Typisch copycatgedrag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Typisch copycatgedrag

Het moet geen trend worden…

0

Reacties (10)

#1 Ouwe

Ik snap niet dat men geen actie onderneemt. Dit is toch verschrikkelijk, je ‘vergeet’ je kind toch niet zomaar? Een bezoekje bij een psychiater lijkt mij niet overbodig, puur ter analyse.

#2 Roy

Dat ligt er maar aan wat je onder “actie” verstaat. Ik neem aan dat de mevrouw uit Vlaanderen (want daar hebben we het dan over) heus wel begeleid wordt en dat later een gerechtelijk psychologisch onderzoek afgedwongen kan worden. Daar heeft de politie (waar in het artikel over wordt gesproken) echter niets mee te maken.

#3 Joost

Ah, Roy, jij als medicus. Wat is je opinie over een kind van 11 maanden in de schaduw in de auto laten liggen, voor een paar uur (volgens het artikel voor een vergadering).

Kan een kind daaraan overlijden?

#4 Roy

@Spuyt, als die auto midden in de zon stond (en het was vandaag vrij zonnig), dan is het zeker mogelijk ja. Vergeet ook niet dat zo’n kind relatieve bewegingsonvrijheid heeft in een kinder/babyzitje, waardoor het rondpompen van het bloed lastig is.

Ergo: samen met het indikken van het bloed door uitdroging (kinderen zijn door hun relatief grote huidoppervlak makkelijker uit te drogen) kan toch al bemoeilijkte circulatie een groot probleem zijn.

#5 Roy

Overigens maken twee gevallen in redelijk korte tijd nog geen trend…

#6 Joost

Nou ja, in het bericht staat dat de auto in de schaduw stond…

#7 Roy

@Spuyt: er staat dat ze de auto in de schaduw parkeerde.

#8 Joost

Begrijpend lezen voor gevorderden, blijkbaar. Op moment x parkeerde ze de auto in de schaduw, op moment x+n staat de zon op een andere locatie, dus inderdaad, dat zegt niets.

Maar ze lijken toch dte suggereren in het artikel dat de auto in de schaduw stond.

#9 Roy

@Spuyt: het is natuurlijk de getuigenis van de moeder (blijkens het artikel “in shock”), die het zelf niet begrijpt, want ze had te geoder trouw gehandeld en geen kwaad te zien in een auto die in de schaduw staat.

Het gebeurt vaker op die manier, net als het verdrinken van kinderen waar de ouders bij zijn.

#10 micha

Ook hier maar even. Je hoeft de auto niet in de zon te zetten. Een baby kan gewoon niet lang in een auto. Na zelfs een korte rit is zo’n kleintje al bezweet op het ruggetje en in het nekje.

In een babyautostoel wordt zo’n kleintje snel veel te warm. Ongeacht zon/schaduw zomer of winter.

Ze krijgen het warm en beginnen te zweten en daarmee raken ze oververhit en uitgedroogd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*