veganistisch lunch-, voor- of bijgerecht, 4 personen
500 g rodekool
1 el sherryazijn
2 bloedsinaasappels
1 rijpe avocado
3 el avocadoolie
Schaaf de rodekool in flinterdunne reepjes. Strooi wat zout naar smaak en de azijn over de kool en kneed dit zout met schone handen door de kool, zorg dat elk stukje goed gekneed wordt: hierdoor wordt de kool zachter, makkelijker verteerbaar en bovendien smaakt het beter. Laat de kool enige tijd staan. Snijd boven- en onderkant van de sinaasappel, zet ze rechtop op het werkvlak en snijd de schil eraf. Snijd de sinaasappels in plakken en vang het vocht op. Snijd de avocado in plakken en besprenkel met het sinaasappelsap. Meng de rodekool met de sinaasappel en avocado. Druppel de avocadoolie erover en bestrooi met versgemalen peper.
Reacties (12)
Hoe zeg ik “jakkes!” in het vegetarisch?
O, in het vegetarisch is ‘jakkes’ gewoon ‘jakkes’.
Hier lijken me spekjes dan weer geen goede aanvulling.
Lijkt me lekker.
spannend pre-lente gerecht, maar waar halen jullie je avocadoolie?
Avocadoolie kun je vinden in een goed gesorteerde natuurwinkel of delicatessewinkel.
Rode kool salade met gerookte heilbot, mango en mieriksmayonaise:
hier
BLOEDsinaasappels? Mag dat wel?
how many fucking foodmiles must a vegan walk down, before you can call him a cook
Focus op foodmiles alleen is achterhaald. Het gaat om de uitstoot van CO 2. Kijk dus niet alleen naar de fysieke afstand die een product heeft afgelegd maar ook naar de manier waarop het transport heeft plaatsgevonden. Bovendien is het in sommige gevallen duurzamer iets in een warmer land te produceren dan hier in een verwarmde kas te kweken. Dus consumptie van seizoensproducten uit de omgeving, heel graag, maar als avocado’s hier per boot worden ingevoerd zie ik niet in waarom je ze niet zou mogen eten.
De kleuren zijn erg mooi!
Als het goed is, heb ik eind feb/mrt; eindelijke een functionerend prothese gebitconstructie,na 2 jaar..nog net op tijd.
Klinkt als het smaakt en uitziet; alleen mijn rode kolen zijn nog niet rijp,sterker nog niet eens geplant/gezaaid.
Avocado groeit nu volop in z.u; ook lekker met ijs, vanille (echte)
boomsuikersiroop en bannaan.
In de lente zomer zal ik dit recpet eens uitproberen,
of,met bietjes.
Dag Laura! Kom je nog eens op vakanrtie met t, bootje,of…vliegschip?
En was je nu de snelste around the world in ???? Days?
T” ga je goe….ollanda had de, brugpoort op, kiertje genoeg gezet te ontsnappen; al willen, instituties nu nog op je scoren; omdat,….
en teveel van ollanda, zijn ziekelijk gefixeerd, angstig binnen de lijntjes en alllllllles daarbuiten; mag, allen verwensingen maar bestaan meenemen…als voc…pret paket….
anyway..
vaya con dios; ha ha..
Avocado groeit nu volop in z.u; ook lekker met ijs, vanille (echte)
boomsuikersiroop en banaan.In de shaker
Bedoelde dan als mikshake; daar kan je 6-8 uur op voort zonder honger!
Verheug me al op deze lente; Ben dol op salades,en noten!
En na 2 jaar staafmixen en, vloeibaar;kwijl ik al bij elk knapperig plaatje…
En zal het des te meer waarderen. …het gevolg van al dat vloeibaar,is ook dat je er vaak bezopen van wordt. (broodbier,en gegist druivensap)
Toch, die milkshake…is echt de moeite! en reuze praktisch ook bij duursport..lekker en voedzaam..
Rode kool is van binnen (opengesneden pure kunst) mmmm verheug me er al op.Met hardgekookt ei lijkt me ook wel wat; En dan met bietjes,kan ik het zelfs,nu al, eten zonder tanden..kwa kleur..en structuur; Het ziet er lekker uit;en het oog wil ook wat.
Maar het allereerste wat ik ga eten,als ik weer tanden heb; zijn gerookte amandelen! Dus mijn late lente en zomer kan nu al niet meer stuk; Heb hele lijsten wat ik dan allemaal ga eten..deze salade staat er al bij…
Want kan na 2 jaar geen pap meer zeggen,noch zien.
En je volkstuin,moeten staafmixen,is ook, een crime…tot en met de peultjes toe.