Iedereen moet bezuinigen, behalve de koningin natuurlijk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Bismarck

En Sargasso blijkbaar. Hadden jullie niet ff kunnen waarschuwen dat er een nieuwe lay-out was ingekocht?

#2 Rene

@1: Kapen we deze thread maar…

Ziet er wel redelijk uit — en het, zo te zien, ontbreken van threaded replies, waardoor sinds de vorige layout-change de inhoud van threads onvolgbaar kris-kras over de pagina verspreid werd, is in ieder geval weer een duidelijke vooruitgang. Die puinzooi-threads waren er mede debet aan dat, wat mij betreft, Sargasso een minder leuke plek was dan toen ik hier nog wel rondhing.

Gezien het feit dat ik Sargasso graag zou willen zien als “inhoudelijk” stoor ik me natuurlijk ernstig aan die domme, inhoudsloze “duimpje-omhoog, duimpje-omlaag” buttons onder reacties, maar ik denk dat ik me maar gewoon te verzoenen heb met eigen achterhaaldheid wat dat betreft. Inhoudsloosheid-per-ontwerp lijkt vooral sinds Twitter nu eenmaal een intrinsiek onderdeel van Nieuwe Medialiteit (en ik zou anno 2012 al zeker niet schuldig willen zijn aan het beschouwen van een weblog als iets anders als Nieuw en Hip, natuurlijk).

Reacties nemen wel erg veel verticale ruimte met die bloody-huge-icons (KDE much?) boven en voornoemde disfunctionaliteit onder. En of, zoals de bedoeling lijkt, al die fantasie-plaatjes en die paar kale(nde) GroenLinks hoofden nu veel gaan toevoegen aan die inhoud…

De “Laatste reacties” zijn per één geworden, in plaats van meerdere nemen onder één artikel-kop, en vooral op drukke momenten kon dat de functionaliteit wel eens ernstig gaan aantasten. Voor mij was die kolom altijd de hoofd-interface naar Sargasso en als dat voor vele reagerenden zo is kon dat wel eens een probleem zijn.

Verder maar eens even wennen…

Werkt HTML eigenlijk nog?

#3 Rene

Ik was trouwens voorheen een fanatiek gebruiker van de mogelijkheid om eigen reacties nog (binnen een zekere tijd) aan te passen. Heb me altijd afgevraagd hoe handig die mogelijkheid nu was voor de consistentie van threads — maar in de praktijk leek het geen probleem te vormen. Momenteel is de mogelijkheid weg. Hmm.

#4 Bismarck

@2: Dat die invorkende replies weg zjin vind ik ook goed nieuws. De verticale ruimte van reacties (maar ook van posts) vind ik deste frappanter omdat (op mijn beeldscherm) maar dik een kwart van de horizontale ruimte benut wordt voor de echte inhoud. Verder zie ik ter rechter zijde nog ongeveer een vijfde voor alle links ed. en op het bovenste stukje na (menu links) wordt dus zo’n beetje de helft van de paginabreedte niet gebruikt. Gevolg: Erg veel scrollen. Bij de vorige lay-out was dat ook al het geval, maar het lijkt nu nog erger.

#5 Bismarck

Ah, we krijgen elders ruimte om on-topic verder te gaan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*