zijn.

De Ronettes? nooit van gehoord, en ik ben al 50 jaar oud…

#177 Bismarck

Je hoort wel eens zeggen dat Engel een wappie is, maar dat ie zover heen is dat ie dit beweert:
“Gezien de terrorismefinanciering en de banden met de Open Society Foundation die ook in sommige landen als een terroristische organisatie wordt gezien, willen wij weten op wie zijn naam deze woning staat” (Tweet inmiddels door Twitter verwijderd)

#177.1 JeroenT - Reactie op #177

Ik denk dat acties zoals van de malloot die voor Kaags huis stond met een fakkel, maar zeker ook het publiceren van privé-adressen, meer met terrorisme te maken hebben…

#177.2 Bismarck - Reactie op #177.1

Soms gun Engel wel eens dat ie zou wonen in één van die door hem niet nader gespecificeerde “sommige landen” waar hij het over heeft. Ik gok zo dat hij daar zelf namelijk ook al lang als terrorist veroordeeld zou zijn (of de diagnose sluipende schizofrenie had gekregen).

#177.3 Lethe - Reactie op #177

“Twitter heeft dinsdag twee accounts van Viruswaarheid-voorman Willem Engel opgeschort. Het gaat om het account @Willem_Engel en om @dancalegria, het account van zijn dansschool. Als reden meldt het sociale medium: „Twitter schort accounts op die Twitterregels schenden.” De precieze reden van de opschorting is onduidelijk; Twitter was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Afgelopen zondag plaatste Engel de adresgegevens van D66-leider en minister van Financiën Sigrid Kaag op Twitter. „Het is wellicht privé, bij voorbaat excuus”, schreef Engel bij het screenshot met het adres.”

(Bron:NRC.nl)

#256 Hans Custers

Interessant standpunt van de nieuwe minister van justitie:

De minister vindt wel dat iedereen zich aan de regels moet houden, maar “dat is aan de mensen zelf”, zegt zij. “Je doet het ook voor je eigen gezondheid en voor je omgeving.”

#256.1 Frank789 - Reactie op #256

En prompt gaan de winkels met steun van gemeenten en provincies weer open:
https://nos.nl/artikel/2412851-steeds-meer-winkels-gooien-deuren-open-en-meerdere-gemeenten-vinden-dat-goed

“Naleving is meer wat u en ik ervan maken dan dat de politie er rond moet gaan lopen”.

Ik ben benieuwd op welke andere beleidsterreinen ze dit ook gaat toepassen.

#256.2 Hans Verbeek - Reactie op #256

Ze is van de VVD, de volkspartij voor VRIJHEID en demagogie.
Het is altijd al aan de mensen zelf geweest, Hans. Handhaven van regels en wetten gebeurt alleen door sancties (straf, geweld) en angst.
We worden in vrijheid geboren: onze vrijheden krijgen we niet van de regering, we krijgen onze vrijheid bij onze geboorte.

#256.3 Bismarck - Reactie op #256.2

So much for Law & Order, waar de VVD zich de afgelopen decennia toch erg graag op voor liet staan (niet tegenstaande het al jarenlange proportioneel grote aandeel van VVD-politici dat zich niet helemaal aan de regels hield). Maar goed, wie weet komt er dan ook eindelijk eens een einde aan de voortdurende sloop van het coffeeshopgedoogbeleid waar VVD en CDA al sinds het begin van deze eeuw mee bezig zijn.

#256.4 beugwant - Reactie op #256.3

Vooral in verkiezingstijd tweet de de VVD graag het Law&Order-electoraat tegemoet dat ze wetten wil invoeren, die bij nader onderzoek al lang ingevoerd blijken. Terwijl de echte boeven niet worden gevangen, maar middels belastingrulings worden gefaciliteerd.
Enfin, ik heb al vaker gesteld dat lidmaatschap van de VVD onder artikel 140 WvS zou moeten vallen, maar niemand luistert.

#224 Hans Verbeek

Domino in Centraal-Azië:
Oezbekistan stopt met het exporteren van aardgas naar China en vanwege de onrust in Kazachstan worden de binnenlandse prijzen voor brandstof en energie toch maar niet verhoogd.
https://eurasianet.org/uzbekistan-ends-gas-exports-to-china-abandons-price-increases-at-home

Voor China wordt het energietekort steeds nijpender. Geen import-steenkool meer uit Australië en Indonesië, geen gas meer uit Oezebekistan en de import uit Kazachstan is onzeker geworden.

#224.1 Hans Verbeek - Reactie op #224

Een korte uitleg over het schaakbord in Centraal-Azië
https://www.youtube.com/watch?v=Nn5_lFumUD0

#249 Test

Dit zegt al genoeg, mooie woorden over nieuw elan maar als puntje bij paaltje komt veranderd er niets.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/887039/minister-kuipers-sluiting-kinderhartcentrum-umcg-gaat-door

#randstadkabinet

#107 Janos

Nou jaaaaa zeg! Zie ik opeens dat wat cultbands uit de thrash scene van de jaren 90 gewoon nog optreden dezer dagen! Was u ook zo onder de indruk van de Closing Times van Deceased https://sargasso.nl/closing-time-deceased/ of van Demolition Hammer https://sargasso.nl/closing-time-demolition-hammer/ dan kun je ze komende zomer gewoon samen gaan bekijken! Met oa Nuclear Assault als bonus.

http://www.carolinachainsawmassacre.com/?fbclid=IwAR1MrinSm89Z95b6aZTb1RwAZwCe-iorCaqOZrV6nRfJYISpQXm6Z3JlUoU

Stukje vliegen, maar dan heb je er wat (en dan krijg je er gratis Chainsaw Girls bij om mee op de foto te gaan!).

