Gastbijdragen

Sargasso plaatst regelmatig gastbijdragen. Hier kun je alle gastbijdragen terugvinden.

Als jij ook een gastbijdrage wil plaatsen kun je die sturen naar “info apenstaartje sargasso.nl” of reageer via het contactformulier.

De redactie zal vervolgens je inzending beoordelen en je op de hoogte stellen of deze geplaatst wordt en zo ja wanneer.

Alle gastbijdragen worden geplaatst onder de verzamel-blognaam: “Gastredacteur“. Direct bovenaan je bijdrage volgt een korte redactionele introductie met je naam en eventuele informatie over jou. Je kunt zelf kiezen of je onder je echte naam of onder een pseudoniem wilt verschijnen, geef dit in je mail duidelijk aan.

Er is geen absolute grens aan het aantal woorden van je bijdrage, maar uit ervaring weten we dat na 2000 woorden de meeste lezers wel zijn afgehaakt. Maar voor goede longreads maken we ook graag plek. Zorg in ieder geval dat je in de eerste twee alinea’s de kern van je betoog weergeeft, daarna kun je naar believen uitweiden.

Indien je illustraties bij je bijdrage wil plaatsen, geef dan in de tekst aan waar deze moeten verschijnen en stuur ze als attachment mee of laat met een URL weten waar deze illustratie te vinden is. Wij kunnen in verband met het auteursrecht op beeldmateriaal alleen copyright-vrij materiaal plaatsen, dus het is handig als je daaraan denkt. Anders zoeken wij copyright-vrij materiaal.

Als auteur van de tekst blijf je zelf verantwoordelijk/aansprakelijk voor je uitlatingen. De redactie behoudt zich het recht voor om bijdragen te weigeren. Na publicatie op Sargasso kan de redactie, indien daar gerede aanleiding toe is, passages of het hele artikel alsnog verwijderen. Je zal hier altijd van op de hoogte worden gebracht.