1. 1

  Het gerucht dat de FSB nogal wat comprimerende opnames heeft gemaakt van Trump in Moskou met Russische hoeren gaat al maanden rond.

  Zou niet de eerste keer zijn:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1205043/U-S-diplomat-caught-video-new-Russian-honeytrap.html

  http://www.rferl.org/a/russia-ex-kgb-kalugin-putin-only-a-major/26930384.html

  Dat er lekken zouden komen is een maand geleden al aangekondigd:

  Three weeks ago, I counseled President-elect Donald Trump that going to war against the spies is never a good idea in Washington. Our Intelligence Community knows lots of things, not all of which would be flattering to someone whose retinue includes so many people with odd connections to the Kremlin. When spies get angry, they call reporters and arrange discreet chats in parking garages. The last president who entered the Oval Office with this much dislike and distrust of the IC was Richard Nixon—and we know how that worked out for him.

  http://observer.com/2017/01/donald-trump-russia-wikileaks/

 2. 4

  Mother Jones berichte hierover al in oktober:

  A Veteran Spy Has Given the FBI Information Alleging a Russian Operation to Cultivate Donald Trump

  http://www.motherjones.com/politics/2016/10/veteran-spy-gave-fbi-info-alleging-russian-operation-cultivate-donald-trump

  The FBI Is Investigating Allegations That Russia Has Compromising Information on Trump
  Mother Jones first reported on these allegations before the election.

  http://www.motherjones.com/politics/2017/01/fbi-investigating-allegations-russia-compromised-trump

  Did Russia Spy on Donald Trump When He Visited Moscow?
  Intelligence experts say he would have been an obvious target.

  http://www.motherjones.com/politics/2016/12/russian-intelligence-trump-moscow

  Volgens de meestal goed ingelichte ex-NSA agent John Schindler heeft Michael Cohen de advocaat van Trump in Praag een ontmoeting gehad met de Russische inlichtingendienst:

  Forget all the other stuff in the dossier. Take the key one. If Trump’s lawyer met clandestinely w/RIS in Prague to coordinate, it’s over.

  https://twitter.com/20committee/status/818974690899267585

  ICYMI: The friendship between Trump (en ook Clinton en Prince Andrew) and a billionaire pedophile that nobody wants to talk about:

  http://dailycaller.com/2016/10/09/the-friendship-between-trump-and-a-billionaire-pedophile-that-nobody-wants-to-talk-about/

 3. 5

  Ik geloof wel dat de politieke tegenstander probeert om zoveel mogelijk belastende informatie van belangrijke lieden te vinden ( want handig later ). De rest neem ik voorlopig met een korrel zout, tenzij onomstotelijk bewezen.

 4. 6

  Voorlopig veel geruchten en weinig bewijs. Hoewel de suggestie alleen al, hem natuurlijk wel al enigszins chantabel maakt. Het gedrag dat hij vertoont m.b.t. Rusland lijkt met de geruchten in overeenstemming, maar de analyse van zijn gedrag laat ik liever over aan zijn psychiater. Die heeft daar de benodigde opleiding en de informatie voor.

  Ik vertrouw erop dat er verder wordt gezocht naar meer onderbouwing.

 5. 8

  Wat mee gaat spelen, is dat Trump ongelofelijk onder druk wordt gezet, nog voordat hij president is. Als dat doorgaat na zijn inauguratie, of de rapporten nu waar zijn of niet, neemt die druk alleen maar toe.

  Voor een niet professioneel politicus is dat een nieuwe ervaring. Hij zal ongetwijfeld veel ervaring hebben met de schandaalpers, maar als celebrity is dat toch anders dan als politicus, van wie je kunt verwachten dat zijn hele publieke dagelijks leven en handelen onder een vergrootglas gaat.

  Ik vraag me af of Trump daar psychologisch tegen bestand is. Hij kan ineens niet meer doen en laten wat hij wilde.

  Wellicht gaat die druk wat vreemde reacties opleveren.
  Als hij die vreemde reacties niet sowieso in petto had.

  -edit-
  @7: als dat waar is dan is het volgende citaat weinig verheffend: Wanneer zij onder hoge emotionele druk komen te staan schiet hun werkelijkheidszin gauw tekort en kunnen korte psychotische reacties optreden.

 6. 10

  @8: Dat belooft inderdaad nog wat. Je kunt natuurlijk nooit zomaar een diagnose stellen, maar ik ken wel wat mensen in mijn persoonlijke kennissenkring die als arts in de psychiatrie werken, en die achten allen de theatrale persoonlijkheidsstoornis toch als meest waarschijnlijk. Voor wat het waard is, zonder de persoon in kwestie zelf gezien te hebben.

 7. 12

  Als de FSB de ene partij kan hacken, dan kunnen ze de andere kant net zo goed hacken. Donald is bepaald geen persoon met veel verstand van computers en met de duizenden man in zijn partij is er vast ook wel iemand die wat slordig met zijn wachtwoord om zal gaan.

  Er zijn tientallen foute berichten van vrouwen tot zakelijke deals over Trump de kans dat er een paar waar zijn of met een beetje Russische creativiteit tot waarheid geframed kunnen worden lijkt me uitermate groot. Dit maakt Trump uiterst chantabel, “Kompromat” is een heel gebruikelijke politiek instrument in Rusland, wat al herhaaldelijk geëxporteerd is naar buurlanden. Met de VS met zijn CIA en FBI en goede connecties met andere westerse inlichtingendiensten hebben zij waarschijnlijk te veel hooi op de vork genomen, hoogmoed komt voor de val.

 8. 13

  @12: Wie bedoel je precies met “zij” in de laatste zin? Als dat de Russen zijn, dan bestaat er geen teveel hooi op de vork. Ongeacht hoe dit afloopt, gaan de Russen er toch wel garen bij spinnen. Hoe dan ook gaat de verdeeldheid in de VS met dit schandaal alleen nog maar toenemen. Bedenk dat een vriendelijke (of chantabele, dat komt feitelijk op hetzelfde neer) Trump en een verzwakte (of zelfs afgezette) Trump beide goede uitkomsten zijn voor Rusland. En als Trump de Amerikaanse geheime diensten tegen zich in het harnas gejaagd heeft, dan kunnen de Russen daar geheid op een later moment ook nog wel van profiteren.

 9. 15

  @14: chapeau!

  /aluhoedje
  Is het geen wraak van Obama? Trump heeft vanaf dag 1 Obama lopen pesten met de vraag of Obama wel een echte Amerikaan is/in Amerika geboren is.

  /aluhoedje weer af

 10. 16

  De hele affaire toont de achterlijkheid aan van het “Ik heb niks te verbergen” argument in de discussie rond privacy en informatiebeveiliging.

  Het is een slechte zaak dat zeer invloedrijke personen dingen doen die niet door de beugel kunnen, maar het is nog veel kwalijker wanneer ze hiermee kunnen worden gechanteerd. Niet alleen in de VS maar ook in Nederland.

  Het is inmiddels wel duidelijk dat Putin de opdracht heeft gegeven om zoveel mogelijk belastende informatie over zowel de democratische als de republikeinse kandidaten te verzamelen. Het is de juiste strategie om de kandidaat met het meest belastbare materiaal aan de macht te helpen en de overige kandidaten met het belastende informatie uit te schakelen.

  Het wordt tijd dat we serieus actie ondernemen op het gebied van informatiebeveiliging. Het is bijvoorbeeld te gek voor woorden dat we massaal gebruik maken van smartphones met Android versies waar zelfs amateurs in een paar minuten op inbreken.

  Een alternatief is natuurlijk complete transparantie, dan is ons bestuur ook niet chantabel want dan weten we alles al …

 11. 17

  Niet zo ongelooflijk. JFK bv was ook een levensgroot risico wat betreft sex-spionage door de USSR. En Trump kickt op vernedering van anderen, dat is zonneklaar.

 12. 18

  Stephen Colbert gaat ook lekker los op de Twitters.

  “This is all just liberal media spin. Those Russian women had both just been stung by jellyfish.”

  “Julian Assange is in grave danger of losing his title as ‘World’s Most Notorious Leaker.'”

  “Should we be worried about President-elect Donald Trump? Depends.”

