Olieopslag bedreigt natuurgebied en drinkwatervoorziening

Al veertien dagen borrelt er olie op in het nabij Enschede gelegen Duitse natuurgebied Amtsvenn. Volgens Tubantia wijzen de onderzoeken op een lekkage van een zoutholte waarin 140 miljoen liter ruwe olie is opgeslagen. Inmiddels zijn olierestanten aangetroffen in grondwater en sloten, is een kikkerpoel vervuilt en zijn 6 koeien overleden na het drinken van water met olie.

Akzo en Argos hebben plannen om onder het Enschedese industriegebied Marssteden 70 miljoen liter gas en olie op te gaan slaan in zoutcavernes.

Open waanlink

  1. 2

    @1 Natuur gaat niet zomaar kapot. Flora en fauna wel. Maar wat overblijft is ook gewoon natuur. Voor zover het (Nederlandse deel van het) Aamsveen natuur is; hoogveen-openlucht-museum is wellicht een betere term… men spreekt ook van een “beheerder”; dan kan het al helemaal nooit natuur zijn – zodra je natuur immers gaat beheren verandert het instant in een park, tuin, museum of bosbouwgebied…

  2. 3

    @2 en als de grondwatervoorraad vervuild raakt zetten we een waterzuiveringsinstallatie neer. Zorgt meteen weer voor economische groei, want dat stomme grondwater is nagenoeg gratis.

  3. 5

    @2: Wat is het nu? Zodra je het gaat beheren (wat is dat? Is een boswachter laten rondlopen al beheren?) dan is het geen natuur meer, maar tegelijk gaat natuur niet zomaar kapot en is wat er over is na een olieramp ook natuur. Juist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren