Sargasso in een nieuw jasje

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

MEDEDELING - Nee stop, u bent op  de goede site. We dachten, laten we weer eens wat anders doen dan avant-garde paars en ingewikkelde themakolommen. En pretentieuze motto’s zijn zooo 2011.  Hopelijk is, na een kleine wenperiode, alles wat makkelijker te vinden, te clicken en te bediscussiëren. Ondanks dat Joost, Siquo en Ad uitstekend werk hebben geleverd, zullen er vast nog wat bugjes opduiken. Komt u rare dingen tegen, meld ’t dan even in de comments. Lof en kritiek kunt u ook daar kwijt.

Reacties (186)

#1 Anoniem15

In de titel staat nog steeds een pretentieus motto hoor :)

hey maar ik kan mijn naam niet gebruiken omdat die al gebruikt zou zijn? maar ik (en mogelijk anderen) gebruiken deze naam al tijden..

 • Volgende discussie
#2 Anoniem15

(Anoniem dus)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Greenhost

Gefeliciteerd met de nieuwe website. Goed werk van jullie webbouwers!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Inca

Aan de rest wil ik best leren wennen. Maar mogen please-please-please die vervelende bewegende caroussels uit? Ik vind ze zoooo ontzettend storend. (Ok, toegegeven, het wordt tijd dat ik dat probleem eens goed uitzoek, want bijna elke site heeft die krengen. Maar op de meeste sites hoef ik gelukkig niet op de homepage te zijn.)

En ik snap de huidige mode van ‘wit en nog minder kleur’ niet echt. ’t Is zo kil en steriel allemaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

kan ik mijn Naam TM wel gebruiken? test

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Daniel

Ziet er inderdaad mooi uit. Geen reacties op reacties meer? Dat was altijd wel makkelijk in het volgens van lange discussies.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 sjiek

Dit oogt wat meer WordPress. Zeker niet slechter dan het vorige design.
Ik zou het design elke derde woensdag van september wijzigen als ik jullie was. Zet dan ook even een vid op de site waarin we Dimitri met een koffertje het nieuwe design zien komen brengen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Joost

Sinds deze versie verbieden we mensen die proberen te reageren met het emailadres en/of schermnaam van een van onze geregistreerde gebruikers.

Dit om te identiteitsdiefstal en onbedoelde verwarring te voorkomen. En er zit inderdaad al een oude gebruiker in de DB die “anoniem” heette. Ik heb die even hernoemd, dus je kan als het goed is weer reageren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Bismarck

Ik had in mijn ongeduld al ergens anders off-topic mijn eerste impressie gegeven.

In het kort: De nieuwe lay-out behoudt een belangrijk nadeel dat de vorige ook had: De horizontale breedte voor de inhoud is wel erg beperkt. Gevolg: Als ik op de Sargasso-pagina land, zie ik alleen de titel van de laatste twee geplaatste artikelen. Om te zien of er nog meer nieuwe artikelen zijn, moet ik al gaan scrollen. Ook gevolg: Als ik een artikel wil lezen, moet ik veel scrollen. Nog meer gevolg: Als ik alle reacties wil lezen, moet ik me suf scrollen. In het kort: Deze lay-out verslijt het scrolwieltje van mijn muis (cq. de scrol-area van mijn mousepad).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Carl Königel

Verrek nu ben ik voor het eerst mezelf…?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Joost

@inca: Ik beloof dat dit op termijn instelbaar wordt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 gronk

De horizontale breedte voor de inhoud is wel erg beperkt

Dat dus. Voor een site die ‘de diepte’ in wil, vind ik de kolommen te smal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Rene

Twee keer herplaatsen van reacties gaat wat ver, maar hier onder:

https://sargasso.nl/2012/09/19/innocense-of-mulsims-wie-zijn-hier-de-domme-kalveren/

staat een stukje thread dat hier hoort.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Loupe

En de hamvraag: hoe regel ik een user icon? :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Sil

Even testen of mijn naam in de db staat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Anoniem

Dank Joost! Kun je die naam Anoniem niet reserveren of zo? Zodat niemand die kan registreren? Of hoe is dat uberhaupt mogelijk?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 NietJeZus

Het komt moderner over dan de vorige versie, maar die vorige versie had wel een eigen smoel, dat mis ik hier een beetje.

Tussen de reacties mag iets minder ruimte zitten en die link naar Leaseweb-reclame in het hoofdmenu vind ik pure spammerij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Bismarck

@13: Dat is natuurlijk alleen voor betalende klanten ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Boer

eeeh , sinds wanneer heb ik me hier geregistreerd Joost?
Niet dat ik weet en zeker niet vrijwillig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Anoniem

De linkerkolom is nu bijna leeg, en de dingen die er staan, zijn niet bepaald dingen die veel gebruikt worden, geef die kolom anders terug aan de inhoud (midden) dan zijn de bovenstaande users ook tevreden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Kalief

Gaat er nog iets creatiefs gebeuren met die paperclip-achtige avatars die nu nog voor iedereen hetzelfde zijn?

En dat plussen en minnen gaat nog eens heel groot worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Joost

Usericons moeten worden geregistreerd op http://gravatar.com.

Je eigen naam vastleggen doe je hier: https://sargasso.nl/wp-login.php?action=register :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 sjiek

Waarom mag ik mezelf maar een keer een thump up geven?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Anoniem

en die stomme fout dat je automatisch een klikbare link naar http://URL als naam krijgt is er nog steeds.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Anoniem

@21 Mag de naam anoniem vrijgesteld worden van registratie?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 HansR

1) Ik begrijp uit bovenstaande dat er geregistreerde gebruikersnamen bestaan? Hoe registreer ik mezelf?
2) De editfunctie?
3) De html-tag uitleg / specificatie
4) subtielere icons (bij de comments en voor sociale media)
5) Algemeen : iets compactere site kan, iets bredere tekstvelden kan ook. Pak wat ruimte uit het menu links en de twee kolommen rechts, een puntje kleiner font en je bent er (ik wacht op de commentaren van de anderen :)
6) Ik begon net te wennen aan die reacties op reacties maar vind deze chronologische volgorde toch beter. Dank.

