1. 1

  Mag niet! Alleen gelovigen hebben het recht om hun overtuiging aan jou te slijten. Niet gelovigen dienen daar niet hun eigen overtuiging tegenover te zetten want anders beledig je nog iemand en ben je “opzettelijk kwetsend” bezig. Dan heet het een “tirade” die enkel bedoelt is te “shockeren”.

 2. 2

  Indrah, dat mag dus ook niet. Jij past sarcasme toe en daartegen is het moeilijk verdedigen, zeker voor humorloze gelovigen. Voor het een zeggen en het ander bedoelen heb je in dit land een vergunning nodig. Want anders is het “zinloos verbaal geweld”. Volgens mij heeft Carlos er een, zo’n pasje.

 3. 4

  @3: Dat is het een zeggen en het ander doen. Noemen ze ook wel liegen. Alle kandidaten voor welke verkiezingen dan ook krijgen automatisch een vergunning, om justitie te ontlasten.

 4. 8

  “Juridisch gezien kan ik gelukkig altijd beweren dat er geen sprake was van sarcasme.”
  Nee, nee. Die gelovige is al lang beledigd en dat moeten we als maatschappij niet accepteren. Daar prikt een rechter wel doorheen. Die mensen hebben ook rechten, zeg. En dat zonder ‘sarcasme-ontheffing’. Nee, in de cel met jou.

 5. 9

  Degenen die dit soort grappen niet kunnen waarderen slacht ik hoogstpersoonlijk af.
  Tevens ben ik voorstander van de verspreiding van het atheistische woord. Voor het niet bestaan van God zijn evenveel bewijzen als voor het bestaan van God dus dat moet geen probleem zijn.