1. 1

  Voor de banken gaat (misschien) de mogelijkheid gecreëerd worden, om alle slechte investeringen te verkopen aan de Amerikaanse overheid (voor de aanschafprijs, neem ik aan, van alle securities-troep). De ganse Amerikaanse bevolking gaat dat dan betalen, middels de toename van de hoeveelheid dollars (dat is dus de enige echte inflatie, die verborgen belasting). Er zal ook wel druk worden uitgeoefend op de ECB (en andere centrale banken) om ook de hoeveelheid euro’s te laten toenemen, en die dan te ruilen voor dollars–allemaal om het systeem niet in gevaar te brengen.
  Er wordt nu dus verschrikkelijk gegokt door Paulson en de FED, alleen om McCain verkozen te krijgen(?) Het is weliswaar trekken aan een dood paard, maar misschien duurt het weer een paar weken.
  En het short-shellen wordt nu (‘tijdelijk’) verboden, want het motto is nu dus “buy-buy-buy”.
  Na Bush de zondvloed?
  Het ‘buy now, pay later’-systeem is nu in het stadium van ‘time to pay’ aanbeland (geloof ik; hell to pay).

 2. 4

  Het heeft allemaal wel weer een S&L geur over zich alleen op iets grotere schaal…

  Banking – Bush style

  Regular Brasscheck TV viewers know that throughout its second term, the Bush administration actively interfered with states that attempted to enforce their own state lending laws.

  Bush & Co. used the Office of the Controller of the Currency to sue states like New York to stop them from going after predatory lenders.

  Bush Jr. is not the first Bush to get “hands on” involved in shaping the lending industry to his will.

  Many know that one of this brothers, Neil, was part of a spectacular Savings & Loan failure in the 1980s.

  What far fewer people are aware of is how deeply organized crime was involved in the Savings & Loan disaster which caused US taxpayers and estimated trillion dollars plus.

  The term of art for these kinds of operations is a “bust out.”

  The scam works as follows: an organized crime group takes over a business, borrows as much as it can in the business’ name, fails to pay vendors and then disappears with all the cash.

  They figured out how to run this scam on a multi-hundred billion dollar level using the entire US banking system as its playground.

  When you consider that Reagan was probably out of it from Day One of his term and that Bill Clinton is a close associate of George Bush Sr., the Bush crime syndicate has been influencing when not outright running the executive branch continuously since 1980, which, perhaps not so coincidentally, marks the earliest days of the credit bubble the economy is now having serious trouble digesting.

 3. 9

  @1: Inflatie is dan weer wel goed voor de huizenprijzen en voor mensen die grote leningen hebben, dus dubbelgoed voor mensen met een hypotheek. Dat alles mits de lonen met de inflatie meegaan.

 4. 13

  Poelala… tegen dit soort neo-communistische staatsinmenging is geen enkele belegger opgewassen:-(

  Hoog tijd voor een nieuwe munt en een rechtszaak wegens misbruik van monopolie tegen de ECB en de FED.

 5. 14

  Even kijken of ik t een beetje begrepen heb:
  Er is een duister systeem met geld lenen, dat verzekeren, herverzekeren, en teruglenen waaruit ergens winst rolt, op papier in ieder geval. Die papieren winst is goed voor de aandelen die dus gaan stijgen wat weer winst oplevert voor topmannen ea die daar dus mee door blijven gaan. Maar als dan uitkomt dat die papieren winst toch geen winst is kelderen de aandelen, en als dat teveel gebeurd keldert de koers van de beurs ook. Dat is politiek niet zo goed, dus wordt er geld bij gedrukt of geleend om slecht lopende bedrijven op te kopen. Hierdoor stijgen de koersen weer van andere bedrijven zodat die weer virtuele winst maken en de topmannen meer geld kunnen vragen. En om dit alles met een mooi sausje te overgieten, de bijgedrukte dollars zorgen ervoor dat de koers van de dollar daalt, maar dat kan ook niet dus wordt de ecb gevraagd om voor miljarden euro’s aan dollars te kopen….
  Als ik het al goed begrepen heb, dan snap ik er geen snars van …

 6. 15

  @14: Je mist het stukje waarin de kelderende beurs en over de kop gaande bedrijven zorgen voor minder werkgelegenheid en dus meer werkloosheid (en minder staatsinkomsten), zodat de topmannen de overheden kunnen chanteren tot dat geld bijdrukken en hun bedrijven redden.