Algemeen : goed werk : mooi.

Ah, de editfunctie; Dat is snel !!

Ah, inloggen is ook duidelijk. Nu nog van de voorpagina?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 aynranddebiel

Mijn 2 cent:
– Goed dat de threaded discussies weg zijn.
– Ik heb niet bij voorbaat problemen met de duimpjes. Even zien hoe het uitpakt.
– Er moet op dit moment veel te veel gescrolld worden. Hier is al een aantal suggesties voor gedaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Spam

Deze layoutupdate bevalt me beter dan de vorige.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 M

Ghostery geeft enkel (zonder javascript) Scorebeacon als tracker aan. Na toestaan van scripts/ cookies/ andere meuk zie ik er nu twee. Scorebeacon en Doubleclick. Grrrr @ that…(tief die meuk toch weg…aub)

Kan/ wil iemand anders (ook) even hiernaar kijken?

Wat komt er allemaal op analytics.sargasso.nl te staan & wat de beffende bavianen doet die sargasso.api.oneall.com?

Plusjes en minnetjes op reacties is enorm jammer, dat deze nu wordt gebruikt. M.i., dat is.

Site ziet er heel leuk uit, geen verdere discussie over mogelijk!

Komt de ‘preview before posting’ nog terug? Die’s wel heul handig, mede aangezien ik nogal zuig wat HTML aangaat.

Verder: *test*

*edit*
Verder wat #24 vroeg. Redactie heeft de mogelijkheid om het e.e.a. te controleren. IP e.d.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 lapis

@021 Okee, ik ben nu geregistreerd en ik heb een Gravatar-account, maar hoe koppel ik die twee aan elkaar? Ik hoop niet dat de namen van die twee accounts dezelfde moeten zijn; één of andere sneue na-aper had de naam ‘lapis’ al geclaimd bij Gravatar.

En ik wil godnondeju toch wel minstens één keer een avatar naast mijn post zien :D

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 HansR

Ha, ik volg Lapis blijkbaar goed… idem hier :)

Trouwens al die mail van Sargasso komt in de spam terecht. Moet wel even een filter maken hiervoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 jvdheuvel

Ik vind de kolommen te smal, de regelafstand te groot, de letter te groot, de carrouselletjes too much, maar verder vind ik het een prachtig diezijn.

Ik ben wel benieuwd hoe je dit doet

“Sinds deze versie verbieden we mensen die proberen te reageren met het emailadres en/of schermnaam van een van onze geregistreerde gebruikers.“

Zelf gemaakt?

ps krijgen jullie nu ook dit @30

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Kevin

Ik houd niet van registreren. Geldt hier het principe van eerst-komt-eerst-maalt of zijn er bepaalde namen waar niemand zich op kan registreren? Mag “Kevin” daar dan bij? Ik vind het stom dat iedereen zich overal voor moet aanmelden…. Misschien als er ooit nog bijzondere perks bij een registratie komen, zoals de mogelijkheid irritante advertenties af te kopen.

Even over de layout: ziet er goed uit :) Mag allemaal wel wat dichter op mekaar, er zit nu heel veel loze ruimte in. En breder mag het ook, mijn scherm is er breed genoeg voor. Up-en-downvoten van comments is een goed idee, ben benieuwd hoe dat hier gaat werken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Bismarck

test… Oké, ik heb Gravatar nog niet door.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Joost

Qua namen: Het is wie het eerst komt het eerst maalt, maar we zullen uiteraard rekening houden met mensen die hier al tijden onder dezelfde naam reageren.

We kunnen verder geen gebruikersnamen blokkeren. Zolang ze niet bestaan zijn ze “free for all”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 weerbarst

gravatar: denk wel aan de tracking en tracing van al die blije leuke web 2.0 meuk services

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Sil

Ik zou nu dus een Gravatar moeten hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 lapis

Ah, jvdheuvel snapt Gravatar blijkbaar wel. Maarja, als Gonzo-journalist is een karakteristieke avatar natuurlijk een must-have.

edit: ah Sil ook. Ben ik nou zo slecht of wat?

En ik kan vanaf nu blijkbaar nooit meer onder de naam ‘lapis’ reaguren zonder me met dat vage WordPress-wachtwoord op de site in te loggen. Maar ach, dat had ik kunnen zien aankomen. Misschien dan toch maar geen avatar en voortaan ’the reaguurder formerly known as lapis’ als nieuwe nick.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 jvdheuvel

@37 Wij hebben al jaren gravatar op onze site. Best leuk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Rene

@ Joost:

Dat vastleggen van naam staat geen “speciale tekens” in die naam toe, waaronder de “é” in mijn eigenlijke naam “René”.

Nu sta ik wegens vele, vele dergelijke problemen al sinds het begin van mijn elektronische leven online vrijwel overal bekend zonder dat accent, en mij is dat in principe ook wel prima …

… maar dat begin was wel lang geleden. In deze 2012 unicode tijden vind ik het wel behoorlijk lamstralend dat een simpel accent nog steeds niet mogelijk is.

Waarbij, als je daar iets aan zou willen doen, dan wel weer opgemerkt dient te worden dat mogelijkheid van registratie van twee verschillende personen onder de twee schermnamen “Rene” en “René” (en “rene”) dan weer de bedoeling van het systeem enigzins onderuit zou halen.

Ik zou, als dat softwarematig te doen is, accented letters vervangen door hun basis-letter (en dan alles uppercasen) voor er een vergelijking plaats vindt zodat al die varianten gewoon als equivalent beoordeeld worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 T

Zeker een verbetering t.o.v. de vorige versie!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 T

Zeker een verbetering t.o.v. de vorige versie!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Kevin

@35 “Qua namen: Het is wie het eerst komt het eerst maalt, maar we zullen uiteraard rekening houden met mensen die hier al tijden onder dezelfde naam reageren.”

Dus als iemand zo’n naam registreert, dan ga je eerst kijken of dat enigszins dezelfde persoon kan zijn, of wat? Als iemand anders een naam vastlegt, wat doe je dan? Nouja, we zullen wel zien als het gebeurt… Ben op zich al blij dat je je niet hóeft aan te melden, dat zou een drempel opwerpen om te reageren.

Trouwens, ben ook blij dat threaded discussies weg zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 jvdheuvel

Voor wie gravatar niet snapt dit is het helptekstje wat wij op de site hebben::

Avatars
Q – Hoe krijg je ’n geinige avatar bij je reacties?
A – Je gaat naar http://en.gravatar.com/ en je doet “sign up”. Kies een (voor en.gravatar.com unieke) usernaam, bijvoorbeeld je eigen naam, maakt eigenlijk niet uit, als ie maar uniek is. Maar (belangrijk) gebruik het email-adres dat je hier op Krapuulsargasso gebruikt om te reageren. Wanneer je vervolgens op die site inlogt en dan naar My Account (bovenaan het scherm) en dan naar Add an image gaat dan kan je een plaatje van je harde schijf uploaden. Later zal gravatar dan weer zien dat híer wordt gereageerd met jouw email, en vervolgens het plaatje tonen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 dNEUS

het lettertype van de artikelen is veel te groot. als ik het verklein met control-min verkleint de hele site. :-(

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 dNEUS

en waar kan ik mijn password aanpassen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 T

Whoeps.. dubbelpost.
Na het klikken op “Verstuur” leek er niets te werken. Ik dacht dat ik er naast geklikt had. Dus nogmaals geklikt. En zie daar een dubbelpost.

_nog_ *even* testen. Welke markup mogen we gebruiken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 clismo

dus ik heb een mooi plaatje …?

[edit] juist

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Sil

Fijn dat je het reactieveld langer kan maken voor uitgebreide reaguursels.
Speaking of which, waar is Salvatore eigenlijk gebleven?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 NietJeZus

In plaats van die tracking-meuk kan je ook Piwik gebruiken. Qua privacy is dat een heel stuk beter dan commerciële trackers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Plock

Event proberen.

schuin
vet
doorgestreept

quote

klein
link

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 lapis

@044 Hmm, ik heb toch echt bij Gravatar hetzelfde e-mailadres opgegeven als bij Sargasso. Misschien moet er in één of ander stoffig Oostblokland nog een ambtenaar een stempel zetten onder mijn aanvraag. Ik wacht rustig af.

P.S.: o God, wat heb ik gedaan?!! Ik ben dat inloggen op de site nu al zat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Bismarck

Is het Sargasso uiteindelijk toch gelukt om me te laten registreren. Ik trap erin voor een plaatje, welk een naïeve consument ben ik?

PS. En dan wil het plaatje ook nog eens niet lukken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Plock

kleine tekst niet te lezen
doorgestreepte tekst lollig

wat hij zei

linkje

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 jvdheuvel

Je hoeft niet in te loggen bij sargasso. Als je hier hetzelfde email gebruikt als bij je plaatje op gravatar komt het vanzelf goed. Soms duurt het even.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 lapis

Maar even serieus: kan ik me ook weer ergens ontregistreren? Met het risico dat één of andere onverlaat mijn goede naam besmeurt leer ik dan wel weer leven. Bovendien blijkt het niet eens noodzakelijk te zijn voor die avatar.

Wie moet ik anders hierover mailen? Steeph? Carlos?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Joost

Ik heb aan de linkerkant een knop toegevoegd die “inloggen” heet. Hier kan je ook een nieuw account aanmaken.

Als je ingelogd bent, dan zijn er twee knoppen, uitloggen en profiel bewerken,

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 Guy

Veel beter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Baron E

Eerste indruk: ik ben blij met het grotere lettertype, niet blij met de smalle kolom. Heel blij dat de threaded comments er weer uit zijn. Het oogt wat kil zonder header, maar liever te weinig dan te veel.

De “Laatste reacties” op de voorpagina zijn erop achteruit gegaan. Hiervoor zag je de laatste x reacties gegroepeerd per post, nu zijn er minder reacties die elk een aantal regels opeten. Het herhalen van de titel de post hier voegt weinig toe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 lapis

Ah, geweldig, heb het e-mailadres en de schermnaam aangepast bij mijn profiel. Kan nu weer gewoon oningelogd posten. Of is het profiel verwijderd door een ijverige admin? Ik ben in ieder geval weer helemaal gelukkig. Nu dat Gravatar-plaatje nog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 HansR

Ik test ook.
Eerst uitgelogd en toen weer ingelogd.
Werkt het plaatje?

Nee dus sh*t.
Wat is er aan de hand? Instructies zijn gevolgd. Alleen username en paw zijn anders op gravatar. Of moet dat systeem eerst zijn database distribueren en doet ie dat maar een keer per maand of zo?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 dNEUS

[Weet je zeker dat je wilt uitloggen?]

ja anders had ik daar niet op geklikt :-)

*gaat addo-stuur-boek “internet voor bejaarden” aanschaffen*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Inkwith Barubador

Inderdaad nogal wennen.

1 puntje van kritiek alvast: op de hoofdpagina kan ik niet meer zien hoeveel reacties er zijn per artikel. Was toch wel erg handig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 Joost

@61; Kan je wel, staat nu naast titel!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Inkwith Barubador

Yep, was ik inmiddels ook achter. Even wennen, zoals ik al zei.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 FiFa

De eerste kolom past precies op een rol toiletpapier, ik heb het in zwart wit geprint want kleur is mij te duur.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 dirkmjk

Mooi hoor!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 jvdheuvel

Joh

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 Vast Goed

Veel beter: eenvoud is veel prettiger.

Wanneer je op de thema-knoppen rechtsboven klikt (bv data of politiek) dan komt in het rolschermpje de keuzemogelijkheid ‘bekijk alle data/politiek/…’. Pas als je daarop klikt krijg je de artikelen ook daadwerkelijk te zien. De artikelen wil je al bij de eerste klik zien (anders klik je namelijk niet). Het rolschermpje mag van mij weg.
Verder is de site mobiel nog steeds niet lekker bereikbaar (ik geef toe, ik heb een eenvoudige BB, maar ooit werkte m.sargasso.nl wel lekker).
Tot slot: de smalle kolom beslaat ongeveer 25% van mijn schermbreedte. Weten jullie wel wat die andere 75% mij heeft gekost? Gebruik het dan ook!

En naar de andere reageerders toe: avatars? Toe zeg..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 J.Morika

Ik vond i.t.t. #43 de mogelijkheid om draden te vormen (inspingen bij een reactie op een reactie) juist wel handig. De overzichtelijkheid wordt niet bevorderd met deze wijzigingen, naar mijn mening.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 Joost

Het probleem met de reactiedraden was dat het voor toeschouwers totaal niet meer te volgen was. Voor de reageerders was het wel handig. We hebben nu gekozen voor de toeschouwers, maar er komt binnenkort iets waarmee beide partijen volgens mij wel tevreden zullen zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 Karel

Netjes!
Het komt niet vaak voor dat de eerste aanblik na re-design beter aanvoelt.
Dit is het geval bij mij.
Goed werk dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 HansR

Maar nu de vraag aan Lapis : wat heb je gedaan om dat plaatje te krijgen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 P.J. Cokema

Ook maar eens een reactie testen (Isorry voor de onderbreking)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 dNEUS

het is jammer dat plussen en minnen per reactie niet apart worden vastgelegd. plus/min wars zullen uw toekomst zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 kevin

@73 Inderdaad, je moet gewoon aangeven hoeveel plussen en hoeveel minnen, niet alleen het verschil. Dacht dat iedereen dat inmiddels wel wist?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 Let

Wat te grote (brood-)letter, waardoor regels te kort. Leest daarom niet ontspannen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 clismo

Kunnen de reacties niet gesorteerd worden op het aantal plusjes?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 Joost

@Hans: Je icon is goed ingesteld. Even geduld…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 Ben Hoogeboom

Ik had gehoopt dat u, tijdschrift zijnde, er eens zou gaan uitzien als een tijdschrift. U beweegt zich er nu weer héél ver vanaf.
Het oogt niet goed. Als je op Sargasso terechtkomt, zie je niets op je scherm. Dat komt door de te grote broodletter. De meeste lezers kunnen echt wat kleinere lettertjes best lezen.
De sóórt letter is ook te verschrikkelijk voor woorden. Waarom neemt u niet de doodgewone, zeer leesbare, gratis verkrijgbare, cursief ook nog eens fraaie Georgia?
Kijkt u ook eens op de pagina ‘Alle berichten’, dan ziet u zelf wel wat daar nog moet worden hersteld.
Ik hoop dat deze opmaak zeer snel zal worden vervangen door iets dat zich laat vergelijken met – neem me deze onbescheidenheid a.u.b. niet kwalijk – dit: http://hoogeboom.blogspot.nl/.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 HansR

Alle geduld vd wereld ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 Inca de tweede

Ik ben inmiddels buitengesloten – ik krijg geen mailtje met wachtwoord (nee, ook niet in mijn spam) en nou mag ik niet meer onder mijn naam posten!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 HansR

Ah, de cache…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 Krekel (krekel)

test!

(ik mag mijn gebruikersnaam en/of mijn e-mailadres niet meer gebruiken, volgens mij heb ik tijdens het registreren een vergissing gemaakt of er is iets anders aan de hand … ik heb in elk geval geen registratiemail ontvangen o.i.d.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 Carlos

Nou even kijken of die ava al wil verschijnen…?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 Steeph

@Carlos: de ava is gekoppeld aan het mailadres. Dus even goed opletten of je je eigen mailadres gebruikt of die van SG bij het reaguren.
Je kan mailadressen toevoegen bij gravatar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#87 Carlos

Hmmm… dat Gravatar kan je maar beter spellen als Grafatar… wat een gedoe… net als al die andere dingen die je leven zogenaamd makkelijker zouden maken… uiteindelijk levert het alleen maar meer gezeik…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#88 Carlos

@Steeph ja weet, ik heb beiden mailadressen toegevoegd… maar wellicht moeten ze het bij Gravatar nog even verwerken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#89 Carlos

nou… ik ben denk ik weer een stapje verder opweg naar eeuwig geluk… eens kijken of mijn hoofd nu verschijnt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#90 Dramklukkel

Ik heb een 24″ monitor op 1920*1200. Ik moet nu echt zoeken waar jullie artikelen staan. Kan het ietsje breder a.u.b.? Ik ben er helemaal vóór om smalle columns te gebruiken voor hen die nog op 17″ werken, maar laten we het niet te bont; weg met 640*480.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#91 HansR

Goh, die profielen zijn best grappig. Maar ik heb ook ooit eens wat gepubliceerd en gereageerd. Kan ik die ook in het lijstje krijgen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#92 Joost

@Carlos: W00t! 10.000 reacties???

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#93 Joost

Oh… En ik heb er 19.000 *kruipt terug onder steen*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#94 Joost

@HansR: Ja, dat kan. Gaan we de komende weken mee aan de slag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#95 Carlos

ja Joost, 10.019 om precies te zijn, maar slechts 320 Waanlinks??

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#96 NoName

Spring ik door alle hoepels krijg ik, “MISLUKT: vul de verplichte velden in (naam, e-mail).” terwijl ik gewoon ben ingelogd.

Zal aan FF liggen, nu post ik met Iron en werkt het wel, alleen grafatar nog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#97 Dr Banner

Deze pagina met reacties en reageerveld is heel erg langzaam in internet explorer 8. Scrollen met de muis doet he bijna niet.
De voorpagina rendert wel lekker snel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#98 HansR

@Joost#91 great!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#99 Joost

@carlos: Ja, die waanlinks is wat weinig. Misschien dat we ze niet goed categoriseren…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#100 gbh

ik vind het erg onoverzichtelijk geworden, elementen nemen te veel ruimte in, elementen die niet belangrijk zijn worden te prominent weergegeven, grijs/weinig kleur, wordt geen kleur gebruikt om aan te geven in welke sectie/rubriek je bent, geen herkenbaar sargasso thema

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#101 Carlos

godverdegodver… in 2006 werd ik in kwaliteitsglossy RAILS nog wel verkozen tot ‘nationaal multimedia talent’ en zes jaar later lukt het me niet eens om een stomme ava te regelen… ben ik nou zo dom of is dat gravatar zo ruk???

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#102 Yevgeny Podorkin

…is al gezegd maar: kleinere letters graag en eenmaal een artikel aangeklikt tekstblokken breder fijn dankuwel. Heb gravatar geladen maar duurt w.s. ff?

*test*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#103 Steeph

@Carlos: Heb je alle mailadressen goedgekeurd? En heb je bij ieder mailadres het plaatje toegewezen (gaat niet vanzelf)?

Kostte mij ook twee of drie pogingen, geef ik eerlijk toe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#104 DJ

Mooi design, maar de letters zijn mij te groot – die kan ik natuurlijk wel weer zelf verkleinen (ten minste met 2 stappen) maar dan houd ik wel een heel iel kolommetje met tekst over dat (max 20% van mijn scherm). Dus, mooi, maar ik weet zeker dat jullie het nog mooier kunnen maken …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#105 Carlos

@Steeph, ja dat heb ik gedaan, maar ik ga het nog maar een keer doen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#106 Carlos

hehe… alles achter je verbranden en even wachten does the trick… net als in het echte leven: cache legen en gaan koken…

ik heb m’n ava…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#107 larie

Fraai, bewegende dingen niet. Daarintegen heb ik mijn leesbril niet meer nodig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#108 larie

Ja koken..dat zijn de mooiste momenten om te reageren. Heb je al een folie over je keyboard gelegd?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#109 larie

Terzijde..gravatar, weer iets geleerd.
In de klassieke oudheid was de perfecte circel soort van godheid. In de “oosterse” visie juist niet. Wel eens een meneer ver weg die diep diep nadacht en in een beweging een circel trok met z’n penseel.
Nu blijkt dat door kleine afwijkingen in de natuurwetten de homogeniteit er niet is maar uiteindelijk wij zijn ontstaan. Vandaar mijn gravatar, een niet perfecte circel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#110 L.Brusselman

Ik haat verandering,en registreren doe ik niet aan..
Die groene cijfers doen me vermoeden dat er zelfs waardering kan worden gegeven,wat een ellende.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#111 Ben Hoogeboom

Aanvulling op commentaar 80.
U moet echt (nou ja, u moet niets natuurlijk) iets doen aan de dronkenschap brengende broodletter. Gooit u die alstublieft weg en vervang hem door een normale schreefloze letter. Het is echt geen gezicht, die veel te kleine o’s, a’s en s’en en die idiote t. Kies dan wel een letter met de goede aanhalingstekens, want dat zit weer wél goed bij deze verder krankzinnige letter.
Dit werd opgemerkt door een vroegere zetter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#112 HansR

Het kan toch niet de bedoeling zijn dat privé berichten via het profiel publiek worden zoals op de profielpagina van P.J. Cokema bij laatste reacties.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#113 Rene

Als je een reactie tikt zonder ingelogd te zijn krijg je bij het klikken op “verstuur” een verwijzing naar de inlog pagina en na daar in te loggen keer je terug naar de thread — maar met de reactie die je al getikt had weer gewist. Dat gaat nog veel gevloek opleveren. Godverdomme.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#114 frankw

Ja, nou ben ik ook benieuwd of ik tot de vaste reaguurders behoor. Feli Sargasso, kolommen iets breder en iets minder witruimte en het is nog beter :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#115 Rob

Ik ben veel te oud om nog te moeten wennen aan een nieuwe lay-out.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#116 Rob

Heb mezelf gelijk maar een duimpje omhoog gegeven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#117 Sjiek

@71 Joost

Het probleem met de reactiedraden was dat het voor toeschouwers totaal niet meer te volgen was. Voor de reageerders was het wel handig. We hebben nu gekozen voor de toeschouwers, maar er komt binnenkort iets waarmee beide partijen volgens mij wel tevreden zullen zijn.

Leg even uit wat het probleem voor de toeschouwers was want dat heb ik zelf niet ervaren.

Overigens alle oude discussies zijn nu losgekoppeld. Als dat zo blijft kun je ze maar beter deleten want er is geen touw meer aan vast te knopen omdat alles door elkaar staat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#118 Prediker

@117; Probleem was dat als je een voortgaande discussie tussen twee of drie reaguurders probeerde te volgen in het midden van een draadje, je steeds de reacties die je wilde nalopen weer moest terugzoeken in een draadje ondertussen gewoon doorliep.

Zolang je de draad voor de eerste keer leest, is het nog behoorlijk overzichtelijk. Maar zodra je het heen-en-weer tussen enkele reaguurders wilde volgen, moest je steeds opnieuw tussen alle draadjes terugzoeken waar dat één tweetje nou gaande was.

Kon je wel oplossen door de ‘Laatste Reacties’ op de voorpagina in de gaten te houden, maar dat vereist wel dat je er dicht op blijft zitten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#119 DJ

@Prediker 118, dat aangaande heb ik toch liever de laatste paar reacties per draad/topic/item, dan een chronologisch lijstje van de laatste reacties met de item titel /2 cnts

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#120 Rob

Even plaatje checken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#121 Joost

@119: Die lijst is er, bij de actieve discussies. Daarin staan de laatste vijf reacties per discussie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#122 Joost

@117: In de database staan de relaties nog, daar gaan we mee aan de slag. Komt goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#123 DJ

@Joost 121, klopt, maar die reactie popups zijn kortregelig … niet die nieuwe met meer tekst erin, reactie van prediker bv stopt dan al bij ‘moest’ … terugzoeken in een draadje dat ondertussen gewoon doorliep.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#124 Joost

Nou ja, kortregelig, 200 tekens… Heb het nu opgehoogd naar 250…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#125 Joost

Overigens is de uitleg van @prediker de uitleg zoals ik die voor ogen had.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#126 DJ

@Joost, maak er 500 van en ik zeg niets :) – dit gaat over het jasje, ik ben het hier niet oneens met prediker

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#127 Rene

Ook met 500 tekens was de oude “laatste reacties” echt beter. In de “actieve discussies” is het nu een twee-staps proces geworden om bij de reactie-previews te komen (met de tweede keer goed mikken). Bovendien verloopt de huidige “laatste reacties” op het moment dat er één of meerdere echt actieve discussies aan de gang zijn nu dermate snel dat het alleen nog een nuttig layout-element blijft voor wel heel rabiate F5-ers.

Het enige echte breekpunt qua layout lijkt me de al door velen opgemerkte te kleine horizontale ruimte voor de artikel en reactie kolom. Zoals ik iemand anders ook zag zeggen: de linker-kolom lijkt niet echt heel veel bijzonders toe te voegen momenteel. De functionaliteit misschien verplaatsen naar een horizontale header? Als je serieuze stukken wilt plaatsen en/of reacties wilt ontvangen is de huidige ruimte gewoon echt te weinig. Scroll-je-rot….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#128 Schuur

Heren, mijn complimenten. Ziet er fris uit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#129 Kalief

Kan het tabje ‘Beste reacties’ een andere naam krijgen? Bijvoorbeeld: ‘Meeste plusjes’ of ‘Hoogste plus-min saldo’.

Je weet immers niet waarom een reactie een plusje krijgt. Dat kan zijn omdat iemand het eens is met de boodschap, maar ook omdat het goed geschreven is. Of erger: omdat de reaguurder tot ‘jouw kamp’ behoort.

En worden minnetjes verrekend met de plusjes, d.w.z. gesaldeerd? Dat zou betekenen dat ferme stellingname nooit tot een beste reactie kan leiden omdat er veel plussen én veel minnen op zullen komen.

Eigenlijk zou alleen de auteur of de reactie moeten bepalen wat die beste reacties zijn. Namelijk dié reacties die een onmisbare aanvulling zijn op het oorspronkelijke bericht. En niet de ‘spoils of war’ van een reaguurdersoorlog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#130 Edwin den Boer

Wat een rare cijfers in dit lettertype: 0123456789. Alsof de helft een punt groter is dan de rest. Lijkt me niet handig voor al die databerichten.

Dat viel me op omdat ik Sargasso WordPress-blog nr. 56498421 wilde noemen. Waarom zien WordPress-blogs er zo heel erg als WordPress-blogs uit? Dat zou niet nodig hoeven te zijn. Op Tumblr bijvoorbeeld, wat een simpeler platform is, zie je een veel grotere variatie aan thema’s.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#131 Baron E

Op Android worden er geen volgnummers bij reacties getoond. Verder is het niet snel duidelijk of je ingelogd bent, de gebruikersnaam helemaal bovenin zou handig zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#132 Anoniem

Dat “Lees verder” grayed out is vergeleken met “Reageer” doet vermoeden dat de berichten niet langer zijn dan wat je op de voorpagina ziet, terwijl dit niet het geval is. (mede ook doordat ze netjes op de paragraaf zijn afgeknipt en er geen puntjes o.i.d. staan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#133 Loupe

Best handig, zo’n Gravatar. (verkapte test)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#134 Sjiek

@Prediker
A dat bedoelden jullie. Dat was wel eens lastig maar niet bijzonder.
@Joost
Dat komt dan wel goed neem ik aan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#135 Robin

Prachtig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#136 Krekel ( = verboden gebruikersnaam)

Bij dezen wil ik graag laten aantekenen dat ik het nog steeds vervelend (en rare fratsen) vind dat zowel mijn gebruikersnaam als mijn e-mailadres ineens verboden zijn.

Inca (#82) heeft er ook last van …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#137 benjbenj

Het ziet er zeker aardig uit, maar het is heel jammer dat reacties op reacties niet meer onder elkaar staan. Deze mogelijkheid, die werd aangebracht bij de vorige make-over, ben ik erg gaan waarderen. Zou-ie kunnen terugkomen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#138 Krekel ( = verboden gebruikersnaam)

Dat vond ik inderdaad ook wel handig in een bepaald opzicht, #137, maar in een ander opzicht ook niet. Als de ‘sliert’ iets te lang door meanderde was het namelijk niet altijd even duidelijk op welk berichtiets een reactie was, en dan moest je (ik dus) je vinger op het beeldscherm houden en naar boven scrollen om de juiste inspringing te ontdekken.

Maar inderdaad, ik mis het ook wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#139 Snaporaz

Alweer een stap achteruit. En hoe moeten we nu naar de oudere Wanen ? Vroeger kon dat door te klikken op de titel “Waan van de dag”, nu is het zoeken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#140 Krekel ( = verboden gebruikersnaam)

Er waarom werken jullie in ’s Hemelsnaam samen met die Oost-Duitse organisaties als Facebook, Twitter, Google en die andere twee nieuwsgierig aagjes?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#141 Joost

Krekel, daar werken we niet mee samen, we bieden mensen de mogelijkheid in te loggen en een account aan te maken via die sites. Om de reageerdrempel wat lager te maken. Maar het is en blijft een keuze die je zelf maakt, je kan ook zonder.

Voor wat betreft je naam, ik zie hem staan in de db, dus ik zou nog even in je spambox kijken of de mail daarin staat. Zo niet, mail dan even naar [email protected], dan regelen we het.

Er zijn inmiddels tientallen werkende accounts aangemaakt, dus over het algemeen gaat het goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#142 Krekel

Dank voor de reactie, spambox it was (ik was er natuurlijk zelf ook wel opgekomen om erin te kijken, maar ik ben zo’n digibeet en zo onbekend met Gmail dat ik hem niet direct kon vinden en daardoor zelfs dacht ik dat ik er geen had).

En fijn om te weten dat het niet verplicht is me legitimeren bij de plutocratische internetgestapo. Hopelijk blijft dat zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#143 benjbenj

#138:
Misschien is het een idee het kader van de ingesprongen reactie een andere kleur te geven? Wit = reactie op het stukje zelf, geel = reactie op die reactie, oranje = reactie op een reactie op een reactie, rood = reactie op etc., paars = reactie op etc. Na paars blijft alles paars, want wie op dat niveau is aanbeland, zal waarschijnlijk niet gemakkelijk de weg nog kunnen kwijtraken. Natuurlijk blijven alle kleuren zo licht mogelijk, zodat de tekst goed leesbaar blijft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#144 pedro

Dat van die duimpjes weet ik zo net nog niet hoor. Dat gaat en wordt al erg gebruikt. Door mijn volgers, bijvoorbeeld, die blijkbaar denken, dat -2 mensen ervan weerhoudt om mijn reacties te lezen. Aan de andere kant valt het natuurlijk nog wel mee, dat er maar 2 zijn die iedere reactie van mij een duim omlaag geven.

Oeps: inmiddels al 3 zie ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#145 pedro

Geeft trouwens niks hoor, jongens. Minnetjes worden uitgedeeld door mensen, die de discussie niet aandurven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#146 pedro

Ik zie trouwens ook dat ik niet de enige ben. Onze geenstijl-lookalikes zijn druk aan het plussen van de eigen meningen en het minnen van de anderen. De rest van de mensen lijkt het niets uit te kunnen maken. Misschien toch wel een goed idee dus. Zo lang ze aan het plussen en minnen zijn, kunnen ze geen onzin opschrijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#147 Paul van Buuren

Ik vind dit in eerste oogopslag een fijne, verzorgde website.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#148 Joost

Ik ken een site waar ze minners mingolen noemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#149 aynranddebiel

@146
We hebben inderdaad weinig fans onder de reagluurders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#150 Micowoco

Ik vind het uiterst onaantrekkelijk allemaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#151 Anoniem

Waar kan ik trouwens vinden wie nu de hoofdredacteur is, wie er allemaal in de redactie zit en wie in het stichtingsbestuur?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#152 pedro

@149: het aantal minnetjes zegt vooral hoe bang de islamofoben van je mening zijn. Ze hopen vooral dat meningen verdwijnen door veel minnetjes te zetten.

Voor de redactie kan dit trouwens wel een mooi studie-onderwerp zijn, want die kunnen natuurlijk na gaan, van welke IP of MAC adressen plussen en minnetjes gezet worden, en daar dan later een mooie verhandeling over schrijven, waarmee o.a. de open deur ingetrapt kan worden uit mijn eerste alinea.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#153 NoName

eh, linktippen is wel wat lastig geworden.

Stuur je bericht naar?

Nee, Ik wil gewoon direct tippen.

Wat er dan verder mee gebeurd is des Sargasso’s

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#154 Rob

Heb je een plusje gegeven Pedro. Gewoon omdat ik niet wil dat je dadelijk depressief wordt van al dat gemin.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#155 NoName

Ik moet zeggen dat deze Sargasso niet zo vermoeiend is als de vorige al mag de topic kolom wat breder (kijk op ± 24 duim).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#156 pedro

Ik doe er normaal niet aan mee, maar wil ook niet bij je in het krijt staan, Rob, en heb je dus ook een duimpje omhoog gegeven (maar laten we daar aub geen gewoonte van maken). Wees niet bang, dat ik hier depressief van wordt, trouwens. Het is wel duidelijk dat het plussen en minnen vrijwel niet op inhoudelijke basis gebeurt. Nietszeggende reacties krijgen soms plussen en reacties, die werkelijk wat toevoegen aan een discussie worden soms overladen met minnetjes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#157 Oud Zeikwijf

Nu staat mijn naam verkeerd in mijn bloggersprofiel geschreven. Met weif ipv wijf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#158 Joost

@oud zeikwijf. Log in en pas het aan zou ik zeggen :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#159 Joost

@pedro: Door er zo op in te gaan zal je vast wat meer gemind worden dan normaal het geval zal zijn. Zal wel bijtrekken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#160 Naveda

Mooi dat jullie het aantal tracking cookies/scripts hebben verminderd. Nog maar twee. Nog twee teveel, maar goed. Het begin is er. :-)

Ook complimenten voor het gebruiken van alleen de eerste twee segmenten van het IP adres voor het bijhouden van de statistieken voor eigen gebruik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#161 Peter

De minnetjes zijn een uitstekende oefening voor het kunnen loslaten van het ego dat varieert van Sartres ‘de hel, dat zijn de anderen’ tot ‘Dalai Lamas ‘mijn vriend, de vijand’

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#162 Oud Zeikwijf

@joost ik bedoelde mijn author-profiel. Daar staat Oud Zeikweif ipv Oud Zeikwijf. Ik kan daar niet bij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#163 Joost

Je hebt nu twee profielen: https://sargasso.nl/author/oud-zeikweif/ en
https://sargasso.nl/author/oud-zeikwijf/

Lijkt er inderdaad op dat iemand je loginnaam verkeerd heet ingevoerd. Die zouden wij moeten veranderen, maar dat kan nu niet meer omdat je zelf een ander account met die naam hebt aangemaakt. Ik moet hiervoor de database induiken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#164 Oud Zeikwijf

vernietig anders het account dat ik aangemaakt heb, want sindsdien kan ik niet meer normaal reageren. Thx!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#165 Steeph

Joost,
Je kan toch even dat nieuw account een auteurstatus geven en die paar artikelen van auteur laten wisselen en dan die oude uitzetten?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#166 Oud Zeikwijf

Kunnen mijn gastblogs er ook onder?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#167 Maurice

Goeie verandering. Ik was niet blij met het reageren op reacties. Dat was erg onhandig als je een thread in de gaten wilde houden (zoals een goede sargasso-junk betaamd). Maar ik moet zeggen dat ik eigenlijk wel een nog grotere fan was van de site van een jaar of 2 geleden. Die was lekker plain and simple. Misschien met wat integratie van nieuwe onderdelen, was dat prima.

Maar omdat oude dingen nou eenmaal niet terugkomen, geef ik die hoop op.

Mijn grootste probleem met de huidige site, naast dat het erg veel scrollen is inderdaad, is mijn ervaring op de ipad. Daarop moet ik erg veel klikken. Als ik een link naar een discussie aanklik, moet ik eerst op de link klikken, vervolgens is er een popup die vraagt of ik naar de discussie wil of de waanlink wil volgen en vervolgens moet ik 2(!) maal op mijn antwoord klikken. Ik zou veel liever gewoon met 1 klik naar de discussiepagina gaan en dan kan ik alsnog daar de waanlink aanklikken.

Dus mijn ervaring: cleanere site, maar veel klikken en scrollen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#168 Maurice

Edit:
Ik kom er net achter dat ik ook op het reactiewolkje kan klikken en dat ik dan meteen naar de discussie ga. Blijft staan: waaom moet ik meerdere keren op de waanlink klikken om de link te volgen.

Toevoeging:
De edit functie is overbodig geworden na het teruggaan naar het oude reactiemodel. En het editen werkt ook niet op mijn ipad (browser iCab).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#169 Rob

Toch ook nog even mijn twee centjes over of je wel/niet een gelaagde manier zou moeten kunnen reageren.

Ik vind gelaagd reageren kut. En zoals in andere draadjes al eerder is opgemerkt kon je bij de oude GeenCommentaar website door middel van een @+getal of #+getal gemakkelijk linken naar een andere reactie. Dat vond ik erg fijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#170 Joost

@maurice: Je moet op een ipad inderdaad twee keer op een link klikken. Op een pc niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#171 su

Ik mis een favicon.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#172 Bismarck

Ik zou me ook graag weer willen ontregistreren (de hele tijd inloggen is echt zwaar irri). Andere tweede indrukken:
Misschien de duimpjes omhoog en omlaag elk aan één zijde van de +/- teller zetten en vervangen door een groene + en een rode – (zodat er minder misgeduimd wordt). En ik zou het ook wel leuk vinden als niet alleen reacties, maar ook artikels geduimd konden worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#173 Inca

Groen duimpje voor de laatste suggestie: artikelen plussen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#174 Oud Zeikwijf

Ik kan niets meer vinden. Waar is het artikel van Eva Schram over de verkoopbaarheid van het menselijk lichaam?
En dat inloggen elke keer dat je wilt reageren is de Satan. Ik denk dat ik maar stop met reageren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#175 pedro

@159: zo lang jullie het systeem niet gaan gebruiken om te censureren, heb ik er geen moeite mee hoor. Als sommige mensen het nodig hebben om minnetjes te zetten en hun vriendjes erbij te roepen om nog meer te gaan minnen, kan dat voor hen een belangrijke uitlaatklep zijn en wordt de wereld er vanzelf een stukje beter van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#176 Oud Zeikwijf

Gevonden!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#177 Sjiek

De contentcontainer is toch te smal. Het grote lettertype versterkt dat nog. Al met al gebruikersonvriendelijk omdat de gebruiker het overzicht snel kwijt raakt en heel erg veel bezig is met scrollen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#178 Inca

Ontwerp went wel erg snel, dus dat is fijn! En ook super dat je nu ook bbcode kunt gebruiken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#179 larie

Bij nader inzien: Het scrollen om te zien wat er speelt vind ik ontmoedigend en er is een overdaad aan wit ( *contentcontainer*links en rechts van de kolom helegaar nada?). Bewegende abri-dingen killen (Han Hoogerbrugge uitgesloten, die heeft dat uitgevonden en tilt dat op een hoger plan).

Ergens op het eerste blad(.) een soort van kleine schaakbord-kopjes met wat er gaande is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#180 Baron E

Nog wat opmerkingen:
Kan er bij het reactievak weer een al dan niet uitklapbaar lijstje met toegestane BB-code komen? Een previewfeature vind ik eveneens wenselijk.

Verder zou ik de redacteurs willen verzoeken om meer of betere tags te gebruiken. Je zou bijvoorbeeld verwachten dat je vanaf het “Nieuwe features!”-waanlinkje gemakkelijk op bij deze post terecht zou komen. Zoeken op “website”, “redesign”, “webmeesteres” leidde evenmin tot resultaat, maar uiteindelijk “jasje” bracht met dan toch hier ?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#181 L.Brusselman

Het grootste minpunt vind ik dat het niet meer mogelijk is direct te reageren ,discussies zijn lastiger te volgen.Het nodigt ook minder uit je met een discussie te gaan bemoeien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#182 Joost

@baron: Staat bij deze op de lijst.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#183 HansR

Dat zoeken is sowieso niet zo best. Als ik zoek op mijn eigen nick verwacht ik toch iets anders terug dan wat ik te zien krijg. Voor verbetering vatbaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#184 someone3000

@40: Rene, wat ben jij toch een vreselijk figuur. Iedere keer weer weet je te verbazen met nóg langere reacties, die nóg minder interessante inhoud bevatten.

CITAAT: “Waarbij, als je daar iets aan zou willen doen, dan wel weer opgemerkt dient te worden dat mogelijkheid van registratie van twee verschillende personen onder de twee schermnamen “Rene” en “René” (en “rene”) dan weer de bedoeling van het systeem enigzins onderuit zou halen.

Ik zou, als dat softwarematig te doen is, accented letters vervangen door hun basis-letter (en dan alles uppercasen) voor er een vergelijking plaats vindt zodat al die varianten gewoon als equivalent beoordeeld worden.”

1) Niemand interesseert dit behalve jezelf…
2) Had je dit nu echt niet korter kunnen opschrijven? Ik zal een voorbeeld geven:

Om verwarring over de identiteit van een persoon te voorkomen, stel ik voor om accenten en hoofdletters bij het vergelijken van geregistreerde namen weg te laten, zodat “Rene” en “René” niet beide geregistreerd kunnen worden.

Ik heb minder dan de helft van de woorden gebruikt, maar het stuk heeft toch exact dezelfde inhoud. Als jij datzelfde principe eens zou toepassen in al je reacties zou je veel mensen blij maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#185 S'z

Tja, ga jullie uit m’n balk & top bladwijzers wissen. Niet prettig meer, en sowieso geen zinnige dialoog + inhoudelijk nog maar zelden iets interessants. SocProf komt in de plaats. Bye.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#186 Arduenn

Broeva! Haro! Eindelijk weer wat meer rust voor de ogen.

 • Vorige discussie