Zout in de wonden

Hier valt op dat deze vooral volgend zijn aan de actualiteit en geen eigenstandige opinies of gezichtspunten debiteren. De jury kan dan ook niet anders concluderen dan dat de ontwikkeling van politieke weblogs het afgelopen jaar is stilgevallen.

En alsof het vernietigende juryrapport nog niet genoeg is, krijgen we ook nog een fles smerige Apfelgoor mee. En nu we toch boos zijn: Retecool had die bloggie voor vormgeving gewoon verdiend.

Maar goed, wij schrijven niet voor zurige jury’s – wij schrijven voor u, de lezer. Volgen wij teveel de actualiteit? Moeten onze opinies eigenstandiger? Wat moet er anders en beter aan GeenCommentaar?

 1. 4

  Nou, liever jij die 7 flessen apfelgoorn wegketst dan ik. Ik ga het maar eens aan Iknik voeren denk ik. Als jullie nu even zeggen dat het heel lekker is?

 2. 7

  Dus slaafs achter een bepaalde stroming aanstrompelen zou werken? No thanks, totaal oninteressant. Houden zou als het nu is en vooral meer!

 3. 11

  Mannen!
  Ik heb de apfelkorn nog niet opgedronken, maar het kleurtje voorspelt al weinig goeds…Blij dat ik 2 van mijn 3 flessen bij jullie in de rugtas kon proppen :)

  Grt! Nynke

 4. 14

  Nog eventjes dan, nu de spatiebalk weer werkt, mijn mening over de jury:

  Hier valt op dat deze geen eigenstandige opinies of gezichtspunten debiteren, laat staan een keuze kunnen maken. Ik kan dan ook niet anders concluderen dan dat de jury van de Dutch Bloggies in 2007 geen knip voor de neus waard was.

 5. 15

  Zoals BartB elders al poneerde:
  “De wereldbeker voetbal wordt ook niet in de kast gehouden als Sepp Blatter vindt dat er te weinig doelpunten zijn gevallen.”

 6. 16

  On topic: ik vind dat GC moet blijven wat het is, een podium waar je je mening over politiek kwijt kan. Soms met eigen journalistiek werk (3 vragen aan), soms met eigen ‘gadges’ (coalitiechecker, minister memory), soms met een column. En trouwens, we coveren ook wel meer terreinen dan alleen de politiek. Vind ik wel zo leuk.

 7. 18

  Ik heb steeds meer het idee dat ik mijn lichte griep moet danken. Anders zou ik dit debacle van dichtbij meegemaakt hebben :). Maar goed, wel drank en goede muziek enzo, dus hoe erg kon het nou zijn?

 8. 21

  Lekker zo’n VerbalJam na al dat zout.
  Een uit z’n verband gerukt en onjuist citaat van een bekende (of is het bekkende?) nederlander waard: ‘na het zout komt het zoet’

 9. 24

  Ik denk dat we aan het stuk van VerbalJam niets hoeven toe te voegen wat betreft de waarde van (politieke) weblogs, en waarom we het dus oneens zijn met het niet uitreiken van een Bloggie in die categorie.

  Wat mij betreft zijn er een aantal redenen waarom een weblogverkiezing “belangrijk” is.

  Velen doen dit toch voor de lol, de discussie en de erkenning, en steken er veel tijd in. Een award geeft die erkenning vanuit een groep welingevoerde vakgenoten; hun mening is extra veel waard. Er wordt bevestigd dat je goed bezig bent.

  Een beetje competitie is vaak ook goed voor de kwaliteit. Ik persoonlijk heb in elk geval extra mijn best gedaan om in de periode voorafgaand aan de bloggies te zorgen dat GC zich een beetje in de kijker kon spelen.

  Verder is het contact met de community leuk. Wie zit er nu achter dat log? Hoe pakken zij de dingen aan? Leuke ideeen uitwisselen en eventuele samenwerkingsverbanden opstarten.

  En gewoon een leuk feestje!