#107.1 Joost - Reactie op #107

Vliegen? Jij was toch van GroenLinks?

#107.2 beugwant - Reactie op #107.1

Misschien dat hij kan meeliften met een Scandinavische metalband, die er met een drakkar heen zeilt? Vanaf de oostkust is het dan nog maar 500 km. Dan moet Janos wel een beetje voortmaken, want het rooftochtenseizoen begint dit weekend al: het was op 8 januari 793 dat de Vikingen het klooster van Lindisfarne plunderden.

#107.4 Janos - Reactie op #107.1

Nou ja, varen is natuurlijk beter, maar dat gaf ik weinig kans (al ben ik voor het plan-Drakkar). De line-up is meer dan vet genoeg om “dat ene vliegreisje per X jaar voor een heel goede reden dat menig linksmens zichzelf toestaat” te rechtvaardigen.

#107.5 beugwant - Reactie op #107.4

Kun je niet ‘gewoon een DVDtje opzetten’? 😈

#107.6 basszje - Reactie op #107.4

Of gewoon met de trein naar een van de vele metal-festivals in Europa natuurlijk. Brutal Assault bijvoorbeeld, of MetalDays in Slovenie. Zie er genoeg ouwe trash tussenhangen.

Ik zit ook te kijken, maar gezien de wispelteurigheid van de grenzen die kennelijk willekeurig open en dicht kunnen vind ik het lastig om iets te plannen.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #107.4
  • Vorige reactie op #107.4
#107.7 Janos - Reactie op #107.6

Jaaa, prachtige festivals, met veel plezier bezocht. Op mijn oude blog heb ik ooit nog een 5delige serie gewijd aan Metaldays (http://vrij-zinnig.nl/wp/2013/10/30/willekeurige-observaties-tijdens-een-metalfestival-in-slovenie-slot/ ). En als ik dit jaar ergens heen ga (klop klop) zal dat ook zeker in de buurt zijn, ik ga er sowieso niet echt voor vliegen en in covid-tijd ook geen 1000+ km voor reizen. Zal dan waarschijnlijk Graspop, Into the Grave of Dynamo Metalfest worden – ook helemaal prima, zeker na 2 jaar droogte.

Wat ik meen in mijn postje is dat ik het wel echt geweldig zou vinden om bands als Deceased en Demolition Hammer te zien. De ellende met de thrashbands die op de Eurofestivals optreden is dat ik bands als Testament, Exodus en Death Angel ondertussen wel gezien heb. De geniale obscure bands (de hier genoemde maar ook bijv een Sadus) zul je in de buurt niet of nauwelijks tegenkomen, helaas.

#107.8 beugwant - Reactie op #107.7

Ondanks al die bijbelse namen, vrees ik dat ik het allemaal een hels kabaal zal vinden…

#107.9 Rigo Reus - Reactie op #107.4

“dat ene vliegreisje per X jaar voor een heel goede reden dat menig linksmens zichzelf toestaat”

Die redenering zie ik vaker: men vliegt heen. En men vliegt terug. Dat zijn dus twee vliegreizen. Maar men (VVD, Goen Links of de burger) benoemt het als één vliegreis.

#107.10 Lethe - Reactie op #107

Andere muziek, niet vers ook nog. Maar toch zeker leuk en je hoeft er niet voor te vliegen.

https://www.openculture.com/2022/01/75-post-punk-and-hardcore-concerts-from-the-1980s-have-digitized-put-online.html

“Between 1985 and 1988, a teenager by the name of Sohrab Habibion was attending punk and post-punk shows around the Washington, DC area. What set him apart was the bulky video camera he’d bring to the show and let roll, documenting entire gigs in all their low-rez, lo-fi glory.”

#141 beugwant

In showbizznieuws: Heeft Maureen Lipman ineens behoefte aan aandacht?
https://www.trouw.nl/buitenland/ophef-in-het-vk-mag-actrice-helen-mirren-een-joodse-vrouw-spelen~b85009a5/

#141.1 Frank789 - Reactie op #141

Dat gaat weer leiden tot heel enge uitspraken. Als mijn leven verfilmd wordt mag mijn rol niet door een jood gespeeld worden. Het moet een activistische atheïst zijn die katholiek was opgevoed.

#141.2 Hans Custers - Reactie op #141

Jon Stewart (he’s back!) ondervond onlangs dat het een business model is van mediabedrijven om dit soort vuurtjes op te stoken. Die kant van het verhaal lijkt me ook relevant.

#141.3 Frank789 - Reactie op #141.2

Hetzelfde model waarmee Pim, Geert, Thierry en Carolientje in het zadel werden geholpen.
The Jewish Chronicle, waar Lipman voor werkt, kon wel wat aandacht gebruiken na het faillissement en talloze rechtszaken wegens smaad.

#141.4 Bismarck - Reactie op #141.3

En waarom zouden de Serviërs dan graag aandacht willen, dat ze echt tot in het idiote de verontwaardiging inschieten?

#141.5 Frank789 - Reactie op #141.4

Wel pech voor de Serviërs dat ze nu ook een Tsjechische speelster hebben opgesloten.
https://nos.nl/collectie/13840/artikel/2412257-djokovic-laat-van-zich-horen-ook-visum-tsjechische-tennisster-ingetrokken

Start een nieuwe discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*