1. 1

  Wat een huilebalk. Pfeifer, Komrij en van Wissen hebben collectief maar weer eens geillustreerd dat de testosteron spiegel bij mannen van middelbare leeftijd inzakt.

 2. 2

  Niet causaal, is een paradox. Testosteronspiegel bij primaten, lijken we op, is afhankelijk van de plaats in de sociale hiërarchie (hoog in de rangorde, de mooiste dames uit de kudde erbij, is veel testosteron in het perifeer systeem).

  Daarintegen is er een aangetoond verband tussen verbale agressie en teststeron (lage spiegel is minder agressie).

  Als de dichters en ingezakte “spiegel” hebben vanwege middelbare status zouden ze niet agressief reageren..soort van.

 3. 5

  Hier wordt al gemiept over azijn als iemand een beetje een ironische plaagstoot maakt.

  Dat zo’n dichter zich geraakt voelt als iemand op zo’n manier de essentie van zijn bezigheden belachelijk maakt, vind ik alleen maar spreken voor de man.

  Het is typisch voor de geenstijlesque verongelijktheid. Iedereen die zich een beetje kwetsbaar opstelt en wat van zich laat zien moet met lompe woorden beschimpt kunnen worden.

  Het is maar wat voor een slag je bent.

  Hoe is het ook maar weer: “al draagt het een gouden ring, het is en blijft..” zoiets in ieder geval.

 4. 6

  Van Wissen heeft op voorbeeldige wijze invulling gegeven aan het Dichter des Vaderlandsschap. Je mag je twijfels hebben over de wijze waarop hij poezie benadert, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij in Nederland een de beste ambachtelijke verzenschrijvers is. Je kan vinden dat “echte” poezie meer is dan verzen schrijven, maar hij is volgens de toenmailge regels eerlijk gekozen en hij is een prima ambassadeur voor de poezie geweest.
  De absoluut schandalige wijze waarop deze aimabele man zich af en toe in zoutzuur gedoopte pennen moest laten welgevallen vind ik genant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren