15! – Naar de klote, Sargasso stijl!

Foto: copyright ok. Gecheckt 08-03-2022
Serie:

En als we dan toch met z’n allen naar de klote gaan, zoals Carlos het eerder en veel eloquenter omschreef dan ik het ooit zou kunnen, laten we het dan verdomme wél in stijl doen. Onze stijl. Gangnam Style, met gevoel voor drama en theater. Of in ieder geval iets met net zo weinig esthetisch verantwoord gegeven fucks. Denk Sargasso, maar dan… anders… Als het ensemble van de Titanic, maar dan op een veel groter schip. En nog steeds niemand die luistert. Nog steeds geen wikipediapagina’s die onze lof bezingen, of zelfs maar hen die na ons komen op de hoogte stellen van ons miezerige bestaan. Maar toch…

Laten we dan in ieder geval ten onder gaan op onze manier. Echt hopeloos genuanceerd.
Laten we dan al dan niet eigenstandig opiniërend ten onder gaan, desnoods verdronken in de apfelgoor.

Zodat we aan het eind van dit verhaal niet hoeven te zeggen dat het aan ons heeft gelegen. Dat we met trots kunnen zeggen “Wij hebben nét iets minder niets gedaan dan de rest”!
En ook: “Wij hebben onze steentjes in de vijver gegooid, en misschien deden ze totaal niets, maar damn it, we deden het met plezier” *gooit er een steentje achteraan*

Dus laat dit nieuwe Titanic-ensemble, misschien nog meer tegen beter weten in dan het oorspronkelijke, nog wat oude en misschien zelfs nieuwe riedeltjes blazen: Kom op! Het wordt eens tijd voor een redesign! Als Sargasso de vergetelheid in moet, dan wel met nieuwe kleren. Responsive kleren, hell yeah! En fuck facts? Ja, Fuck Facts, en hier heb je d’r nog wat meer! In your face! Mwahahaha! En ja, daar hebben we subsidie voor, ja. SO WHAT? Have some more!

En laten we, terwijl we ten onder gaan, onszelf daar eens niet voor verexcuseren. Of “de ander” kapotanalyseren, vooral ook omdat die ander daar zo verdomd weinig boodschap aan heeft en ondertussen z’n eigen agenda doorzet en de boel verkloot.

Laten we ons ingraven in het laatste wat ons nog rest: ons eigen gelijk. En in hoeveel dat eigen gelijk wordt ondersteund door empirisch bewijs, in al zijn feilbare peer-reviewed-heid (halelujah!). En laat ons daar dan nog een schepje bovenop doen. Laten we in een debat dat steeds minder feitelijk dreigt te worden juist blijven hameren op feitelijkheid. Ook al hoort niemand ons. Want dat zijn we onszelf wel een beetje verschuldigd, niet waar?

Onszelf en alle progressieven, waar dan ook! “Progressief”: dat woord moet voor ons allemaal vanaf nu een nieuwe betekenis krijgen. We zullen niet langer verteerd worden door de kleine niet ter zake doende verschillen, we zullen ons verenigen in het algemeen belang!

We zullen niet stilletjes weggaan, als dieven in de nacht!

We zullen niet zonder slag of stoot verdwijnen!

We zullen verder leven!

We zullen overleven!

Vandaag vieren we onze Independece D… Oh wacht. Ik laat me wat meeslepen geloof ik. Maar jullie snappen vast waar ik naartoe wil. TOCH?

Reacties (9)

#1 HansR

Als het ensemble van de Titanic, maar dan op een veel groter schip. En nog steeds niemand die luistert.

Allereerst is het de vraag of er niemand luisterde of luistert (igv Sargasso), het probleem is meer dat ondanks het luisteren je er werkelijk niets aan kan doen. De Titanic was te groot, de aarde ook. Het is een kwestie van massa en momentum. Het is de school sardientjes die ineens zwenkt, de vlucht spreeuwen die danst in de lucht en niemand die de bewegingen begrijpt.

Aardige voortzetting van de apocalyptische stijl van het vorige verjaardagsblogje van Carlos, aardige verwoording ook van een verloren ideaal en het daaruit voortkomende fatalistische apocalyptiek. Beetje TE misschien.

Is het werkelijk zo erg?

In elk geval onafhankelijke steentjes. Nog steeds.
De inlichtingendienst of de bank al over de vloer gehad?

 • Volgende discussie
#2 Joost

Hey, Carlos zette de standaard, nietwaar?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Martijn Tonies

Joost heeft er zin in zie ik. Dat wordt wat de 18e feb. ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Elliot

Sargasso geeft al lange tijd een prima tegengeluid, tegen de stroom in bedoel ik dan. Alleen de periode waar men met zg “. Terugneuken” begon was wat minder. Sargasso: nederland heeft u nodig; al was het maar om af te fakkelen ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

Laat ik dat nou net een leuke periode vinden. Veel bier en chips @4

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 elliot

@5:

Links moet niet tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend willen zijn. Daarom kan de communicatievorm van GeenStijl in essentie niet worden overgenomen. Het wordt hooguit een mager, semi-politiek correct aftreksel, dat juist daardoor kwetsbaar is voor de spot door GeenStijl. Deze halfslachtigheid treedt op bij de pogingen van sommige bloggers op weblogs als Sargasso en GeenCommentaar om het terugneuken in de praktijk te brengen.

http://www.waterlandstichting.nl/?p=artikelen&s=bekijken&id=1561

Caprio moest je sowieso nooit serieus nemen. verbazingwekkend dat daar niet meer doorheen geprikt werd

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joost

Zo, uit de oude doosch :). Er wordt daar wel meer van gemaakt dan het was.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 gbh

hopeloos genuanceerd?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Arduenn

Er moet toch iemand dat blog-vacuüm vullen in 2017, als straks DJT een permaban van Twitter krijgt en iedereen Facebook de rug toekeert? Dat kan dan beter Sargasso wezen.

 • Vorige discussie