Closing Time | DJ Nosferatu

Foto: Ted (cc)
Serie:

Tja, dat stukje over Jennifer Lopez van Karin, en dan met name de discussie er onder, dat schreeuwt er natuurlijk om dat een rechtgeaarde metalhead vervolgens gaat proberen aan te tonen hoe ruimdenkend ‘wij’ wel niet zijn. Bij deze, want ik ben het helemaal eens met de reacties van o.a. DeVrede, Sjors en majava.

Ik ga het allemaal niet herhalen (leest u vooral zelf maar, mocht u nieuwsgierig zijn), maar als gevolg van dit alles een muzikaal uitstapje. Naar de gabberhouse / hardcore house – waarbij ‘hardcore’ vooral niet verward moet worden met het genre dat tegen de punk en metal aanschuurt.

DJ Nosferatu (ook wel Erwin van Kan) maakte het nummer The Desolate One in 2001, en het is bij mijn weten het beste wat het genre te bieden heeft. Aangezien ik niet in het genre zit zegt dat wellicht niet veel, maar toch. Vet nummer.

 

Reacties (24)

#1 Bismarck

“hardcore house”
Hardcore techno noemt dat. Mijn persoonlijke favoriet: 3 Steps Ahaed

 • Volgende discussie
#2 su

Ik heb meer waardering voor de voorlopers van deze stijl.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 gbh

waarbij ‘hardcore’ vooral niet verward moet worden met het genre dat tegen de punk en metal aanschuurt.

Is gewoon hardcore punk hoor, hardcore metal bestaat niet ruimdenkende dief :o)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Henk van S tot S

@2:
Toegegeven, het klinkt iets beter dan de de sirenes om 12.00 uur op de eerste maandag van de maand.
:-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Basszje

@3: Wel metalcore :P

De klassieke kruisbestuiving is natuurlijk Fucking Hostile van Lenny Dee ( https://www.youtube.com/watch?v=VLwLzIwu_-4 ) .

Heb altijd het idee gehad dat de ‘hardcore pioneers’ meer metalheads waren die merkten dat het electronisch ook hard kon.

En alles van Fear Factory – Remanufacture natuurlijk. – https://www.youtube.com/watch?v=VCP1HRV0dlE&list=PLD9SoyNbP33WdjCCC7aWaPMWIJVzJSKIw

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 gbh

@5: Dit waren de hardcore pioniers :o)

ps je 2 linkjes zijn lekker :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Karin van der Stoop

@4: Zo! Ik schrok me kapot vandaag, met een NL-alert en daaropvolgende sirene. Je weet dat het komt en toch schrik je…raarrrrr

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 beugwant

Moet ik me met mijn tinnitus echt door al die tiefusherrie heenklikken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Sjors

@3: hardcore metal bestaat niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Karin van der Stoop

@ #0 ….je kiest gewoon expres iets dat ik vast niet leuk ga vinden…wat een takkeherrie, godsamme! ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Karin van der Stoop

@8: Ook zonder tinnitus zou ik het niet aanraden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Karin van der Stoop

O ja, ik was hier voor iets heel anders. Of nee, niet heel anders, maar mijn eigen Closing Time. Van een heul andere orde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 gbh

@9: Weinig hardcore aan, gewoon een slap aftreksel van hardcore punk, flikker bijna in slaap :o)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Janos

Wow. Moet ik vaker doen, elektronische teringherrie, wat een reacties.

@1 https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Hardcore_house

@2 Mhhh, ik niet, geloof ik

@3

Is gewoon hardcore punk hoor, hardcore metal bestaat niet ruimdenkende dief :o)

Ik ken het als losstaand genre (‘hardcore’). Ik heb mijn woorden zorgvuldig gekozen: ik weet dat ‘hardcore punk’ wel bestaat als subgenre en hardcore metal niet, maar binnen het genre ‘hardcore’ heb je wel degelijk bands die meer tegen de punk aanzitten, als bands die meer tegen de metal aanzitten (denk Biohazard) ;-)

@5 Ja, Fear Factory was echt een voorloper; eerder nog, met Fear is the Mind Killer. Revolutionair.

@10 =P Geef het een kans!

Terzijde: ik ben al een hele (echt: hele hele hele) lange tijd bezig met een stuk over kruisbestuivingen tussen metal en andere dingen, dit alles is wel een stimulans om dat eindelijk een keer af te schrijven. En voorrang te geven boven geneuzel over bijzaken als politiek en onderwijs.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 gbh

@14: Biohazard is een van de eerste groepen die heavy metal en hiphop fuseerde met, je raad het nooit; hardcore punk ;o)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Janos

@15 Nou voorruit… aangezien ik zelf ook wiki opvoer als bron voor de naam van muziekgenres, kan ik weinig dan je deemoedig gelijk geven :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Bismarck

@16: In dat geval ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 gbh

Toch leuk dat U-tube waar je heel vroeger nooit veel verder kwam dan de platencollectie van je vrienden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Lethe

Hoorde ik hier titinnus?

https://youtu.be/VSIWeGl5BJQ

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 DeVrede

Sorry, gbh, ik moet even wat anarcho-punk injecteren…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 beugwant

@19: Die heb ik de afgelopen twee jaar twee keer mogen zien en horen. Greatest Hits tour in Osnabrück en Lament in Heerlen.
Risha, een project van bassist Alexander Hacke met Dave Eugene Edwards (16HP, Wovenhand) bleek eind oktober in Keulen toch vooral een jammerende geluidsbrij. Een eenzame dissonant in een verder als bijzonder goed ervaren concertjaar. ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 gbh

@20: Crass is en blijft ook mijn favoriet; heb Feeding Of The 5000 en Christ The Album hier ook nog ergens grijsgedraaid liggen ;o)

toch is hard ook lekker :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Karin van der Stoop

@14: Ik vind de muziekdiscussies ook het leukst, en de reacties leveren vaak inspiratie op om weer nieuwe stukjes te schrijven. Die dan ook weer erg leuk zijn om te doen. Ik kijk erg uit naar je stuk!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 gbh

@23: Ik ook met: Ik ken het als losstaand genre (‘hardcore’), de kussentjes om mijn stoel liggen al klaar :o)

 • Vorige discussie