Keurig geschreven!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Alt-F4 kneitert het weblogjaar uit met een sprankelende oudjaarskwis. Er zijn leuke prijzen te winnen bij Umberto Rosso aan de Rijksstraatweglaan te Rotterdam. Belangrijke vraagstukken als deze komen aan de orde:

Opgave 7: Professor Hoxha kennen wij als een scherp reageur op Alt-F4.org. Vorm een eigen theorie en beschrijf in niet meer dan 1000 woorden waarom de kwaliteit van hetgeen op GeenStijl geschreven wordt zo hemeltergend kut is.

En antwoorden als:
C!!! Jullie weten het al he jullie wisten het al he van wie hadden jullie het?

http://alt-f4.org/77.html

Reacties (20)

#1 dreadloki

Pakkende titel heur.

 • Volgende discussie
#2 bicat
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 NoName

Beetje misleidend is het wel, er werkt namelijk wel een Michael Moore bij Woods Hole (http://www.whoi.edu/hpb/Site.do?id=1051), maar dat is niet DE Michael Moore (van F911).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 SalonSocialist

Beste Mensen,

de schotsschriften die op geenstijl.nl verschijnen zijn het lezen niet meer waard. Nadat de flater die zij sloegen in B&W (in discussie met Van Jole) mijd ik dat duistere krocht van het internet als de pest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 larie

Beste SalonSocialist,

Dat is een duidelijke stellingname, zelf vind ik het tamelijk lastig welke stempel ik uit de doos moet halen. De redaktie van GS is zoekende op weg naar .. en is niet vast te pinnen in dit stadium, de reaguurders op dat log vinden het ook vrij moeilijk de juiste toon te vinden . Je opmerking over de “flater op tv” vind ik onterecht. Zou jij met al die lampen op je kop en wetende dat wat gezegd is is gezegd even welbespraakt zijn als je hier zo nu en dan uit je hoek komt? Hoe weet jij dat de onderwerpen het lezen niet waard zijn, beetje tegenstrijdige opmerking toch? Sargasso heeft een gezicht en daar mag ik graag zo nu en dan op aaien of stompen. GS heeft de oude moembakkes afgeworpen en zoekt. Ik wacht wel af maar nog geen oordeel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 SalonSocialist

Beste Larie,

Mijn menig mag cru zijn ,maar ik reageerde vroeger af en toe op GS. Vooral toonzetting van hun postjes stoorden mij. Het was vaak (mogelijk inderdaad veranderd) een voorzet voor tientallen reacties van rechtse zijde vaak niet meer dan one-liners en scheve schaatsen. Ik kon af en toe met een reactielid nog een aardig weerwoordje voeren maar met de reaguurders was het ‘huilen met de pet op’.

Het stivoro schandaaltje vond ik echter veel te ver gaan. Stivoro als gore leugenaars ? Van een mug een olifant maken heet zo iets. Niets genuanceerd maar afvoeren met pek en veren is aan mij niet besteed. Mogelijk zijn ze inderdaad veranderd maar goed.

M.b.t het TV optreden; de mensen die niet weten wat webloggen is zullen er een fijne (not!) gedachte aan over gehouden hebben. Met al die bedreigingen n.a.v het stivoro schandaal. Tja als Hoaxha het zo slecht deed hadden ze simpelweg een ander reactielid moeten kiezen om tegenover Jole te gaan zitten. Verder was het welles/niettes spelletje tussen Starfucker en Groenteman te triest voor woorden (bent u strafucker…nee dat zeg ik niet). Tja daar zakt je broek echt vanaf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 larie

@ SalonSocialist;-) Bretels gaan het helemaal maken in 2005.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 bicat

“Verder was het welles/niettes spelletje tussen Starfucker en Groenteman te triest voor woorden (bent u strafucker…nee dat zeg ik niet). Tja daar zakt je broek echt vanaf.”

Dat valt de journalist dus aan te rekenen. Die stelt een vraag en krijgt een antwoord wat haar niet bevalt. ‘Kies een ander vak!’ denk ik dan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Sikbock

Ik vind GS een vermakelijk log met de vinger aan de pols van de samenleving.. dat kan van veel andere logs niet gezegd worden..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 dreadloki

Deze samenleving verdient het om weggevaagd te worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Carlos

deze samenleving verdient in ieder geval een nat pak…
(en daarna lekker even geen opvang, gewoon om te pesten)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Carlos

Sikbock liet u een windje?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 larie

Verklaar u nader Carlos aub. Is dit Yakoobi voorval nu niet een aardige illustratie van wat er bij de PvdA is mis gegaan en toont dit niet de lange weg die heer Bos nog moet afleggen? Overigens is geen opvang krijgen beslist geen straf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 bicat

Geenstijl stipt regelmatig fijne misstanden aan. Dat de stijl niet iedereen bevalt?… soit. Dat er veel reacties komen die zonder nuancering op het net geslingerd worden?….soit. Er zijn altijd nog 3 miljard andere websites.
Er zijn weblogs met minder nuancering. Daar hoor je niemand over. Waarschijnlijk omdat zij met 30 pageviews per dagen weinig zoden aan de dijk zetten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 SalonSocialist

@ bicat.

Goed argument om een andere baantje te zoeken als het antwoord je niet bevalt?! Waarschijnlijk geeft u zelf geen persoonlijke voorkeur aan Groenteman als journaliste. Dat is slechts een kleine inschatting.

Het stivoro schandaaltje als fijne misstand in de samenleving?! Dat is nog eens een vinger in de bips van geenstijl. Ik noem het liever opruien tegen alles en iedereen en vooral de “linkse kerk”. Iedereen moet het ontgelden in hun postjes niets anders. Weinig tot geen oproep om eens een echte discussie te voeren. Behalve de keer bij B&W dan.

Er zijn weblogs met minder nuancering. Inderdaad 100% mee eens. Een paar dagen geleden nog eens mee kennis mogen maken. Ik probeer weblogs met het adres; …web-log.nl tegenwoordig zoveel mogelijk te mijden. Duistere krochten weet u wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 larie trendwatcher

Heren..heren….vraag en antwoord of niet that’s the question. Het moet u toch opvallen dat in deze materie iets aan het veranderen is. Bent u die en die? zeg ik lekker niet, wouwelende sportjournalist met wegbenende sportman..kostelijk, hoeveel kostte dat vuurwerk in uw tasje(vanavond op het journaal) ..voor mij een weet..enzovoort. Geen antwoord geven aan de journalist is da bomb.

p.s: Beste SalonSocialist, “Iedereen moet het ontgelden” vind ik een aardig uitgangspunt, nu de discussie redactie vs reaguurders nog, die is wat aan de zwakke kant, daar ben ik het mee eens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 bicat

Aan Salonsocialist:

“Waarschijnlijk geeft u zelf geen persoonlijke voorkeur aan Groenteman als journaliste” Ik vraag me af wat dat te maken heeft met het feit dat ze doorzeurt totdat ze het antwoord krijgt wat ze wil horen. Dat is een Barend-en-van-Dorpkwaaltje. Journalisten interviewen voor hun vak, maar spreken het liefst zelf. Ivo Niehe heeft er ook een handje van. Mijn voorkeur staat er los van. Al was Groenteman als discussieleidster bijzonder zwak.

“Het stivoro schandaaltje als fijne misstand in de samenleving?! Dat is nog eens een vinger in de bips van geenstijl. Ik noem het liever opruien tegen alles en iedereen en vooral de “linkse kerk””

Natuurlijk citeert u mij niet. Want ik schreef: “regelmatig een fijne misstand”. Dus het kaalkopje dat zich laat fotograveren geloof ik wel. Dat Stivoro echter met cijfers goochelde bleek een feit. Dat ze het brengen op een manier die niet iedereen zint, soit. De verbaljam-manier zint anderen weer niet. Er zijn nog 3 miljard sites over.

Opruien tegen de “linkse kerk”. Wat is daar mis mee? Er wordt genoeg opgeruit jegens ‘dom rechts’. Beide moet kunnen. De nuance is aan beide kanten soms ver te zoeken, dat weet u ook wel.

Het vandaag niet te bereiken Opa-buiswater.nl wordt in haar reactieveld eveneens niet door nuance gehinderd. En zo zijn er meer voorbeelden. Het god-zij-dank gestopte Gorgonzola blonk uit in links-extremisme. Nooit iets over gehoord.

Daarnaast.
Geen antwoord geven is het goed recht van elke geinterviewde. Zoals het het goed recht is van een opname-leiding om een interview niet uit te zenden. Of van een journalist om elke vraag te stellen. Of niet te stellen.

Sporters en politici ontwijken al jaren vragen van journalisten. Als een medewerker van een website dit doet, acht men er ineens belang aan. Merkwaardig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 SalonSocialist

@Bicat.

Je analyse over journalisten staat. Over het optreden van Groenteman kan ik weinig zinnigs medelen alhoewel van Jole vrij zijn mening de ether in kon slingeren en Hoaxha ondersneeuwde. Ik zie dit niet perse als zwak.

PS: In dit opzich is het wel vreemd dat ze niet het onderscheidt kon/durfde te maken tussen de post van de redactie en reaguurders. Haar weblog schijnt eens gekraakt te zijn, waarbij vervolgens een reageeroptie gemaakt was, ze vond het niet leuk.

Ik citeer u inderdaad niet enkel en alleen. Indien u het misstand aanhaalt, verzin ik het voorbeeld er zelf wel bij. Dat kaalkopje geloof ik ook wel en dat stivoro internetcijfers doorelkaar haalde ook. De crux bij dit soort misstanden is dan ook in hoeverre GS zich verantwoordelijk voelt voor de reaguurders (not!) alhoewel je je nu moet registeren ? Verder werd de zaak tot de bodem toe uitgemolken terwijl ik zoiets had van nu weten we het wel.

Schoppen tegen de linkse kerk mag best. Tegen rechts ook natuurlijk, als er in de post ansich maar enige sprake is van nuance. Veelal mis ik die bij de tig andere weblogs. Op buiswater.nl reageer ik dan ook niet of zeer zelden.
Verder is het omgekeerde ook waar. Er zijn ook weblogs van mensen met een extreem links politiek gedachtegoed zonder dat er geen enkele discussie kan ontstaan op basis van argumenten.
Of dat de reaguurders onthaarden in zinloze scheldparijen. (Mogelijk geldt dit voor rechtse sites/weblogs ook maar die bezoek ik te weing om in dit geval er een oordeel over te vellen).
De toonzetting is dan ook vaak alles in de post naar mijn idee.

Natuurlijk wilde strafucker niet antwoorden. Het stuitste jongentje van de klas willen we allemaal wel zijn. Nietwaar?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie