Hillary Clinton maakt indruk tijdens eerste debat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Democratische kandidaten houden het beleefd, maar Clinton is de ster. Ook is duidelijk dat de Democraten proberen president te worden van een heel ander land dan de Republikeinen.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Anton Evening

Visueel had Clinton alle voordeel. Enige vrouw, in het midden tussen oude lelijke mannen. Maar Sanders is sterker op de inhoud. En imo brengt hij zijn verhaal verdomd goed over.

Dat Sanders woorden zoals ‘i’m a social economist’ and ‘im not a (casino) capitalist’ zoveel legitimiteit genieten in een land als de VS is enerzijds een teken hoe laag dat land nu zit, maar ook dat er momentum is naar wat beters.

Overigens werd er ergens het punt gebracht dat als opkomst laag is, de republikeinen winnen en vice versa. Als dat waar is dan is Trump een zegen als tegenkandidaat in de eindrace, want Trump krijgt het maatschappelijke debat wel aan de gang. (Anderzijds is Trump een verdomd groot risico als het fout loopt, maar dat terzijde.)

Nu ik dit opschrijf lijkt een debat tussen Trump en Sanders me een bizar schouwspel tussen onderbuik en inhoud.

#2 Bismarck

De NOS zag het toch net iets anders (zal neem ik aan toch over hetzelfde debat gaan). Wel minpunten voor Sanders trouwens om als zelfverklaard socialist te verschijnen in pak met stropdas.

#3 Inkwith Barubador

@2: Want socialisten lopen in een blauwe overall, met bijpassende pet?

#4 Bismarck

@3: Mag, maar gewone spijkerbroek en shirt/overhemd/trui mag ook. Wat ik wel zeker weet is dat socialisten niet in pak en stropdas lopen, tenzij het socialisten van de salon/rookkamer zijn.

#5 Prediker

Hillary de ster? De peilingen zeggen toch echt iets anders.

Volgens alle peilingen heeft Bernie Sanders het debat gewonnen, alleen dringt dat niet door tot journalisten, die stevig in het status quo-kamp zitten.

#6 Christian Jongeneel

@5 Die internetpeilingen geven vooral aan dat Sanders een jonge kiezersbasis heeft die weet hoe Reddit werkt. Over een paar dagen zien we aan de peilingen met een doorsnee van de bevolking hoe het echt gelopen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*