1. 2

  Jawelkom, maar de gekwetste mouseover is wel erg snel vergeten hoe op S. zelf plots het terugneuken is begonnen. En even plots weer opgehouden…

 2. 3

  Links heeft de Publieke Omroep al, de kranten, het cabaret. Straks ook de banken. En nu willen zo ook al het internet. Dat is pas graaicultuur. Enfin, welkom terug Steeph. Let een beetje op de boedel. Ze stonden hier op het lijk van Haider te dansen.

 3. 4

  Ja dat zit je niet lekker he Pritt, dat ze hier een beetje loskwamen.

  Steeph, raad eens door wiens dove en blinde galbakjes die stoute linksmensen voor inhumane rotte vis werden uitgemaakt…

 4. 6

  Wat een onzin-initiatief van Van Jole. Er zijn wel meer plekken waar je genuanceerd kunt discussieren, als er tenminste genoeg bezoekers zijn die daar ook zin in hebben (dat zijn er niet zoveel). Voor ongenuanceerd en scherp discusiëren ga je naar een plek als GS, daar valt altijd wat te beleven (en voor echte azijnzeikers lees je de reacties op de sites van Telegraaf of de regionale dagbladen).

  Alsof in het ‘echte’ leven de massa liever naar gespreksavonden gaat ipv naar de kroeg.

 5. 7

  @mescaline: Zelfs binnen de kleine redactie die S rijk is, wordt er soms stevig van mening verschilt over wat wel en wat niet te doen. En dat is maar goed ook.

  Haider dood? Je kan ook niet even weg. Wie heeft zijn remkabels doorgesneden?

  Oh nee, daarvoor moet ik op de complottheorieensites zijn.

 6. 8

  Voor een deel eens met Vast Goed.
  Op Merelroze, GS, S., GC, PF e.d. discussieer je op een speciaal plateau met redelijk vaste grenzen.

  Plateaujeaule.
  Op zijn plateauzeaulen.

 7. 9

  Ik ben het ook deels eens met de VG.
  Van Jolig is behoorlijk ingenomen met zichzelf.
  Zweeft nu reeds als een wijze Goeroehoe boven elke vorm van bvb een o zo mooie redactie die Sargasso altijd geweest is.

 8. 10

  Van Jolig is behoorlijk ingenomen met zichzelf.

  Nogal, ja. En ja, d’r is een overschot aan domme ‘rechtse’ schreeuwerts op ’t net , maar om nou ‘meneer jole’ met z’n vingertje als tegenwicht te hebben…

  van jole valt wat mij betreft onder de mensen ‘die je eigenlijk geld zou moeten betalen om ervoor te zorgen dat-ie niet met z’n kop in de media terechtkomt, maar lekker thuis gaat kantklossen ofzo’

 9. 11

  Van Jole wil gewoon eindelijk eens zijn eigen “geslaagde” internet initiatief.
  Hij voelt, misschien terecht, aan dat er nog wel ruimte is voor een ander geluid en wil daar dolgraag aanjager van spelen.
  Dat is hij niet, dat weet iedereen: veel te verbeten en op zijn pik getrapt, maar toch.

  Het mislukte initiatief met Frackers en alle andere momenten waarop hij achter de feiten aanliep en zich de allerslechtste verliezer toonde, zorgen ervoor dat hij zich gedraagt als de spreekwoordelijke kat in het nauw. Hij heeft al niet zoveel dus het moet nu echt.

  Niet meer naar luisteren wat mij betreft, een plaatsvervangende droevigheid is het enige wat rest.

 10. 12

  Wat een inzichtloos figuur is die van Jeeaaulleeauauu ook. Snapt ie dan niet dat het hele links-rechts denken maar 1 doel dient, en dat doel is nou net het creeeren van 2 kampen die op geen enkel inhoudelijk criterium gestoeld zijn zodat we lekker onbehouwen tegen elkaar kunnen schreeuwen.

  Zo werkt de mens nou eenmaal, het begint al op de basisschool, waar een kamp besluit zijn broek in zijn sokken te doen teneinde tegen het kamp dat hun broek niet in hun sokken doet te kunnen schreeuwen. De indeling in links en rechts is zowaar op nog minder inhoud gebaseerd dan de broek-sokken-dracht-kampen en is derhalve nog geschikter om eens even onbehouwen los te gaan.

  Wat van Jeauaualleeauu hier doet, is in feite een site oprichten waar mensen in alle beleefdheid en op basis van inhoudelijke argumenten kunnen kletsen over waarom het beter is om je sokken al dan niet in je broek te doen. Hoe futiel!

  Hetzelfde geldt trouwens voor religies; die gaan ook nergens over, behalve over polariseren op basis van niet-inhoudelijke argumenten zonder onderbouwing. Erover discussieren kan dan ook niet op inhoudelijke kenmerken geschieden. Dus Joost van GC kan dan wel zeuren dat een onderwerp over moslims tot geschreeuw leidt, maar dat is toch de hele essentie van een religie? Je doet je broek in je sokken en verklaart mensen die dat niet doen tot heidenen. Moeten wij heidenen daar serieus op in gaan? Volgens mij niet; een onderwerp over een religie is per definitie polariserend en derhalve wat mij betreft een expliciete uitnodiging om lekker door te polariseren.

