Quote van de Dag: Negen miljoen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“It takes a lot of the oxygen out of the argument that Goldman?s top of the house is overpaid. For running an organization that big, and bringing it through the way he did, nine million is not a lot of money.”

Financieel consultant Brian Foley vindt de bonus van Goldman Sachs topman Lloyd Blankfein peanuts. Goldman Sachs werd met twaalf miljard aan staatsgeld overeind gehouden. Blankfein ontving in 2007 nog 68 miljoen dollar voor de gedegen wijze waarop hij aan de bank leiding gaf.

0

Reacties (6)

#1 Chris

Extra detail: bonus is in aandelen die hij de komende 5 jaar niet mag verkopen en niet, zoals voorgaande jaren, in cash. Als er dus in de komende jaren nog wat lijken uit de kast komen, gaat hij het deze keer wel voelen.

  • Volgende discussie
#2 JW

Ik zal wel dom zijn, maar ik begrijp überhaupt het gehele idee achter die bonussen niet. Je krijgt een salaris voor het werkt wat je doet. Als je het goed doet, krijg je het volgende jaar wellicht een loonsverhoging. Maar waarom die bonussen bovenop het -waarschijnlijk al niet misselijke- salaris van die bankiers? Omdat ze als hoofd van die bank winsten maken? Maar dat is toch juist hun taak waarvoor ze al betaald worden?
Ik geef het op, ik denk te simpel.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Chris

@2
beetje off topic dit maar goed

Hele idee achter bonussen bij banken (of eigenlijk specifieker: beloningssystemen bij organisaties) is dat ze helpen om de belangen van de werknemer en het bedrijf meer gelijk te schakelen. Wat dat betreft is het niet anders dan stukloon. Waarom doe je dat? Omdat dan de werknemer uit zichzelf doet wat goed is voor het bedrijf.

Het probleem is vaak dat het heel makkelijk lijkt om een een beloningssysteem te ontwikkelen, maar dat dat in de praktijk vaak heel nauw luistert. Bijvoorbeeld bij de banken: bonussen voor korte termijn resultaten die samenhangen met hoge lange termijn risico’s…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

@3: Heel goed, prestatiebonussen, maar in dat geval zou het basisloon heel fors naar beneden moeten. In de (top van de) bankwereld is het toch iets teveel én én.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 pedro

9 miljoen is niet veel? Ach, dan hoeft ie dat geld vast ook niet te hebben toch? Ik vind een bonus van een euro niet veel en ga daar ook niet moeilijk over doen, als ik die niet krijg.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Bismarck

@5: Misschien raak je het perspectief wat kwijt als je vanuit je bureau of aan de vergadertafel loopt te goochelen met duizenden miljarden. Dan lijken die 6 nulletjes al snel schraal af te steken. Beroepsdeformatie?

  • Vorige discussie