1. 2

  Wilders overschrijdt stelselmatig de grenzen van het fatsoen tot het “normaal” wordt. Goed dat Roemer dat benoemt.

 2. 4

  Je kunt Wilders ook vragen of hij zijn eigen achterban in het land ook als ‘stemvee’ zou willen betitelen.

  En als hij dat niet wil, waarom dan moslim wel als ‘vee’ omschrijven en niet-moslims niet.

 3. 5

  Weer wat nieuws geleerd: Cohen is al 30 jaar hoofdelijk verantwoordelijk voor het Nederlandse migratiebeleid. Of Wilders heeft echt een probleem met feiten, dat kan ook natuurlijk.

 4. 7

  Ja, dat is inderdaad vermakelijk. Cohen was midden jaren negentig nog dekaan op een universiteit.

  Toen hij staatssecretaris was heeft hij een wet voorbereid die het asielbeleid moest aanscherpen.

  Daarna is hij burgemeester geworden van Amsterdam.

 5. 8

  en dan roept ie amerikaanse cristenen ook nog op ten strijde te trekken tegen de islam.hoe lang blijft men nog achter deze potentiele hitler aanlopen?
  alles bij elkaar genomen is wilders HET grootse probleem/gevaar voor nederland.
  lichtpuntje dus dat ook ter rechterzijde men een beetje genoeg van hem begint te krijgen.nu zijn idiote achterban nog.

 6. 12

  Niet mopperen op Wilders. Hij zorgt ervoor dat ons land nog een beetje leefbaar blijft. En dat niet al ons geld naar Griekenland verdwijnt

 7. 13

  @11 Kom je daar nu pas achter. Wilders is een hardcore binnenhof-insider die alle slechte eigenschappen van de Nederlandse politiek (provinciaal, kortzichtig, probleemgericht, derivaat) in zich verenigt maar populair is omdat die op moslims en buitenlanders inhakt.

 8. 14

  @Johan: laten we inderdaad ook positief blijven, dankzij Wilders zijn 24 straatterroristen niet meer bezig met brievenbuspissen

 9. 15

  Van de website van de PVV, geplaatst op 21 juni 2010 ; Geert Wilders schets een onheilsvisioen : ‘If Jerusalem falls, Athens and Rome are next’. Nu: Geert Wilders laat Athene vallen op 19 mei 2011.

 10. 17

  @12: Wilders helpt de leefbaarheid van dit land anders alleen maar van de regen in de drup. Helaas heeft noch hij, noch zijn stemvee dat door.

 11. 18

  Op zo’n moment waarin de grote verdelger weer eens krast en kraait zou ik met de voltallige opposite een lekker kopje thee gaan drinken, na gezegd te hebben dat ze zijn leugens beu zijn.
  Meer hoeft niet gezegd te worden: leugens.

  Deze volksmenner gebruikt geen enkel argument en gaat toch nergens op in.
  Moet je zelf dus ook niet willen.
  Wel blijven benoemen: leugenaar, leugenaar, leugenaar..

 12. 19

  Gelukkig staat hij helemaal achter dat dappere kleine dorpje waar de don Bosco de strijd levert met de islamisering maar goed standhoudt! Geen hoofddoekje op school! Je zal maar zo’n “compliment” krijgen.

 13. 20

  Vandaag twee reacties gehoord op de bijdrage van Wilders van vandaag (van de personen waaraan hij gerefereerd heeft):

  Het Don Bosco is niet onverdeeld gelukkig dat ze door Wilders werden vernoemd, het ging hun juist om de religieuze identiteit, ze hebben niets tegen de islam of hoofddoeken an sich.

  En één van de hoogleraren waarvan Wilders stelde dat ze ook van mening waren dat er geen steun aan Griekenland gegeven zou moeten worden stelde dat Wilders selectief citeerd en hem duidelijk niet begrepen heeft. Op de vraag of hij dan eea niet aan Wilders wilde uitleggen stelde hij dat dit verloren moeite zou zijn, dit is te moeilijk voor hem…

 14. 21

  @10 “” Tsja. Weglopen heeft weinig zin. Liever zie ik dat ze eens doorvragen. Er is verdomme nogal wat af te dingen op de “feiten” van mannetje Wilders.””

  Kom op zeg, dat doet de linkse oppositie al bijna 8 jaar bij de PVV. Maar daar ontwijken ze stelselmatig elke kritische vraag en elk aantoonbaar tegenfeit.
  Tegen het structureel ontwijkgedrag van de PVV valt niet tegen op te vragen. Gegeven moment moet je er dan toch een punt achter zetten en ze keihard negeren.

 15. 22

  Dat de PvdA niet meeliep met is treurig.

  Overigens: Nu Wilders een geaccepteerd verschijnsel is, behalve door een paar Sargasso-fans, kan die peperdure beveiliging wel worden opgeheven en naar de normale beveieliging van politici worden teruggebracht.

 16. 24

  Als Wilders vanaf nu nog jeremieert dat die anderhalf miljoen kiezers van hem te kakken worden gezet (wat eigenlijk nooit gebeurt), kan hem er met een toegesist ‘islamitisch stemvee’ vlug in herinnering worden gebracht dat hij zelf ook al alle remmen heeft losgegooid.

 17. 25

  @24 – Maar we moeten natuurlijk wel blijven discussieren om te bewijzen dat het niet klopt:

  a) Kun je aantonen dat islamieten geen vee zijn?
  b) Kun je aantonen dat de PvdA niet dertig jaar lang op geniepige wijze voor nieuwe kiezersaanwas heeft gezorgd door middel van het bevorderen van

  massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie
  massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie

  De eerste zet is natuurlijk aan AdriePVV.

  (waar is die trouwens gebleven?)

 18. 26

  @14, dankzij Wilders zijn 24 straatterroristen niet meer bezig met brievenbuspissen

  Inderdaad, nu schijten ze gezamenlijk de gehele rechtstaat onder alsof je een giertank laat leeglopen.

  Dat is een hele stap vooruit.

 19. 27

  @25
  De bewijslast ligt niet bij mij, maar bij degene die deze uitspraak doet. Zolang die persoon alleen maar uit is op gratuit beledigen, zie ik er geen kwaad in om onfatsoen met onfatsoen te beantwoorden. Liefst met venijnige humor erin. Gebeurt tot nu toe te weinig. Ostentatief weglopen, zoals Roemer deed, zet in elk geval geen zoden aan de dijk.

  Interessanter wordt het als iemand een heel betoog opbouwt en de schijn wekt solide argumenten te gebruiken. Gooi dan maar een hele discussie erin. Liefst ook met humor.

 20. 29

  Geen discussie met Wilders aangaan, daar gaat hij toch niet in mee.

  Gewoon net zo bombastisch beweren dat hij liegt en bedriegt en zijn kiezers in de steek laat.

  Rijk wordt rijker, ook al gaat Griekenland failliet.

 21. 31

  Tja.

  Samenvattend:
  – De sp laat zien dat politiek eigenlijk theater is

  Op zich is dat weer wel een waardevolle bijdrage. Jammer is natuurlijk dat de sp dan niet de conclusie trekt: Opzouten en een fatsoenlijke baan zoeken.

  Het pluche is zacht …

 22. 32

  Roemer die wegloopt uit het debat is niet bepaald inhoudelijk oppositie voeren. Blijft tobben voor de oppositie om met één duidelijk etiket te komen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2434701/2011/05/20/Wie-heeft-de-beste-naam-voor-dit-kibbelknibbelcrisiskabinet.dhtml

  Wie komt er in me huisje. Misschien laten ze het puinruimen de afbraak aan de de de (waar ze stilletjes allemáál misschien achter staan)…de restjes aan de gieren. Of gewoon pontificaal tegen je principes dingen roepen. Zoals ene Mariko Peters (GL)…die is in het geheel niet vies van militaire middelen (wil grondeenheden in Libië inzetten).

  En maar lachen daar in die bankjes, je zou die kadavers gewoon allemaal zien wegrotten.

 23. 38

  massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie
  massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie massa-immigratie

 24. 40

  @AdriePVV: Je niet onderbouwde beweringen richting de PvdA, die ook nog eens met regelmatig weersproken worden hier, worden vermoeiend.
  We weten nu wel dat volgens de PVV alle problemen in Nederland de schuld zijn van de PvdA. Kom eens met iets origineels. Anders zakt je geloofwaardigheid nog verder onder nul.

 25. 41

  Ik keek zojuist naar Journaal 24, het proces Wilders is live. Het OM aan het woord. Verschrikkelijk langdradig en overdreven ingewikkeld en slaapverwekkend. Voorgedragen door een officier die nauwelijks van haar papier kijkt.

 26. 45

  40 steeph

  het oeverloze gezever over Wildres en de PVV is vele malen erger. Doe inderdaad eens iets origineels.
  Wilders is al vrijgesproken op 1 aanklacht, de rest volgt. kappen dus met die anti-PVV bullshit.

 27. 46

  @45: Dat bepaalt de rechter, niet het OM. En de rechter heeft nog geen uitspraak gedaan. Kappen dus met dat populistische gejeremineer.

 28. 47

  Moslim; als je niet weet waar je het over hebt kun je er beter het zwijgen toe doen. Het OM spreekt geen mensen vrij. Het OM kan hoogstens vrijspraak eisen.

  Wilders is dus niet vrijgesproken. Daar gaat de rechter over.

 29. 48

  Eigenlijk is Wilders nog te mild, de PvdA doet aan clientelisme voor haar islamitische achterban en verloochent haar eigen uitgangspunten. Voor de PvdA is het islamitische stemvee wat meer “gelijk” dan haar oorspronkelijke stemvee.

 30. 51

  OMG, @A3PVV, het woordje “stemvee” heeft zich wel lekker in je hoofd genesteld, hè? Lekker, toch, als een waar gelovige je Grote Heiland na-papegaaien? Dat voorkomt dat je zelf moet nadenken.

 31. 52

  Zo veelzeggend: als het CDA opkomt voor de belangen van de agrariërs, dan heet dat natuurlijk geen cliëntelisme. Als de VVD opkomt voor de belangen van de rijken, dan heet dat natuurlijk geen cliëntelisme.

  Maar als de PvdA opkomt voor de belangen van allochtone arbeiders, dan heet dat cliëntelisme.

  Blijkbaar verdienen allochtone arbeiders in de ogen van AdriePVV geen politieke vertegenwoordiging.

 32. 53

  @ Prediker

  Ik betwist niet dat de PvdA al dan niet mag opkomen voor een achterban, maar ze handelt daarbij tegen haar eigen uitgangspunten en tegen de belangen van haar oorspronkelijke achterban in. De PvdA is ahw geintegreerd in de Islam ipv andersom, daar kan ik nog tientallen voorbeelden van geven.

  Wat is er dan mis aan de term islamitisch stemvee ?

 33. 54

  @50; ik ben dan nog zo naïef te denken dat dat getal van 300.000 burgers die volgens AdriePVV gevlucht zijn uit Amsterdam tijdens 40 jaar PvdA-bewind, dan wel terug te vinden zullen zijn in die column waar hij naar linkt.

  Maar niks. Adrie trekt een getal uit de lucht (sowieso: uit alle grote steden vertrekken mensen naar randgemeenten, gewoon omdat het daar goedkoper wonen is), en doet het net voorkomen alsof die gestaafd worden door de column waar hij naar linkt.

  AdriePVV is dus een bedrieger. Veel geschreeuw, weinig wol. Een hol vat.

 34. 55

  Tjonge, het blijkt dus dat als de NRC het woord stemvee gebruikt er nauwelijks geprotesteerd wordt en als Wilders het gebruikt dan is de democratie bijna in gevaar.
  Wat een hypocrisie.

 35. 56

  @ Prediker

  En nu niet klagen dat ik knip en plak, dan moet je maar goed lezen.

  =====
  In Amsterdam woonden op 1 januari 2002 in totaal 735.000 mensen van 173 verschillende nationaliteiten; er waren ruim 87.000 mensen die niet de Nederlandse nationaliteit hadden. We hadden 332.000 alleenstaanden en 142.000 gezinnen. Als we de bevolking van Amsterdam bekijken vanuit de optiek van de etnische afkomst van mensen, dan werden 387.00 mensen (52,6 procent) tot de zogenoemde autochtonen en 348.00 mensen (47,4 procent) tot de zogenoemde allochtonen gerekend.’

  Moslims
  In 2020 zal 60 procent van de Amsterdamse bevolking bestaan uit de mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Wat religie betreft, hangt 60 procent van de Amsterdammers het nietisme aan. De resterende 40 procent zijn verdeeld over 20 procent christenen, 17 procent moslims en 3 procent overig.

  De moslims zullen een belangrijke factor vormen in Amsterdam. Deze demografische ontwikkeling is een gigantische uitdaging voor de bestuurders. Daarom schreef Cohen: ‘Vreemden bij elkaar houden vereist, om met Geert Mak te spreken, “een nieuw soort gemeenschappelijke lijm” die ertoe leidt dat er opnieuw een soort basisvertrouwen wordt geschapen. Dat basisvertrouwen zou gevonden kunnen worden in een nieuwe invulling van het begrip burgerschap.’
  =====

  In 1970 woonden er nog lang geen 348.000 allochtonen in Amsterdam. Heeft de PvdA in Amsterdam ooit aan de autochtone bewoners gevraagd of ze dat nieuwe “burgerschap” wel wilden.

 36. 58

  @56; ik vind deze bewering anders niet terug in dat citaat.

  “Meer dan 300.000 burgers uit Amsterdam verdreven/gevlucht tijdens 40 jaar PvdA bewind om plaats te maken voor de Massa Immigratie.”

  Waar haal je die vandaan, Adrie?

 37. 59

  @56: Ja, ze hadden gewoon vanaf de jaren ’70 verplichte grenscontroles moeten houden voor alle inreizenden bij de gemeentegrenzen van Amsterdam en dan alles wat ouders uit het buitenland had niet binnen laten. Dan waren er zeker geen 348.000 allochtonen in Amsterdam geweest in 2002. Schande dat de PvdA geen grenscontroles aan de gemeentegrenzen heeft gehouden!

 38. 60

  @ Steeph

  Natuurlijk ligt niet alle schuld alleen bij de PvdA, maar die partij verloochende wel haar principes en heeft bv in de grote steden niets gedaan om haar oorspronkelijke achterban te behoeden voor de kwalijke gevolgen van de massa immigratie.

  De VVD a la Dijkstal is ook ernstig in gebreke gebleven, maar de discussie gaat over “islamitisch stemvee” van de PvdA. Links is trouwens in zijn algemeenheid voorstander van immigratie en open grenzen voor gelukszoekers. Zie bv Engeland onder Labour en Zweden, die culturen bestaan straks niet meer.

  Wanneer dringt het onrecht dat de gewone burgers in de grote steden van Europa is aangedaan nu eens door. De SP heeft anders dan de PvdA in 1983 nog gepoogd de ramp te voorkomen.

 39. 61

  @Bismarck; in Den Helder en Almere hebben ze grote gemeenschappen van Antillianen. Met alle problemen van dien. Werkloosheid, criminaliteit, tienerzwangerschappen.

  Ze hadden in Den Helder en Almere daarom beter ook grenscontroles kunnen uitvoeren. “Ja, dat interesseert me dus niks dat u Nederlands rijksonderdaan bent. U bent duidelijk zo zwart als roet, en die moeten we hier niet, want daar komen alleen maar problemen van.”

  Zo’n AdriePVV was in 1880 ook tegen de immigratie van Italianen en Chinezen naar de VS geweest, wedden?

 40. 62

  Links heeft over het algemeen geen problemen om dwingende regels voor te schrijven als het in het voordeel is van de nieuwe Nederlanders.

  =====
  De suggestie bedrijven te dwingen een zeker ‘quotum’ allochtonen aan te nemen, en weigerachtigen desnoods te straffen door ze geen opdrachten te gunnen van de overheid, werd in 1989 opgenomen in het rapport Allochtonenbeleid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).
  =====
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/400517/1995/05/12/Norm-voor-quota-allochtonen-in-bedrijven-lastig-te-stellen.dhtml

  Als het gaat om quota voor allochtonen in een stad/wijk om te voorkomen dat de oorspronkelijke bewoners ontheemd in hun eigen wijk worden, dan geeft links niet thuis.
  Leefbaar Rotterdam heeft een aanzet gegeven tot beleid, maar dat moet dan onder druk van de politiek correcte opinie via de omweg van inkomensgrenzen gebeuren.
  Leefbaar Rotterdam deed wat de PvdA aldaar verzuimd heeft.

 41. 64

  @62
  Daar staat in ieder geval 1 correcte stelling in: wetenschap is een linkse hobby.

  Overigens waren mijn vader en moeder 2 van die 300.000, gevlucht is niet echt een goede omschrijving.

 42. 65

  @adriepvv: “Links is trouwens in zijn algemeenheid voorstander van immigratie en open grenzen voor gelukszoekers.”

  ‘Links’ (laat ik voor het gemak alles dat links is ook maar eens over één kam scheren) is in het algemeen helemaal niet zo voor immigratie. Bedrijven die goedkope, niet te veel zeurende werknemers zoeken zijn altijd de grote aanjagers van de immigratie geweest. Daarbij vooral gesteund door VVD en CDA. En eenmaal ingewerkt moeten ze natuurlijk niet terug naar hun eigen land. Dat zou kapitaalvernietiging zijn. Links is vooral voor het goed behandelen en eerlijke kansen bieden aan de mensen die daardoor hier zijn beland. Gezinspartij CDA vond het bovendien belangrijk dat de arbeiders hun gezinnetje mochten laten overkomen.

  De PvdA mag dan aardig zijn tegen hier wonenende allochtonen en tegen mensen die van een uitkering moeten rondkomen, maar ook voor de PvdA zijn er geen redenen om allochtonen te importeren en een uitkering te geven.
  Het waanidee dat de PvdA allochtonen wil laten binnenkomen om via hun stem aan de macht te komen is te idioot om serieus te nemen, maar dat is wel wat Wilders met zijn uitspraken probeert te suggereren. En blijkbaar met succes, want Adrie gelooft het. Hij gelooft zelfs dat alle allochtonen hier er alleen zijn om PvdA te stemmmen.

 43. 66

  @65, Kort en krachtig samengevat.

  En blijkbaar met succes, want Adrie gelooft het.
  Als Grote Geert zou claimen dat buitenaardse levensvormen één groot complot vormen met onze wereldleiders en het uiteindelijke doel is om de wereldbevolking telepathisch te manipuleren en te onderwerpen, dan slikt Adrie dat waarschijnlijk ook kritiekloos.
  Mooie bijkomstigheid is dat er ook hierover genoeg *kuch* ‘bewijs’ te vinden valt op het web, welke Adrie hier dan ter ondersteuning te pas en te onpas zou spammen.

 44. 67

  Linkse politiek, clientelisme a la PvdA

  ====
  It wasn’t just idealism on Labour’s part, either – there was a fair amount of cynicism, too. Ethnic minorities have historically tended to vote Labour; making Britain more multi-ethnic would mean more Labour voters. Since the early 1980s Labour has promoted a policy of multiculturalism which, in effect, meant promoting and funding self-appointed “community leaders” (often extremists or crooks) in return for the votes of “their” community. And one of Jack Straw’s first move when he became Home Secretary in 1997 was to make it easier to bring spouses into the country, a demand of short-sighted Bangladeshi and Pakistani community leaders. According to Labour MP Chris Mullin’s diary, Labour MPs back in 2004 were disgusted by the abuses of the asylum and immigration system, but could say nothing because “there is the added difficulty that at least 20 Labour seats, including Jack Straw’s, depend on Asian votes”.
  =====
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/edwest/100025635/labours-secret-plan-to-lure-immigrants-was-borderline-treason-and-plain-stupid/

 45. 68

  @ Hal

  Niet gevlucht a la de Joden uit bv Algerije en Marokko, maar er is wel een oorzakelijk verband met de massa immigratie en het had nooit zo ver mogen komen.

 46. 74

  In de VS loopt de politiek van links-liberaal tot aan een evangelische variant op de SGP. Je hebt daar geen PvdA, laat staan een GroenLinks.

  Toch hebben ze in de VS precies dezelfde problemen met massa-immigratie (van Mexicanen vooral), bedrijven die lobbyen om dit op z’n beloop te laten (goedkope arbeidskrachten nl.) en ghetto’s vol criminaliteit. Die ghetto’s had je al, en vroeger werden ze bevolkt door Ieren, Polen, Italianen.

  Tegenwoordig door zwarten en latino’s. Blanke armen heb je ook. Die wonen vooral in woonwagens. Trailer trash heet dat daar.

  Helemaal zonder de PvdA. Toch geven ze daar de liberals er de schuld van, ondanks 30 jaar keihard rechts beleid. Wilders neemt dat populistische truukje gewoon over.

  En suffies als AdriePVV slikken het voor zoete koek.

 47. 76

  Nee, ik bedoel: waar wil je die mensen laten wonen?

  Eerst begin je over “islamitisch stemvee” en nu over de “trein” naar de “eindoplossing”. Wat houd jij er eigenlijk een enge ideeën op na, AdriePVV.

