Esther Voet wordt adjunct-hoofdredacteur Jalta

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Op twitter had Voet het namelijk beregezellig met Joshua Livestro, Bart Schut en Annabel Nanninga.

Ze zijn het namelijk over van alles en nog wat eens: Westen goed, Arabische wereld fout, moslims eng, Israël top.

Verder is Voet jarenlang hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad geweest, en heeft dus in tegenstelling tot de huidige adjunct Annabel Nanninga wél ervaring in het leiden van een redactie.

Logische wissel dus, al drukt Voet zich diplomatiek uit.

Annabel is een fantastische columnist, ik heb een andere expertise.

Open artikel

Reacties (29)

#1 Schoffel

Annabel Nanninga is toch die psychisch in de war zijnde gestoorde mafketel met de diepgang van een pierebadje?

#2 Joop

@1.

Als je het niet eens bent met iemands mening dan hoef je niet gelijk de persoon zo te beschrijven. Ik en velen met mij herkennen niet in het beeld dat jij van deze vrouw schertst.

#3 kevin

Jalta is ten dode opgeschreven met 7 euro per maand voor een jaarabonnement. Het zal me worst wezen wat daar gebeurt.

#4 Vipsania Agrippina maior

Groot “nou en?” gehalte. Bovendien verdwijnt het allemaal achter de betaalmuur dus dat is mooi opgeruimd.

#5 Schoffel

@2: ik bedien me van precies dezelfde methodes waar zij zich van bedient, en nu ligt het opeens aan mij? Selectieve verontwaardiging, huichelaar.

#6 Joop

@5.

Goed zo jongen, dat lucht op he, heb jij al iets bereikt zoals Annabel qua niveau?

#7 Schoffel

@6: ik ga dagelijks naar het toilet om mijn behoefte (en onderbuik te legen) te doen, dus kort gezegd: ja.

Voor die eindeloze stroom van oppervlakkige, feitenvrije woordelijke diarree die zij uitkotst is weinig niveau nodig.

#8 Arjan Fernhout

Ah, dit roept de Amerikaan in mij op: assholes have the habit of clinging together. Ja, ik weet het, als Nederlander mag je zoiets niet zeggen.

#9 Mario

Einde-der-tijden-gekkies vinden elkaar altijd. Praise.

#10 Joop

Esther Voet nu op radio 1 bij de EO. Ze heeft het over motie tegen antisemitisme in 2e Kamer. Maar PvdA en D66 stemden tegen. Tja, hoe zou dat nou komen? Politieke correctheid volgens haar. Anders zou je te pro-Israel zijn.

#11 Arjan Fernhout

@10: wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat ons parelkettinkje geen kleren aan had?. Dat begrepen ze zelfs bij CIDI.

#12 Schoffel

@10: niet zo vreemd natuurlijk: Voet en gelijkgestemden verwarren maar al te graag kritiek op het beleid van Israel met antisemitisme.

#13 Joop

@12.

Je weet toch waar het vandaan komt. En hoe het misbruikt wordt in de media.

De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat het kabinet heeft aangegeven dat het bereid is stappen te nemen tegen organisaties die antisemitische propaganda bedrijven en subsidie ontvangen; verzoekt de regering, subsidies stop te zetten aan organisaties die antisemitische uitingen doen of deze subsidies doorgeven aan organisaties en/of individuen die zich hieraan schuldig maken, en gaat over tot de orde van de dag.

Dan snap je wel dat de uitleg hier is:
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/05/pvda_d66_sp_en_gl_financieren.html

#14 Arjan Fernhout

@13: Oh, ja Heel betrouwbare bron. Zinnetje daaruit: Zijn GroenLinks, SP, D66 en de PvdA dan echt principieel voor het financieren van jodenhaat? …
Dat is geen burgerlijke boulevardjournalistiek zoals we dat vroeger noemden, maar superburgerlijk van de ratten bezeken zijn.

#15 Joop

@14.

Als je het genoeg herhaalt dan is het heel simpel, links voor de Palestijnse terroristen, rechts voor de enige democratie in het Midden Oosten. Vrij simpele tweedeling.

#16 Arjan Fernhout

@15: Argumentum ad ignorantiam

#17 Dehnus

@6: Als niveau is: het misbruik maken van angst in mensen, dan ben ik liever een eencellig organisme.

#18 Folkward

@13
Och, volgens GS zijn PvdA, D66, GL en SP linkse, moslimterroristen-subsidierende lafaards? Hoe nieuw.

Ik zie weliswaar geen reden om tegen het voorstel te stemmen, maar ik zie ook geen reden om voor te stemmen. Een stemming over een motie die eigenlijk de inhoud heeft: “Nederland en Nederlandse burgers zijn belangrijk” heeft net zoveel inhoud: het is niet specifiek, zo heel erg vaag en er zit geen een gevolg aan vast. Dan ben je gewoon op zoek naar jaknikkers. En dat doet die Van Klaveren dan ook. Elk extra woord daaraan (Geenstijl, @Joop, Esther Voet, Folkward) is dus verspilde moeite.

#19 Prediker

@18 De angel zit ‘m erin dat de pro-Israëltypetjes in het parlement (van PVV, Groep-Bontes, ChristenUnie, SGP, VVD) nog wel eens de neiging hebben om fundamentele kritiek op Israël ook onder ‘antisemitische uitlatingen’ te scharen.

Zo’n motie is dan een mooie springplank om het volgende Telegraaf of TPO-berichtje over een uitlating die deze of gene zou hebben gedaan op een manifestatie (of Twitter) aan te grijpen om organisaties die subsidie hebben verstrekt aan de club waar deze of gene lid van is, onder druk te zetten.

Zo heeft toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal de NGO ICCO al eens gedreigd met het korten op/stopzetten van subsidie omdat die subsidie verstrekte aan The Electronic Intifada, omdat een propagandaclubje van Westbankkolonisten daarover stampij maakte.

Je krijgt dan een soort kongsi van de usual suspects binnen media en politiek, die in een week tijd de framing van zo’n club bepalen en daarmee regeringsbeleid beïnvloeden. En dan kan Van Klaveren of een van die andere types (Joël Voordenwind is er ook zo één) deze motie aanvoeren om de regering ertoe aan te zetten, organisaties als ICCO te intimideren.

Zo werken die dingen namelijk.

#20 Joost

Israël een democratie noemen. Wow.

#21 Prediker

@20 Zolang je Joods bent, functioneert die democratie heel aardig.

Als je Arabier bent met Israëlisch burgerschap worden je wel allerlei restricties opgelegd (bijvoorbeeld door wetgeving die Arabische partijen het bestaan onmogelijk moet maken, of door discriminatie bij het huren van een woning of het kopen van land, aanvragen van vergunningen etc).

Pas als je een Palestijn bent op de Westelijke Jordaanoever heb je het werkelijk k*t, want dan val je onder militair bewind, idem voor Arabische nomaden in de Negev en de Sinaï trouwens.

En als Palestijn in Gaza ben je je leven niet zeker. Afgelopen dagen is er weer gebombardeerd. Vorige zomer hadden de IDF-soldaten gewoon orders om iedereen die zich in hun omgeving bevond rücksichtslos af te knallen (want wat deden ze daar nog als het onschuldige burgers waren, die zouden toch zeker zijn gevlucht?).

Dus ja, Israël is een democratie; zij het niet wat wij ons in het Westen voorstellen bij hoe een democratie er hoort uit te zien (met een rechtsstaat, gelijkberechtiging, inachtneming van de internationale rechtsorde, etc.)

#22 Tzoimbo

Nee, Israël is geen democratie. Net zo min als Zuid Afrika dat was. Israël speelt de baas over miljoenen Palestijnen die geen staatsburgerschap krijgen, maar ook geen onafhankelijkheid. En de Joodse meerderheid in wat nu Israël is, is er alleen omdat miljoenen andere Palestijnen de terugkeer naar hun land wordt ontzegd. Zo kan ik het ook. Eerst half Nederland eruit smijten (laten we zeggen alle Katholieken) en dan de overgebleven minderheid fijn democratisch laten besluiten dat ze niet meer terug mogen.

#23 Folkward

@18
Dat heb ik niet over het hoofd gezien. Maar de definitie van ‘antisemitisme’ in de rechtspraktijk verandert niet zomaar, oftewel, met of zonder die motie kunnen pro-Israelpartijen nog steeds roeptoeteren dat (verregaand) Israelkritiek ‘antisemitisme’ is, en dan wordt er nog steeds niks mee gedaan, omdat ze dat niet in de rechtszaal kunnen bewijzen. Ik kan me niet voorstellen dat organisaties die herhaaldelijk strafbare feiten plegen (onthoud: antisemitisme is strafbaar) subsidie krijgen of daarvoor in aanmerking komen. Er zijn dus al andere manieren om subsidie aan organisaties die zich schuldig maken aan antisemitisme aan te pakken.

En zelfs als dat niet nodig zou zijn, maar alleen een meerderheid van de Tweede Kamer, dan zou je alsnog een meerderheid nodig hebben. Maar dat kon al. Deze motie is dus gewoon hol. Als ik in de Tweede Kamer zou zitten, dan zou ik ook gewoon weigeren te stemmen.

Oh, en Arabische nomaden in de Sinaï die onder militair bewind van Israël vallen? Dat mag je even toelichten. Voor zover ik weet is de Sinai allang teruggegeven aan Egypte. Maar misschien mis ik iets, wat misschien te maken heeft met het nomadische bestaan? Maar dan zou ik zeggen dat ‘Arabische nomaden in de Negev’ had volstaan.

