Geef uw mening over de Natuurwet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (15)

#1 Jesse Donders

Het komt er op neer dat Henk Bleker meer van pony’s houdt dan van politiek en dat het land er bij gebaad is dat er meer werk wordt gemaakt van het bestrijden van bacteriën middels plantaardige olien in plaats van niet-plantaardige olien zoals zwartgeblakerde cacao-resten en biofysische bestrijdingsmiddelen.

#1.1 Ernest - Reactie op #1

Dit snap ik niet: “niet-plantaardige olien zoals zwartgeblakerde cacao-resten en biofysische bestrijdingsmiddelen” Cacaoresten zijn toch geen (al of niet plantaardige) olieën. En wat zijn biofysische bestrijdingsmiddelen?

#2 qwerty

Ik heb vroeger de boswet nog eens moeten lezen (kennen) en me de andere landbouwwetten een beetje eigen moeten maken. Lijkt me lastig om dat allemaal in een kleinere wet te zetten. Ik kan eigenlijk alleen maar concluderen dat de natuur en de land- en bosbouw in Nederland afneemt wbt belang en wbt omvang.

Als het kleiner is heb je ook een kleinere wet nodig en minder regels.
Alles goed toch?

Gewoon meer asfalt leggen, heb je straks alleen nog maar verkeersregels nodig.

#2.1 R.K. - Reactie op #2

Alleen maar asfalt? Waar moeten we dan landbouwen om VOEDSEL te krijgen? Nou? Sorry hoor maar jij bent echt heel dom!!!

#2.2 majava - Reactie op #2.1

Ik zeg ook meer asfalt! Misschien zelf alleen maar asfalt. Mooi asfalt. Goed voor de ondernemer, de automobilist, oude mensen (want die zouden het liefst hun voor- en achtertuin meteen asfalteren. Lekker onderhoudsvrij) en voor scooterklootzakjes. Nederlanders weten toch niet wat natuur is. Ja, een stukje decor ter opsiering misschien, maar verder alleen maar hinderlijk en het levert niks op. Wat niks oplevert kost alleen maar en het zit vol met bijvoorbeeld wat salamanders die de bouw van een veel mooier industrieterrein tegenhouden.

Ik gun Nederland z’n asfalt van harte.

#2.3 R.K. - Reactie op #2.2

majava jij bent ook helemaal gek als iedereen er zo over zou denken dan zouden we niet eens meer zuurstof hebben omdat de bomen er niet meer zijn. IDIOOT!!!

#2.4 majava - Reactie op #2.3

Ik ben enigszins gekwetst, maar als ik m’n ogen dicht doe dan kan ik de geur van nieuw asfalt zo voor me halen. Alles is weer goed. Dat en R.K weet niet wie majava is (en qwerty). Het was wel even leuk.

#3 toko senang

Voor een surinamer is al onze natuur een soort park waarin geharkt en gewied wordt. ik heb liever wat meer woonruimte of recreatieruimt dn het zoveelste natuurjuweeltje da met veel kunst en vliegwerk moet worden onderhouden. Een nieuwere strenge natuurwet, waarbij streng duidt op het beter selecteren van natuurgebieden is mij meer dan welkom

#3.1 Antwan Sranipagnesh - Reactie op #3

Ik begrijp niet het vehaal wat boven gezegt wordt

#4 Ernest

Vreemde vraag: (1) Dragen de voorgestelde wijzigingen ten opzichte van de huidige natuurwetgeving bij aan de balans tussen ecologie en economie?

Er is altijd een balans, de vraag is alleen waarnaar hij doorslaat. Maar ze zullen wel bedoelen: zorgen de voorgestelde wijziging ervoor dat ecologie en economie in balans, in evenwicht zijn?
De manier waarop de vraag wordt gesteld wijst erop dat de wettenmaker vindt dat ecologie en economie tegenpolen zijn, die in evenwicht moeten worden gebracht. Maar dit beeld vertekent de werkelijkheid te zeer. Economie vindt plaats in een ecosysteem, niet ernaast of ertegenover. Economie is een menselijke activiteit die het ecosysteem op allerlei manieren behoorlijk kan verstoren.
Het gaat niet om “wat weegt het zwaarst” of wie wint met touwtje trekken, maar in het ergste geval om een tokkie-familie die een huis volkomen uitwoont, of een Amerikaans leger dat een land invalt. Het huis of het land is na afloop onleefbaar.
De ecologie moet dat kunnen opvangen.

#4.1 Bismarck - Reactie op #4

Ik heb het vermoeden dat het doel van deze vraagstelling is dat bij degene die er antwoord op geeft het idee ontstaat van een (valse) tegenstelling: Meer aandacht voor de ecologie zal ten koste gaan van de economie (en dus jouw baan).

#4.2 Ernest - Reactie op #4.1

Ik vind het aardig van je om te reageren op wat ik geschreven heb, want ik begrijp het zelf maar half. Soms zit ik maar wat te bazelen geloof ik, goed bedoeld, maar toch. En ik ben dezelfde Ernest.

#5 Henk Bleker

Ik ben geen fan van Pony’s, ik ben er gewoon simpelweg dol op. Stukje rijden, wat voeren, stukje rijden en weer wat voeren. Vervelend werk is het poetsen van de pony’s, of zoals ik dat noem ‘vertroetelen’. Nu denk je, ‘vertroetelen’ dat klinkt alsof je er plezier in hebt? Plezier is een groot woord, maar poetsen vind ik zo denigrerend klinken. Dat woord bezig ik liever niet als het gaat om mijn lieftallige pony’s. Ik denk dat ik nu wat begin af te dwalen.

Dus, het komt er op neer dat het kabinet vindt dat het behoud en duurzaam gebruik van bossen belangrijk is, daarom wordt de inhoud van de Boswet grotendeels overgebracht naar het de nieuwe Wet natuur omdat het een grote bijdrage levert aan het behoud van de hoeveelheid bossen in Nederland. Dit stelt dus onze toekomst zeker.

Hooggedraafde (vind ik altijd leuk, zo’n link met pony’s) groet,

Hans Bleker

PS. Mijn over-over-over grootvader was vroeger actief bij de schoonmaakpolitie. Die ‘bleekte’ dan vervolgens de zogenaamde ‘crime scenes’. Leuk weetje nietwaar?

#5.1 Bismarck - Reactie op #5

Ik heb het vermoeden dat we hier niet met de echte Hans Bleker te maken hebben. Waarom ik deze gedachte heb? Dat spreekt mijns inziens voor zichzelf. Achterlijk geblaat!

#5.2 Bismarck - Reactie op #5.1

Ik heb het vermoeden dat er twee Bismarcks zijn op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*