1. 3

  “Family of Man” revisited… maar dan helaas uit de gehaktmolen van de corporate advertising. Jammer, want prima geproduceerd. Had met een beetje kader eromheen een toffe kritische docu kunnen worden.

 2. 4

  Eigenlijk raar dat het zo een succes is geworden, die hamburger, want het wordt makkelijk een vieze kledderzooi en zo fantastisch smaakt het niet. Het probleem zit hem wat mij betreft in het kleffe broodje. Wat dat betreft hebben ze het in Turkije beter bedacht.

 3. 7

  Vroeger kon je in heel Oost-Europa ‘hamburgers’ krijgen die bestonden uit een stevig broodje, een dikke plak gehakt, zuurkool, ketchup en mosterd. Het is er daar sindsdien niet beter op geworden.

 4. 8

  Christian: ik at drie jaar geleden in Slovenië nog een heerlijke, mooie, grote hamburger met veel ketchup. Vraagt mijn Sloveense disgenoot: “Do you like our horseburgers?”

 5. 11

  BK en Mac maken hele vieze kleffe hamburgers. Bijna elk eethuis/diner kan een veel betere hamburger serveren. De enige verklaring die ik voor de populariteit kan bedenken is de lage prijs. Het kost niks en dan heb je ook niks.

 6. 12

  @ Chiel

  Ik denk dat je het over het potentieel van eethuizen om een betere hamburger te serveren.
  Van de meeste burgers van uitspanningen waar dergelijke producten geserveerd worden, krijg ik namelijk braak neigingen en huilbuien.

  Goeie burgers vind je, in Amsterdam, bij Luxembourg op t spui en bij de Burgermeester. En die laatste is echt het sprankje levensgeluk dat mij zo nu en dan redt van de totale verzuring en verbittering. Ook op een enkel festival te vinden trouwens…

 7. 13

  Van dit filmpje krijg je ook de rillingen zeg. Als dit een poging is van die hamburgerverkopers om een wit voetje te halen bij het publiek dat zich af en toe interesseert voor een aardige documentaire of een goed film, dan slaan zij de plank flink mis.

  Ik vat ik deze poging eerder op als een belediging dan een uitnodiging om nog eens zo’n lauwe hap zoetzuur separatorenvlees tot mij te nemen.

  Zelfgenoegzaamheid is het juiste woord denk ik. Zelfgenoegzame superioriteit, van een orde waarin ook documentairemakers behoren die een stam aanzetten tot ritueel geweld om tot mooie beelden te komen. (wie was dat ook maar weer? geen flauw idee)

 8. 14

  een pancito de lomo @9? wtf is dat…

  een rillingfilmpje, hear hear @13 De sambal- en peperculturen hebben er nog een kansje tegen. Anders dan tegen de schoften van Coca Cola.