 48. 77

  @AdrieNSB: Pot, Kettle, Black. Onderbouw eerst eens wat voordat je over argumenten begint. Vooralsnog spui je alleen racistische taal, net een NSB’er.

 49. 78

  In de VS verhoudingen zijn de Democraten links en de Republikeinen rechts en de standpunten inzake immigratie en Generaal Pardon zijn vergelijkbaar met hier.

  =====
  Het immigratiebeleid is al jaren een ruziedossier tussen progressieve en conservatieve krachten binnen de Amerikaanse politiek. Vooral de Republikeinen willen strengere controles aan de grens en zo de toestroom van immigranten beperken. De Democraten willen het juist makkelijker maken voor kansrijke immigranten, zoals studenten, om het Amerikaanse burgerschap te verkrijgen.
  =====
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2427165/2011/05/11/In-de-VS-betekent-een-generaal-pardon-12-miljoen-burgers-erbij.dhtml

 50. 80

  @63: Regelrecht de PVV-gemeentes in. Rucphen, Volendam en Venlo moeten maar gewoon enkele tienduizenden van die Amsterdamse allochtonen overnemen. Die mogen dan lekker de files naar Amsterdam en Rotterdam verlengen als ze willen werken (want in de genoemde gemeentes is geen werk voor hen).

  @62: Daar is weinig dwingends aan. Een echte rechtse werkgever die liever geen zwartjoekels in zijn bedrijf tegenkomt haalt toch ook zijn neus op voor overheidsopdrachten (= belastinggeld = linkse hobby’s)?

 51. 81

  @ Prediker # 76

  Niet ik, maar sommige reageerders die mij voor NSBer etc uitmaken houden er enge ideeen op na. Liet je mijn vraagteken expres weg ?

  Waarom spreek jij over heendirigeren, terwijl ik het heb over maatregelen die de massa immigratie hadden moeten beperken of in ieder geval de concentratie van nieuwe Nederlanders in bepaalde wijken van de grote steden hadden moeten voorkomen.

 52. 82

  @81: Ik ben toch benieuwd naar jouw idee hoe de Amsterdamse PvdA (in haar eentje nota bene) dan had moeten voorkomen dat er in 2002 348.000 allochtonen in Amsterdam zaten.

 53. 83

  @ Bismarck # 80

  Idem als in # 72, de racismekaart was nog niet getrokken. Ik heb nog een mooi citaat voor je inzake je “zwartjoekels”.

  Gerard Reve bedacht, dat ze dus dan maar op de Tjoekie Tjoekie stoomboot terug moesten naar Takkie Takkie land.

 54. 84

  @62
  ” Als het gaat om quota voor allochtonen in een stad/wijk om te voorkomen dat de oorspronkelijke bewoners ontheemd in hun eigen wijk worden, dan geeft links niet thuis.”


  Segregatie in buurten is mede tot stand gekomen door
  discriminatie op de woningmarkt : met name van woningbouwcorporaties, zie proefschrift van Janneke Jansen : “Bepaalde huisvesting : Een geschiedenis van opvang en huisvesting van immigranten in Nederland, 1945-1995”.
  Conclusie onder meer: In 1995 bleek de woonpositie van Surinamers/Antillianen nagenoeg gelijk aan die van autochtonen, de positie van Turken en Marokkanen bleef achter. De corporaties waren lang doorgegaan met het achterstellen van nieuwkomers, door hen te weigeren, te plaatsen waar zij hen hebben wilden, of slechtere huizen te verhuren. De gevolgen werkten lang door. VROM is deze handelwijze onvoldoende tegengegaan.


  Door corporaties werd de facto een beleid gevoerd dat waarin sommige buurten werden ontzien; zij pasten ook vaak quota toe. In Rotterdam bijv. waren daardoor migranten aangewezen op particuliere verhuurders die in sommige wijken waren geconcentreerd.


  Voorts is er een proces van suburbanisatie gaande : wereldwijd, van stad naar voorstad. Dus ook in Nederland ; dat is geen vlucht. Mensen trokken vroeger van platteland naar de stad : waren ze ook niet welkom (Brabanders in R’dam bijvoorbeeld). Dat noemen we geen verdrijving. Dat is met de Duitsers gebeurd na WOII, dat is geen vergelijk met migratieprocessen die onderdeel uitmaken van suburbanisatie.

 55. 85

  @81: Ik ben niet degene die een bevolkingsgroep stigmatiseert en liever ziet vertrekken. Dat zijn fascistenpraktijken.

 56. 86

  Hoewel historisch gezien absolute onzin, is het wel begrijpelijk dat de anti-buitenlanderspartijen zo gemakkelijk de PvdA de schuld kunnen geven. Wilders valt de buitenlanders aan, linkse partijen proberen ze te verdedigen.
  Als je je dan verder niet al te druk maakt om de historische feiten (of een erg selectief filter gebruikt) lijkt het heel wat waarschijnlijker dat linkse partijen de oorzaak van het ‘probleem’ zijn. Daarom ontkennen ze zelf natuurlijk ook dat er een probleem is. En van alle linkse partijen heeft de PvdA nu eenmaal de meeste macht gehad de afgelopen 50 jaar. Dan krijgen die dus de schuld.

 57. 87

  @83: Dat weet jij goed, ben je het met hem eens? Ik begrijp dat je verder onderkent dat een bedrijf dat persé allochtonen wil weren helemaal niet gedwongen wordt er toch aan te nemen?

 58. 88

  @83; maar Gerard Reve was dan ook een onvervalste racist. Vandaar dat ze hem op het xenofobe haatblog Hoeiboei als schutspatroon hebben aangenomen.

  “Waarom spreek jij over heendirigeren, terwijl ik het heb over maatregelen die (..) in ieder geval de concentratie van nieuwe Nederlanders in bepaalde wijken van de grote steden hadden moeten voorkomen.”

  Moet ik nu werkelijk alles uitleggen? Hoe had het college van B&W van A’dam dat moeten doen dan, die concentraties van nieuwe Nederlanders (wat een pc-taalgebruik ineens Adrie) moeten voorkomen? Anders dan door hen botweg te weigeren of woningen toe te wijzen?

  En dat brengt dus mensen ergens heendirigeren met zich mee. Ofwel naar specifieke woningen, ofwel naar verschillende wijken, ofwel naar andere steden dan Amsterdam. Mensen moeten tenslotte ergens wonen.

 59. 89

  @ su

  Als migranten om er zelf beter van te worden besluiten om onuitgenodigd hier te komen wonen om te profiteren van onze welvaart, dan heb ik het recht om daar bezwaar tegen te maken al was het maar uit financiele overwegingen.

  Bij niet Westerse Allochtonen die onze maatschappij en onze normen en waarden zo al niet compleet afwijzen dan wel willen hervormen naar hun eisen, worden die bezwaren alleen maar groter. Wat mij betreft is een stad als Amsterdam gewoon veroverd/ingepikt door de migranten.

  Elke gemeenschap heeft het recht om zelf te bepalen wie ze wil toelaten in haar midden. Een gemeenschap is niet verplicht om diversiteit als hoogste ideaal te beschouwen.

  Dat heeft allemaal niets met fascisme te maken.

  Ik heb nooit gezegd dat die bevolkingsgroep weg moet, ik wil wel dat het nu stopt.
  Weet je wat de EU nog voor ons in petto heeft om de vergrijzing en de bevolkingsdaling tegen te gaan en de diversiteit te bevorderen.

  =====
  Europa klaar voor de opvang en integratie van migranten: de EU, een aantrekkelijke regio, heeft zich ertoe verbonden met de lidstaten een gemeenschappelijk beleid voor legale immigratie te ontwikkelen. De komende twintig jaar zal Europa van buitenaf gekwalificeerde arbeidskrachten moeten aantrekken om in de behoeften van de arbeidsmarkt te voorzien. Het is ook de taak van de EU om diversiteit te bevorderen en vooroordelen weg te nemen om de economische en sociale integratie van immigranten te verbeteren;
  =====
  http://europa.eu/legislation_summaries/employment_and_social_policy/situation_in_europe/c10160_nl.htm

 60. 90

  Eigenlijk zegt AdriePVV gewoon: EIGEN VOLK EERST!!

  Oké, ook weer duidelijk dat het bij de PVV gewoon om een racistisch onderscheid te doen is en niet om religiekritiek en dat ze volop vergelijkbaar is met een partij als het Vlaams Belang (die inmiddels dezelfde dingen roept als de PVV).

 61. 91

  @ Prediker

  De bestuurders van de grote steden zouden kunnen beginnen met toe te geven dat er een probleem is en dat er een grens is aan wat een straat/wijk/stad/land kan opnemen aan nieuw/vreemd “volk”, vooral als er ook nog een vijandige ideologie als de islam bij betrokken is.

  Volgens mij durft bijna niemand op dit forum dit principiele standpunt in te nemen, omdat het een beetje lijkt op “vol is vol” en “eigen volk eerst”.

  Ik geef je een eerlijke kans, is er zo’n grens ?

 62. 93

  Een stuk dat drijft op vooroordelen AdriePVV. Als je wilt klagen over het wegvallen van de voorzieningen moet je niet bij Links zijn, maar bij CDA en VVD. En de PVV die hen doodleuk faciliteert.

 63. 94

  @89: Je gooit illegalen, gastarbeiders en andere migranten nogal gemakkelijk op één hoopje. En verder beschouw ik de PVV om meerdere reden Fascistisch dan alleen hun migrantenpolitiek. De manier waarop Wilders verwijst naar Jabotinsky bijvoorbeeld, of de oranje-blanje-bleu facepalm.

  Ik zal mezelf voorstellen. Ik ben Johan Driessen lid van de PVV en duidelijk nationalistisch. Ik ben 29 jaar en kandidaat voor de 2e kamer. Mijn bedoeling is om het programma van Wilders uit te dragen en misvattingen weg te nemen mbt de PVV. Ik sta voor een Nederland voor de Nederlanders zonder al die gelukszoekers en laten die Afrikanen zichzelf maar redden. Wij hebben het geld hard nodig voor onze eigen ouderen van dagen en gehandicapten.

  Henk en Ingrid willen niet betalen voor Ali en Fatima. We zijn zeker geen knecht van Israël, maar we komen op voor de Nederlandse belangen en willen niet de boel laten overnemen door moslims. Dus alle bondgenoten tegen de dreigende islamisering kunnen we goed gebruiken.

  Stem voor Nederland en je eigen volk. stem PVV op 9 juni. Meer veiligheid en GEEN zwarte en islam immigratie van mij part.

  http://www.stormfront.org/forum/t51277-300/

 64. 98

  @AdriePVV; zeker is er een grens, daarom heeft de overheid al vanaf Aad Kosto en Job Cohen de inkomenseisen opgetrokken en de voorwaarden voor asiel aangescherpt.

