Wilders laat aanhang scanderen om ‘minder Marokkanen’

Vraag is natuurlijk hoe bovenstaande uitlatingen zich verhouden tot…

Artikel 137d Wetboek van Strafrecht:

1. Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd.

Reacties (89)

#1 gbh

Vroeger mocht je zo’n NSB-er nog kaal scheren en ondergieten met pek en veren.

#2 Joost

Het doet me niet zoveel meer. We zitten echt als kikkers in een langzaam opwarmende pan met water, he.

#3 Aesir

He @Joost heb jij liever meer of minder Marokkanen in je buurt wonen? En de rest van jullie?

Ik heb zo’n vermoeden dat toch weinigen onder jullie in de Schildersbuurt of in Kanaleneiland wonen :)

#4 McLovin

Als dit geen openbare aanzet is tot etc…maar “slechts” vrijheid van meningsuiting kunnen we dat Artikel 137d Wetboek van Strafrecht beter meteen door de plee spoelen….

#5 Jeroen Laemers

@3:

Ik woon in wat men heel mooi een ‘krachtwijk’ noemt. Toeval of niet: ik heb nergens last van.

Behalve hondenstront. Maar aangezien ik zelden nooit een Marokkaan met een hond zie lopen, denk ik niet dat ik de oorzaak daarvan in die hoek hoef te zoeken.

#6 euro

@3:

Dus ?

Prima dus wat jou betreft minder Marokkanen ? Hoe zie je dat voor je ? Massa-deportaties ?

#7 Tom

@3 Ik werk in Kanaleneiland en eerlijk gezegd valt me daar vooral het hoge aantal tokkies op.

#8 gbh

@3: Ik heb in het drukste straatje van de Schildersbuurt gewoond; het Groenewegje. Was destijds meer overlast van Ado-fans die wel eens een leeg pandje in de fik staken.

#9 euro

En straks al die schijnheilige smoelen op 4 en 5 mei met “nooit meer”.

#10 thalmann

@4
Deze wet nooit is toegepast op marxisten, of andere groepen die haat en geweld prediken. De enigste gevallen dat deze wet werd toegepast was bij een paar NVU’ers die een middagje mochten schoffelen.

@6
Het een revolutie noemen kan misschien helpen, het gebruikt van deze term kent een precedent van gedoogbeleid.

#11 Aesir

Ja heren, in de praktijk heeft men, met name in achterbuurten in steden als Den Haag, natuurlijk nooit last van Marokkanen. Allemaal leugens en schuld van de media en tokkies… ofzoiets… Door dat soort wegkijken decennia lang heeft die blonde flapdrol überhaupt aanhangers.

#12 Jeroen Laemers

@11:

Dus ik verzin dat ik geen overlast heb?

WTF?

#13 euro

@11:

Maar hoe zag jij dat voor je, “minder Marokkanen” ? Kennelijk zie je ’t wel zitten en ben je het er mee eens. Vertel. Hoe moet dat aangepakt worden ?

#14 McLovin

jajajaja dat mantra kennen we nu wel: linkse grachtengordel elite weet niks van achterstandswijken en kijken weg, en als we de Marokkanen nu deporteren ofzo dan blijven er alleen maar kansarme, roomblanke Tokkies in de achterstandswijken en die veranderen dan miraculeus in gezellige “normale” wijken. Tuurlijk, droom lekker verder.

#15 euro

De buitenlandse pers heeft ’t al opgepikt. Om trots op te zijn.

#16 Jeroen Laemers

@15:

Jaaa! Maken we onze reputatie van gidsland toch mooi weer eventjes waar. Oh wacht…

#17 gbh

@10: Wat heeft die blonde gedoger opgelost in die anderhalf jaar dat hij aan de touwtjes trok?

#18 Krekel

Kan die man niet beter tegen zichzelf beveiligd worden?

#19 Mo

Hij vergat om even een onderscheid te maken, meneer W.

Het maakt niet uit of je een criminele mocro bent of een mocro die hier al zijn/haar leven leeft en werkt.

Je bent teveel,………….eigen volk eerst.

Ik mag hopen dat sommige collega politici van deze idioot eindelijk eens wakker worden
.

#20 Aesir

Niemand schreeuwt om minder Chinezen…

#21 Joost

@aesir: Ik heb drie jaar in Slotervaart gewoond, bij mij op de hoek werd Samir A. aangehouden met een mitrailleur in zijn rugzak. Het gebied wordt door GeenStijl liefkozend “020-gaza” genoemd.

Ik denk dat ik wel redelijk kan inschatten hoe erg de “Marokkanenoverlast” is. En gezien het feit dat ik betrokken ben bij Sargasso denk ik dat mijn ideeën daarover wel duidelijk zijn.

#22 tigger

Zou Wilders dit hebben gedaan om te voorkomen dat hij in het college terecht zou komen? Als er iets gevaarlijk is voor de PVV dan is het wel verantwoordelijkheid dragen…

#23 euro

@20:

Dé Marokkanen (die jij net als andere closet-racisten over een kam scheert) hebben ’t er zelf naar gemaakt dus.

Als je vanzelf niet inziet hoe fout ’t is om een bevolkingsgroep collectief schuld te laten dragen dan ben je heel ver heen, kwestie van moraal en fatsoen. Voor iedere overlastgevende Marokkaan zijn er honderd anderen die niks flikken. Een hele bevolkingsgroep willen duperen omdat een minderheid niet deugt is niet ingegeven door zorgen om die minderheid maar door pure haat tegen de hele bevolkingsgroep. Die rotte appels waar je de bek vol van hebt zijn dan niks anders dan een schaamlap om ordinair racisme te maskeren.

#24 Lethe

@Euro 22
Jij maakt mijn erg slecht begonnen dag (uitslag in R’dam …), weer heel veel beter, dank.
Goed verwoord, helder, duidelijk en zo waar. Jammer dat het niet op de voorpagina van alle dagbladen staat. Dit bij gebrek aan ..

Joost @2 heeft verdorie gewoon gelijk.

#25 pjc

Er is een sprankje hoop, de pvv heeft 1 zetel verloren.

#26 Tom

@23: “Als je vanzelf niet inziet hoe fout ‘t is om een bevolkingsgroep collectief schuld te laten dragen dan ben je heel ver heen”

Zou het toeval zijn dat Marokkanen dit in groten getale overkomt? En hoe zit dat met Antilianen? Ook kwestie van grote getallen die de verkeerde kant op wijzen?

Indien men ter linker zijde nu eens zou beseffen dat een criminele Marokkaan een op maat (dus Marokkaans) gemaakte oplossing nodig heeft dan zijn we al een heel stuk verder.

Vervelend maar waar, elk kind, mens en cultuur heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Als je dat maar lang genoeg ontkent krijg je vanzelf verstoot gedrag.
Het interessante is dat dit niet behouden is aan de “evil” witte pvv’ert, maar net zo goed van toepassing is op donkere, witte, vvd, d66 en o god, nee, pvda’ers. Kortom, elke groep mensen.

Niet geloven? Lees The Lucifer Effect van Philip Zimbardo mbt het Stanford prison experiment (eigen reflectie op wat daar 30 jaar eerder gebeurde onder zijn leiding)

#27 Joost

@26:

Indien men ter linker zijde nu eens zou beseffen dat een criminele Marokkaan een op maat (dus Marokkaans) gemaakte oplossing nodig heeft dan zijn we al een heel stuk verder.

Val even lekker je eigen stropop aan, man. Er is niemand die dat ontkent, net als dat er niemand is die ontkent dat de problemen met Marokkanen relatief groot zijn (maar wel voor een groot deel kan worden verklaard door de achterstandspositie die wordt ingenomen).

Maar goed, en nu ga ik zelf even een stropopje opzetten hoor, jij vindt dus dat een “specifieke oplossing” voor Marokkanen “minder Marokkanen” is? (Insert uw godwins naar believen)

Nee, dat dacht ik al. Maar hoe denk je dat je je als gewone, dus niet criminele, Marokkaan voelt als je kijkt naar bovenstaande beelden? Voel je je daardoor meer verbonden met de Nederlandse maatschappij? Verkleint het de kans dat je radicaliseert? Nodigt het uit tot nuttige introspectie?

#28 weerbarst

Ik wil ook geen kutmarrokanen in mijn buurt. Verschrikkelijk kutvolk, hier moet gewoon de rem op. Minimaal om te beginnen niet meer erbij.

#29 Tom

@27: “jij vindt dus dat een “specifieke oplossing” voor Marokkanen “minder Marokkanen” is?”

Natuurlijk is dat wel een oplossing. Kwestie van hard optreden tegen ongewenst gedrag. Dus: 2 leden in een gezin die gewelddadige overvallen hebben gepleegd? Hele gezin weg. Moet je eens kijken hoe snel dat ophoudt.

Of ik dat wenselijk vind? Absoluut niet. Maar het is wel een oplossing. En nou even kappen met de ww2; het is niet alsof terugsturen naar Marroko gelijk staat aan een enkeltje duitsland.

Feit is dat er wat moet gebeuren aan de perceptie & aanpak van ” het Marokkanen” probleem. Zowel ter linker zijde als ter rechter. Wellicht zelfs meer ter linker, daar onze Wilders echt volledig de weg kwijt is.

#30 euro

@28:

Minimaal om te beginnen ? En verder ?

Jullie kutracisten vrágen gewoon om nazi-vergelijkingen.

#31 cerridwen

@29: “terugsturen” naar Marokko? Die mensen waar jij hier impliciet op doelt zijn hier geboren en hebben een Nederlands paspoort.

Een beter woord voor jouw voorstel is “deporteren”.

#32 pedro

“Juden raus” werd er 80 jaar geleden geroepen. Wie dit soort uitspraken van Wilders over Marokkanen verdedigt, mogen we met een gerust gevoel een fascist noemen.

#33 mark3000

@29 2 leden in een gezin die gewelddadige overvallen hebben gepleegd? Hele gezin weg.

Dus, als mijn twee broers een gewelddadige overval plegen (of daarvan verdacht worden?) moet ik samen met mijn broers en ouders in Marokko gaan wonen? Grapjas.

#34 aynranddebiel

@29
Oh, de ironie.

Eerst klagen over WOII-vergelijkingen en een alinea later spreken van het “het Marokkanen-probleem” zonder de parallel te zien met “die Judenfrage”.

#35 weerbarst

@euro minimaal, omdat dit een compromis is

#36 HPax

@33:

Dit is zowel primitief als klassiek gedacht.

1 Neem de Bijbel. Toen Achan na de slag om Jericho schuldig was bevonden aan de overtreding van het verbod tot plunderen, werden behalve hijzelf ook zijn zonen, dochters en levende have gedood (Jozua 7). In die tijd gingen ze echt niet uitzoeken wie het precies (individueel) had gedaan. Trouwens, iedereen had het gedaan, dus het was altijd raak. Maar bij persoonlijke arrestatie kon je je achter niemand verstoppen; zó sociaal waren ze toen ook weer niet.

2 Tacitus vertelt van de stadsprefect L.P. Secundus die door een van zijn slaven was vermoord. Volgens Romeinse gewoonte moesten in zo’n geval behalve de dader-slaaf ook de rest van de slaven uit het huis van het slachtoffer worden gedood. Een van de Senators die krachtig voor de uitvoering had gepleit, Gaius Cassius Longinus, erkende wel ‘dat een dergelijke straf altijd een element van onrechtvaardigheid inhoudt, maar dat individueel onrecht ruimschoots wordt gecompenseerd door het profijt dat de gemeenschap ervan heeft’ (Tacitus, Annalen, XIV, 42-44: ‘Habet aliquid ex iniquo omne magnum exemplum; quod contra singulos utilitate publica rependitur’).

3. De moderne vraag, of eigenlijk: twistpunt is, of Marokkanen als groep of als individuen moeten worden beoordeeld. Hoe zien zij dat zelf? Of hangt dat per situatie af, van wat ze het beste uitkomt? (denkt aan het gevaar van opportunisme).

Misschien laat het probleem der Marokkanen zich herkennen als een conflict tussen twee culturen. Een dodelijk conflict!

#37 Tom

@34: het punt is nou juist dat ik de parallel wel zie, maar dat ie niet absoluut is, verre van.
Ik klaag overigens nergens.

#38 McLovin

@28: Zeg redactie, hier mag best een ban op. Dit is regelrecht racisme.

#39 pedro

@36:

De moderne vraag, of eigenlijk: twistpunt is, of Marokkanen als groep of als individuen moeten worden beoordeeld. Hoe zien zij dat zelf? Of hangt dat per situatie af, van wat ze het beste uitkomt? (denkt aan het gevaar van opportunisme)

Het is geen twistpunt. Onze moderne rechtsstaat is daar heel duidelijk over, en wat sommige Marokkanen daar zelf over denken doet totaal niet ter zake. Het is puur opportunisme van jouw kant om dat een twistpunt te noemen, zodat je voor jezelf goed kunt praten, dat je ongenuanceerde taal uit blijft slaan. Het is enkel om je eigen geweten te sussen.

#40 Burt Bussel

Ik moest onmiddellijk denken aan de volksraadpleging (referendum in internationaal recht) van Pilatus bij de executie van Jezus:

(Pilatus) Welchen wollt ihr unter diesen zweien, den ich euch soll losgeben ?
Sie sprachen: (Chor) Barrabam !

#41 Hal Incandenza

@22
Dat is precies wat de dame van het journaal vanochtend zei. Wilders heeft zich expres zo uitgelaten want dan wil niemand meer met de PVV samenwerken.

Nou ja, behalve Marky Mark dan, want die zegt nog steeds ‘geen enkele partij uit te sluiten’. Je vraagt je toch af hoever iemand moet gaan, voordat een ‘rechtgeaarde liberaal’ een (te) fundamenteel verschil qu visie bespeurt….

#43 euro

@38:

Doe nou niet. Dat is geen racisme. Hij is “problemen aan het benoemen”. Je moet “zijn gevoelens serieus nemen”. Hij geeft een “signaal af”. Je moet hem niet willen “uitsluiten”.

#44 larie

In hoeverre tolereer je intoleranten.
Zelf vind ik zo’n uitspraak over een “groep” niet kunnen en wind me daar over op. Net zoals sommige uitspraken/handelingen vanuit een niche in die groep.
De grond onder de uitspraken van Wilders zou wegvallen als de verontwaardiging over de uitspraken van Wilders en van de niche van gelijke orde zouden zijn. Maar dat zijn ze niet en voedt de tweespalt.

#45 larie

Vanavond zal ik eens kijken hoeveel voorspelbare minnetjes ik heb verzameld..want uitzoomen en twijfel zijn minder gewaardeerde eigenschappen bij veel bezoekers op deze hangplek.

#46 weerbarst

let maar niet op euro die steekt liever z’n kop in het zand

#47 weerbarst

Na het lezen van het RTL kommentaar; dit is “Juden raus”
nog een mogelijkheid; zou Wilders zich bewust onmogelijk willen maken voor zijn vermeende joodse meesters omdat hij de politiek moe is? http://www.deijk.nl/~davidd/wilders-verklaring-nw.pdf

#48 AltJohan

@tigger (@22)”Zou Wilders dit hebben gedaan om te voorkomen dat hij in het college terecht zou komen”
Wilders is er niet verantwoordelijk voor dat andere partijen hem uitsluiten. De VVD doet dat namelijk niet. Het zou democratischer zijn als andere partijen de PVV en WIlders accepteren zoals ze zijn.

#49 GvdW

Eerst roepen “minder Marokkanen” en vervolgens fel reageren op protesterende politici dat ze zijn woorden verdraaien dan wel niet goed interpreteren. Hij laat bewust nuance weg uit zijn one-liners om chaos en onrust te creeren. Daar zitten we op te wachten. Dat wil dan serieus dit land gaan regeren. Wilders is volgens mij niet geschikt om een land te besturen. Lachwekkend pijnlijk !

#50 Cerridwen

Dit gaat zelfs PVV’ers van het eerste uur te ver:

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/20/pvv-kamerlid-stapt-op-na-uitspraken-wilders/

Parlementariër Roland van Vliet stapt uit de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Dat meldt RTL Nieuws, dat straks een interview met hem uitzendt. Van Vliet vertrekt uit protest tegen de uitspraken van partijleider Geert Wilders over Marokkanen, gisteren tijdens verkiezingsavond.

#51 pedro

@44: Ik ben minder verontwaardigd over borrelpraat, wanneer die in het café wordt geuit, dan wanneer een lid van de Tweede kamer die borrelpraat op een verkiezingsbijeenkomst uit, of in de Tweede Kamer.

#52 GvdW

Terecht! Wilders moet met daden komen (bv. wetsvoorstellen over aanpak criminaliteit, evt met VVD) en niet met populistische prietpraat. dat kennen we nu wel!!
Wilders doe eens wat!

#53 AltJohan

@GvdW:”… Terecht! Wilders moet met …
Wilders moet helemaal niks. ik bent PVV-stermmert en Wilders geniet nog het vertrouwen. Een populistische partij runnen is geen makkie en ik vraag me af of jij daar echt verstand van hebt. Qua tactiek en aanpak is Wilders getalenteerd en ervaren genoeg,

#54 Cerridwen

@53:

Een populistische partij runnen is geen makkie en ik vraag me af of jij daar echt verstand van hebt.

Ten eerste is de PVV geen partij, maar een belangenvereniging voor de heer G. Wilders.

Ten tweede heeft Geert Wilders duidelijk ook geen verstand van het runnen van een populistische partij, er zijn nu al 2 kamerleden uit de toch al niet zo grote fractie gestapt, na 4 jaar doet de PVV slechts mee in 2 gemeenten, en verliest daar ook nog stemmen. En dit zijn zomaar twee punten die vandaag actueel zijn.

Het lijkt heel wat, maar de PVV zal Geert Wilders’ politieke ondergang niet overleven, en dat zal sneller zijn dan jij denkt.

#55 AltJohan

@Cerridwen: “…maar een belangenvereniging voor de heer G. Wilders.”
Dat hij daar zit is o.a. mijn verantwoordelijkheid. We kunnnen als kiezers massaal ons vertrouwen opzeggen, dan duurt het nog een paar jaar, dan verdwijnt hij vanzelf uit de politiek

“Ten tweede heeft Geert Wilders duidelijk ook geen verstand van het runnen van een populistische partij,”
In 2005 opgericht, hadden weinigen gedacht dat de PVV zo succesvol zou zijn. Menigeen gaven de PVV nog geen jaar. Menigeen vond 9 zetels (de eerste keer) al enorm veel. Ik had in het begin ook zoiets “we zullen wel zien”. Hij heeft mijn verwachting ruimschoots overtroffen.

#56 GvdW

@53: Ik verwacht niet van iemand om te horen dat ik verstand van politiek heb maar ik verwacht (gvd) resultaten van de politiek. Die krijg ik niet van de PVV.Ik ben het eens met de PVV om criminelen (wat mij betreft dan autochtoon en allochtoon) harder aan te pakken. Ik weet wel dat Wilders er niets van bakt! Geef mij het document met het initiatief wetsvoorstel van Wilders voor de aanpak van de criminaliteit van Wilders.

#57 GvdW

Als Wilders zo doorgaat isoleert hij zichzelf en krijgt hij niets voor elkaar! Hij had een punt mbt strenger straffen van criminelen maar wat hij nu doet is belachelijk!! Waarom dient hij niet eens een initiatief-wetsvoorstel in over aanpak criminaliteit? Dan weten we waar we het over hebben.
Marianne Thieme, Pechtold, Slob en vd Staaij krijgen op dit moment in de TK meer voor elkaar dan Wilders!.
Wilders ga eens echt aan het werk!

#58 AltJohan

@GvdW: gewoon niet PVV stemmen als je het niet tevreden bent met zijn manier van politiek bedrijven. En de behaalde resultaten.

#59 GvdW

@58: AltJohan je hebt helemaal gelijk wat een farce die PVV!!

#60 HPax

@54:
´Het lijkt heel wat, maar de PVV zal Geert Wilders’ politieke ondergang niet overleven, en dat zal sneller zijn dan jij denkt.´

Ook valse hoop doet leven.

Waarom koos Janmaat toch altijd van die ´kneuzen´ om zich heen, waarom lijkt GW nu hetzelfde te doen? Dit heeft mij altijd verbaasd. Totdat een VU-Prof. politicologie dat nog niet eens zo lang geleden op de Tv (Buitenhof?) uitlegde. Die Prof. – ik ben zijn naam vergeten – vertelde dat hij vroeger Janmaat op zijn verkeerde selectie had gewezen en dat die toen had geantwoord dat hij dat ook wel wist, maar dat hij weinig of geen keus had.

Dit zelfde probleem zag die Prof. zich nu weer bij GW voordoen: ook die kan maar moeilijk aan (cultureel) geschikte kandidaten komen. Die zijn er niet, of melden zich in ieder geval niet. En dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Met slecht gevormde, onhebbelijke, valse Nederlanders. Daar heb je er zat van.

Met de LPF als gezonken schip tenminste nog tot baken dienend, laat zich de penibele fractievorming en moeizame personele – en organisatorische uitbouw van de PVV heel goed verstaan. Dat het ondemocratisch is wat GW suis doen resp. nalaten ( = zichzelf ophangen), is het valse geneuriede deuntje van zijn gemene vijanden.

#61 Joop

Hahahaahah, HPax we hebben hier geen respect voor nazihonden die groepen mensen uitsluiten. Dat je dat tuig omschrijft als ‘slecht gevormde, onhebbelijke, valse Nederlanders’, dat is bruikbaar als we de PVV politicus moeten omschrijven, incluis Wilders zelf: de Nederlandse Goebbels, die zoals we konden zien gisteren mensen opzweept in collectieve haat. Dat goedpraten van dat soort dingen met ‘vals geneuriede deuntjes’ ach, dat kennen we helaas al jaren hier op dit weblog.

Gelukkig weer een PVV er opgestapt. Van Vliet tweede kamer. Naar aanleiding van dat hitleriaanse geschreeuw gisteravond.

#62 Prediker

@60 Je hebt het waarschijnlijk over Meindert Fennema. Die deed zowel onderzoek naar Janmaat als naar Wilders, en sprak Janmaat wel eens.

Dit zelfde probleem zag die Prof. zich nu weer bij GW voordoen: ook die kan maar moeilijk aan (cultureel) geschikte kandidaten komen. Die zijn er niet, of melden zich in ieder geval niet.

Dat is echter slechts ten dele waar. Wilders heeft klasjes, waar potentiële kandidaten voor de Tweede Kamer worden gekneed. Kandidaten die te kritisch zijn, kandidaten die dóórvragen, vertelde televisieregisseur en PVV’er Geert Tomlow, die worden weggestuurd, terwijl jaknikkers het halen tot de Tweede Kamer.

Geert heeft het tinnef dat nu zijn entourage is, zelf binnengehaald. Overigens blijkt uit allerlei mails en interne bronnen dat Geert die lui zelf ook niet vertrouwt. En loop je uit de pas, dan wordt je uit de fractie gezet. Zie Louis Bontes.

#63 Joop

@62.

Je refereert naar De Tovenaarsleerling?

#64 Tom

@61: en zo gauw ze pvda stemmen zijn het weer soldaten van het goede zeker? pffff

#65 GvdW

@64: Neeeeeeeeeeeeeee…….
Maar laat Wilders nou eens komen met een concreet initiatief-wetsvoorstel mbt criminaliteit. Kunnen we echt een discussie voeren.
Zijn geloofwaardigheid staat op het spel (hij isoleert zich op dit moment). Het roepen van “minder Marokkanen”” is getoeter in de ruimte.
Wilders verdient veel geld, hij moet aan het werk. nu…. niet als hij op het pluche zit….
Hij lijkt de PvdA wel.

Kom met een wetsvoorstel!!!

#66 AltJohan

@GvdW: ik – als oprechte achterban – wil dat hij doorgaat met de huidige lijn. Als hij doet zoals jij wil loop ik weg als stemmer.

#67 GvdW

@66: Ik wil geen glimmende PVV die weer het nieuws gehaald hebben, ik wil geen falende PvdA, geen ouderwetse CDA, geen zwetende VVD, geen partij met huidige lijn, wat dan ook…..
ik wil dat Wilders met voorstellen komt voor concrete maatregelen… ipv dit getoeter in de ruimte. ik wordt het echt zat!
Vooral die Wilders.

Laat me een initiatief-wetsvoorstel zien op dit punt en ik ben enigszins tevreden.

#68 qwerty

@62: Overigens blijkt uit allerlei mails en interne bronnen dat Geert die lui zelf ook niet vertrouwt. En loop je uit de pas, dan wordt je uit de fractie gezet.

Een soort Stalin paranoia dus.

#69 McLovin

hehehe zelfs de PVV-stemmers beginnen verdeeld te raken over de koers…:)

#70 Prediker

@69 – Alleen zijn ze te doof en te blind om te snappen dat ze bij de PVV niets in de melk te brokkelen hebben over de koers.

Die wordt namelijk bepaald door het enige lid van die partij, en nog enigszins door zijn binnenste cirkel.

#71 AltJohan

@Prediker: “…niets in de melk te brokkelen hebben over de koers.”
Onzin, het is mijn koers. Pas als ik de steun intrek, dan is het mijn koers niet meer.

#72 Diener

@71: Het probleem is dat als je ook daadwerkelijk Marrokanen wilt opruimen, je het bruine hemd moet aantrekken en actie zult moeten ondernemen. Iemand moet het vuile werk opknappen, je kunt niet eindeloos als anoniem stemvee veilig achter je Leider aanlopen.

#73 Prediker

@71 – Een hele etnische bevolkingsgroep wegzetten als criminelen en uitvreters, en mensen ophitsen om samen te roepen dat er ‘minder!, minder!, minder!’ van die bevolkingsgroep moet zijn, dat is dus jouw koers.

Oké, prima, weten we ook weer uit wat voor hout jij gesneden bent.

#74 HPax

@62: ´Wilders heeft klasjes, waar potentiële kandidaten voor de Tweede Kamer worden gekneed.´

Deze ´scholing´ lijkt eerder een bevestiging van mijn ´stelling´ dan haar weerlegging. Trouwens, weet ik haast wel zeker, dat de Leiding van alle politieke NL-partijen haar voornaamste, aankomende kaders aan een nadere ´vorming´ (indoctrinatie+disciplinering) onderwerpt.

Dan nog dit: ´Geert heeft het tinnef dat nu zijn entourage is, zelf binnengehaald.´

Van wie GW´s ´entourage´ vormen, weet ik persoonlijk niets of nauwelijks wat. Wie kent in NL op één of twee na zijn politieke vertegenwoordigers? Welnu, wat weet jij zoveel meer van het gros van de leden van GW´s entourage dat je ze – allen over een kam scherend – ´tinnef´ waagt te noemen? Sleurt onbewust een ideologie je mee? De zekerheid dat je tot een onaantastbare meerderheid behoort? Of is het persoonlijker en ben jezelf een stuk ´tinnef´? Denk daar eens over na. Goed.

#75 GvdW

@72: wat bedoel je met Marokkanen opruimen?
(Graag antwoord zonder cynisme of ander bijbedoelingen)

Wilders wordt i.i.g. pas echt een leider om achter aan te lopen als hij echt eens maatregelen voorstelt die wat opleveren. Volgens mij weet hij niet eens hoe hij een initiatief-wetsvoorstel (bv aanpak criminaliteit) moet indienen.

#76 Diener

@72: Ik schreef Marrokanen, maar bedoel natuurlijk Marokkanen. Vergeef mij, broeders en zusters.

#77 Diener

@75: Geen idee, dat moet je aan Wilders vragen. Hij is de Leider van de Altjohannen die zei iets te gaan regelen. En dat klinkt toch redelijk bedreigend als ik me even verplaats in een Marokkaan die helemaal geen zin heeft om weg te gaan.

#78 Micowoco

@54: Wilders snelle ondergang? Ik help het je hopen, maar voorlopig houdt die engerd het lang vol. In de peilingen wordt hij steevast onderschat. En bedenk dat deze tamelijk onbemiddelbare hakken-over-de-sloot havodiploma zonder noemenswaardige werkervaring ruim twintig jaar heel gerieflijk een VVD bankje mocht warm houden. Niet slecht gedaan…
Daarbij vervult hij zijn rol van boeman zo goed. Wilders heeft nog lang niet zoveel kwaad aangericht als Jetta Klijnsma; die zal binnenkort een hoop mensen tot zelfmoord gedreven hebben.

#79 Cerridwen

@78:

In de peilingen wordt hij steevast onderschat.

Dat is niet waar. In het begin is hij onderschat, maar de laatste jaren wordt hij ook overschat. In 2012 natuurlijk vrij stevig, maar ook deze verkiezingen zijn niet echt boven verwachting verlopen voor Wilders.

Dat is ook een verklaring waarom hij nu zo om zich heen slaat. Het is een organisatorische puinhoop intern, en dan is er ook nog een matige uitslag. Helaas vergroot hij de chaos daarmee, want Van Vliet, een van zijn beste kamerleden, stapt uit de fractie.

Als politieke factor van betekenis is de PVV nu al klaar. Ze hebben hun plafond bereikt en iedereen tegen zich in het harnas gejaagd waardoor ze geen machtsfactor van betekenis kunnen vormen. Omdat de PVV tot nu toe niet in staat is geweest zich te vernieuwen en te verbreden, zal het op een gegeven moment ophouden.

#80 Micowoco

@79: Nogmaals, ik help het je hopen. Vooralsnog ziet 1 op 5 Nederlanders deze ‘uitgerangeerde’ politieke factor zitten. (Als in: ‘het klopt niet wat-ie zegt maar hij heeft wel gelijk’.)

#81 Toko senang

@27: Iedereen die het weet, en niemand die er wat aan schijnt te doen. Zelfs nadat Samsom als jeugdcoach heeft gewerkt in Slotervaart, is er niets veranderd. Hij zei het laatst weer, nadat Wilders weer eens een Kutmarokkanenopmerking had gemaakt, “Er moet iets gebeuren”. En dan daarna blijft het stil, en blijft de PVV voedingsbodem bestaan.

Als je het niet wilt doet voor de Blanke Tokkies, doe het dan voor de andere goedwillende Marokkanen.

#82 gbh

@79: Daar zou ik niet van uit gaan; als de VVD en het CDA Wilders nodig hebben zit hij weer als de grote gedoger in het kabinet.

#83 Joost

@81: Als er niets veranderd (kan ik niet beoordelen, want ben er alweer even niet geweest), wil dat nog niet zeggen dat er niets gebeurt.

Er liggen helaas geen draaiboeken klaar die zeggen “doe dit en dit als het een achterstandswijk is, dan wordt het vanzelf en snel beter”.

Er zullen dus waarschijnlijk veel plannetjes worden bedacht, afgeschoten, slagen en mislukken. De problematiek is zeer complex en het is niet te verwachten dat je daar in een paar jaar verandering brengt.

#84 toko Senang

@83: Als je het dagboek van Marcouch leest, dan zie je wat er is gedaan. In Amsterdam is er ambtelijk gehandeld, en is er netto niets bereikt, en ik heb geen illusie over wat er in andere steden is gebeurd

Het ergste is wellicht dat Wilders er weer in is gslaagd het nieuws te bepalen, en ik doe daar aan mee. ……

#85 gbh

@84: Het ergste zou zijn als iedereen bij dat soort uitspraken maar even de andere kant op kijkt alsof er niets aan de hand is.

Of zoals Niemöller het zei:

Toen de nazi’s de communisten arresteerden heb ik gezwegen;
ik was immers geen communist.
Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten heb ik gezwegen;
ik was immers geen sociaaldemocraat.
Toen ze de syndicalisten kwamen halen heb ik gezwegen;
ik was immers geen syndicalist.
Toen ze de Joden opsloten heb ik gezwegen;
ik was immers geen Jood.
Toen ze de katholieken arresteerden heb ik gezwegen;
ik was immers geen katholiek.
Toen ze mij kwamen halen
…was er niemand meer die nog kon protesteren.

#86 Jos van Dijk

Zelfs hier http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/03/wilders-kan-een-veroordeling-tegemoet-zien neemt men afstand van GW:

Vanaf dit moment, 21 maart 2014, kunnen we de PVV dan ook definitief afschrijven als mogelijke machtsfactor van belang. Geen fatsoenlijke rechtse kiezer zal nu nog op die partij stemmen, en geen fatsoenlijke partij zal ermee willen samenwerken. Wilders heeft laten zien wie hij écht is: ijzingwekkend en knettergek.

#87 pedro

@74:

Wie kent in NL op één of twee na zijn politieke vertegenwoordigers?

De brievenbuspisser, de mensen met NSB vlaggetjes op hun pak, de Brinkmannen met de losse handjes, jongens die met psitolen op het internet poseren… We kennen er heel wat. We wteen alleen niet, wie van al dat tuig nog in de Tweede Kamer en / of de PVV zit, en wie niet. We weten ook niet, wie van de fractie eigenlijk wel gewoon fatsoenlijk is, en wie van die mensen er nog bij de PVV zitten. We weten wel, dat er nu weer eentje minder van die mensen bij zitten.

Een paar namen ken ik ook wel: Agema, Bosma, Brinkman, Van Vliet, Bontes, De Graaf, Lucassen, Sharpe, Van der Stoep, Hernandez, Kortenoeven

En ja, het gebrek aan kwaliteit… De reden daarvoor heb je zelf al genoemd, maar je schijnt moeite te hebben met het accepteren, dat dat de reden is. Er zijn geen geschikte kandidaten. Wel veel slecht gevormde, onhebbelijke, valse Nederlanders, want die zien wel wat in populistische kretologie. Die willen niet te veel nadenken en laten liever hun onderbuik spreken. Maar ik snap dat het voor een slecht gevormde, onhebbelijke, valse Nederlander moeilijk is om in te zien, dat de achterban van de PVV voor een groot deel uit slecht gevormde, onhebbelijke, valse Nederlanders bestaat, en dat daar dus de kandidaten vandaan komen. Je schijnt het te willen brengen alsof het de schuld van de andere partijen is, dat de PVV zo veel slechte kandidaten heeft.

#88 pedro

@86: beter laat dan nooit. De vraag is alleen waarom ze dat niet eerder gezien hebben? Een blinde vlek?

#89 pedro

Oeps… de teller stond nu op 88 reacties. Gauw nog maar een reactie posten dan, voordat dat ook weer door Wilders aan wordt gegrepen om over haat zaaien te gaan klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*