Meer dan 270 doden en 300 gewonden bij bomaanslag in Mogadishu

Inwoners van de stad spraken van de grootste explosie die ze hadden meegemaakt, en dat wil wat zeggen in Mogadishu. Tot nu toe is onduidelijk wie de aanslag heeft gepleegd.

Opvallend detail: volgens Al Jazeera kwam de aanslag precies twee dagen nadat zowel de Somalische minister van de defensie als de Commandant der Strijdkrachten zonder verdere uitleg hun post hebben neergelegd.

Open waanlink

 1. 2

  @1: Naja, aan de andere kant van de Golf vallen er zo’n honderd burgerslachtoffers per maand. Is misschien minder in één klap, maar het telt allemaal wel veel harder op. Hoor je ook niet zoveel over.

 2. 7

  @6: Hoe profetisch was #5 weer. De eerste link vermeldt alleen dat er wapens van Iraanse (en Noord-Koreaanse) makelij uit Libië in Somalië zijn gevonden (waarbij onduidelijk blijft of dit wapens zijn die ooit aan Khadaffi zijn geleverd, gezien de ouderdom van het artikel is dat zelfs heel waarschijnlijk). De tweede link gaat helemaal niet over Shabaab, maar is een 11 jaar oud artikel, dat een stukje speculatie is van een anti-Iran denktank. Al bij al weinig bodem voor je bewering in #4.

 3. 9

  @7: Toch knap:

  U.N. monitors are reporting that Islamist militants in the Horn of Africa nation are receiving arms from distribution networks linked to Yemen and Iran

  en jij leest alleen maar Libië en Khadaffi die al 2 jaar dood was.

  De tweede link gaat helemaal niet over Shabaab

  Daar gaat het wel over: al-Shabaab is de gewapende tak van The Islamic Courts Union.

  Longwarjournal is helemaal geen anti-Iran denktank en wordt oa gebruikt als betrouwbare bron door: New York Times, Reuters, Associated Press, United Press International, Sunday Times, The Nation, Washington Times en The Atlantic.

  Iraanse wapenleveranties aan al-Shabaab zijn bevestigd door de VN:

  http://eastwest.eu/en/opinioni/sub-saharan-monitor/somalia-govt-warns-us-over-al-shabaab-uranium-traffic-with-iran

  VN bronnen staan in artikel.

  Toch merkwaardig jouw adoratie van de Mullah’s in Iran die van Libië tot Afghanistan jihadisten bewapenen, die Syrië uitmoorden, de doodstrafkampioen van de wereld met processen van 10 minuten, etc. Vrijheid en mensenrechten zijn natuurlijk leuk voor jouzelf, niet voor anderen.

 4. 10

  @9: Bij nadere beschouwing blijkt weinig van die link:
  “Why are Iranian and North Korean small arms finding their way into Somalia from Libya? Do they date from before the arms embargoes (against both North Korea and Iran)? How did they get there from Libya?” a council diplomat asked.

  Niks gelinkt netwerk.

  En die tweede link, één klik verder en je zit bij FDD op de thuispagina en laten we zeggen dat de artikels daar nogal eenkennig zijn. Ik laat het verder aan de lezers over om te bepalen of ze eerder met jouw of mijn beoordeling van FDD mee gaan. D mag wat mij betreft ook voor zichzelf bepalen wie van ons twee er meer geobsedeerd is door de “Iraanse mullah’s”.

  Verder wil ik je er nogmaals op wijzen dat beide gelinkte artikelen nogal gedateerd zijn en dus gezien de snelheid waarmee de situatie veranderd is niet bepaald enig bewijs voor de huidige stand van zaken.

 5. 11

  @10:

  Verder wil ik je er nogmaals op wijzen dat beide gelinkte artikelen nogal gedateerd zijn en dus gezien de snelheid waarmee de situatie veranderd is niet bepaald enig bewijs voor de huidige stand van zaken.

  Flauwekul, geeft alleen maar aan dat Iran in Somalië met haar steun aan al-Shabaab al minstens 11 jaar dubieus is.

  Tot recent:

  However, in July 2016, the United Nations Security Council had expressed concern over the shipment of a cargo of arms from Iran to Somalia. In addition, the highest UN decision-making body in November 2006 had produced a 86-page report in which it denounced that Tehran sought to obtain substantial amounts of uranium from Somalia in return for supplying weapons to al-Shabaab extremists, which at the time had emerged as the armed arm of the Union of Islamic Courts.

 6. 13

  @12: Volgens VN rapporten, diverse regeringen en inlichtingendiensten aangetoond waar jij niet verder komt dan het zoeken naar dat ene regeltje van een diplomaat die het niet helemaal zeker weet.

  Vanwaar jouw chronische apologie voor een regiem dat mensenrechten met voeten treed en aangetoond terroristen steunt waarbij jij het bij andere soortgelijke regiems opeens wel weet wat een dictatuur is, wat mensenrechten zijn, wie terrorisme steunt?

 7. 14

  @13: Waaruit blijkt die apologie? Eerder omgekeerd lijkt er aan jouw zijde constant een obsessie om iedereen die het niet met jou eens is als een soort duivel te brandmerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren