VVD verkiezingsposters beklad met hakenkruisen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

VVD verkiezingsposters beklad met hakenkruisen

Ja, en dat mag natuurlijk niet. De vrijheid van meningsuiting heeft z’n grenzen.

0

Reacties (7)

#1 pedro

Zo is dat. Je mag als VVDerzelfs het meest gematigde links wel vergelijken met communistische dictaturen, maar iedere vergelijking van rechts met nationaal-socialisme of fascisme, of iets wat daarop lijkt, is uit den boze.

#2 Roy

@pedro: die discussie is hier al gevoerd. Let op de eerste reactie. Samenvatting: vandalisme valt niet onder vrijheid van meningsuiting.

Het gaat niet om de vergelijking, het gaat om de manier waarop de vergelijking tot stand komt.

#3 pedro

@2: heb ik eerder gemist.

Het is trouwens wel mooi, dat de mensen, die in discussies rond Nekschot en Hoeiboei het absolute recht op VVM verdedigden, nu ook toegeven, dat er grenzen aan de VVM zijn. Ikzelf vind het kladden van hakenkruizen op verkiezingsposters van dezelfde orde als het afbeelden van Mohammed met een bom op zijn hoofd: allebei verwerpelijk en wat mij betreft op of over de grens van de VVM (aan de rechter over te laten).

#4 Roy

Vandalisme staat niet in verhouding tot het tekenen van een cartoon.

Vandalisme mag niet. Vrijheid van meningsuiting hebben we wel. Mogen we vandaliseren? Nee.

Stelen mag niet. Een eigen vermogen vergaren mag wel. Mogen we dief zijn? Nee.

Als de hakenkruistekenaars hun mening wilden uiten, hadden ze zelf een postertje moeten maken en ophangen op de daarvoor bestemde plekken. Of een stuk naar de krant moeten sturen. Of een demonstratie moeten organiseren. Of een stukkie moeten schrijven op een weblog. Of (!) een cartoon moeten tekenen.

#5 Chris

Ach, als het posters zijn op openbare plakplaatsen had je er ook een postertje overheen mogen plakken. Om het nu meteen maar te bestempelen als vandalisme is dan ook wat overdreven… Anders volgende keer maar een kleiner postertje maken met hakenkruizen en die er over heen plakken….

#6 Roy

@5: nou goed, misschien moet je op plakplaatsen meer tolereren. Dus akkoord. Eigen posters maken en die naast een VVD-poster plakken lijkt me mooier trouwens.

Overigens, @pedro: kijk maar uit, straks wordt de redactie van Ravage weer verhoord, maar nu wegens het publiceren van een cartoon van een man met een bom als hoofd.

#7 pedro

@6: wat Laurens al zei, dacht ik ook. Het is gewoon openbaar en heel vaak worden die posters al beklad, worden er posters over elkaars posters heen geplakt, enz. Het gaat er dus deze keer niet om, dat ze beklad worden, wat je vandalisme kunt noemen, maar om de bekladding zelf. Voor mij is dat allemaal geheel onfatsoenlijk (Deense cartoons, sommige Nekschot tekeningen, de Ravagedigitaal tekst en ook deze bekladding) en ik maak daar geen onderscheid in. Mag het een, dan mag het andere van mij ook. Dat ik vind, dat het niet zou moeten mogen, doet daarbij niet ter zake. Ik zal me er bij neer moeten leggen, dat dit tegenwoordig allemaal normaal gevonden moet worden, maar ik mag daar dan toch nog wel mijn mening over geven, meen ik.

Ik vind het dus niet echt erg, wanneer sommige Ravage publicaties af en toe eens bij de rechter voor komen, net zo min als ik het erg vind, als Nekschot of Hoeiboei zoiets overkomt. Ik stoor me wel aan de dubbele moraal van mensen. Dat is wat ik in #1 aan de kaak wilde stellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*