Ayaan Hirsi Ali: Nederland moet beveiliging betalen

Nu Ayaan besloten heeft naar de andere kant van de grote plas te trekken en Bush van advies te gaan voorzien, vreest ze toch wel een beetje voor haar veiligheid. En voor haar salaris, waarschijnlijk, want ze wil dat de Nederlandse staat meebetaalt aan haar beveiliging in de VS. En beveiliging is niet goedkoop.

Had ze dat niet eventjes mee kunnen nemen in de salarisonderhandelingen met die neo-conservatieve denktank? Niet zo slim Ayaan…

Want het lijkt me niet dat we voor je beveiliging gaan betalen. Anders blijf je toch lekker hier in Nederland?

 1. 1

  mjaaa, maar de noodzaak tot beveiligen is voortgekomen uit haar werkzaamheden als politica hier in Nederland.
  Ze heeft dus wel een punt…

 2. 2

  Denk je nou echt dat een Nederlandse moslim fundamentalist (en die het dus blijkbaar alleen op nationale doelen gemunt heeft) naar Amerika gaat om daar een uitgerangeerd doelwit uit te schakelen? Oftewel hij vermoord daar wel iemand die internationaal belangrijker is oftewel hij kiest iemand anders in Nederland. Trouwens, hoe lang blijft ze daar nog van belang voor de Nederlandse politiek? Ik denk dat ze nu toch echt haar eigen belang overschat.

 3. 3

  De noodzaak tot beveiligen binnen Nederland is daaruit voortgekomen.

  Maar buiten Nederland heeft ze het toch echt zelf gedaan, zonder dat het politiek was die het veroorzaakt heeft.

  Als we haar gaan beveiligen in de VS dan moeten we dat doen met iedereen die in Nederland bedreigt is.

 4. 4

  @Hardtrack: ze is niet uitgerangeerd. We gaan vanuit die denktank wellicht nog juist meer van haar horen omdat er dan geen politieke partij is om haar te beknotten.

  Bovendien maakt dat de fundamentalist geen zak uit. Islam beledigen = doodvonnis tekenen.

  Maar ik snap niet dat ze niet gewoon betere contractonderhandelingen heeft gevoerd. Die denktank wil haar juist hebben vanwege haar denkbeelden die de dreigingen veroorzaken. Het is als het aantrekken van een geniale voetbalster met drugsproblemen. Je krijgt een talent, maar ook de risico’s.

 5. 6

  Ik betwijfel of een Amerikaanse denktank heel geinteresseerd is iemand aan te trekken die voortdurend ideeën uit over het moslim fundamentalisme in Nederland. Als ze er eenmaal zit geef ik het nog een jaar (hoogstens) en dan horen we niks meer van haar. Maar goed, wie weet. Hoe het ook zij, je gaat vrijwillig in een ander land wonen, dan hoeven wij je niet meer te beschermen. Easy as that.

 6. 7

  Vooralsnog lijkt het niet haar vrije keus te zijn geweest om Nederland te verlaten. Zou makkelijk zijn, iedereen die een onevenredige hoge kostenpost voor Nederland is wordt zijn nationaliteit afgenomen en gezegd dat ze maar ergens anders hun geluk moeten gaan zoeken.

 7. 10

  @5.spuyt: ik ken werkgevers die afbouw rookverslaving betalen. Da’s toch ongeveer hetzelfde?

  @6.Hardtrack: Het toepassingsgebied van haar uitspraken is niet beperkt door onze nationale grenzen.

  Haar voornaamste internationale bedreiging heeft ze waarschijnlijk gekregen door haar samenwerking met van Gogh. Hem hebben wij als samenleving niet weten te beschermen dus misschien hebben we een ereschuld in deze…

 8. 11

  In haar officiele verklaring van vorige week maandag gaf ze aan dat de nationaliteitskwestie een reden was om te vertrekken. Dat ze in werkelijkheid al alles van te voren in kannen en kruiken had doet hier niets aan af.

  Vergelijkbaar met iemand die door zijn werkgever op straat wordt gezet maar een alternatief aanbod achter de hand heeft.

 9. 15

  de wereld is zo grappig
  als sommige dingen 1400 jaar vroeger zijn geschreven worden ze ouderwets
  maar sommige dingen die meer dan 3000 jaar zijn geschreven worden juist belangrijker omdat ze ongelovelijk oud zijn
  hoe werkt dat nou??

 10. 17

  ik vind niet dat nederland haar beveliging moet betalen.
  Heeft amerika geen politie of geld.
  en ze heeft nederland toch belazerd.
  ze wordt bedreigd. oke
  maar ik zou zo ook bedreigd worden als ik opeens een bevolkings groep voor schut zet toch?
  er bestaan zulke mensen.
  dat was altijd al zo dat gaat toch niet veranderen
  er worden toch miljoenen negers bedreigd in amerika

 11. 18

  Er zijn maar weinig mensen met zoveel invloed als de leden van het parlement, dus die moeten wel goed beschermd worden. En het staat zo ondankbaar als een natie haar parlementsleden zo op de schroothoop gooit.

 12. 19

  Minder leuk bij effect is dat politici niet meer problemen gaan aanpakken die bij bepaalde bevolkingsgroepen spelen alleen al omdat men er bang van is.

  Dat dergelijke zaken nu al spelen tav fundamentalisten en wooonwagenbewoners is al kwalijk.