Doden en lijstjes

Terwijl het lieve vaderland zich druk maakte om de tsunami van moorddadige moslims die onze cultuur verwoesten, onze dochters verkrachten en onze vrijheid haten, dat wil zeggen de afgelopen tien jaar, vermoordde een groepje Duitse neonazi’s kalmpjes tien man – acht Turken, een Griek en een politieagente – uit, hum, ideologische overwegingen.

Langzamerhand wordt duidelijk dat de Duitse beweging veel groter was dan de twee zelfmoordenaars en de gearresteerde Beate Zschäpe, dat ze een dodenlijst hebben en dat ook in Denemarken inmiddels een groep zich klaarstoomt voor een rassenoorlog. De haastig onder het tapijt geschoffelde Anders Breivik blijkt toch niet de eenzame idioot te zijn waar domrechts hem zo graag voor hield.

Maar het lieve vaderland maakt zich er niet zo druk om. Het ligt ook wat ongemakkelijk, al die moorddadige types die hun ideologische wortels delen met de eigen gedoogpartij. Want is het niet zo dat zowel Breivik, de Denen, de Nationalsozialistische Untergrund als de PVV hetzelfde doel voor ogen staat? Tot Geert Wilders zijn galmende retoriek over onder andere het deporteren van miljoenen moslims uit Europa intrekt, zie ik geen reden om zijn clubje uit de wind te houden wanneer het om racistische aanslagen gaat.

Hijzelf gunt het geen moslim om afstand te nemen van zijn doorgedraaide geloofsgenoten die in al die jaren in Nederland maarliefst één slachtoffer hebben gemaakt – erg genoeg, maar ik zet het maar even in perspectief – en elk jaar wordt die dode opgegraven om er een potje overheen te janken dat ‘t allemaal zo verschrikkelijk is gesteld met ons land. Maar goed dat we niet in Noorwegen wonen, want dat zou me een gegraaf geven elk jaar, die 79 om hun mening vermoorde mensen! Dat kan zo’n Bert Brussen nooit bijhouden, met zijn onhandige gehakkel.

De PVV staat voorop om over demonisering te brullen zodra iemand Geert Wilders iets als het bovenstaande in de schoenen wil schuiven. Want als hem wat mocht overkomen, dan zijn mensen die zulke dingen opschrijven daarvoor verantwoordelijk. Welnu, de afgelopen jaren zijn in Nederland en heel Europa moslims en linkse figuren om de haverklap gedemoniseerd – door alweer de PVV en haar ideologische broeders. Die 79 dode Noren en 10 dode Duitsers: zij zijn de oogst van de demonisering van moslims en “dat verschrikkelijke links”.

Ook in Nederland circuleren overigens al lijstjes. Lijstjes van het “verzet” tegen “landverraders”. Er staan de meest uiteenlopende mensen op, van de brave D66′er Jeroen Mirck tot Adriaan Soeterbroek en zo’n beetje het hele allochtone smaldeel van de Nederlandse politiek. En natuurlijk Peter Breedveld, want die heeft ook al een mening die niet mag en bovendien een “moslimwijf” die er ook voor het gemak maar even bij is gezet. Ik zei trouwens lijstjes met de meervouds-s. Dat u niet denkt dat ik overdrijf.

Wat zegt u? Er wordt niet tot moord opgeroepen? Dan weet u niet hoe er door het verzet met landverraders werd afgerekend. Maar nemen we even aan dat “Generaal Pardon”, onze anonieme verzetsheld, niets slechts in de zin heeft. Waartoe dient die lijst dan? En die tweede, dat “zwartboek”, wat wil het Pim Fortuyn Forum met zoiets?

Leest u even deze reactie op Artikel7, onder een ronkend stuk islamhaat van de Duitse idioot Michael Mannheimer, waarin ook hij aankondigt een lijst aan te leggen van mensen die “onder misachting van heersende wetten (!)” de islamisering ontkennen of ondersteunen, om die te zijner tijd te berechten in een Neurenberg 2.0:

Het zou wel fair zijn om de linkse kerk een nieuwe kans te geven na Breivik. Ze zijn gewaarschuwd dat dit spel niet met louter woorden gespeeld wordt.

We zijn gewaarschuwd, mensen. Het spel wordt ter rechterzijde niet louter met woorden gespeeld. En wie damals is ook nu reeds vooraf bekend wie de schuldigen van de komende veldslag zullen zijn: de slachtoffers ervan.

Oorspronkelijke publicatie

 1. 1

  Pfff ik kan deze discussie met de betse wil van de wereld niet anders intepreteren dan ‘met modder smijten’. Ik als lid van de linkse kerk neem afstand van deze zinloze hunnie-hebben-het-gedaan-monologen. Elke ideologie kent gematigden en extremisten, en ik ben geneigd te geloven dat doorgaans de eerste groep veruit in de meerderheid is. Dat de extremistische minderheid moreel wordt ondersteund door de gematigden is vanzelfsprekend, vervelend, maar onvermijdelijk als je de vrijheid van meningsuiting respecteert.

  Dus: JA de linkse kerk heeft zich schuldig gemaakt aan demonisering van Pim Fortuin en Theo van Gogh. Ik als linksmens beken zelfs dat ik nog steeds niet weet of ik de moord op Pim goed- of af moet keuren. Daarmee ondersteun ik Volkert van der G indirect. Dat is niet strafbaar en valt onder mijn vrijheid van meningsuiting. Als je bij alles wat je zegt rekening moet gaan houden hoe extremisten je woorden interpreteren kun je vrijwel niks meer zeggen.

  Hetzelfde verhaal kun je natuurlijk helemaal omdraaien en toepassen op Henk & Ingrid: Zij hebben een Breivik van morele munitie voorzien en dat is jammer, maar hun vrijheid van meningsuiting die ik respecteer.

  Het zou de Linkse Kerk sieren om de discussie zuiver te houden en te stoppen met dit soort idiote aantijgingen.

 2. 7

  “ICH linksmensh” Wie zich zo wenst te noemen;roept velen vraagtekens op.
  Alleen tot dusver nog geen antwoord, van wouter zelf;a.d.h.v reacties op Wouter”s visie; “Der(zelfbenoemde) uber linksmensch” on missie.