  Je ziet dan ook dat vanaf 2001 – 2011 de immigratie daalt.

 65. 99

  @97; die kamer was ook van Wim Kortenoeven, die nog bij Christenen voor Israël en het CIDI gewerkt had.

  En die vlag maakt dat Stormfrontverhaal niet ineens geen hoax. Iedere gek kan zich voordoen als een ander op het internet.

 66. 101

  @91,95: Een grens is er niet, maar er zijn uiteraard wel criteria. Zomaar mensen opnemen die geen band hebben en willen met dit land en niet in hun eigen onderhoud kunnen of willen voorzien lijkt me onverstandig. Maar anders dan je Grote Blonde Leider beweert, is er geen partij in de Nederlandse politiek die voor een dergelijke instroom is.

  Mensen die hier iets te zoeken hebben (liefde, werk, studie) zijn welkom. Als het er heel veel worden, zal dit land er heel anders uit gaan zien. Maar dit land ziet er over 10 jaar toch wel heel anders uit. Gelukkig wel.

 67. 102

  @100: Ik geef je de stormfront danmaar. Maar zeg eens iets over de bewondering van je leider voor Jabotinsky? En waarom je fractiekamer behangen met vlaggen van Voorpost?

 68. 103

  @ Prediker # 98

  Lees dat stukje nog eens goed.

  ====
  In 2002 47.4 procent allochtonen.

  In 2020 zal 60 procent van de Amsterdamse bevolking bestaan uit de mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.
  ====

  Bedoel je dat met daling van de immigratie ?

 69. 105

  @ 101

  De instroom vindt nog steeds plaats, bv gezinsherening/gezinsvorming en “asielzoekers”, allemaal zonder quota.

  Het stellen van een inkomensnorm is niet hetzelfde als een grens en op deze manier blijft de massa immigratie voortwoekeren.

  Nodig is dat partijen zich uitspreken tegen die instroom, dus bv helemaal verbieden van instroom van Turken en Marokkanen, tenzij ze echt asielzoeker zijn. Wil je met iemand van je eigen volk trouwen, dan doe je dat maar in je thuisland. Daar wil een echte moslim toch ook begraven worden en daar heeft hij zijn tweede huis, niet vatbaar voor de fiscus en de sociale dienst.

 70. 106

  @103: die mensen die immigreren niet, die zijn er al. of in ieder geval hun ouders. of dat niet-Nederlands is, is maar net hoe je het definieert.
  kijk ook eens naar de werkelijke migratiecijfers Adrie.

 71. 107

  @103: Knap dat je weet hoe de verhouding in de 2020 zal zijn. De praktijk wijst uit dat het percentage allochtonen in Amsterdam daalt. Overigens zegt het percentage allochtonen in Amsterdam weinig over een stijging of daling van de immigratie naar Nederland.

 72. 108

  @105. asiel zoeken en een gezin vormen vind ik goede redenen om in een ander land te gaan wonen. Kijken of iemand Turk of Marokkaan is vind ik een ontoelaatbaar discriminerend criterium.

 73. 109

  AdriePVV is door VanDyke al zo vaak met cijfers en grafieken verbeterd dat het gewoon saai begint worden.

  Dan blijkt het nog maar om een paar duizend immigranten uit Turkije en Marokko per jaar te gaan. De afgelopen jaren was het migratiesaldo uit die landen zelfs negatief. Dat wil zeggen: er vertrokken meer Turken en Marokkanen dan er binnenkwamen.

  Ging AdriePVV weer roepen dat dit allemaal oude mannetjes waren, en dat er jonge mensen voor in de plaats terug kwamen die zouden fokken als konijnen.

  Daar bleek ook niets van waar.

  AdriePVV wacht dan gewoon een paar dagen en begint zijn liedje dan gewoon van voren af aan te verkondigen, alsof we die hele discussie niet hebben gehad. Hetgeen wel bewijst dat AdriePVV er slechts op uit is zijn vooroordelen te spuien.

 74. 110

  voor de duidelijkheid: ook voor asielzoekers en gezinsvormers kan en moet je criteria opstellen. Over die criteria kan je van mening verschillen, maar ze moeten wel humaan, objectief, onderbouwd en voor iedereen gelijk zijn.

 75. 111

  @ Bismarck 107

  Definitie CBS voor Allochtoon.

  Persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren.

  Dus als de instroom vanuit Turkije/Marokko helemaal stopt, dan zijn er na pakweg 2 generatie bijna helemaal geen Turkse/Marokkaanse allochtonen meer, ongeacht of ze al dan niet integreren en hun paspoorten inleveren.

  Ik stel een nog snellere methode voor om het percentage allochtonen weg te definieren, laten we gewoon een ander woord gebruiken.

  http://www.onzetaal.nl/advies/allochtonen.php

 76. 112

  Dan toch maar even saai wezen nav de uitspraken van Wilders:


  Spreekt voor zich.

  De top tien van jaren met de meeste immigranten uit Turkije en Marokko gedurende 1965 t/m 2009. In 7 van de 10 jaren waren CDA en VVD aan de macht. Ook opvallend is dat 4 van de 10 jaren in 1978 t/m 1981 vallen. Dat was het kabinet Van Agt/Wiegel.

  Voorts vallen alle jaren in de periode 1975 t/m 1991. Dat zijn 17 van de 45 jaar. De afgelopen 19 jaar is de immigratie veel lager.

  Ik heb ook nog even gerekend hoeveel het CDA en de VVD hebben bijgedragen aan het aantal zetels dat de PvdA en dat is -inclusief de geringe bijdrage van de PvdA zelf- welgeteld 1 zetel.

 77. 114

  @114 – Jezus Christus, is het weer zover? Waarom geeft Sargasso AriePVV niet een heel eigen rubriek? Dan weet ik tenminste waar ik niet moet wezen.

 78. 115

  @113 Gewoon regeringsbeleid. Steunend op de meerderheid in de Tweede Kamer.
  Wat jij en ik of andere partijen er van denken is veel minder van belang.
  De absolute piek rond 1980 (en ook die rond 1990) komt door het regeringsbeleid van CDA/VVD uit 1978 om de grenzen voor gezinshereniging helemaal open te zetten. Dat is pas ongedaan gemaakt in 1993 door Aad Kosto (PvdA).

 79. 116

  En dan ben ik nog coulant want dan reken ik de massa-immigratie uit Oost-Europa niet mee, waarmee CDA/VVD Henk en Ingrid ook hebben verblijdt. Helaas weten die dat nog niet. H&I geven de eer aan PvdA. Wanneer zet Wilders dat nu eens recht?

 80. 117

  @ vandyke 115

  Ik geloof dat ik die cijfers zelf maar moet gaan opzoeken.

  Dus als een wet door de tweede kamer wordt goedgekeurd, met volledige instemming en misschien wel bij acclamatie van links, dan is het de schuld van de rechtse regering ?

 81. 118

  @ vandyke 115

  Heb je behalve de SP in 1983 en Hans Janmaat nog voorbeelden van politieke partijen die zich effectief hebben ingespannen om de massa immigratie ramp te voorkomen.

 82. 119

  “De absolute piek rond 1980 (en ook die rond 1990) komt door het regeringsbeleid van CDA/VVD uit 1978 om de grenzen voor gezinshereniging helemaal open te zetten.”

  Daar lul je je niet uit Adrie. De massa-immigratie kwam van Rechts!

 83. 120

  @ vanDyke

  Dus al die linkse stadsbestuurders die vanaf de jaren 70 hun steden zagen verloederen door de massa immigratie valt niets te verwijten. Die komen blijkbaar alleen in actie om illegalen te helpen nog langer illegaal in Nederland te blijven, “rechtse” wetten hebben dan ineens geen prioriteit.

  Was het ook niet een stelling van links dat het procentueel wel meeviel met die immigratie, als je het bekeek als percentage van de totale bevolking.

  Zijn de problemen niet juist ontstaan door die hoge percentages allochtonen in de grote steden waar er veelal een links bestuur was.

  Ter afsluiting iets over burgemeester Cohen

  ====
  De boel bij elkaar houden’ — dat is, zo maakte Cohen al direct bij zijn aantreden als burgemeester duidelijk, zijn grote missie. Wie er allemaal bij die ‘boel’ horen, is sindsdien heel precies duidelijk geworden. Allochtone Amsterdammers kunnen het zo gek niet maken of Cohen wil met ze ‘in gesprek’, ‘in contact’ of ‘in dialoog’ blijven — het aantal synoniemen dat hij er inmiddels voor heeft bedacht, wordt zelfs door de Van Dale niet overtroffen. Voor autochtone Amsterdammers ligt dat allemaal heel anders. Dat ze met tienduizenden tegelijk de stad verlaten, wordt door Cohen — impliciet — een verrijking voor de ‘diversiteit’ genoemd, en als ze door Marokkanen hun huis uit worden getreiterd, is het schrijven van een ingezonden brief het enige dat de burgemeester uit zichzelf weet te bedenken. Dan opeens schieten Cohen géén vergelijkingen met de Duitse bezetting te binnen, hoewel het verschijnsel van Amsterdammers die door toedoen van buitenlands gajes worden gedwongen onder te duiken, daar alle aanleiding toe zou kunnen geven.
  =====

  Roelof Bouwman in een artikel in HP/De Tijd (5 november 2004):

 84. 121

  Cohen, boegbeeld van links, Islam is verrijking.

  ====
  Als ik de denkstructuur van Cohen met een voorbeeld moet weergeven, laat ik dan zijn Oranjelezing uit 2004 aanhalen. Hierin stelt hij de ’morele agenda’ van de islam op het gebied van ’alcohol- en drugsgebruik, echtscheiding, pornografie, fraude, de commercialisering van het bestaan, menselijke relaties’ ten voorbeeld. En voegt hier aan toe: ’Dat kan ons een spiegel voorhouden; het kan ook een appèl uitoefenen op mensen die de existentiële leegte van de seculiere samenleving willen ontstijgen’.

  Zo een premier zal nooit de mijne worden. Iemand die durft de ’morele agenda’ van de islam (vrouwonderdrukking, eerwraak, onverdraagzaamheid jegens christenen, homo’s, afvalligen) tegenover de ’seculiere leegte’ te zetten. Ik heb in de zogenaamde leegte mijn geluk en vrijheid gevonden en kijk nog liever naar uitdagende reclame voor lingerie dan naar een wandelende gevangenis in boerka.

  Cohen de bindende burgervader van Nederland? Over de talrijke autochtonen die de onleefbare wijken van zijn stad zijn ontvlucht zei hij ooit minachtend: ’Het deel van de bevolking dat weinig moet hebben van vreemdelingen, is uit Amsterdam vertrokken. Veel Amsterdammers uit de lagere middenklasse wonen tegenwoordig in Almere, Zaanstad, Purmerend. In die groep zit, denk ik, de kern van de rancune’.
  ====

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1095196/2010/03/18/Cohens-morele-agenda.dhtm

 85. 122

  AdriePVV, het punt is dat je niet links volledig verantwoordelijk kunt stellen voor het immigratie- en integratiebeleid in Nederland. Iets wat jij (en de PVV) constant doet, en daarmee ook nog eens impliceren dat wanneer ‘links’ geëlimineerd is de immigratie- en integratieproblemen vanzelf zullen oplossen. En dat is dus kortzichtig (achterlijk).

 86. 123

  @120 Het is blijkbaar een wijdverbreid misverstand, onder rechts, dat een gemeente kan bepalen wie er in haar gemeente mag immigreren of niet. Zeker is het zo dat een gemeente bepaalde woningen mag toewijzen aan hun eigen bevolking, maar dat is beperkt. Het is zeker niet zo dat zij iemand die toegang tot ons land is verleend (lees: CDA/VVD-regeringen) kan weigeren omdat zij liever een economische autochtonen vluchteling uit Venlo heeft. Onmogelijk.

  Ik Amsterdam kwamen woningen vrij omdat veel autochtone Amsterdammers, maar ook Surinamers bijvoorbeeld, naar Purmerend, Lelystad, Almere enzv.trokken omdat daar een eensgezinswoning met een tuin was; de droom de Amsterdamse H&I.

  Allochtonen kwamen naar de grote steden werk voor hun was en dan krijg je vanzelf ketenmigratie naar die grote steden.

  Voor de rest kom je met allerlei artikelen aanzetten waarbij journalisten (en anderen, die niets van de immigratie weten) hun persoonlijke mening geven. Ik zou nu wel eens bijvoorbeeld gemeenteraardsverslagen willen zien waarin staat dat autochtonen voor allochtonen moeten worden ingeruild.
  Een wetenschappelijk werk mag ook.

  Overigens is het een goede zaak om je linkjes even te controleren voordat je ze neerplempt.

 87. 125

  @124: De landelijke journaille niet, nee. Maar die kunnen niet opboksen tegen de tsunami van linkse stads- en regiokranten..

 88. 127

  @ MP

  Als de PvdA zou terugkeren van het religieuze pad van haar islamitische achterban en het daarbij behorende clientelisme zou er al veel gewonnen zijn. Dan kan je ook niet meer spreken over islamitisch stemvee.

  @ vandyke

  De massa immigratie ramp heeft zich vooral voltrokken in de grote steden. Daar hebben de veelal linkse stadsbesturen de autochtone bewoners van vooral de volkswijken in de steek gelaten, of liever gezegd verraden, en ingeruild voor de verrijkers. Je mocht niet eens klagen over de verloedering op straffe van uitgemaakt te worden voor racist etc.

  Zo’n Cohen zou wat mij betreft zelfs postuum nog berecht moeten worden.

 89. 128

  @121 Toch nog even terugkomend op die -vermeende- uitspraak van Cohen:
  Over de talrijke autochtonen die de onleefbare wijken van zijn stad zijn ontvlucht zei hij ooit minachtend: ’Het deel van de bevolking dat weinig moet hebben van vreemdelingen, is uit Amsterdam vertrokken. Veel Amsterdammers uit de lagere middenklasse wonen tegenwoordig in Almere, Zaanstad, Purmerend. In die groep zit, denk ik, de kern van de rancune’.

  Het is niet een uitspraak die je nu direct aan Cohen zou toeschrijven en daarom ben ik maar eens gaan zoeken.

  De allereerste verwijzing die ik vind is van 14 maart op deze voor mij onbekende site.

  En vervolgens wordt het door reaguurders nog het nodige nagewouweld op andere sites. Het is echter zo’n opmerkelijke uitspraak dat ik zou denken dat die ‘ooit’ wel eens eerder zou zijn vermeld. Niet dus. Het zoveelste onzin verhaal van rechts (en van a3), tenzij het tegendeel blijkt.

 90. 130

  @127 Ik heb je al gevraagd om bewijzen. Daar kom je niet mee zoals gewoonlijk.
  Ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken. Ik woon al bijna 40 jaar van mijn volwassen leven in de Amsterdam De Pijp, een buurt met een zeer hoog percentage allochtonen. Ik heb nog nooit gehoord dat mensen vertrokken omdat er zoveel allochtonen wonen, maar omdat men in Almere etc. een huisje met een tuin kon krijgen.
  Nogmaals kom nu eens met echt bewijs.

  Mijn Pijp is er zeer op vooruit gegaan in vergelijking tot 40 jaar geleden.

 91. 131

  @126 Sylvain Ephimenco dus, op 18 maart 2010. Geen bron, geen verwijzing, maar alleen ‘ooit gedaan’. Ik kan mij niet voorstellen dat zo’n uitspraak nooit tussen ‘ooit’ en 18 (14) maart zou zijn aangehaald. Op internet kan ik niets vinden.
  Niemand verder heeft het er over, behalve een enkele reaguurder. Vreemd, want als ik Wilders zou zijn…
  Jammer toch dat al dit soort ‘bewijzen’ van PVV’ers altijd indirect zijn.

 92. 132

  Cohen, een burgemeester in vredestijd.

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/4240/Cohen,_zet_blinddoek_af

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/54912/Job-Cohen-doet-zijn-huiswerk-niet.htm

  http://hoeiboei.blogspot.com/2009/10/job-cohen-geeft-de-vertrokken.html

  http://www.hpdetijd.nl/2010-05-12/hoe-job-cohen-theo-van-gogh-heeft-laten-stikken

  =====
  AMSTERDAM – Columniste Ebru Umar werd vrijdag in de buurt van haar huis in Amsterdam door twee Marokkaans uitziende jongens neergeslagen. Ze is kwaad op hen, hun moeders, maar vooral ook op burgemeester Cohen.

  Ze kreeg een vuistslag vol op haar gezicht en daar doet het nu ‘waanzinnige pijn’. ‘Van oor tot neus doet alles zeer, op rechts liggen gaat nauwelijks en gekust worden doet ook zeer.’ Ze heeft een bult op haar hoofd, omdat ze na de klap tegen de muur aan tuimelde. Maar bang? Zij, Ebru Umar, columniste van gratis krant Metro en fel bestrijder van de radicale islam en van ‘kutmarokkanen’, bang? ‘Tuurlijk niet.’

  Maar boos is ze, razend zelfs. ‘Iemand die zoiets doet, die spoort niet. Twee kerels die een vrouw met hun vuisten slaan, wat een moed moeten die hebben.’ Ook boos, nee razend, is ze op de ouders van die twee. ‘Wat voor opvoeding hebben die lui gehad? Waar zijn die moeders? Zijn die nu trots op hun stoere zonen?’

  Maar misschien nog wel bozer is ze op Amsterdams burgemeester Job Cohen. ‘Hij heeft het gepresteerd om vorig jaar in Paradiso, in een zaal met negenhonderd Marokkanen, tegen mij te zeggen: ‘‘U hoeft hier niet te wonen als het u niet bevalt.” Natuurlijk kweekt dat soort opmerkingen een stemming tegen mij. Natuurlijk ben ik razend op hem. Maar hij mag nog blij zijn dat ik zijn telefoonnummer niet doorgeef aan mijn moeder, want die is helemaal ziedend.’
  =====

  http://www.militantislammonitor.org/article/id/1872

 93. 133

  Ik heb je gevraagd om bewijzen Adrie. het enige wat jij kan is met linkjes strooien die geen bewijs zijn.
  Wat een vreselijke holle vaten zijn die PVV’ers toch.

 94. 134

  Voor Prediker over moslim-city

  =====
  Joden vormen niet de enige bevolkingsgroep in de hoofdstad die het moeilijker hebben gekregen sinds Cohen aantrad als burgemeester. Voor homo’s is het ook niet veilig in wat eens de ‘Gay Capital’ van de wereld was. Op Koninginnedag 2005 werd de Amerikaanse journalist Chris Cain in Amsterdam in elkaar geslagen door homofobe moslimjongeren. De foto van zijn toegetakelde gezicht ging de hele wereld over. Het Amsterdamse Bureau voor Toerisme ried homo’s af om hand in hand te lopen vanwege de toenemende agressie tegen homo’s.

  Dit alles onder de bezielende leiding van Job Cohen, die, zo las ik rond die tijd in De Telegraaf, verklaarde dat Amsterdam nou eenmaal een ‘moslim-city’ was. Ik verbleef in de zomer van 2005 in Madrid, waar homo’s uitbundig zichzelf waren, kennelijk zonder enig gevaar. Terwijl daar óók veel moslims wonen.

  Het kán dus gewoon, een multiculturele samenleving met moslims én joden én homo’s en allerlei andere bevolkingsgroepen, alleen niet in een samenleving die wordt bestierd door Job Cohen. Wat deed Job Cohen nadat in zijn stad, terwijl heel Nederland toekeek, een echtpaar door Marokkaanse jongens uit de Diamantbuurt was weggetreiterd, het antisemitisme schrikbarend toenam, homo’s werd afgeraden elkaar hun affectie te tonen en kunstenaars en stukjesschrijvers door moslims in elkaar werden geslagen, bedreigd en in één geval zelfs vermoord?

  Hij richtte een Meldpunt Moslimdiscriminatie op. Want de tóón, die werd aangeslagen als het over moslims ging, was zo hard geworden.

  Stukjesschrijver Ebru Umar beklaagde zich een keer over de toegenomen agressie tegen andersdenkenden en kreeg toen van Job Cohen te horen dat ze niet in Amsterdam hóefde te wonen. Cohen zei dit tegen Umar in een zaal vol joelende Marokkanen, die dat natuurlijk prachtig vonden, een burgemeester die de vriendin van dat blasfemische varken Theo van Gogh zo op haar nummer zette. Niet lang daarna kreeg ook Ebru Umar harde klappen van Marokkaanse jongens.

  Toen Ayaan Hirsi Ali eens in Amsterdam kwam spreken, weigerde Cohen maatregelen te nemen om haar te beveiligen, ondanks de vele ernstige doodsbedreigingen aan haar adres. Omdat die beveiligingsmaatregelen ‘polarisatie’ in de hand zouden werken, verklaarde hij op televisie.
  =====

  Gek dat vandyke in al die 40 jaar nooit iets van die transformatie gezien heeft, misschien moet hij het voorbeeld van Cat Stevens dan maar volgen.

  http://audax.twokings.eu/2010-06-08/dinsdagmiddag-essay-moslim-city

 95. 137

  @ 57 e.a.

  Linkse politieke partijen voeren een Programma uit.
  Hun hoofddoelen zijn: gelijkheid, herverdeling van de macht, rechtvaardige verdeling van de productie. Om die te bereiken, moeten secundaire veranderingen worden gerealiseerd zoals: nationalisering van de productie middelen, wijzing van de Wetgeving, hervorming van het onderwijs. En zo gaat van lieverlee het hele land op de schop. Linkse partijen zijn in wezen revolutionair; de parlementaire democratie ligt ze eigenlijk niet.

  Andere politieke partijen hebben geen programma. Hun ‘raison d’être’ is het behartigen van de belangen van hun achterban. De Christelijke moet de verworvenheden van haar leden verdedigen, de Liberale ervoor zorgen dat haar aanhang niet financieel wordt uitgekleed. Linkse politiek kost veel geld dat Links per definitie zelf niet kan scheppen; dat laatste doen de liberalen. Die houden niet van politiek, maar moeten zich wel politiek verdedigen.

  Na W0 II hebben de rechtse politieke partijen in NL, maar ook in heel West-Europa, grote delen van het linkse programma overgenomen. Ze hebben dat direct gedaan, maar ook indirect; op het waarom en hoe ervan ga ik hier niet in.

  Die indirecte overname verliep via de cultuur. Linkse (politieke) ideologie en – standpunten
  gingen in de algemene cultuur over. Mensen die zich niet links wensten te noemen, ging toch links denken. En op die manier kun je links terecht de schuld van die fatale Massa-Immigratie blijven geven. Dat dan wanneer die MI voor de zoveelste keer discussie-thema is, ook weer voor de zoveelste keer de beschuldigende vinger naar Links (PvdA) wordt uitgestoken, is daarom niet zo gek. Of zelfs redelijk. Persoonlijk neig ik naar: Links (Groen-Links).

  Zelf ben ik gaan denken – en schrijven – dat beschouwingen over de schuld aan de NMI vanuit de NL-cultuur als geheel moeten starten. Je komt dan algemener op (falende) elites, (cf. Bosma), minachting voor het volk (populisme), kwalijke NL-cultuurconstanten.

  In andere bewoording heb ik dit verhaal al eerder op Sargasso afgestoken, maar dat lijkt geen bezwaar. Non-accummulatie van kennis lijkt mij daar regel en kan dit er ook wel weer bij. Al voel ik mij er soms Sisyphus bij.

 96. 139

  @137 – Sisyphos stichtte Corinthe en bevorderde de handel, maar was tevens een meester in list en bedrog. Hij schond de principes van gastvrijheid door gasten te doden wanneer hij hier baat bij meende te hebben, verleidde zijn eigen nicht, en zette zijn broer af als koning.

  Ik weet niet wat zich bij jou in de familie allemaal afgespeeld heeft, maar voor het overige zou de vergelijking natuurlijk kunnen kloppen.

 97. 141

  @137: Liberalen hebben (hadden?) wel degelijk ook een program, waarvoor wetgeving, onderwijs, productiemiddelen, eigenlijk het hele land op de schop moe(s)t. Hetzelfde geldt wel voor meer politieke stromingen (uiteindelijk ook de christelijken, al hadden die hun doelen al veel eerder bereikt dan liberalen en socialisten).

 98. 142

  @ 138, 139, 140

  Drie reactie’s op het uitstekende verhaal in # 137, maar alleen op de man en niet inhoudelijk.

  In die zin zelfs nog zwaarder dan een sisyphustaak.

 99. 143

  adriepvv weet niet wat op de man spelen is, inhoudelijk is het bagger, dat is wat de reacties kenbaar maken

  en dan een vies woord als uitstekend gebruiken, bah, als je daarvan al een erectie krijgt

  altijd lachen met adrie en zijn pvv poepsnee

 100. 144

  On-topic:

  Wat ik interessanter vind is dat Frans Weisglass en anderen kritiek hebben op snotneus Geert, dat hij wel eens zijn taal mag kuisen. En dat de voorzitter mevrouw Gerrie Verbeek haar taak heeft verzaakt. Zij had moeten ingrijpen. Nu hebben ze dan weer een afspraak dat de kamerleden elkaar moeten bekritiseren, dat werkt dus niet. De voorzitter kan gewoon de microfoon uitzetten, heb ik zelf ook wel eens gedaan in een discussie met politici. Werkt altijd. Anders blijven ze maar doorkakelen.

 101. 145

  Waarom is die 137 zo uitstekend? tegen:
  Linkse politieke partijen voeren een Programma uit.
  zeg ik; nee dat is coherentie en rechts voert ook een programma uit – ik kan daar niet zo veel mee, care to explain?
  /je praat als een seven … meer dan de helft is spam

 102. 147

  DJ:

  HPax probeert nog te excellereren met zijn gedachten. Deze is inderdaad niet sterk. Teveel overgenomen van Bosma die de geschiedenis op zijn pvv’s probeert te herschrijven. En daarmee de hetze tegen de PvdA op te voeren.

  Allemaal herhaling. Kan je net zo goed de pvv site lezen of daaraan gelinkte websites.

  HPax snap niet dat de overbevolking mondiaal niet projecteerbaar is op Nederland. Want hier hebben we genoeg welvaart voor nog wel tien miljoen mensen te voeden. Dat hebben ze niet in alle landen op deze wereld. Een beperkt wereldbeeld dus. Ook ziet hij niet met al zijn wijsheid dat volksverhuizingen juist van alle tijden zijn. Kijk eens naar de Hunnen, de Mongolen, onze voorouders die ook van weet ik waar hier terecht zijn gekomen. Daar zal de PvdA ook wel schuldig aan zijn. Echt selectieve wijsheid van deze man.

 103. 149

  @Joop, die rechtszaak gaat (ook) over de formele rol die de feitelijke consistentie en coherentie in het (2e) kamer debat moet waarborgen en nu geprojecteerd wordt op de voorzitter, het OM was al geen liefhebber van een veroordeling … ik verwacht enig decorum in de TK
  guerrilla taktiek/marketing … er is markt voor
  //straks komen ze nog aan de koningin

 104. 150

  Ideen en idealen gaan vooraf aan politiek.

  Gelijkheid, herverdeling van de macht, rechtvaardige verdeling van de productie zijn op zichzelf niet slecht en appeleren ook aan christelijke/humanistische (schuld)gevoelens. Rechtse/Liberale mensen staan daar ook niet per definitie afwijzend tegenover.

  Links heeft echter sinds eind jaren 60 het morele gelijk geclaimd, niet alleen voor haar standpunten, maar ook voor de uitwerking daarvan.

  Wie het met die uitwerking niet eens was, bv inzake immigratie en ontwikkelingshulp, werd per definitie als “slecht” bestempeld. Dat ging ongeveer volgens de methodes van het Mccarthyisme.

  Dus ja het is de schuld van “links” en het zou wel zo eerlijk zijn als links als auctor intellectualis van begrippen als diversiteit en verrijking door immigratie haar verantwoordelijkheid ook zou erkennen.

 105. 151

  Je krijgt van “links” echt niet te horen dat je gelijk hebt Adrie.. hooguit dat je een vieze xenofoob c.q. racist bent.. dat is toch ook al een genoegen doening?

 106. 154

  @152 – En jij bewijst keer op keer dat mijn stelling terecht is A3PVV. Jammer dat de redactie van Sargasso dat nog niet door heeft.

 107. 157

  85. su | 25 May 2011 | 16:02
  @81: Ik ben niet degene die een bevolkingsgroep stigmatiseert en liever ziet vertrekken. Dat zijn fascistenpraktijken.

  Er wordt helemaal geen bevolkingsgroep gestigmatiseert. Als dat zo is doen ze het zelf wel, zoals die kutmocro’s.
  Jij bent een fascist met je achterlijke betweterige commentaartjes.

 108. 161

  @157: Ik zie AdrieNSB telkensmaal verschillende groepen van migranten op ëën hoop gooien. Zoek de definitie van stigmatiseren maar eens op. Zijn alle PVV’ers van jouw kaliber (BB gun)?

 109. 162

  @158.

  Vind je dat niet jammer dat hele gezinnen uitelkaar gereten zijn/worden. Dat de vader niet meer zijn kinderen bij zich kan laten wonen, dat ze niet hun gezin kunnen uitbreiden? Wat een gewetenloos figuur ben jij, dat jij je daar blij om kan maken. Dat jij het geluk van anderen misgunt.

  Je geeft nooit antwoord op anderen, behalve als er in jouw ogen zwakke punten in zetten ,dat je bijvoorbeeld nsb-er wordt genoemd of iets dergelijks. Erg zwak. Alleen maar de ideeën van anderen zoals snotneus Geert en vrije volk verspreiden.

 110. 164

  AdriePVV | 25 May 2011 | 22:05
  @ 138, 139, 140

  Drie reactie’s op het uitstekende verhaal in # 137, maar alleen op de man en niet inhoudelijk.

  de inhoud van dit stukje breindiarree is gewoon bullshit. hier inhoudelijk op reageren staat ongeveer gelijk aan discussieren met een vingerplant over de toegevoegde waarde van blauwe m&m’s.

  het verhaal is net zo uitstekend als mn middelvinger

 111. 165

  Een paar dagen geleden elders nav mijn cijfers #112″:

  Hoeveel lijstjes je ook plaatst en hoe vaak je ook van de daken roept dat de massa immigratie niet de schuld is van links, dat krijg je toch niet meer ontkracht. Sommige dingen zijn al zo diep geworteld in het geloof van mensen dat ze praktisch onveranderbaar zijn.

  We hoeven dan alleen nog maar te discussiëren over de vraag of Wilders nu God, Jehova, Allah of Jezus is.

 112. 166

  @ vandyke

  Jouw lijstjes over rechtse en linkse regeringen worden toch niet betwist en die over stemgedrag van de fracties vind je niet belangrijk.

  De discussie kan dan verder gaan over de vraag van wie die ideen over verrijking en diversiteit nu eigenlijk afkomstig zijn en waarom links op dit moment de ketenimmigratie niet helemaal stop wil zetten.

  In Denemarken weten ze wel hoe dat moet, maar het is een kwestie van tijd voor Cohen over een jaar of wat opnieuw moet toegeven dat links het niet goed gedaan heeft.

  Durf je al antwoord te geven op mijn vragen.

  1. Is Nederland vol
  2. Mag eigen volk beslissen wie ze wil toelaten.

 113. 167

  Zo zo Adrie denkt dat hij de discussie leidt. En dat zijn vragen heel cruciaal zijn.

  Nederland is niet vol. Want Nederland heeft genoeg surplus voor nog drie miljoen mensen.

  Eigen volk representeert Adrie niet, de PVV is nog geen 1/6 van de kiezers.

  En maar links de schuld geven, dom gebabbel, je weet zelf ook dat je maar wat zit te roepen. In het geloof van de PVV stemmers wel, maar ja, dat is een minderheid in Nederland.

  Lekker algemeen: het volk, de mensen, enz. hahaah, Adrie de clown van de pvv poepsnee.

 114. 168

  @166: Alsof jij überhaupt vind dat links iets goeds kan doen. En wanneer krijg ik antwoord op mijn vraag over Wilders’ liefde voor de fascistenleider Jabotinski?

 115. 169

  De werkelijke vraag is: gaan we van Nederland een fascistische staat maken in de hoop zo de gang van de geschiedenis naar onze hand te zetten?

 116. 170

  “waarom links op dit moment de ketenimmigratie niet helemaal stop wil zetten”

  Huh? Aangezien rechts inmiddels zowel in de Tweede als de Eerste Kamer een meerderheid heeft, zou je vraag eerder moeten zijn waarom Rechts de ketenmigratie niet stop wil zetten.

 117. 171

  @ Prediker #170

  Rechts heeft voor zo’n maatregel a la Denemarken op eigen kracht geen meerderheid. Dat laat onverlet de vraag wat het standpunt van “links” is.

  Of wat het standpunt hier @ Sargasso is, je kunt meteen van wal steken.

  Per saldo is en blijft de massa immigratie met de islamisering het belangrijkste thema voor Europa om sociaal/cultureel te overleven, althans het Europa zoals ik dat graag overdraag aan mijn nageslacht.

 118. 172

  ah gelukkig. De discussie gaat ook door zonder mij.

  Ik wil wel even antwoorden op de vragen van A3.
  1. Nee. Er kan nog meer bij.
  2. Ja en nee. We (met zijn allen via de politiek en het bestuur van dit land) mogen criteria stellen voor wie er wel en niet welkom zijn. Die criteria moeten getoetst worden aan internationale verdragen (uitsluiten op basis van geloof wordt lastig). En die criteria moeten gelden voor iedereen. ‘We’ mogen niet zomaar besluiten dat John wel welkom is, maar Ahmed niet.

 119. 173

  @171; nee, dat laat niks onverlet.

  Types als jij schuiven namelijk consequent de schuld voor de massa-immigratie in de schoenen van Links, ook als keer op keer wordt aangetoond dat de beslissingen om massaal arbeiders hierheen te halen en daarna de sluizen open te zetten voor vrouwen en kinderen zijn genomen door Rechts.

  Ik zie dus zomaar gebeuren dat over dertig jaar de geestelijke nazaten van de PVV de schuld voor het niet invoeren van zo’n puntensysteem à la Denemarken zullen schuiven in de schoenen van Links.

  Daarom wil ik even duidelijk hebben: hoezo is er geen draagkracht onder Rechts voor de invoering van zo’n puntensysteem?

 120. 174

  Europa is al decadent en daar doe je niets tegen. Dat komt niet door de islamisering, maar door opkomende economische en politieke machten als de Bric, de afhankelijkheid van grond – en brandstoffen en de vergrijzing. Daarom hebben we jonge mensen nodig moslim of niet.

  Dus Adrie heeft weer laten blijken dat hij zich laat leiden door Wilders en zijn israelische supporter.

  Maar goed, het gaat dus niet meer over het ‘islamitische stemvee’. Altijd maar weer dat gepreek, het lijkt wel een jehovagetuige, of een marxistische student uit de jaren 70 met het boek das kapitaal. Alles is afleidbaar uit de bijbel of het rode boekje.

 121. 175

  AdrieNSB geeft geen antwoord op mijn vraag:

  Willen we van Nederland een fascistische staat maken in de hoop zo de gang van de geschiedenis naar onze hand te zetten?

 122. 176

  @ Prediker 173

  Zoals je weet zijn foute beslissingen uit het verleden geen garantie voor goed beleid in het heden. Als je de stukken er op na slaat kun je constateren dat er nooit goed is nagedacht over de gevolgen van de massa immigratie, laat staan dat de kosten en gevolgen werden berekend.

  De massa immigratie is wat mij betreft ook begonnen in de eerste helft jaren 70 toen die hier voor tijdelijk heen gehaalde en spontaan heen gekomen “gastarbeiders” zich hier mochten vestigen en vrouwen en kinderen lieten overkomen. De rest is geschiedenis.

  Eens zal de beslissing genomen moeten worden of dat proces van ketenimmigratie en vervangingsimmigratie gestopt gaat worden.

  Links draagt daarvoor ook verantwoordelijkheid en we hoeven geen dertig jaar te wachten, ik stel links nu al aansprakelijk gezien de onwil van links om die ketenimmigratie te stoppen.

  Het is niet zo moeilijk.

  1. Wat mij betreft ga je maar in je thuisland wonen als je zo graag met iemand van je “eigen volk” wil trouwen.

  2. Geen toegang voor bv oudere Turken en Marokkanen om zich hier bij hun familie te voegen om mee te genieten van onze welvaart.

  3. Kinderen in het thuisland opgevoed blijven daar, voor mijn part met behoud van aan de daar geldende normen aangepaste kindertoeslag.

 123. 177

  @AdriePVV; er immigreren nu nog maar een paar duizend Turken en Marokkanen deze kant op. Dus wat lul je nou over het stoppen van dat proces van ketenimmigratie en vervangingsimmigratie?

  Je bent een discussie aan het voeren uit de jaren negentig.

  Maar dan nog: Rechts zit in de regering. Rechts is dus aan zet. Het is niet zo moeilijk: Wilders moet dat puntensysteem van Denemarken agenderen, en dan gaat dit kabinet waar Rechts zijn vingers bij kan aflikken dat implementeren. Toch?

  Of heeft Rutte daar de ballen niet voor?

  En als ze dat niet doet, dan is Rechts er verantwoordelijk voor dat er over een paar jaar nog steeds een paar duizend Turken, Marokkanen en Somaliërs deze kant op komen.

 124. 178

  Er is wel degelijk goed nagedacht over de migratie door links. In de jaren 80 werd er gezegd dat welzijnswerk erg belangrijk is voor de inburgering (taal leren, een vak eigen maken). Het rechtse kabinet Lubbers vond dat onzin. Daardoor is de invloed van de moskees groter geworden. Dus is rechts verantwoordelijk voor de misstanden in de samenleving waar ze zo op zitten te schelden.

  Dus Adrie heeft in al zijn domheid weer volledig ongelijk met zijn riedeltjes gekopieerd van vrije volk en pvv site.

 125. 179

  @ 177

  Dus jij bent het eens met dat Deense model ?

  Of blijft links aan de kantlijn morele druk uit oefenen op de dissidenten binnen rechts om zo’n maatregelen te saboteren.

  Het gaat overigens niet alleen om Turken en Marokkanen, maar ook om de “rechten” van al die andere niet westerse “asielzoekers”. Die maken zich op voor een nieuwe ronde ketenimmigratie.

 126. 180

  @ Joop 178

  Bedoel je toen links in 1983 de nota Kapitaal en Gastarbeid van de SP verketterde. Toen had er ingegrepen kunnen worden, maar links verkoos het om de broeders van de SP in de ban te doen.

 127. 181

  Nee, dat bedoel ik niet. En de tweede zin klopt niet van de broeders in de ban doen. De Sp stelde toen namelijk nog niets voor – in ieder geval nog niet vertegenwoordigd in de tweede kamer.

  Jij snapt niet dat de oplossing van welzijn (staat) de oplossing was geweest tegen de (vermeende overdreven) islamisering, waar jij graag over babbelt. Want de mensen zullen ergens hun ei kwijt moeten.

 128. 182

  Ik vind zo’n puntenstelsel helemaal zo gek nog niet, al vind ik de eisen die ze in Denemarken stellen draconisch. Meer binding met Denemarken dan met het andere land. tja, hoe bewijs je dat? O, wacht, het is dus gewoon niet de bedoeling dat bepaalde mensen naar Denemarken immigreren.

  Maar daar gaat het me nu even niet om: het gaat me erom dat Wilders (en in zijn slipstream VVD en CDA) Links de schuld geven van de massaimmigratie van de jaren tachtig en negentig, en over dertig jaar weer huilie huilie gaan doen dat Links dit en Links dat, terwijl de meeste kabinetten uit die hele periode gewoon rechts zijn geweest.

  En nu ook weer!

  Er is een Rechtse meerderheid, zowel in de Tweede als de Eerste Kamer, maar zodra ik er op wijs dat je dat Denemarken-plan dus gemakkelijk in kunt voeren, begin je huilie-huilie te doen over Links.

  Nee, niks Links. Gewoon je verantwoordelijkheid nemen en doorpakken nu je de meerderheid hebt. Jullie van de PVV wilden toch zo graag de moslimimmigratie stoppen? Nou, dit is je kans!

  En dan wil ik ook verder geen gezeur over Links, want je hebt een Rechtse meerderheid, dus dit zou een koud kunstje moeten zijn.

 129. 183

  Nee A3. Prediker is het niet eens met dat Deense model, maar hij vraagt of je op wil houden met dat gezeik over wat ‘links’ allemaal fout doet. Links doet helemaal niks. Links zit niet in de regering. Jullie hebben de macht.

  Zeik niet zo en regel wat je nodig vindt. Blijf niet zeiken over wat anderen vinden of vroeger niet hebben gedaan. Ten eerste zijn je bezwaren gebaseerd op historisch onjuiste informatie en ten tweede lijk je het je eigen vriendjes in het geheel niet kwalijk te nemen als ze ‘ook’ niks doen (of deden) om de ‘problemen’ op te lossen.

 130. 184

  In de brave nieuwe wereld van de PVV is het verboden om een afwijkende mening erop na te houden op straffe van alle schuld in de mik geschoven te krijgen. Ben benieuwd wanneer de tribunalen beginnen.

 131. 185

  @180: Ik ben van mening dat de SP een verkeerde analyse heeft gemaakt en in strijd met de noden van het Proletariaat handelden. Shoot me.

 132. 186

  Een boekentip voor Adrie:

  De val van het Westen : hoelang houdt de westerse dominantie nog stand? / Ian Morris ; vert. [uit het Engels] door Conny Sykora ; [red. en reg.: Ansfried Scheifes ; krt. en graf.: Michelle Angel]. – 1e dr. – Houten : Spectrum, cop. 2011. – 879 p. : ill., krt. ; 24 cm Met lit. opg., reg. – Vert. van: Why the West rules… for now : the patterns of history, and what they reveal about the future. – New York : Farrar, Straus and Giroux, cop. 2010. geb. ISBN 978-90-274-4592-6 geb. CONTENTS Historische analyse van de oorzaken van de wereldwijde dominantie van het westen.

 133. 188

  @166
  Jouw lijstjes over rechtse en linkse regeringen worden toch niet betwist en die over stemgedrag van de fracties vind je niet belangrijk.

  Ik heb nergens gezegd dat ik dat niet belangrijk vind. Waar ik echter doodmoe van word is het voordurend weer andere argumenten aandragen en dan na een een rijtje gewoon weer opnieuw beginnen. Het voortdurend zoeken naar excuses van Rechts. Het geen verantwoording willen nemen van de eigen daden, maar constant proberen een ander de schuld te geven van het eigen falen.

 134. 189

  AdriePVV | 26 May 2011 | 15:44
  @ Prediker 173

  Het is niet zo moeilijk.

  1. Wat mij betreft ga je maar in je thuisland wonen als je zo graag met iemand van je “eigen volk” wil trouwen.

  aha dus alle turken en marokkanen moeten nederlandse vrouwen trouwen.

  probleem opgelost

 135. 190

  @ vandyke 188

  Het feit dat de massa immigratie ramp zich voornamelijk heeft afgespeeld in de grote steden onder links bestuur, waar de autochtone bevolking massaal is weggevlucht voor de verloedering, is geen eigen daad van rechts maar van links.

  Linkse bestuurders zien er ook geen been in om “rechtse” wetten tegen kraken en illegalen naast zich neer te leggen als hen dat goed dunkt. Cohen vond het wel goed dat zijn stad verrijkt werd door immigranten en dat de oorspronkelijke bewoners wegvluchtten.

  Ook het geestelijk klimaat waaronder zich die ramp voltrok was “links”, je mocht niet klagen over de immigratie. Daar is nog niet zo heel veel aan veranderd kan ik uit eigen ervaring zeggen.

  Als puntje bij paaltje komt, weigert links ook nu nog de immigratie stop te zetten.

  Dat lijkt me vooralsnog voldoende voor mijn stelling dat de “schuld” bij links ligt, althans meer dan bij “rechts”.

  Mij gaat het echter vooral om wat we nu doen en wees gerust je krijgt je kostenplaatje van de vervangingsimmigratie.

 136. 191

  Wat echter helemaal ontbreekt in deze en vrijwel iedere andere discussie is de noodzaak van de maatregelen.
  De enorme, gigantische, massa –en welk ander superlatief je ook wilt kiezen- toestroom van kansarmen naar ons land door de gezinsmigratie, zoals beweert wordt door de PVV.

  Het ontbreekt echter volkomen aan een gedegen analyse. Waar wordt aangetoond dat het noodzakelijk is om enorme maatregelen te nemen en wat is het effect? Nederland stroomt over volgens Wilders. Geef eens duidelijke, onweerlegbare, aantallen. Die zijn er niet. Het hele gedoogakkoord is gebaseerd op de ideeën van PVV over hoe de immigratie in elkaar steekt. Die ideeën kan je vinden in Sietse Fritsma’s boekje ‘Immigratieramp van Nederland’. Het boekje staat boordevol klinkklare onzin –zoals ik in een paar artikelen heb aangetoond. Beter gezegd: het kost moeite om er iets in te vinden wat wel klopt. In de PVV-paranoïde is de immigratie nog precies hetzelfde (en nog erger) als in de vorige eeuw.

  Stukken met feiten die dat tegenspreken vind je bijvoorbeeld bij CBS, die vrijwel niet gelezen worden en ook moeilijk toegankelijk zijn, in cijfers van het CBS en door enkele hoogleraren, zoals Jan en Leo Lucassen en Han Entzinger. Deze worden vrijwel genegeerd door de pers. In plaats daarvan wordt iedere scheet die Wilders c.s. laat uitvoerig geciteerd.

  Wat is het probleem, als er al een probleem is. Dan moet je eens beginnen niet alles op één hoop gooien en bijvoorbeeld EU en derdelanden, asiel en overige immigratie, splitsen.
  Het aantal niet Nederlandse immigranten uit niet-westerse landen dat als kansarm kan worden aangemerkt bedraagt tegenwoordig niet meer dan enkele duizenden per jaar. Een fractie vergeleken met de vorige eeuw. Het gedoogakkoord uitvoeren is dan ook volkomen dwaasheid. Kost kapitalen, schaadt de reputatie van Nederland en is totaal ineffectief.

  Het is niet voor niets dat uitvoering van het gedoogakkoord maar 5-15% zal schelen in de immigratie van niet-westersen. Dat zijn er 1.500 tot 5.000 per jaar. Peanuts dus.
  De politiek van uitsluiting van deze regering gaat ons aan de andere kant miljarden kosten doordat m.i. moet leiden tot vertrek van kansrijken uit ons land.
  Eerst een goede probleemanalyse en dan pas maatregelen.

 137. 192

  @190 Het feit dat de massa immigratie ramp zich voornamelijk heeft afgespeeld in de grote steden onder links bestuur, waar de autochtone bevolking massaal is weggevlucht voor de verloedering, is geen eigen daad van rechts maar van links.

  Ik heb al eerder gezegd tegen je kom eens met bewijzen.
  De Vreemdelingendienst -nu IND- valt onder het ministerie van justitie, niet onder de Gemeenteraad. Ook het afgeven van arbeidsvergunningen -tegenwoordig tewerkstellingsvergunningen- is een zaak van Den Haag.

  Wat jij beweert is dat -alhoewel de centale overheid de sluizen heeft opengezet- de gemeente in de polder die daardoor natte voeten krijgen daaraan schuld hebben.

  Deze hele redenatie is totaal absurd en toont ook helemaal aan wat voor volstrekte idoten die PVV’ers zijn.

  Het is absoluut godgeklaagd dat ons land tegenwoordig geregeerd wordt door dit soort ‘politici’.

 138. 193

  AdriePVV: “Het feit dat de massa immigratie ramp zich voornamelijk heeft afgespeeld in de grote steden onder links bestuur, waar de autochtone bevolking massaal is weggevlucht voor de verloedering, is geen eigen daad van rechts maar van links.”

  AdriePVV staat inmiddels al volledig in z’n hemd doordat VanDyke in #112 aangetoond heeft dat de meeste kabinetten in de periode 1970-2009 rechts waren en de belangrijkste beslissinen waardoor de massaimmigratie van de jaren ’80 en ’90 kon plaatsvinden, genomen zijn door rechtse kabinetten.

  De massaimmigratie is dus de schuld van rechts.

  Maar in plaats van dat gewoon toe te geven, zet Adrie gewoon een stapje terug naar een lager niveau – namelijk het niveau van de grote steden – en roept dan dat daar toch zeker PvdA-bestuurders zaten.

  AdriePVV is er natuurlijk al op gewezen dat het college van Burgemeester en Wethouders niet de grenzen dicht kan gooien voor mensen die in de stad willen komen wonen. Laat staan op grond van etnische afkomst. Alle burgers zijn immers gelijk voor de wet.

  Daarnaast is Adrie er op gewezen dat de vlucht waar hij over spreekt vooral is van mensen die naar randgemeenten vertrokken – veel mensen uit Den Haag zijn bijv. vertrokken naar Zoetermeer omdat ze daar eensgezinswoningen met een tuintje konden kopen. Rond Amsterdam en Utrecht zie je dezelfde beweging.

  De Marokkanen en Turken gingen in verouderde huizen wonen, want dat was binnen hun budget. Zodra Turken en Marokkanen genoeg geld hebben om een huis in een betere buurt te kopen, vertrekken ze. (’t Zijn soms net mensen).

  Wat zal de volgende zet van AdriePVV zijn? De bestuurders van de stadsdeelwijken de schuld geven omdat ze de zwarten, de Turken en Surinamers niet uit Amsterdam-west en Rotterdam-charlois hebben geweerd?

 139. 194

  193:Wat zal de volgende zet van AdriePVV zijn? De bestuurders van de stadsdeelwijken de schuld geven omdat ze de zwarten, de Turken en Surinamers niet uit Amsterdam-west en Rotterdam-charlois hebben geweerd?

  uiteindelijk zal het wel de schuld blijken van de Beatles die met hun hippiemuziek allerlei linkse flowerpower ideeen in onze hoofden heeft geplant

 140. 195

  Ik heb de verspreiding van Turken en Marokkanen over de diverse provincies maar even bekeken. Ik heb ook maar Surinamers meegenomen omdat die voornamelijk in de jaren zeventig -zoals a3 dat zou zeggen- door Amsterdam naar Nederland zijn gehaald.

  De resulaten zijn aardig:

  In Utrecht zijn er in verhouding tot de totale bevolking de meeste Marokkanen en en minder Turken en Surinamers.
  In Overijsel zie je veel Turken en weinig Marokkanen. Turken kwamen naar de textielindustrie.
  Flevoland springt eruit met het percentage Surinamers. Het zou kunnen dat in de jaren zeventig veel Surinamers naar Lelystad gingen, maar het zou ook kunnen dat -net als bij autochtonen- er veel Surinamers naar Almere trokken omdat voor hun een huisje een tuintje ook bereikbaar waren.
  Om dezelfde reden wordt verwacht dat ook in de grote steden het aantal Turken en Marokkanen zal verminderen.

  Het landelijk plaatje laat zien dat de vier grote gemeentes er weinig over te zeggen hebben.

 141. 196

  Ja, daar haakte Wilders ook al eens bij aan, dat allochtonen vanuit de grote steden zouden uitwaaieren over het hele land.

  Dat was volgens hem een levensgroot probleem, dat heel Nederland bedreigt.

  Dus volgens AdriePVV is het een levensgroot probleem dat allochtonen samenklonteren in de grote steden en volgens zijn grote Leider is het eveneens een levensgroot probleem dat allochtonen zich verspreiden over het hele land.

  Eigenlijk hadden die kleurlingen hier gewoon helemaal nooit moeten komen, bedoelen ze te zeggen.

 142. 197

  @193 Sinds deze periode is zowel links als rechts behoorlijk naar rechts opgeschoven. Leg de uitspraken van de PvdA over beperken van immigratie maar eens naast die van Janmaat. Met het huidige verkiezingsprogramma van de VVD zou je met pek en veren in de neofasistiese hoek zijn geschoven.

  Een rechts kabinet is dus relatief.

 143. 198

  @196 Inderdaad en daarbij niet vermelden dat het grootste deel van de stijging komt omdat de bevolking jong is en dat de immigratie voornamelijk kansrijken betreft.De aantallen Turken en Marokkanen zijn in de prognoses van het CBS de afgelopen 10 jaar telkens naar beneden bijgesteld.

  Als de vier grote steden T&M lieten immigreren, waarom vind je ze dan in Overijsel en Limburg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren