1. 2

  Ik snap niet dat Kramer zo aan het draaien is geslagen. Ze heeft toch de inbraak gesteund, niet het publiceren van adressen van ambtenaren?

  Die inbraakaktie was nuttig, dit gelieg en gedraai achteraf is onuitstaanbaar. Zeker het inhuren van E&Y, dat inderdaad vast iets van 3 ton heeft gekost maakt de zaak wat mij betreft alleen maar verdachter, maargoed ze is dan ook van de PvdA….

  Duyvendak en Kramer c.s. doen weer hun uiterste best om alle vooroordelen over politici te bevestigen.

  En al dat gedoe over rechtse hetze en terugneuken irriteert me. Voor heen of terugneuken ga ik wel naar GS.

 2. 4

  @Sytz: helemaal mee eens.

  Ik word ook doodmoe van dat gelinks-rechts. De bedoeling zal wel zijn om tegenwicht aan de telegraaf te bieden of iets dergelijks. Er is een reden dat de meeste reaguurders die krant niet lezen: de toon is IRRITANT.

 3. 7

  Ja Sytz en Marynus met zo’n instelling winnen we de oorlog niet. Maar als de Tijdgoden mij goedgezind zijn dan laat ik jullie binnenkort ook even wat uitgebreider aan het woord. Uw stem wordt heus gehoord.

 4. 11

  Martijn,

  Iemand anders merkte op dat, hoewel hij niet alles precies meer wist, hij er van uitging dat zijn ondertekening weloverwogen gedaan was.

  Ik vind dat je van de directeur van Milieudefensie mag verwachten weloverwogen te werk gaan. Nu een buro inhuren om te kunnen ontkennen dat je ingestemd hebt is m.i. draaien.

  Ik hoopte dat Cramer gewoon achter haar handtekening zou staan, omdat die inbraak een goede aktie was.

  Dit is analoog aan wat ik tegen Duyvendak heb: aktie was goed, liegen daarna was fout. Terecht opgerot dus.

  En dat hele terugneuken: ik krijg een beetje hetzelfde gevoel als bij de war on terror. De goeden moeten zich niet de methodes van de slechten gaan aanmeten om maar te winnen, want dan is de oorlog al bij voorbaat verloren.

 5. 12

  “want dan is de oorlog al bij voorbaat verloren”

  hoezo? ik hoor zojuist dat de Telegraaf groep toch iets meer mensen gaat ontslaan dan eerst was aangekondigd en dat PVV en TON dramatisch zijn gekelderd in de peilingen.

 6. 13

  “Ze heeft toch de inbraak gesteund”.

  Nee dat heeft ze niet. Ze heeft een document getekend dat ageerde tegen de voorgenomen gijzeling van de Bluf!-uitgever, een ongehoorde actie waardoor de persvrijheid in het geding kwam.

  Net zoals toen die twee telegraaf-journalisten werden gegijzeld.

  Waren die schuldig aan het ontvreemden van die documenten?
  http://www.nu.nl/news.jsp?n=900289&c=15

 7. 14

  Zucht, en nu komt er nog een spoeddebat over ook:
  http://www.depers.nl/binnenland/240135/Spoeddebat-over-onderzoek-Cramer.html

  Eens kijken. Het is 20 jaar geleden. Het is niet aangetoond. Het ging om een steunverklaring.

  Zucht, de politiek is wel afgezakt zeg. Waar blijft het spoeddebat over Iran en de AIVD? En waar blijven de debatten over de toekomst van Nederland (ipv het verleden)? Waarom wel een spoeddebat of dit puntje en niet over de steunverklaring van Balkenende aan de oorlog in Irak. Etc…
  Moe word ik hiervan, heel moe.

 8. 16

  @ Steeph:

  Ellende is dat dat niet werkt. Er moet nu eenmaal nieuws geproduceerd worden dus de schreeuwers krijgen alle aandacht en Ferry Mingelen gaat wijzen op de “opvallende stilte van de kant van de regeringspartijden”.

  Ik weet niet of je vandaag ook het vragennuurtje heb gezien maar laat alle illusie varen. Je moet die geestelijk gehandicapten van de PVV nu eenmaal van repliek dienen of zinnige mensen dat nu nuttig achten of niet. Er zijn simpelweg te veel niet zinnige mensen, te veel camera’s en te veel journalisten die te bang zijn om eens een standpunt in te nemen tegen die eindeloos voortrazende verstupidisering.

 9. 18

  Bij het bekend worden vorige week was er meteen de roep om aftreden (zonder bewijs), nu heeft ze gedraaid (huh, niet alleen zonder bewijs, maar zelfs zonder aangeven wat er dan gedraaid is) en nu nog het debat. Het gaat de schreeuwers alleen om een mening niet om de feiten. Geen enkele opmerking over de 2 spelfouten in haar naam, geen referentie naar de berichten dat de opsteller van de advertentie wel vaker handelde zonder alle betrokkenen te raadplegen.

 10. 19

  Sinds wanneer gaat dit hier ergens over “steun aan een blaadje”. Alsjeblieft zeg! Iemand gister tante TON zien soppen op de telefonische spreekruimte die ze bij “de mannenbroeders wijzend vingertje en skeefbekkie” kreeg? Wat een populisme, wat zij deed mag wel en wat Cramer deed niet…..En wat Harry Mens doet tot de dag van vandaag is menslievend. Soms begrijp ik het allemaal niet meer met dat gemoraliseer.

 11. 20

  Misschien vind ik het ergste nog wel dat de VVD continue als een slaafs schoothondje achter de PVV aanloopt.

  Het is ook niet bepaald mijn partij maar hoewel de VVD altijd een hoop meningen heeft en had waarmee ik het danig oneens ben meende ik ooit dat het een partij was die in ieder zichzelf nog serieus kon nemen. Nu lijken ze vooral nog te bestaan om de ergste uitwassen van intellectueel deficiënt Nederland te legitimeren.

 12. 22

  Tsja, Cramer liegt wel. Dat hoop ik ten minste, want als ze toen niet getekend zou hebben als baas van Milieudefensie, dan is ze geen knip voor de neus waard.

  Een spoeddebat is het ook niet waard. Het zou inderdaad mooi zijn als partijen een Verdonkje zouden doen. Gewoon lekker wat anders gaan doen.

 13. 23

  ALO, die ‘mening’ van die schreeuwers grenst onderhand aan laster en smaad, en dat is strafbaar.

  Artikel: 261
  Omschrijving: Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

 14. 24

  @14 “Zucht, de politiek is wel afgezakt zeg. Waar blijft het spoeddebat over Iran en de AIVD? ” … en niet te vergeten het spoeddebat de destijds volgekakte luiers van de huidige bewindslieden. Dat geeft toch ook geen blijk van ecologischbewust handelen… :-)

 15. 25

  @MP
  Laster en smaad, ik weet het niet, het is ook politiek en daarin mag veel. En de pers is gehaaid genoeg om alleen de suggestie te wekken maar daar juridisch vrij van te blijven.

  Ik het Verdonk gisteren gezien en de rol van de VVD. Rita heeft zelf not bene in de kraakbeweging gezeten. En in plaats van laster, of smaad, denk ik nu in termen van ‘schaamteloos onbeschoft’.