 3. 8

  Als mensen duits gaan sprechen hen punt te maken…Tevens een overgenomen term; van der linkse nationalistische pvv; tsja..
  Zal niet ausweiten wat ik daar van denk.
  Zie wel graag dat Wouter zelf wat meer uitleg geeft; Als voer voor een interessante discussie..
  Want JA, maak me best zorgen; het is nooit weggeweest; maar de vormen het plotsklaps de kop op steekt; en voedingsbodems waarin het gedijt;
  Moge bekend zijn; from histrory (???) Zeker OOK internationaal;
  behalve in N.L natuurlij;daar zijn wir zu gut fur…zoals onlangs bleek uit het mooie boek; over; onze justitionele apparaten in oorlogstijd; En de opa van Piet heyn donner; in de hoge gerechtshoven raad.

  Hoop van harte dat auteur..van dit stuk; en ikzelf; er NAAST blijven zitten; de komende eeuwen;
  NOOIT meer; onder onze ogen PLEASE! ( toekijken, wegkijken gedogen,steunen;passief/actief meedoen;etc)
  In e gaten houden van stromingen; kan geen kwaad now a days van ” crisis” en zondebokken.

 4. 10

  Als je naar multicul.nl gaat (en die linkt door naar de infohit-site) staat er “POLITIEK INCORRECTE SATIRE”.

  Ik weet niet wat ik met zo’n term moet, maar met zinnen bovenin als “Bent u zelf toevallig fout links en vindt u het een eer om ook op de lijst te prijken? Geef u op als landverradende!” weet ik niet hoe serieus die lijstjes zijn.

  Voor echte serieuze dodenlijsten moet je overigens bij Karin Spaink zijn.

 5. 11

  Ik weet het wel. Het is een opzichtige poging om niet strafbaar te zijn voor het oproepen van geweld als mensen van dergelijke lijstjes daadwerkelijk worden omgelegd.
  Ik denk dat Job Cohen een veel groter risico loopt ten onder te gaan aan ideologische haat dan de Grote Blonde Kleuterleidster.

 6. 12

  Dat is je aanname, en gezien de weinige (politiek incorrecte) satirische humor op de rest van de pagina ben ik het met je eens. Maar ook dat is slechts een interpretatie.

 7. 15

  Mijn reactie was serieus bedoeld, ik snap eigenlijk niet waarom er gelijk troll wordt geroepen. Ik zie weinig schokkends aan mijn betoog, behalve misschien mijn opmerking over pim. Het verbaast me gewoon dat in deze voortslepende loopgraven-discussie (die overigens na elke aanslag van rechts danwel links weer opnieuw op de diverse fora wordt gevoerd) niemand in staat lijkt om op een rationele manier het slagveld te overzien. Dat ik in mijn reactie vooral focus op de fouten van links is misschien niet zo handig geweest (al past het in de linkse traditie ‘verbeterd de wereld begin bij jezelf’), dus nu even andersom in de hoop dat mijn punt dan wat duidelijker wordt:

  Natuurlijk heeft de opkomst van (politiek-) rechts invloed gehad op gewelddadig rechts activisme, en natuurlijk voelen ze zich gesteund door uitspraken van wilders. Dat is vervelend, maar de prijs die je betaalt voor vrije meningsuiting (uiteraard binnen het kader van de wet). Als je mensen teveel verantwoordelijk gaat houden voor (indirecte) gewelddadige gevolgen van hun mening dan wordt het vrijwel onmogelijk om een mening te uiten.

  Dat heeft niks met trollen te maken.

 8. 16

  Als centrum linkse rakker met behoorlijk wat rechtse neigingen zou ik zelfs al bijna gaan radicaliseren als ik al het domme en extremistische geblaat in de commentaren van bijvoorbeeld pownews en geenstijl lees. Gelukkig staat het interview met Dominique Weesie in de VK alwaar hij de paar procent van de bezoekers die becommentariëren als idioten wegzet me nog helder voor de geest. Toch, als je de boze domheid beziet in de commentaren en op de fora slaat de angst me regelmatig om het hart. Waar moet dat heen?

 9. 18

  Tjeempie Wouter, als jij echt bent, dan je wel heel eng als je vindt dat je niet weet of je als linksmens de aanslag op Pim moet goed of afkeuren. “Ik weet als oprechte rechtse rakker nog steeds niet of ik de aanslag op 78 Noren door Breivik moet goed of afkeuren. manmanmanman….

 10. 19

  Excuus, mijn opmerking was, hoewel eerlijk, wat naïef. Ik had kunnen weten dat dat als een rode lap op een stier werkt en de aandacht afleidt van het punt dat ik wil maken. Excuus dus voor deze zijsprong.

  De reden dat ik er niet uitben mbt pim is dat ik destijds mezelf erg herkende in de gedachtengang van volkert: ik vond fortuin een gevaarlijke slimme man met kwade bedoelingen die gestopt moest worden. Even voor de duidelijkheid – ik ben absoluut geen gevaarlijk type en ik zou nooit iemand willen / kunnen / durven vermoorden of pijn doen. Maar ik was in die tijd oprecht bang dat fortuin een soort slapend monster in de samenleving zou wakker maken, waar op termijn duizenden mensen de dupe van zouden worden. De daad van volkert vd g vond ik destijds dapper. Let op: niet goed maar wel dapper. Volkert móet destijds hebben beseft dat de kans groot zou zijn dat hij zou worden gepakt en daar de rest van zn leven de gevolgen van ondervinden. In zekere zin heeft hij daarmee, naast dat van fortuin, zijn eigen leven opgeofferd om een, in zijn ogen, groot onheil voor ons allemaal te voorkomen.

  Inmiddels ben ik ouder geworden en ben ik genuanceerder over fortuin gaan denken. Zo ben ik hem dankbaar voor het doorbreken van een aantal taboes. Ik ben blij dat je tegenwoordig opener en vrijer over bijv de integratieproblematiek mag praten. Ik zie nu pas in hoe benauwd en dogmatische ik vroeger dacht op dit punt. En inmiddels maak ik me ook minder zorgen om een machtsovername van pvv-achtige groepen.

  Mijn punt is: je weet nooit hoe de zaken zouden zijn gelopen als volkert niet tot zijn daad was gekomen. Als fortuin zich zou hebben ontpopt tot een soort hitler dan is volkert een held a la stauffenberg. Zoniet dan is zijn daad natuurlijk vreselijk slecht geweest. Tegenwoordig denk ik dat mijn angst destijds overdreven was.

  Waar ik nu aan twijfel is het volgende: het is achteraf natuurlijk makkelijk praten. De kennis van nu was destijds niet voorhanden en volkert heeft toen een beslissing moeten nemen: een aanslag plegen was op dat moment waarschijnlijk haalbaarder dan wanneer fortuin minister oid was geworden…

  Mijn voorlopige conclusie is dat volkert destijds waarschijnlijk fout en sowieso verschrikkelijk heeft gehandeld. Maar bezien vanuit bovenstaand perspectief heb ik wel enig begrip voor zijn daad van toen.

 11. 20

  Ik als “linksmens” moet niets hebben van Volkert van der Graaf. Lijkt me een uitgemaakte zaak. Wie moet nadenken of een politieke moord “goed” is of niet, in vredestijd en zonder onmiddellijke bedreiging van een revolutie, die is voorbij het links-rechtsverhaal en ernstig geradicaliseerd.
  Je reacties stinken nog steeds naar een poging om ‘links’ in diskrediet te brengen. Straks onder een andere naam bij Artikel7 of de Dagelijkse Haatbaard hier naartoe linken en roepen hoe erg “linkschmenschen” wel niet zijn zeker?
  Hoe het ook zij, ik neem afstand van deze reactie. Véél afstand.

 12. 21

  Ik vind dat niet zo heel erg eng hoor. Eerder menselijk, en voorstelbaar.

  Als Wilders zich vanavond verslikt in een zoutje (of een barkruk op zijn harses krijgt tijdens een kroegruzie) dan zou ik er ook niet heel erg rouwig om zijn.

 13. 22

  De mensen die de verhaaltjes van dat stelletje kwaadaardige dwergen nog steeds slikken zijn ofwel zelf fout ofwel hebben ze zo’n bord voor hun kop dat daar toch niet doorheen te komen is.
  Dus in plaats zelf te gaan zitten labelen kun je beter de plantjes watergeven of zelf een tegenbeweging oprichten,de huidige politieke partijen zijn te verkrampt om met een afdoende antwoord te komen.

 14. 23

  Als dit stuk puur zakelijk zou zijn geformuleerd zou het veel sterker zijn. Emotioneel getinte kwalificaties als “brullen”, “janken” en dergelijke doen afbreuk aan de geloofwaardigheid en wekken de indruk dat het inderdaad om een hunnie-zunnie discussie gaat. De feiten spreken voor zich.
  En as redactie zou ik iemand die blijkens zijn comments een politieke moord overweegt goed te keuren gewoon weg-carlossen.

 15. 28

  Bullie schrijft:”Als dit stuk puur zakelijk zou zijn geformuleerd zou het veel sterker zijn. (…) De feiten spreken voor zich.”

  Toch opvallend dat iemand als Bullie het zo erg eens is met de strekking van dit artikel, dat zijn enige bezwaar is, dat het nog beter geformulererd had kunnen worden.

  Alleen merkwaardig dat hij dan zijn eigen roep om censuur niet wat zakelijker weet te formuleren. Natuurlijk is het gebruik van een eigennaam in plaats van het woord censuur op zichzelf al buitengewoon twijfelachtig, maar tevens gaat het om een verdraaiing van de feiten: het gaat niet om iemand die een politieke moord overweegt en zelfs niet om iemand die een politieke moord overwoog.

 16. 29

  Bovendien Bullie heb ik van de reactie van Wouter geleerd dat er zoiets is als een concern troll. Tenslotte heeft hij zelf het boetekleed al aangetrokken, hebben we allemaal weer wat geleerd.

 17. 30

  In bovengenoemde kolom wordt over dochters verkrachten gesproken.
  Gisteren stond in het Utrechts Dagblad dat Mario 17 jaar, zijn vriendin voor geld heeft laten verkrachten door 6 volwassen Marokkanen. Worden zulke gevallen hiermee bedoeld?
  Het feit dat er racistische moorden gepleegd zijn is al erg genoeg, maar je kan toch wel verwachten dat de Duitse politie de neonazis goed in de gaten houdt, zeker met de geschiedenis van Duitsland. En het gaat om 150 man, die waarschijnlijk allemaal bekend zijn bij de politie.
  En hoe serieus moet je die circulerende lijstjes van landverraders nemen? Ik zie er zelfs tot mijn verbazing de naam van Huub Oosterhuis op staan. Wie nu werkelijk zulke lijsten maakt, is niet bekend.
  En wat demoniseren en modder gooien betreft, dat is al jaren een sport in Holland. Het begon met Pim Fortuyn en nu met Wilders, de PVV en Job Cohen met maar alles wat links is. En waar zal dit weer eindigen kan je je afvragen. Pim Fortuyn werd hier door afgeknald en wie zal de volgende zijn?

 18. 34

  @033
  De kolumist begint zijn betoog dat onze dochters verkracht worden. Gisteren stond dit stukje in het Utrechts Dagblad dat 6 volwassen Marokkanen een meisje met haar vriend Mario verkracht hebben. Zal je dochter maar zijn.

 19. 36

  “Onze dochters worden verkracht”

  Dat is van alle tijden, vroeger waren het de Joden.

  “De zwartharige Jodenjongen loert urenlang, met duivelse vreugde op het gelaat, op het meisje dat hij dan met zijn bloed schendt, en daarmee aan haar volk ontrooft. Met alle ten dienst staande middelen tracht hij het bloed van het volk, dat hij wil onderwerpen te bederven. En zoals hij zelf stelselmatig vrouwen meisjes in het verderf stort, zo schrikt hij er ook niet voor terug, om zelf overal de grenzen van het bloed voor anderen op te heffen.”

 20. 37

  &35 Gronk
  Honden is nieuw voor me geiten is bekend, Theo van Gogh noemde ze geiteneukers. Ze konden zeker geen geit vinden
  @36 Johan
  Dit is niet van alle tijden, dit stond gisteren in het Utrechts Dagblad. Die Jodenjongen van jou komt zeker uit Mein Kampf?

 21. 38

  Top 600 veelplegers Amsterdam met meer dan 25 misdrijven
  Staat iemand in de top 600, is het weer niet goed. De klager vind dat het maar om kleine misdrijven gaat:

  Volgens Chrissie Stroobach, de advocaat van de betreffende veelpleger, is haar cliënt wel een veelpleger, maar geen zware crimineel. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan winkeldiefstal en autoinbraken. Stroobach is van mening dat mensen te makkelijk op de lijst komen te staan en wil dat er getoetst wordt of mensen wel terecht in de Top 600 terecht komen

  Terecht van de klager, je moet de plaats in de top 600 wel echt verdiend hebben.

 22. 41

  Epiloog
  En als iemand van de top 600 vast zit, gaat de politie de broertjes naar school brengen. Want ze zouden het voorbeeld van hun grote broers kunnen volgen. Zo pakken we dat aan in Holland

 23. 44

  @Abraham; Het zou een kolfje zijn geweest naar de hand van Der Stürmer om daarin voorbeelden op te nemen van Arische meisjes die het slachtoffer waren van foute Joodse vriendjes of Joodse pooiers en verkrachters. En zo pakten ze dat dan ook inderdaad aan:

  Het speerpunt van het blad bestond er tijdens de Weimartijd uit, om steeds weer nieuwe schandalen te presenteren, waarbij de inhoud van die schandalen aanvankelijk van politieke aard waren, vooral aanvallen op de regering van bovenburgemeester Luppe.

  Met het oog op de vergroting van de oplage werd het echter steeds belangrijker om thema’s aan te snijden die ook mensen buiten Nurenberg interesseerden, en dit waren vooral berichten, waarin seks en/of misdaden (bijv. verkrachtingen) door Joden de hoofdrol speelden.

  De totstandkoming van berichten in Der Stürmer verliep voortaan als volgt, dat actuele berichten over misdaden en bijhorende processen van Joodse mensen van allerlei aard overgenomen werden, en daarin dan zoveel mogelijk antisemitische ressentimenten c.q. stereotiepen werden verwerkt.

  Koppen boven stukken luiden daarna bijvoorbeeld: “Een Duits meisje door een Jood ter dood gestenigd”; “De Jodenpest. Alweer een Joodse maagdenschenner gegrepen!”; “Joods mensenslachthuis in Leningrad” evenals: “Hongerende Duitse meisjes in de klauwen van geile Jodenbokken!”

  – Carsten Pietsch, Die Entfesselung des Hasses: Antijüdische Stereotype in den Karikaturen und Hetzartikeln des “Stürmers, 2001 (paper universitair sociologiecollege, PDF-alert, en rijkelijk gedocumenteerd)

  Ook Der Stürmer putte uit de toenmalige actualiteit, net als al die hatelijke islamofobe blogs vandaag de dag doen, en net zoals jij doet.

  En dergelijke stereotypen en culturele motieven inderdaad van alle tijden en plaatsen. In de VS was men bang voor de verkrachtende neger, de verleidende Chinees, en de schuinsmarcherende Italiaan, die de roomblanke dochters zou corrumperen.

 24. 46

  Als je het nog eens rustig leest zie je dat ik schreef: En als redactie zou ik iemand die blijkens zijn comments een politieke moord OVERWEEGT GOED TE KEUREN gewoon weg-carlossen.

  Wie vindt dat het zijn goedkeuring uitspreken over politieke moorden onder de vrijheid van meningsuiting valt mag zich nog eens flink achter de oren krabben.

  Wie zich hier ook schuldig maakt aan verdraaiing van feiten, ik ben het in dit geval niet.

  Goed lezen, goed nadenken. En netjes formuleren zodat het debat niet onstpoort. Kortom gewoon effe normaal doen hiero.

 25. 50

  @44 Prediker
  Ik kwam in de Pers van 17 mei 2010 het volgende berichtb tegen:

  De eindconclusie was dat Wilders gelijk had

  Maar hoe zit het met de uitspraken van de PVV-voorman in het meest recente spotje? Berusten ze op waarheid? Of plaatst Wilders niet-westerse allochtonen, en Marokkanen in het bijzonder, ten onrechte in het verdomhoekje?

  Navraag bij het ministerie van Justitie leert dat Marokkanen in Nederland inderdaad veel vaker verdachte zijn van een misdrijf dan autochtonen. ‘Meestal wordt gesteld dat dat vijf à zes keer zo hoog is’, beaamt woordvoerder Ivo Hommes. Het is dus nog een tikkeltje vaker dan de PVV-leider in het spotje stelde.

  Ook gegevens van de Erasmus Universiteit en de gemeente Rotterdam – waar sinds 2002 de etniciteit van verdachten wordt geregistreerd – wijzen in die richting. Hoogleraar criminologie Frank Bovenkerk onderzocht hoe groot de kans is dat iemand van 24 met de politie in aanraking is geweest als verdachte van het plegen van een of meerdere delicten. ‘Het gaat daarbij om serieuze misdrijven, niet om het rijden door rood licht’, aldus Bovenkerk bij zijn afscheidsrede in de zomer van 2009.

  Van de Marokkaans-Nederlandse mannen in Rotterdam van 18 tot 24 jaar is dat meer dan de helft (54,7 procent). Voor Antilliaanse en Surinaamse Rotterdammers van die leeftijd is dat 40 procent, voor Turks-Nederlandse mannen 36 procent, en voor autochtone Rotterdammers 18,4 procent.

  Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderschrijven ook de bewering over bijstandsuitkeringen. Van de ruim 300.000 uitkeringen gaan er om precies te zijn 136.740 naar niet-westerse allochtonen, oftewel 44 procent. Geert Wilders zit met zijn 40 procent dus nog ietsje lager dan de werkelijkheid.

  Uit de gegevens blijkt ook dat niet-westerse allochtonen vooral oververtegenwoordigd zijn onder bijstandsgerechtigden van boven de 65 jaar. Van de ruim 35.000 bijstandsuitkeringen aan ouderen gaat maar liefst 72 procent naar niet-westerse allochtonen (ruim 25.000). Van de uitkeringen aan mensen onder de 65 jaar is dat 40 procent (110.000 van de 275.000).

  Het eindoordeel.

  De door PVV-leider Wilders gedane uitspraken in het spotje zijn waar

  Dat blad der Stürmer is wel een beetje uit de tijd.

 26. 53

  Dat houd ik geenszins voor onmogelijk, maar iemand die als bron van informatie een niet-bestaande krant noemt roept bij mij vragen op omtrent zorgvuldigheid en geloofwaardigheid.

 27. 55

  @Bullie
  Je had toch gelijk, hetb was niet Utrechts Dagblad maar Utrechts Nieuwsblad, kijk maar:

  Het Utrechts Nieuwsblad meldt dat het meisje in mei aangifte deed. Haar vriend Daniel de R. werd vervolgens op 1 juni aangehouden en daarna werden ook de zes meerderjarige jongens, allen van Marokkaanse afkomst, gearresteerd. Zij zitten nu zeker tot februari achter de tralies. Dan vindt de rechtszaak plaats, besloot de rechtbank gister.

  Twee van de jongens worden ook verdacht van verkrachting van een ander minderjarig meisje.

 28. 57

  1tje,hierboven; staat op mijn pc; geen; “reageeer hierop,paars blokje”
  want deze reactie is bedoelt reageer op Wouter @ 19.

  Dan vind ik dat (= mijn visie/m.i) dat helemaal prima.En hoop ik je,e.a samen..verder in communicatie; in deze ” diskussie/gesprekken” blijft;open te communiceren, in specifiek deze.
  Wel zeker kan het `zo zijn dat middels,..uitdrukking-mankementen,
  foute aannames ontstaan.

  Hoe zeer ook oneens met dhr fortuyin; ik kon van hem genieten,ondanks wat personlijke trekken; maar zijn charmes en MET hart.
  Zekers niet te vergelijken met b.v bosma; of wilders al kan ik zelfs van die laatste somtijds; waarderen. (miniem,en bij van gogh en fortyun ultiem; dat is slechts 1 verschil`)
  Wie in welk opzicht dan ook; van welke ogenschijnlijke kant dan ook;
  in context in deze; als zijnde absoluut; meent profijt/”gerechtvaardiging te zien in de dood van fortuin; is m.i dsm ,En geclasificeerd gestoord.

  des te waardevoller; partijen hoe ULTRA links nationalistisch georienteerd dan ook; in ere te houden;includo vlaams blok= BETER,
  zichtbaarder transparanter dan als zijtakken ;en de suigende werking of the road ,daaraan dan ook.

  PAr example; SP; is ook nationalistish; gematigd; als elite;de brug naar ,
  het ” werk” volk/slaven of whatever is ,in the name.

  PVV is ultra nationalistisch; en hoewel de sp voor mij al te nationalistisch en links,in deze conservatief en behoudens; ik KIES HERVORMINGEN!

  Het is een wereld van verschil, in visie, beleid; en de gevolgen daarvan in realiteit verschillen extreem; te meten aan de feiten.
  In hoeverre ; ” ECHT NATIONALISME” overgaat, in NARCISME navelstaren, autonomie, et cetra.
  Maar goed, beter voor mij is met volle interesse; even de rest te volgen;
  want ja ik maak me zorgen;maar zolang mensen van allen partijen blijven communiceren; is dat het beste we nu effe hebben.
  Dus Wouter wel zeker excuses aanvaardt; maar ik schrok echt; ook.
  Al kan ik dat niet altijd (even goed) uiten.

  hoop, deze discussie naar iets ” duurzaams” positiefs leidt; om ook maar overgenomen gangbare termen now a days,te ..kopiëren en gebruiken.
  Pagaaien zijn de intelligentste beesten er zijn;en worden generaties oud. ( zij kopiëren in context, welke ze dus verstaan ( = begrijpen in het Bels)
  Kopieermachines…jonger en gaan minder lang mee.
  En zijn geen eigen woorden/gedachten/visies..zienswijze; wensen van richting; door wie ze gebruikt.
  Of wel dan? thats the questione’ ,mi preguntar.

 29. 62

  Ben het wel met je eens; ha ha,juist omdat ik net als die gebreide trui van de pvda (het enige goede now a days van die kut partij;ik me ook al niet in vind)
  Maar Bullie;dat begint dan toch al met je naam; Zelfs wolfsen of al bayrak wil ik niet als BULLIE.

 30. 64

  Naar aanleiding van de eerste link, waar we lezen:

  Der ,,Kidnapper” (Kindsräuber). Für den Juden ist eben jeder Mensch nur Ware, mit der er sein Geschäft machen kann.

  Daaruit valt dus op te maken dat de anti-kapitalistische Der Stürmer de fetischleer van Marx niet vreemd was.

 31. 65

  Allicht NIET als je niet kan lezen; verwijt dan mij niet ik niet kan schrijven!
  Allen anderen die wel KUNNEN lezen; BEGRIJPEND LEZEN; BEDOEL IK.
  Mpgen dat weer wel; er staat toch echt; ik niet; waardeer van welke kant dan ook; welke rechtvaardiging dan ok; wie dat goedkeurt op fortuin of van gogh; dsm,EN geclassificeerd gestoord is; maar NIET ziek
  Bovendien MIS ik van gogh en fortuyn; die zouden; CDA en PVV; een LRES leren; mensen ga naar je aanrecht koken of IDD je p[lanten water geven;dauw genoeg; maar al een maand bijna droog

  En excuse me; wie niet kan opmaken of ik JESUS CRIME voor of tegen de moord; op’ pim of van gogh ben; neem ik niet sersieus;en daar ben ik trots op en zij beiden MET MIJ.
  zij draaien zich om in hun graf ;over al; die mafkezen; hen authenticity raipte ,jatte; en meeliften; in HEN natcistisch belang; zij weten wel beter;
  OOK NA HEN DOOD; en zien dit sort voor wat ze zijn; LOOOSERS van welke kant dan OOK!

  GODMEJAAR; ik hoor en zie ze zich omdraaien in hen graf; abject en infaam!

  2 weken sharia is best een goed idee; van donner als zijnde democratie;
  effe den haag schoonvegen; waarna; weer verder bouwen aan democracy; SAFE last ghadaffie berechten in libie; het land van misdaden van..de familie; natuurlijk;

  En de 1 naar laatste zin ; is cynisch; its geen; godvergeten; crypto;
  IDIOOT!LEZEN; zoals wilders het zegt; LEEST u even; en doe dan effe zelf normaal man; tsjonge jonge.
  In belgie hebben ze een zeer sterke geëmancipeerde turkse parlementariër; zag ik gister; TER ZAKE.
  Dat is vooruitgang; en, zelfs het zaad van de Marokkaanse, mooie lieve jongens; was onze pim; niet vies vanlwaardeerde dat oprecht
  Theo had mooie waardevolle films; “COOL” is realiteit;en debatteerde op
  een plein; MET hen; handelde niet over..( ter..deportatie/vernietiging.)
  HULDE aan pim en ZIJKN generaal pardon; zou hij OOK gegevens hebben aan allen 75; tot 3000 MAUROS.

  En Nu, zegt hij : JA; tyche je hebt gelijk.
  Ik ben niet verward maar boos; en..gelukkig geen last van owdeaanvallen zoals pim; maar die zijn hem vergeven.
  En die mafketel die hem moest doden= een looser;en ieder die dat wel fijn vind nog meer.

  Toch effe 2 weken sharia; donner en verhagen vierendelen als dat,democratisch in..het jaar 2014 gekozen, ZOU, worden; Moeten we als de sodemieter zorgen; DAARNA; dit niet meer gebeuren kan in een democratie;
  PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFT!

 32. 66

  IIG ook ik weet niet ,en heb nooit geweten; Hoe lang na een miskraaam ,een vrouw ongesteld wordt.
  Klinkt als; hoe lang is een chineesx; en inburgeren dus a fokking JOKE; A BIG SHAME!
  NIET aan MIJ besteedt.

 33. 69

  Ik had het er over met mijn vrouw, want ik vond het ook een beetje vreemde vraag, maar die vermoedde dat de reden achter de vraag is: er zijn mannen “in andere (maar me dunkt ook oud-nederlandsche) culturen” die al kort na een zwangerschap of afgebroken zwangerschap weer seks met hun vrouw willen hebben. Of het ongezond voor haar is maakt ze niet echt uit. Dat kan voor vrouwen tamelijk ernstige gevolgen hebben. Misschien willen de inburgeringsvragenstellers de inburgerenden hier voorlichting over geven.

 34. 70

  Bedoelde; in deze korte context ben en was ik het wel met ” Bullie” eens..
  \whats in a name; al schrikt; BULLy; (i.h.k) psychopatische narcisten in bedrijf;zijn bullies; me af; (zit ook op specifieke ” ~Bullie formes” en wat ECHTE bullies in bedrijven, instituten ,etc;en zelfs democrate kunnen afdwingen/aanrichten)

  Maar dat is puur de naam; bovenstaande comment van je; full mee eens.
  Dont bully the bull shit; ” celebrate the bulliet ,bullit” = een ska nummer; ( u dont have too pull it..etc..old skool /scool ska/sca/scatterared. (??)
  van; guess what.

  Ben het wel met je eens; ha ha,juist omdat ik net als die gebreide trui van de pvda (het enige goede now a days van die kut partij;ik me ook al niet in vind)
  Maar Bullie;dat begint dan toch al met je naam; Zelfs wolfsen of al bayrak wil ik niet als BULLIE.

 35. 73

  @69Ernest
  Hahahahahaha, hou dat maar tussen jou en jouw vrouw. Ben je misschien ook al in de war van die plaatjes uit der Stürmer, knap dat je die tevoorschijn kan halen.

 36. 74

  Zeg Abraham, het was niet grappig bedoeld hoor. Ben je nog zo jong dat je je er niets bij kunt voorstellen, of bang voor seks? Of laat de gezondheid van een vrouw die net een miskraam heeft gehad jou koud?
  En wat betreft die plaatjes uit de Stürmer: ik weet waar ik de mosterd haal.

 37. 75

  Tja, de nazi’s maakten ook graag gebruik van criminaliteits- en verzorgingsstaatstatistiekjes om bepaalde groepen te criminaliseren en hun bestaansrecht te delegitimiseren.

  En daar zijn zij niet mee begonnen. Kriminologen begonnen er al mee in de negentiende eeuw, om kriminaliteitsstatistieken bij te houden van Joden, vanuit het vermoeden dat die crimineler waren. (Je kunt wel raden wat daar uit kwam).

  Oude wijn in nieuwe zakken.

 38. 76

  @75Prediker
  Je mag toch aannemen dat het ministerie van Justitie geen bedoelingen heeft om bepaalde groepen te criminaliseren. Meer om vast te stellen waar die problemen liggen en dan naar een oplossing te zoeken.

 39. 78

  @74
  Heb ik het verkeerd ingeschat. Je stelt wel heel intieme vragen, bang voor seks? Als ik nou homo ben? Dan kan ik me een vrouw die net een miskraam gehad heb niet erg voorstellen.

 40. 79

  @78 En als je het zo verwoord, verschil je dus niet veel van mannen die hun vrouw weer snel nemen na een miskraam.
  En daar ging die inburgeringsvraag misschien om, om mensen te laten weten dat in Nederland de sexualiteit van een vrouw geen geheim onderwerp is, alleen voor vrouwen.
  Maar goed, als jij al “in de war” raakt van een paar plaatjes met vrouwen in de Stürmer, dan zal ook aan jou zo’n inburgeringskwis wel goed besteed zijn.

 41. 80

  @74 Ernest
  Vreemde discussie Ernest. Ik heb geen vrouw. Inburgeringsvragen ken ik niet. En ik raak niet in de war van plaatjes uit de Stürmer, ik heb er een gezien. Maar ik begrijp dat je het over de Jodenvervolging wil hebben, is dat niet een beetje misplaatst? In het commentaar worde lijsten genoemd van mensen die geliquideerd moeten worden. Wie zou dat nou moeten doen, is toch een onzin discussie. Er is ook nog een AIVD, je denkt toch niet dat zo iets mogelijk is? Misschien een enkeling die tot moorden overgaat, zoals bij Pim Fortuyn en Theo van Gogh, maar daar zat toch geen organisatie achter?

 42. 81

  So je wllt blind zijn; alleen al het woord; ” afgeknald”
  natuurlijk is dat MISDAAD waar ik tegen ben; en JA, ik werk als hacker MET de, aivd; en ITT duitsland far agoo; houd ik niet alleen in de3 gaten maar rapporteer en registreer in time.

  je vraag is een grove beledigiging; wie pim afgeknald heeft en rechts/linksom dat prima vinden houyden we in de gatebn LEBENSALANG;
  in elk werelddeel we operereren specialy in chilie en argentinie en ecuador; where the net is free; en common in very corner so; be warned;
  in justice; its a time..after google on earth; in kaart te brengen
  niet de mainstraimas van ultra nationalisme partijen; gaarne bovengronds!
  Maar het gales; in die zijlijnen hen eigen weg geinspireerd; en gestimuleerd voelen; we are too many legio;
  expect
  US!

 43. 84

  Bedankt voor je uitleg; ik trachtte ook daar te komen.. te kunnen begrijpen;het aarom en belang voor ons l;and.
  zelf ben een vrouw wilde op mijn 11de steralisatie;dat mocht pas op mijn 26 ste; mijn wens de same vanaf 11!
  dan nog wist ik het antoowrdt niet
  en nog erger; NA sterilistatie wwerd ik zqwanger; en ervoor; nooit
  en er is een verschil;tussen niet wensen te worden of zijn
  en wat er in je leeft; reken maar;
  en OF ik dat ..ook cvanuit kind uitgewewrkt heb al herdenk ik; hij nu 17 zou zijn geweest; ja hij ;dat weet
  ik en een mooie kleurling;maar dat zieltje ; bij anderen..een beter perspectief.

  mar on topic;..
  hoe in godsnaam; hert enige antwoordt is;
  dat verschilt per individu;en sommige zijn nooit vruchtbaar;en al dat leed van dien.
  IDEM al die vragen op uitkering;en kansloos gereicht waren; how pathetich these questiones could be; not for me; fort very body
  its such a shame; mucredit card; p[aspoort; and pin passen zijn allang naar een assielzoeker’alles automatisch en zo leeft die/…zolang dat duurt

  mar betere wegen zijn ewr en prefeereer ik ..

  no words; enoough; to say.rthats my real mistake;
  and get upset; even more!

