Canadese oliepijplijn Exxon breekt in Arkansas… vlak bij nieuwbouwwijk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Check het filmpje. Voelen ze ook eens wat ze in Nigeria dagelijks meemaken.

Open artikel

Reacties (10)

#1 Raymo

Voelen ze ook eens wat ze in Nigeria dagelijks meemaken.

Vergeet er alleen niet bij te melden dat veel van die problemen in Nigeria veroorzaakt worden door de bevolking zelf als die pijpleidingen saboteren om olie te stelen. Natuurlijk, dat ontslaat Shell niet van het nemen van verantwoordelijkheid om die pijpleidingen beter te beschermen, maar het plaatje waarin Shell als grote boze veroorzaker wordt afgeschilderd tegeover de hulpeloze, onschuldige bevolking is niet helemaal waar.
Kom, doe die tagline van Sargasso, hopeloos genuanceerd, eens eer aan.

#2 analist

Mwah, in Nigeria is het een Nederlands bedrijf die de rommel veroorzaakt. Het zou een gepaster onderschrift zijn bij de recente aardbevingen in Groningen.

#3 DrBanner

Waar gehakt wordt vallen spaanders

#4 Steeph

@1: Het is niet relevant in deze wie de problemen veroorzaken. Olietransport levert problemen op. Olietransport door natuur of in de buurt van mensen is vragen om problemen (waarmee eigenlijk de hele wereld gedekt is).
Het is alleen voor de grootverbruikers vaak niet zichtbaar omdat het elders gebeurt. Daarom “goed” dat ze met eigen ogen zien wat de schade kan zijn.
Zo genoeg nuance?

(Overigens is Shell wel in een van de zaken veroordeeld en blijft dit een blog.)

#5 Micowoco

@1 Als de bevolking in Nigeria iets meer profiteerde van de olieopbrengsten hoefden ze waarschijnlijk niet van die gevaarlijke stunts uit te halen.

#6 Raymo

@4: (Overigens is Shell wel in een van de zaken veroordeeld […])

En in vier andere zaken (van de vijf) vrijgesproken. Je punt?

([…]en blijft dit een blog.)

Die pretendeert genuanceerd te zijn. Wederom: je punt?

#7 Steeph

Dit filmpje (luchtopnames) mag u niet zien
http://www.youtube.com/watch?v=3iIdWGGlBP8&feature=youtu.be&t=21s

#8 Loupe

@7:
Slecht voor de bloeddruk:
Not Just Toxic, But Exempt

The news from Exxon’s Arkansas pipeline spill just keeps getting worse. Not only are dead and what officials are calling “oiled” ducks turning up – coated in oil so thick it’s “like removing gum from someone’s hair” – but Exxon, thanks to a legal technicality, won’t be paying into the fund used to clean up their mess. What’s running through their pipelines is diluted bitumen from Alberta tar sands heavy crude, which under a 1980 law is mysteriously not classified as oil. That means that companies transporting it do not have to pay into the federal Oil Spill Liability Trust Fund that covers the costs of inevitable debacles like the one now inundating Arkansas. So they get a free ride/subsidy for trashing our backyards. And yes. Same goes for Keystone.

#9 Steeph
#10 zmmmmmoc

@#7 “Exxon, thanks to a legal technicality, won’t be paying into the fund used to clean up their mess.”

Volgens mij wordt dat fonds hier dan ook niet voor aangewend. Exxon krijgt gewoon de rekening (en zegt die gewoon te zullen betalen)?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*