“Family of Man” revisited… maar dan helaas uit de gehaktmolen van de corporate advertising. Jammer, want prima geproduceerd. Had met een beetje kader eromheen een toffe kritische docu kunnen worden.
#4
Martijn
Eigenlijk raar dat het zo een succes is geworden, die hamburger, want het wordt makkelijk een vieze kledderzooi en zo fantastisch smaakt het niet. Het probleem zit hem wat mij betreft in het kleffe broodje. Wat dat betreft hebben ze het in Turkije beter bedacht.
#5
Sil
Wat je bedoelt is, I love Dönner!
Maar dat kan natuurlijk makkelijk verkeerd begrepen worden op een politiek geëngageerd log als dit :-)
#6
Martijn
@5: Ik geef het toe: ik ben een dhimmi die is bezweken voor de verleidingen van de achterlijke islamitische cultuur.
#7
Christian
Vroeger kon je in heel Oost-Europa ‘hamburgers’ krijgen die bestonden uit een stevig broodje, een dikke plak gehakt, zuurkool, ketchup en mosterd. Het is er daar sindsdien niet beter op geworden.
#8
Ultrabas
Christian: ik at drie jaar geleden in Slovenië nog een heerlijke, mooie, grote hamburger met veel ketchup. Vraagt mijn Sloveense disgenoot: “Do you like our horseburgers?”
Ik zweer bij een pancito de lomo en een liter fles Andes bier op een zomeravond aan de peatonal van Mendoza, Argentina.
#10
su
Doe menne un mexicano..
#11
Chiel
BK en Mac maken hele vieze kleffe hamburgers. Bijna elk eethuis/diner kan een veel betere hamburger serveren. De enige verklaring die ik voor de populariteit kan bedenken is de lage prijs. Het kost niks en dan heb je ook niks.
#12
Klaplong
@ Chiel
Ik denk dat je het over het potentieel van eethuizen om een betere hamburger te serveren.
Van de meeste burgers van uitspanningen waar dergelijke producten geserveerd worden, krijg ik namelijk braak neigingen en huilbuien.
Goeie burgers vind je, in Amsterdam, bij Luxembourg op t spui en bij de Burgermeester. En die laatste is echt het sprankje levensgeluk dat mij zo nu en dan redt van de totale verzuring en verbittering. Ook op een enkel festival te vinden trouwens…
#13
Klaplong
Van dit filmpje krijg je ook de rillingen zeg. Als dit een poging is van die hamburgerverkopers om een wit voetje te halen bij het publiek dat zich af en toe interesseert voor een aardige documentaire of een goed film, dan slaan zij de plank flink mis.
Ik vat ik deze poging eerder op als een belediging dan een uitnodiging om nog eens zo’n lauwe hap zoetzuur separatorenvlees tot mij te nemen.
Zelfgenoegzaamheid is het juiste woord denk ik. Zelfgenoegzame superioriteit, van een orde waarin ook documentairemakers behoren die een stam aanzetten tot ritueel geweld om tot mooie beelden te komen. (wie was dat ook maar weer? geen flauw idee)
#14
m44
een pancito de lomo @9? wtf is dat…
een rillingfilmpje, hear hear @13 De sambal- en peperculturen hebben er nog een kansje tegen. Anders dan tegen de schoften van Coca Cola.
#15
su
@14: Volgens mij gewoon een broodje ham.
#16
m44
loop ik hier niet voor om, troep, alle vleessmaak opgezouten
Reacties (17)
De zelfgenoegzaamheid straalt er van af.
Whopper > big mac dus. Altijd al geweten.
“Family of Man” revisited… maar dan helaas uit de gehaktmolen van de corporate advertising. Jammer, want prima geproduceerd. Had met een beetje kader eromheen een toffe kritische docu kunnen worden.
Eigenlijk raar dat het zo een succes is geworden, die hamburger, want het wordt makkelijk een vieze kledderzooi en zo fantastisch smaakt het niet. Het probleem zit hem wat mij betreft in het kleffe broodje. Wat dat betreft hebben ze het in Turkije beter bedacht.
Wat je bedoelt is, I love Dönner!
Maar dat kan natuurlijk makkelijk verkeerd begrepen worden op een politiek geëngageerd log als dit :-)
@5: Ik geef het toe: ik ben een dhimmi die is bezweken voor de verleidingen van de achterlijke islamitische cultuur.
Vroeger kon je in heel Oost-Europa ‘hamburgers’ krijgen die bestonden uit een stevig broodje, een dikke plak gehakt, zuurkool, ketchup en mosterd. Het is er daar sindsdien niet beter op geworden.
Christian: ik at drie jaar geleden in Slovenië nog een heerlijke, mooie, grote hamburger met veel ketchup. Vraagt mijn Sloveense disgenoot: “Do you like our horseburgers?”
Ik zweer bij een pancito de lomo en een liter fles Andes bier op een zomeravond aan de peatonal van Mendoza, Argentina.
Doe menne un mexicano..
BK en Mac maken hele vieze kleffe hamburgers. Bijna elk eethuis/diner kan een veel betere hamburger serveren. De enige verklaring die ik voor de populariteit kan bedenken is de lage prijs. Het kost niks en dan heb je ook niks.
@ Chiel
Ik denk dat je het over het potentieel van eethuizen om een betere hamburger te serveren.
Van de meeste burgers van uitspanningen waar dergelijke producten geserveerd worden, krijg ik namelijk braak neigingen en huilbuien.
Goeie burgers vind je, in Amsterdam, bij Luxembourg op t spui en bij de Burgermeester. En die laatste is echt het sprankje levensgeluk dat mij zo nu en dan redt van de totale verzuring en verbittering. Ook op een enkel festival te vinden trouwens…
Van dit filmpje krijg je ook de rillingen zeg. Als dit een poging is van die hamburgerverkopers om een wit voetje te halen bij het publiek dat zich af en toe interesseert voor een aardige documentaire of een goed film, dan slaan zij de plank flink mis.
Ik vat ik deze poging eerder op als een belediging dan een uitnodiging om nog eens zo’n lauwe hap zoetzuur separatorenvlees tot mij te nemen.
Zelfgenoegzaamheid is het juiste woord denk ik. Zelfgenoegzame superioriteit, van een orde waarin ook documentairemakers behoren die een stam aanzetten tot ritueel geweld om tot mooie beelden te komen. (wie was dat ook maar weer? geen flauw idee)
een pancito de lomo @9? wtf is dat…
een rillingfilmpje, hear hear @13 De sambal- en peperculturen hebben er nog een kansje tegen. Anders dan tegen de schoften van Coca Cola.
@14: Volgens mij gewoon een broodje ham.
loop ik hier niet voor om, troep, alle vleessmaak opgezouten
@m44 – je hoeft er dan ook niet voor om te lopen!