  Snap dat nou eens, van Jeauauauleeauauu en Joost van GC. Of leg mij uit op welke samenhangende inhoudelijke criteria de links-rechts verdeling of de verdeling in religies is gebaseerd. Succes!

 11. 13

  Het grappige is dat er in de hele ‘blogosfeer’ (ja rotwoord, kweetut) helemaal niemand is die FvJ nog serieus neemt. Wat bezielt een toch redelijk intelligente omroep als de VARA dan om juist die figuur te kiezen om een blog te gaan leiden?

 12. 16

  Hoezo dan? Een aangenama plek, soort van veredelde hyves. Ik kom graag langs, vreemd genoeg vind ik b.v. Bandirah prikkelend op die plek ?

 13. 17

  Pritt Stift & SteenGeil gefeliciteerd met de doorstoot in de Mulischiaanse Haute Littérature romans met Via Capello 23.
  Zelfs Nurks cory-fee Elsbeth Etty is nu voor klasse van Steengeil door de knieën met “..snapt dat hij met zijn GeenStijl-achtige manier van journalistiek bedrijven, misschien wel de grootste verantwoordelijkheid draagt.”

  Zoekt verder in NRC Boekenbijlage naar GarSasso literatuur.

 14. 19

  Wie neemt de hollandse blog wereld serieus?

  F. van Jole bij de Vara terwijl kenners weten dat het internet andere toepassingen kent dan een gemodereerd sociaal economisch politiek forum.
  Internet is fun & entertainment.
  Kijk naar Geen stijl ,die begrijpen dat marketing principe tenminste.
  Jole staat er als een oude krentebol bij op TV ondanks zijn contactlenzen en geëpileerde wenkrauwtjes.
  GBJ Hilterman versie 2.0

 15. 20

  toestand in de wereld, ernstige blik…zondag..moest ik m’n kwek houden (moeilijk, toen begon de ellende thuis:)

  Jole, kan het niet beter fileren als Mescaline onlangs:

  quote enzo

  “Plateaujeaule.
  Op zijn plateauzeaulen.”

 16. 21

  @Marc: Hoezo, ben je het niet met me eens dan?

  Beetje rare vraag ook, want wat is de wetenschappelijke eenheid voor ‘serieus nemen’?

  Toch een poging tot antwoord: Een Google zoekopdracht naar Francisco van Jole op de NL-versie levert 253.000 resultaten op. Daarvan heb ik de eerste 50 geturft naar positief, negatief en neutraal van toon. Stukken van FvJ zelf heb ik buiten beschouwing gelaten. Dat levert het volgende beeld op:
  Positief: 7
  Neutraal: 7
  Negatief: 15
  Ik heb alleen gekeken naar de inhoud van de artikelen, niet naar de comments, dat zou de balans nog meer naar negatief laten uitslaan.

  Als ik de zoekopdracht beperk tot de 5 grootste weblogs van NL (Flabber, Jaggle, GS, Retecool en VKmag) is het beeld nog veel negatiever, slechts twee min of meer neutrale stukken, alle andere negatief.

  Dat lijkt me toch een vrij aardige aanwijzing. Maar correct me if I’m wrong, ik ben geen wetenschapper/statisticus/onderzoeker.

 17. 22

  @Pepex Goed dat je een steekproef gedaan hebt. Geeft een genuanceerder beeld over je opmerking dat de héle blogosphere FvJ niet meer serieus neemt.
  Hoe zou een vergelijkbare steekproef betreft Weesie er uit zien?

 18. 23

  Het wordt een beetje incestueus, wijzen naar anderen op internet vanuit een gepamperde weblogcommunity.
  Het is ook enigszins marokkaantjesstijl, opeens met heel veel mensjes bovenop één persoon springen.
  Los van het feit of de inhoud al dan niet zinnig is.
  Bij Mulish heeft toch ook niemand constant kritiek op de neus van de beste man?

 19. 25

  Sorry Pepex, maar ik vind het een onderzoek van niks. Die 253.000 resultaten zie ik bij lange na niet in Google terug. Verder is 7 + 7 + 15 geen 50… Terug naar de Maurice de Hond-school zou ik zeggen!

 20. 26

  @3: “Links heeft de Publieke Omroep al, de kranten”

  Niet zeiken, gewoon wat rechtse ondernemingsgeest tonen en zelf een krant of een publieke omroep oprichten. (Blijkbaar is er iets mis met De Telegraaf en de Tros en EO?) Dat laatste zou met al die GeenStijl-fans en het geringe aantal leden dat nodig is toch geen probleem moeten zijn.

  Verder is er toch wel degelijk iets mis met de representativiteit van het internetdebat. Op basis van de reacties zou je denken dat de PVV de grootste partij is en het CDA niet bestaat. Ik betwijfel alleen of Van Joles initiatief daar verandering brengt.