#24 Joost

@21: QED

#25 JANC

@23: Da’s leuk, maar het gaat er om dat de publieke opinie wordt gebruikt om de politiek tot actie te dwingen. De rechterlijke macht komt er niet aan te pas.

#26 Prediker

…dan wordt er nog steeds niks mee gedaan, omdat ze dat niet in de rechtszaal kunnen bewijzen.

@23 Ik geloof niet dat subsidieverstrekking door de Nederlandse overheid bepaald wordt door de rechter, Folkward.

Dus hoe gaat dat werken? Tegenstanders van een club die BDS-activiteiten organiseert vinden een stok om mee te slaan, gaan vervolgens een hoop tamtam maken (via Elsevier, Telegraaf, TPO, GS) in collusie met de pro-Israël/anti-moslimtypetjes in de Tweede Kamer.

Vervolgens komt er druk op de regering om subsidie stop te zetten aan die club of aan organisaties die op hun beurt die club steunen.

Zelfs als de regering daar geen gehoor aan zou geven, gaat daar een intimiderende werking vanuit richting dat organisaties die afhankelijk zijn van subsidies + kan rechts er populistische sier mee maken. (Ik heb al een voorbeeld gegeven van hoe dergelijke intimidatie werkt: als jullie zus-en-zo blijven steunen, dan…).

In het ergste geval moet zo’n organisatie voor de rechter gaan betogen dat ze onrechtmatig gekort is op haar subsidie. Gaat een hoop geld en energie in zitten, en de kans dat je dat wint is nihil, want de overheid lijkt me meestal niet wettelijk gebonden om deze of gene club subsidie te verstrekken.

Kortom: organisaties gaan op hun tenen lopen teneinde Israëlfans niet voor de voeten te stoten, want daar krijg je maar ellende van.

#27 Dehnus

@21: Als je een donkere joodse mens of eentje met Arabisch (Niet Russisch) uiterlijk ben je ook de lul.

Die worden net zo goed gediscrimineerd ondanks dat beide eigenlijk al langer in de regio leefden. Ook worden Joodse groepen zoals “Messiaanse Joden” ook kapot gemaakt (Joden die geloven in Jesus als een profeet). Zijn dankzij racisme en discriminatie (ook bij politie en leger die wegkijken) vaak het bokje van geweld en andere “leuke” praktijken.

Ook ben je als traditioneel Katholiek (dus niet Westerns) of Niet Baptist Christen (zeg maar Orthodox christen) ook niet echt een leuk leven. Er zijn nogal wat groepen die gehaat worden in Israël en Palestina hoor. Je zal maar een PLO christen zijn in Hamas land…. een grote bende in dat gebied :S.

#28 Folkward

@26
Snap ik. Maar dat hele verhaal staat (nu) al zonder die aangenomen motie. Die druk zetten kan ook zonder die motie. Sterker nog, die motie is zelfs een gebrek. Als die motie specifiek wordt aangeroepen om een subsidie te stoppen, dan kunnen er drie dingen gebeuren: er kan niks gebeuren; een derde partij doet aangifte van antisemitisme (als proefproces van een anti-Israelbetoger om de quatsch duidelijk te maken, of gemeend door een pro-Israelbetoger, omdat die nu meent dat er van de strafbare variant dus ook sprake is); of de gesubsidieerde partij kan zelf de stopzetting van subsidie bevechten, met het argument dat er van antisemitisme geen sprake is (het lijkt me dat de bewijslast dan bij de Staat ligt om te bewijzen dat er wél sprake van antisemitisme was). Dat pleit laat dan waarschijnlijk zien dat er van antisemitisme geen sprake was: een punt aftrek voor pro-Israël.

Aangezien de overheid de openbare orde moet bewaken, lijkt het me sterk dat die criminele organisaties subsidieert. Antisemitisme is strafbaar. Het lijkt me dus sterk dat de overheid organisaties subsidieert die antisemitisme bedrijven.

Dat van de rechtszaal was niet om de subsidie, maar om het gezamenlijk begrip ‘antisemitisme’ tussen Justitie en regering. Als er sprake is van antisemitisme, moet er sowieso overgegaan worden tot vervolging van het strafbare feit (wat antisemitisme is). Ik mag hopen dat OM, Justitie en de Regering een definitie hebben van antisemitisme die hetzelfde is. Vandaar dat ik antisemitisme als rechtsspraakbegrip uniform acht: het ene antisemitisme (bij beoordeling van subsidie) is ook het andere (als strafbaar feit).

Concluderend: deze motie is zowel zeer gericht (antisemitisme) als vaag (Hoe? Welke stappen? Wat is antisemitisch? Wat is propaganda) en dus nutteloos in elke rechtsstatelijke zin. Als stokpaardje en als stok om mee te slaan (#13, zie je wel, laffe PvdA’ers) is het ‘alleraardigst’. Maar dat is één en al symboliek. Er is geen inhoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*