 44. 86

  @80 Als je het een vreemde discussie vindt, waarom ga je dan in op mijn reactie op Salvatore @066: Hahahahahaha, hou dat maar tussen jou en jouw vrouw. Ben je misschien ook al in de war etc…?
  Je hoefde toch niet te reageren? Wie is er hier in de war?

 45. 92

  ************@89Ernest
  Afrikaner? Ik kan je niet goed volgen, het gaat over doden, lijsten en een moordende nazibeweging in Duitsland. En over onze dochters die verkracht worden, en dat las ik toevallig gisteren, van die 6……..

 46. 93

  Het is schijnwetenschap die naar slechts één van honderden mogelijke invloeden op crimineel gedrag kijkt.
  Ik wil wel eens statistieken zien over inkomen en criminaliteit, over woonomstandigheden en criminaliteit. Religie, land van herkomst, haarkleur of neuslengte vind ik vooralsnog geen elementen waarvan aangetoond is dat ze werkelijk van invloed zijn.

 47. 95

  Ga nou niet zitten liegen, suffie. Jij zendt namelijk in onder hetzelfde IP-adres en met hetzelfde email-adres als Afrikaner. Je hebt ook nog eens dezelfde zuigerige en insinuerende stijl.

  Toeval? Ik denk het niet.

 48. 96

  @95
  Is dat zo>? Hoe zit het dan met die insunuwerende lijstjes, of zwartboek.
  Dat dat in Duitsland bestaat met zijn geschiedenis kan ik begrijpen. Maar dat naar Nederland doortrekken, daar gelooft toch geen mens in. Er worden volgens mij spoken opgeroepen die er niet zijn. En de AIVD hebben we ook nog.

 49. 100

  @93
  De politie van Amsterdam heeft een lijst van de top 600 veelplegers gemaakt. Ieder op die lijst heeft meer dan 25 misdrijven gepleegd. Het blijkt dat 40% van die groep zwak begaafd is.

 50. 101

  Abraham/Afrikaner, tyf toch hier eens op. Als je niet eens onder een en dezeflde naam kan reageren en je elk lijntje probeert te laten ontsporen om een soort van PVV light agenda door te drukken ga dan ajb naar GS, Elsevier of de site van Zwakker Nederland

 51. 102

  099
  Ik ben nieuw op dit soort discussie sites.
  Ik zie verschillende taktieken.
  Mensen die rechts genoemd worden benoemen de islam als een ideologie met veel extremistische aanhangers en moordpartijen en discriminatie wereldwijd. Mensen die de multi-culturele samenleving afwijzen omdat dat in hun ogen veel problemen geeft. Dat wordt dan aangetoond met voorbeelden en statistieken. Soms worden bevolkingsgroepen door hen gedemoniseerd.

  Mensen die links genoemd worden en alles willen goed praten wat de islam en de multi-culturele samenleving betreft. |Die hun tegenstanders demoniseren en de Jodenvervolging en dat soort zaken erbij gaan halen. Die blind zijn voor de werkelijkheid.

 52. 108

  dat meneer Abraham in @50 aankomt met cijfers over een percentage aan verdachten dat zegt mij niet zoveel. Het zegt me wel dat de groep kennelijk ook extra wordt gevolgd, eerder in beeld komt. En helaas bestaat de ‘geuzengewoonte’ er vaak uit om rolbevestigend op te treden, en dus wellicht ook een relatief groter aantal wetsovertreders binnen de groep te hebben. In ieder geval veroordeelden? Maar verdachten, nee, zo’n kwalificatie doet een beetje te kort aan de ernstige beschuldiging.

  ondertussen is met alle triviale praat het topic een beetje ondergesneeuwd: dat met alle paniek over multiculti rifratjes die ongetwijfeld zouden opgroeien tot haatbaard de minstens net zo enge Eigenjeugd net zo enge, of nog veel engere engere dingen doet. En dat daar best wel aandacht voor mag zijn.

  Over 25 jaar zien we de musical wel. West Side Story ging al over zoiets…

 53. 110

  Je ontwijkt wederom het punt: ik herinner je graag aan je eerste bijdrage in dit draadje. Daar hang jij de generieke stelling dat moslims onze dochters verkrachten op aan een berichtje uit het Utrechts Nieuwsblad dat ene ‘Mario’ zijn vriendin aan zes Marokkaanse mannen had uitgeleend voor een gangbang.

  Ik heb aangetoond dat dat dezelfde methodiek is als waarmee Der Stürmer Joden verdacht maakte.

 54. 111

  Voor alle duidelijkheid: AdriePVV is wel degelijk iemand anders, en heeft nooit onder andere pseudoniemen geschreven op Sargasso.

  Abraham is echter inderdaad dezelfde persoon die hier eerder schreef onder de naam ‘Afrikaner’.

 55. 112

  Abraham de Afrikaner? Dat is iemand die zich voordoet als een lid van de PvdA, die sluikpropaganda probeert te maken voor de PVV. Dat gaat zo:
  https://sargasso.nl/archief/2011/10/31/het-gevaar-bosma/

  184 – En het is niet mijn Bosma, ik ben van een andere politieke groepering. (…) En wat Bosma zegt, moet hij weten, ik laat me er niet door opjutten.

  191 – Je begint weer over links, daarvoor moet je bij Bosma zijn, niet bij mij.

  293 – Ik ben niet zo ingevoerd in bosma.

  306 – Ik heb me eigenlijk nooit zo verdiept in meneer Bosma, jij geloof ik wel.

  308 – Waarom ben zo geinteresseerd in de pennevruchten van meneer Bosma? Ik heb nog nooit iets van die meneer gelezen.

  352 – Na het lezen van dit boek van de zeer gewaardeerde Bosma,

  357 – De visionair Bosma, toekomstig minister-president en sta vast tegen het linkse tuig.

  Hij zegt dat hij de initiatiefnemer is van een schrijfactieactie. Wat was dat ook al weer? Zou je zo’n initiatiefnemer ook kunnen opsporen?
  http://tinyurl.com/72wh2aq

 56. 117

  Kom op, Piet. Dit soort figuren hebben we al zovaak voorbij zien komen. Ze lopen alleen maar hun eigen vooroordelen te bekrachtigen met hun knipselmapjes vol internetartikelen en wiki-citaatjes, en te zuigen en te ontwijken en te provoceren.

  Als zoiemand dan ook nog eens met verschillende aliassen gaat werken en de vermoorde onschuld uit gaat hangen nadat ‘m te verstaan is gegeven dat ‘ie er gloeiend bij is op grond van IP-adres en emailadres, dan is duidelijk dat iemand hier niet komt voor een goede discussie.

  Je kunt dat soort figuren spijkerhard weerleggen, maar een paar dagen later komen ze met dezelfde argumenten, riedeltjes, en stukjes aanzetten. Hoe vaak hebben we dat al niet gezien?

  Niet dat ik #108 niet waardeerde hoor. Daar maak je – zeker in de eerste alinea – goede tegenwerpingen tegen zijn gebruik van statistieken van zogenaamde Marokkaanse criminelen.

 57. 122

  @Prediker – point taken.
  En idd, zoals Afrikaner de ‘discussie’ voortzette op andere draadjes, dat kan natuurlijk niet. Ik ben nou eenmaal zo’n goeiïge sul die een soort medelijden heeft met dat soort jongens (op één of andere manier denk ik dat ’t een piepjong gastje is), en bang ben dat ze verder afglijden.
  Maar ’t is zonde van je tijd…

 58. 127

  Dubieus stuk. Dat een klein deel van de rechtse mensen gewelddadig wordt komt overeen met het feit dat een klein deel van de islamistische mensen gewelddadig wordt. Wat is het verschil of je nu islamofobisch bent of rechtsfobisch bent?

 59. 128

  Een middelbare puber? Reageren jullie misschien onder het verkeerde draadje?

  Beste Piet, beste Brusselman, steek er nou eens eentje op en ga dan een kwartiertje lang proberen om je onze vriend Dickie voor de geest te halen. Probeer je eens in hem in te leven: wat zijn teksen weergeven, hoe hij denkt, hoe hij voelt, hoe hij er toe komt teksten te manipuleren, feiten uit hun verband te rukken (of zelfs gruwelverhaaltjes te verzinnen) en met identiteiten te gaan sjoemelen.

  Een middelbare puber? Nou echt niet…. Ik wil hier nou eens juist GEEN etiketjes gaan plakken, maar er is echt wel meer aan de hand. En ongeacht het resultaat van jullie kleine meditatie kan ik je één ding wel zeggen:

  ik vind het griezelig.

 60. 129

  Wie is er precies ‘rechtsfobisch’, en waar blijkt dat precies uit?

  Want ik kan de islamhysterie bij islamofoben wel aanwijzen hoor. Die is overal te vinden op het internet en in uitspraken van een partij met 24 zetels in de kamer en directe invloed op de regering.

  Dus: wie is er rechtsfobisch en waar blijkt dat precies uit?

 61. 130

  Geen enkel verschil:

  De PVV wil dat mensen afstand nemen van de islam, omdat er enkelen onder de gelovigen zijn die tot geweld overgaan. Als dat gerechtvaardigd is, dan is dus de eis van links volstrekt gerechtvaardigd dat mensen afstand nemen van de PVV, omdat onder hen ook enkelen zijn die tot geweld overgaan.

 62. 136

  Eh……nee? Laat me eens raden: jij bent van de PVV en jullie hebben gelijk. En dus mogen jullie alles willen waar je zin in hebt, in tegenstelling tot de mensen die niet gelijk hebben.

  En pas op, want als je de mensen die gelijk hebben niet gelijk geeft,
  dan komen er ongelukken van.

  En die ongelukken komen zomaar uit de hemel vallen.

 63. 141

  @Harm: “…. En dus mogen jullie alles willen waar je zin in hebt”

  Huh??, wat wil jij dan? Dingen waar je geen zin in hebt??

  Een dreigen met geweld is geen oplossing. Denk maar eens aan Pim Fortuyn. Ik denk dat er weinig politieke tegenstanders (die los staan van de moordenaar) van Pim Fortuyn denken dat ze met de moord zijn opgeschoten.

  Met moorden en dreigen met moorden verbrand je terecht veel karma.

 64. 143

  Dit draadje begint ook met iemand die beweerd”lid van de linkse kerk” te zijn.Mensen die dit van zichzelf beweren ,gebruikmakend van het het vocabulaire van eng-rechts,geloof ik zo ie zo niet.Datzelfde zag je bij Afrikaner.

 65. 144

  “Wie zijn wij,en wie zijn jullie.”

  @130: De PVV wil dat…”: Dat zijn wij (ik en de partij waar ik enige affiniteit mee heb)
  @130: “… dus de eis van links…”:dat zijn de jullie (de niet-wij)

 66. 148

  @147 Harm: Dan schrijf ik ‘m wel even voor je om
  Een dreigen met geweld is geen oplossing. Denk maar eens aan de omgebrachte kinderen van multi-culti links in Noorwegen. Ik denk dat er weinig politieke tegenstanders denken dat ze met die massamoord zijn opgeschoten.

 67. 149

  Maar Piet toch, jij gelooft Wilders toch ook niet als hij beweert dat de PVV links is? Nu komt er een figuur die het opneemt voor een fascistisch blanke splintergroep, het Horst Wesselslied citeert en schrijft dat hij van de PvdA is en jij slikt dat voor zoete koek?

  Dat lijkt me toch echt het toppunt van naief.

  Ik snap bijvoorbeeld ook niet dat het NRCaan mensen als Bosma ruimte biedt. Er bestaat toch geen enkel verschil tussen Bosma en Goebbels? Dat meen ik echt 100% serieus. Het feit dat we in een andere tijd leven en dat je niet meer openlijk kunt zeggen dat je alle xxxxxx wilt opsluiten, verbannen en uitroeien, dat wil nog niet zeggen dat niet dezelfde soort zieke geest aan het werk is.

  Andere tijden, zelfde shit!

 68. 150

  zo naïef ben ik nou eenmaal. En dat koester ik, in de (valse) hoop dat er in elke klootzak nog een vonkje redelijkheid rest. En Afrikaner heeft me wat dat betreft aardig op het verkeerde been gezet, juist door de inconsistentie van z’n verhalen. Ik dacht echt dat het een jochie was, die het op zich wel goed meende maar zich veel te gauw liet meeslepen door de grootste schreeuwer.
  De volgende keer trap ik er weer in. Met open ogen.

 69. 151

  Er is niks mis met zo’n instelling,zelf ben ik wat cynischer geworden in de loop der tijd.
  Harm heeft ook gelijk natuurlijk,maar ik heb met die nitwit te doen omdat een aanstormende psychose geen pretje is.