 13. 21

  De golden showers lijken me behoorlijk geloofwaardig, over de motivatie erachter kan ik weinig zeggen. Golden showers om het bed van Obama te bezoedelen lijken mij echter fantasieloos, maar van Trump verwacht ik niet zoveel creativiteit. Zou zo’n seksuele perversie nou echt niet te verwachten zijn van iemand die het niet zo nauw opheeft met het vrouwelijk geslacht en hun zedigheid? Dit detail lijkt me volledig geloofwaardig.

  Aan de ene kant verstandig dat nieuwsmedia zorgvuldig zijn met wat voor nauwelijks-onderbouwde verhalen zijn naar buiten brengen, aan de andere kant zie ik niet in hoe dit niet relevant was om naar buiten te brengen in de verkiezingstijd. Die documenten zijn er kennelijk al een lange tijd. Ze zijn gelekt door een Britse oud-spion. Naar mijn inzien toch nog altijd geloofwaardiger dan een handjevol jongeren uit een Macedonisch slaapstadje.

 14. 22

  @16:

  De hele affaire toont de achterlijkheid aan van het “Ik heb niks te verbergen” argument in de discussie rond privacy en informatiebeveiliging.

  Wat een flauwekul. Een geheime dienst in een maffiastaat zal zich nooit houden aan welke privacy wetgeving dan ook. Je doet net of het de normaalste zaak van de wereld is dat hotelkamers vol met microfoons en camera’s hangen. Trump is ook geen gewone burger maar een zakenman met een groot imperium die al meerdere keren een gooi heeft gedaan naar het presidentschap. Bij het laatste is het niet meer dan terecht dat jouw handelen nu en in het verleden onder een vergrootglas ligt en daarmee hef je voor een gedeelte je eigen privacy op. Hoge bomen vangen veel wind.

 15. 24

  @22:

  Een geheime dienst in een maffiastaat zal zich nooit houden aan welke privacy wetgeving dan ook

  Ha laat dat maffiastaat maar weg, dat geld voor elke geheime dienst.

 16. 25

  @24: De geheime dienst van jouw grote held Putin waarbij jij er altijd als de kippen bij bent om whataboutism en andere PR in diens belang uit te voeren (wat je andersom never nooit doet en dan nog claimen zogenaamd onafhankelijk te zijn) gaat daarin heel veel verder dan een inlichtingendienst die onder controle van een democratische rechtsstaat staat.

  Geef anders 1 voorbeeld waarin de CIA een officier van justitie uit de weg ruimt omdat deze een corruptie schandaal op het spoor is en dreigt aan te pakken.

 17. 28

  @25:

  gaat daarin heel veel verder dan een inlichtingendienst die onder controle van een democratische rechtsstaat staat.

  HAHAHAHAHA naieve sukkel

 18. 30

  @13 Ik bedoel met zij inderdaad de Russen, die dachten hier wel mee weg te kunnen komen, zoals ze in vele Oostblok landen er mee weg zijn gekomen en misschien zelfs ook met ons associatieverdrag referendum.

  Ik denk niet dat de Russen hier garen mee gaan spinnen. Wordt Trump afgezet, dan zijn ze een grote sympathisant in het Witte Huis kwijt, blijft hij dan wordt elke pro Russisch maatregel van hem nauwkeurig tegen het daglicht gehouden. Het afzetten van Yanukovych heeft ze uiteindelijk ook geen garen gesponnen.

  Elke volgende verkiezing, zeker de aanstaande in Europa zullen extra alert op Russische cyber aanvallen worden gecontroleerd. De kans dat zij een Le Pen of een Wilders veel kunnen helpen is hier fors mee gereduceerd. Zij hebben al een forse gift aan het FN teruggeroepen en dat zou er best mee te maken kunnen hebben dat ze uit de aandacht weg willen.

  Krijgt Putin overigens te veel vriendjes in het Westen dan heeft hij een ander probleem. Hij is dan een imaginaire vijand kwijt om zijn volk af te leiden van zijn binnenlandse wanprestaties. Als ook IS straks verslagen is, moet hij naarstig een nieuwe zoeken anders kan hij zelf wel eens afgezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren