Closing Time | DJ Nosferatu

Tja, dat stukje over Jennifer Lopez van Karin, en dan met name de discussie er onder, dat schreeuwt er natuurlijk om dat een rechtgeaarde metalhead vervolgens gaat proberen aan te tonen hoe ruimdenkend ‘wij’ wel niet zijn. Bij deze, want ik ben het helemaal eens met de reacties van o.a. DeVrede, Sjors en majava.

Ik ga het allemaal niet herhalen (leest u vooral zelf maar, mocht u nieuwsgierig zijn), maar als gevolg van dit alles een muzikaal uitstapje. Naar de gabberhouse / hardcore house – waarbij ‘hardcore’ vooral niet verward moet worden met het genre dat tegen de punk en metal aanschuurt.

DJ Nosferatu (ook wel Erwin van Kan) maakte het nummer The Desolate One in 2001, en het is bij mijn weten het beste wat het genre te bieden heeft. Aangezien ik niet in het genre zit zegt dat wellicht niet veel, maar toch. Vet nummer.

 

 1. 3

  waarbij ‘hardcore’ vooral niet verward moet worden met het genre dat tegen de punk en metal aanschuurt.

  Is gewoon hardcore punk hoor, hardcore metal bestaat niet ruimdenkende dief :o)

 2. 14

  Wow. Moet ik vaker doen, elektronische teringherrie, wat een reacties.

  @1 https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Hardcore_house

  @2 Mhhh, ik niet, geloof ik

  @3

  Is gewoon hardcore punk hoor, hardcore metal bestaat niet ruimdenkende dief :o)

  Ik ken het als losstaand genre (‘hardcore’). Ik heb mijn woorden zorgvuldig gekozen: ik weet dat ‘hardcore punk’ wel bestaat als subgenre en hardcore metal niet, maar binnen het genre ‘hardcore’ heb je wel degelijk bands die meer tegen de punk aanzitten, als bands die meer tegen de metal aanzitten (denk Biohazard) ;-)

  @5 Ja, Fear Factory was echt een voorloper; eerder nog, met Fear is the Mind Killer. Revolutionair.

  @10 =P Geef het een kans!

  Terzijde: ik ben al een hele (echt: hele hele hele) lange tijd bezig met een stuk over kruisbestuivingen tussen metal en andere dingen, dit alles is wel een stimulans om dat eindelijk een keer af te schrijven. En voorrang te geven boven geneuzel over bijzaken als politiek en onderwijs.

 3. 21

  @19: Die heb ik de afgelopen twee jaar twee keer mogen zien en horen. Greatest Hits tour in Osnabrück en Lament in Heerlen.
  Risha, een project van bassist Alexander Hacke met Dave Eugene Edwards (16HP, Wovenhand) bleek eind oktober in Keulen toch vooral een jammerende geluidsbrij. Een eenzame dissonant in een verder als bijzonder goed ervaren concertjaar. ?

 4. 22

  @20: Crass is en blijft ook mijn favoriet; heb Feeding Of The 5000 en Christ The Album hier ook nog ergens grijsgedraaid liggen ;o)

  toch is hard ook lekker :-)