Satanische discomuziek voor datende Christenen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Satanische discomuziek voor datende Christenen

In discotheek Brothers in Bunnik geeft Joep (20) zijn ogen goed de kost

0

Reacties (16)

#1 Abhorsen

“Ik snap niet waarom een feest dat pretendeert christelijk te zijn, geen gospelmuziek draait. De jongens van de band zijn niet christelijk en de dj draaide net satanische discomuziek.”

Heerlijk die open-minded christenen. Ik ben er heilig van overtuigt als je ze de kans zou geven een kleine groep weer rechtstreeks terug zouden vallen tot wat we nu ook kennen van een kleine groep Moslims.

#2 Roy

@Abhorsen: het was één kerel van 60 jaar die dit zei. Kennelijk heeft de rest geen moeite met “Op pilaren dansen twee vrouwen en een man. Ze zijn gekleed in een doorzichtig oranje catsuit. In nietsverhullende kledij proberen ze het publiek op te zwepen.”

En geef toe, ze hebben wel humor: “De opzet van Funky Fish is eenvoudig. Na het gratis aanmaken van een visakte, ben je bevoegd te vissen in het bestand van de site.”

#3 ASH

@Roy

Dat zijn de gevaarlijkste, Gristenen met humor…

#4 Paul

In een café waar ik vroegah veel kwam was de standaarduitdrukking over een erg slechte, flauwe of brave mop ‘Dat is protestantse humor’

#5 Roy

@3,4: ik weet niet waarom, maar ik moet ineens denken aan Seth Gaaikema…

#6 Abhorsen

@2, hij vertegenwoordigt natuurlijk wel wat meer dan alleen maar 60 jaar oude mensen die zo denken.

Als je wilt kan je over het algemeen zo in elke winkelstraat ook van een jonge christen een foldertje krijgen over hoe satan heerst op de dansvloer.

Eigenlijk soort gratis reclame voor Satan. Die is gewoon veel toffer. :p Me altijd bijgebleven tijdens godsdienst en maatschappijleer (en dat is toch al weer een tijdje terug). Dat de docent zei dat als je het op zulke zaken terug brengt Satan en de hel veel leuker lijken; alle drank, kroegen en hoeren zitten in de hell. De docent was overigens ook dominee in een kerkgemeenschap :p (altijd goed onderwijs van gehad – alle geloven heel goed en normaal behandeld – voors en tegens – complexere en dus de.. simpelere gedachte :P)

#7 Mark

Ja man, Satan heeeerscht grote tijd!

#8 Abhorsen

Tja, zijn argument was dat als je alle genot tot zonde bestempeld, dan drijf je mensen alleen maar richting de duivel.

Ik heb dat eigenlijk sowieso nooit zo begrepen, zoveel geloven draaien om het feit dat alle genot op een of andere reden slecht is en dat of soberheid of zelfs zelf-pijniging goed is. Het Christenlijke geloof heeft van dat laatste zelfs het centrum van aanbidding gemaakt. Het doodmartelen van iemand tot god verheven.

#9 Teun

@8 Je doelt op zelfkastijding? Dat heeft inderdaad met Jezus’ lijdensweg te maken, maar de meeste katholieken zijn gewoon wat je contemplatief noemt. En die soberheid is niet een milde vorm van zelfkastijding (uit boetedoening), maar het “nadoen” van Jezus die ook zonder bezittingen door het leven ging.

Sommige genotsprikkels (seks, endorfine, lekker eten) zijn gewoon natuurlijk. Zelfs dansen en muziek zou je eronder kunnen scharen als natuurlijke drang om te communiceren en samen te komen (of zoiets?). Helaas voor de christenen schiet hun wil om zich dat inzicht te verschaffen wederom te kort.

#10 Zack

Ik denk toch dat een aantal van jullie een verkeerd beeld van christenen hebben. Net alsof die nooit lol maken ofzo. Die hebben ook gerust seks, dansen op muziek en drinken wat. Ja nee, ze neuken misschien niet elke week met een ander, dansen niet op gabber house en drinken zich geen kapotte lever, maar is dat nu zo erg? Ook zonder dat kun je genieten van het leven, al is dat misschien niet zo stoer in jullie ogen.

#11 Roy

Opmerkelijk, dat de mensen die de meeste matiging en nuance proberen af te dwingen in discussies over de islam, zich in deze discussie toch tegoed doen aan generaliseringen en niet-onderbouwde aannames.

#12 Teun

@11 Ik weet niet of je het ook over mn post @9 had, maar ik vind inderdaad dat wat bij de Islam het onderdrukken van alles wat niet-hetroseksuele man is, het onderdrukken van de (menselijke) natuur in het Christendom is. Mn laatste opmerking was ook meer een soort referentie aan een ander Christelijke oogklep, de evolutieleer vs. ID.

Daarnaast probeerde ik juist het misverstand over zelfkastijding weg te nemen. Ik denk dat er evenveel christenen zijn die daar toe bereid zijn als er moslims bereid zijn om zichzelf op te blazen. En nu niet zeggen: zoveel?!

#13 Mark

Ik kan de meeste christenen in mijn eigen omgeving (dwz hoogopgeleid en zonder zendingsdrang) uitermate goed waarderen. Omdat ze durven nadenken over de zin van het leven en ook de ingevingen van hun lichaam en de maatschappij durven matigen. Jezelf intomen voorkomt ook allerlei uitwassen zoals drugsgebruik, focus op uiterlijkheden (plastische chirurgie), egoisme etc.

Dalrymple verwoordde het goed in Buitenhof: zonder religie of ideologie (communisme) missen veel mensen toch een doel in hun leven. Vandaar dat er ook zoveel “iets-isten” zijn ipv atheisten.

#14 Paul

De verhelderende inleiding van zijn gedicht ‘genieten van het leven’ door 10.Zack : “Ik denk toch dat een aantal van jullie een verkeerd beeld van christenen hebben. Net alsof die nooit lol maken ofzo. Die hebben ook gerust seks, dansen op muziek en drinken wat.”

#15 Joost

Ik denk toch dat Zack een verkeerd beeld heeft van atheïsten.

“Ja nee, ze neuken misschien niet elke week met een ander, dansen niet op gabber house en drinken zich geen kapotte lever, maar is dat nu zo erg?”

Joh, daar noem je precies dié dingen waar de gemiddelde atheïst zich aan laaft, en de gemiddelde christen zich ver van houdt. *Proest*

Wie gaat er, net als mij, wekelijks die goddeloze atheïstenparty’s af, en gangbangt en gabbert er op los? En dat alles om stoer te zijn?

#16 Abhorsen

@10&11 Behalve dat ik denk dat 10 een “vreemd beeld van atheistsen heeft” heb ik steeds proberen aan te geven dat het een kleine groep christenen is. Niet alle. Daarvoor verwijs is terug naar:

“Ik ben er heilig van overtuigt als je ze de kans zou geven een kleine groep weer rechtstreeks terug zouden vallen tot wat we nu ook kennen van een kleine groep Moslims.”

De rest is een voortzetting daarop. En als ik bijv. een oud docent van mij aanhaal die wat tegenspraak geeft tegen christenen die zo denken en daarbij vermeld dat hij zelf dus dominee is (of was, ik weet niet of de goede man nog leeft) geef ik daarbij nogmaals aan dat niet alle christenen zo denken.

Vervolgens is er een breder iets waar ik mij in verbaas dat je ongeveer binnen elk geloof het terug vind dat plezier maken heel vaak toch als iets slechts wordt gezien. Dit gaat over alle geloven heen lijkt het wel. Van het Christendom en het Moslim geloof (niet zo gek, zelfde basis-leer anders interpreteert en aangevuld) tot het boeddhisme. Overal zit altijd wel een element lijkt het in dat plezier toch minder okay is dan sober zijn. Sober wordt als vroom gezien.

En natuurlijk gaat dit in gradaties. Van de meest extreme vorm met zelf kastijding, tot dat je in Balkenende zijn beleid het “sparen voor later” het calvinistische gedachtegoed terug vind. En natuurlijk zijn er ook mensen die zich van dit alles weinig aantrekken. Maar het idee van sober leven en alles wat leuk als iets “slechts” zien lijkt door alle geloven heen verweven te zitten.

Kortom, het was amper een betoog anti-christenen. Het is simpelweg iets wat ik heb opgemerkt en daarbij qua excessen heb ik redelijk proberen aan te geven dat het hier om een kleine groep gaat.

Overigens wat mij wel dan specifiek bij het Christelijk geloof blijft verbazen is de cultus rond Christus zelf. Het idee dat je in wezen een martelwerktuig vereerd (het kruis) en de vreselijke lijdensweg van Christus zo centraal staat. Waarom moest dit zo bloederig en zo verschrikkelijk? Als god zo al machtig was had hij ook kunnen beslissen “*knip* alle zonde weg”, waarom moest er zo’n bloed spektakel van gemaakt worden?

Als je, je ook beseft dat in Amerika in een christelijk thema park je elke dag 2 keer dit kan aanschouwen, naar goed voorbeeld van Passion of the Christ (dus net zo extreem) met je kinderen. Dat is toch niet helemaal okay meer? Natuurlijk zullen er ook zat christenen zijn die gruwelen van het idee dat Jezus als attractie 2 keer per dag wordt gemarteld en gekruisigd. Maar er zijn dus mensen in Amerika die hun kinderen niet naar de teletubbies laten kijken omdat dat “aanzet tot homosexualiteit”, Harry Potter niet gelezen mag worden omdat “het zwarte duivelse magie” is. En vervolgens gaan staan kijken met de kids naar hoe een man doodgemarteld wordt als entertainment.

Bij zulke zaken zet ik wel mijn vraagtekens bij een geloof. Natuurlijk geld dat niet voor iedereen. Maar alle geloven zijn in mijn ogen redelijk bizar. Ik vind daardoor nog niet dat alle gelovigen slechte mensen zijn, etc.

En @11, geef me een topic waarin de Islam verheerlijkt wordt en zie mij daar tegen in de aanval gaan. Het is juist de nuance dat je zowel kritiek op iets kan hebben zonder meteen helemaal door te slaan door te gaan discrimineren. Wat je wel vaak merkt is dat je in een bepaalde hoek gedreven wordt. Als Wilders totaal los aan het gaan is dan val ik zijn uitspraken aan. Als een Iman totaal los zou gaan, dan de zijne. Maar zoals al eens hier een goed artikel stond, uiteindelijk wil ik niet kiezen tussen of Wilders of de Islam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*