Kabinet stemt in met boerkaverbod

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (23)

#1 Bismarck

Hoera, ik voel me meteen een stuk veiliger! Wanneer worden ministers met een gelaatbedenkend bord voor hun kop gearresteerd?

#1.1 Olav - Reactie op #1

Maar dat bord hebben ze nodig als ze met 130 km/h uit de bocht vliegen.

#2 Olav

NRC doet lijken alsof het verbod al definitief is. Het moet natuurlijk eerst nog door beide Kamers. Ik heb daar (via “mail redacteur”) ook in die zin gereageerd.

De argumentatie van Verhagen deugt natuurlijk sowieso niet: “Mensen moeten elkaar herkenbaar tegemoet treden.”

Hoe mensen elkaar tegemoet willen treden wordt helemaal niet in Den Haag besloten.

Ik mag van mijn geloof CDA’ers en PVV’ers geen hand geven. Die zijn namelijk onrein. Geen Verhagen of Wilders die daar wat aan kan doen.

#2.1 salvatore - Reactie op #2

Plus de CDA wel de laatste is; die mensen “herkenbaar tegenmoet treedt`’
Zelfs hen eigen kiezers herkennen, cda niet meer; Zaken anders voorstellen dan ze zijn of dan dat je bent; is veel erger, dan kwa uiterlijk..
Over open communicatie en ’transparantie” gesproken; weten waar je aan toe bent.

#3 Trianero

Prachtig. Iets verbieden om onderdrukking tegen te gaan. Oh ironie…

#3.1 pedro - Reactie op #3

Dat had je beter op kunnen schrijven. Het is namelijk onderdrukken om onderdrukking tegen te gaan.

Het verbod om een burka te dragen is net zo zeer onderdrukking als als een verplichting opleggen om een burka te dragen dat is. Met een vrije keuze heeft het iig in geen van de 2 gevallen iets te maken.

#4 PB (ex-BP)

Burka mag straks wel als het koud is.

#5 McLovin

“Maar, zei Verhagen, ‘als u spreekt met iemand anders moet u de bivakmuts wel laten zakken.'” Ik zal een ander kledingstuk laten zakken als ik Verhagen spreek….

#5.1 frank - Reactie op #5

Wel eens geprobeerd een bivakmuts te laten zakken?

#6 McLovin

maar buiten al die uitzonderingen uitleggen, gaan ze me nog een keer uitleggen waarom er WEL een verbod is? Vanwege de veiligheid? (Er zijn al veel aanslagen geweest door zelfmoordende Burka dragers in Nederland, en ja een bankovervaller zal nu zijn bivakmuts thuislaten bij het beroven van de lokale bank) of vanwege het opleggen van een “fatsoensnorm”? (Zeg maar in de categorie: mensen verplichten een hand te geven bij een begroeting, met twee woorden te spreken, boetes bij het eten met de vork in de rechterhand in de publieke ruimte?)

#6.1 Olav - Reactie op #6

Het laatste (opleggen fatsoensnorm). Doet men ook niet geheimzinnig over. Wat dat betreft zijn de CDA’ers de schaamte voorbij.

#7 Peter
#8 weerbarst

Het was toch geen boerkaverbod maar een gezichts bedekkings verbod inmiddels? kwalijke zaak, want dit maakt het onmogelijk om gezichtsherkenningssoftware te omzeilen.

#8.1 cor mol - Reactie op #8

Volgens mij is het bedoelt om de occupy beweging een loer te draaien.

http://tinyurl.com/7qh6b5c

#9 tigger

“Volgens Verhagen zijn verder alle uitzonderingen, zoals het dragen van gezichtsbedekkende kleding in een religieuze omgeving, of het dragen van gezichtsbedekkende kleding tijdens Sinterklaas of carnaval, in de wet vastgelegd.”
Komt er nu een verbod op het dragen van religieuze gezichtsbedekkende kleding met als uitzondering gezichtsbedekkende kleding op christelijke grond???

#10 vandyke

Het dient natuurlijk geen enkel doel, behalve die van de rascistische Wilders.
Dit kabinet kan met dit verbod voor mij met recht een bruin kabinet worden genoemd.

#11 salvatore

“Komt er nu een verbod op het dragen van religieuze gezichtsbedekkende kleding met als uitzondering gezichtsbedekkende kleding op christelijke grond???”

Is dat een (retorische) vraag?

Arme 200 burka dragers holland rijk; gevolg; die mogen Nu hen huis niet meer uit; waar sprake is van strenge dwang; en er komen velen Burkas bij; waar sprake is van keuze.

Heb er bij mijn buurvrouw ook al 1 geleend; proefprocesje uitlokken.
Politie heeft zijn handen vol met, belangerijkere zaken,als ze er al aan toe komen…vanwege bureaucratisch gesuck, en onttrekken van agenten voor, 114; en hen walgelijke peperdure postbus 51 spotjes.
PLUS wat deze potentiele wetgeving al niet gekost heeft!
Al die tweede kamer leden, etc…waar ze zich mee bezig houden van ONS geld…neen we hebben niets beters te doen.

Laten we massaal een maand in burka gaan lopen de politie bekeurt terecht niet.Buiten hoe enorm genant het is dat te moeten doen.Dat kunnen alleen machtsgeile mensen. En is niet anders dan de kleding politie /zeden politie van IRAN. Kennelijk vinden we dat zeer goed beleid, om na te volgen!

#12 Sjiek

Naast de Animal Cops het enige tastbare resultaat van 5 jaar Wilders.

#13 salvatore

ik wil niet zeggen dat, ik burkaas de mooiste mode vind,ooit gezien.
En na een lange reis door de woestijnen van algerijen,in 1992; (waar overigens, in de meeste gebieden van toeregs, en berbers achtige (evenals bedoeienen in egypte) deze klederdracht helemaal niet speelt; Integendeel;bij de tgoeregs dragen de mannen blauwe gewaden en sluiers; de vrouwen niet;en krijgen op hen 18 de een eigen huis; speciaal voor hen gebouwd; waar ze 2 jaar lang, allerhande mannen volk mogen ontvangen; om zo tot hen voorkeur keuze en huwelijk te komen= traditie…..en een hele mooie)

Merkte ik pas, na de terugweg, met boot in Sicilië arriverend, auto achtergelaten; Wat dat me me deed ( via het afschuwelijke tunesie)
Inneens geen burkaas meer te zien; Wat me toen pas opviel, na te lange tijd gewenning aan dit straatbeeld. En verbaasde me daar toen over..

Toch ben ik tegen deze, bagger wet.daarbij is het vreselijk discriminerend. Want we maken wel een uitzondering voor sinterklaas;
maar over zwarte piet hoor ik ze niet; En dat is BEHOORLIJK gezichts bedekkend….BOvendien en perfecte vervanging voor een Burka.

M.A.W….. allen 200 burka dragers in Holland; kunnen hen kleding aan houden; Mits, ze het gezicht bedekkkende stuk, vervangen door een laag roet, en op hen boze bolletje, een hoed.Of het hele jaar als sinterklaas gaan…..
Probleem opgelost; TOCH?

#14 salvatore

Hoor wie klopt daar kinders, tis een vreemdeling zeker,zal eens even vragen naar zijn ID. Of heeft hij kadootjes bij zich misschien, en komt ons verrijken bovendien.
Consumeren, weer te leren, onze winkels te verblijden,onze hebzucht,mee beheren; wat de economie doet groeien, zich met onze welvaart te bemoeien. Wel dan is een uitzondering zo volstaan.Sint nikolaas sint nikolaas…

Het lijkt me wel wat; onze volgende sinterklaas feest,en maandlang sinterklaas journaal; Sinterklaas, in een BURKA,op een ezel; i.p.v paard.
En allen zwarte pieten; ook in Burkaas; Want met sinterklaas mag dat dus wel?

#15 NoName

De ware reden van het boerkaverbod,

“Straks kunnen onze politiemensen tijdens demonstraties en rellen eindelijk optreden tegen dubieuze types met bivakmutsen, sjaals en brommerhelmen op. Het gaat daarbij om linkse krakers, rechts-extremisten, hooligans maar ook relschoppers tijdens de jaarwisseling. Nu hebben we geen opsporingsbevoegdheden om ze meteen aan te houden”

aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp

*What’s in a name?

#16 salvatore

Is dat zoo?

Vaak treden ze niet op al weten ze alles….
en na het leeed geleden is…eindeloos geschuif,met verantwoording..
gecompenseerd, door het met veel machtsvertoon; oplossen van valse meldingen…..en vermeende terror….wat loos alarm bleek.

Karst t, noch tristan van der v, nog sander van der v; droegen bivak mutsen..En zelfs die idioot, volkert van der g,niet;
Al had hij geen moeite; daar een asielzoeker/ buitenlander voor op te laten draaien;als hij weg gekomen was; ABJECT!
En de donner moorden, kon ook prima; zonder….
DUS………….

#17 salvatore

En tegen Robert M waren ook PAS 3 officiële aangiften gedaan.
Uiteraard, op zijn oer Hollands steevast ” beslecht” Afgededaan met slechts; ” een intern onderzoek” belast.
En voor je het weet worden onze geheime diensten,net als in duitsland; onderdeel, van de terreur,als een missie; stiekem hen goedkeuring draagt…

OOk dat kan je….bij sommige partijen…indien ze in onze overheden ,en ambtelijke molens….” infiltreren”……Teveel kinderporno kijken; vanuit je werk; kan …potentiële, ontluikende gevoelens, tot leven roepen;
Zoals vast bij vriend TORINO,en vriend Demmink; en de rechter van koos H… rechter STOLK en zijn netwerken..
.en diens vriendin therapeut….aan de orde is en was;

heb nog een zeer mooie beladen casus na 8 maanden ooggetuige, in 1988; over het HHK ( = haagse kindertehuizen) Al vrees ik mijn leven;zoals ik gewaarschuwd ben; dit naar buiten te brengen

in die tijd als stagaire in een frasnkrijk project;al die geronselde minderjarige uit detentie; bedreigd….terug te moeten als de verkrachtingen naar buiten kwamen;En dat gaan ze doen!

Nu zijn ze allang volwassen en verpest behorend tot de haagse onderwereld. te bedenken dat ik dag en nacht op ze ingepraat heb; tijdens een reünie jaren later; AAD ,de verkachter; bagwhan geïnspireerd; niet om te leggen…
Waarna ze luisterde; daar ik zei dan heb je alleen jezelf maar mee;en beland je in de cel.

Al vraag ik me achteraf ,af daar wel goed aan gedaan te hebben;
aangifte was niet mogelijk vanwege teveel belangen van anderen…
Wat HET probleem is van allen miosbruim verkachtingen en mishandelingen….overheden/mensen met veel macht;een scheve schaats rijden…

Nu eindelijk de tijd, en wegen daarvoor; verjaard of niet
dat de waarheid boven komt!
teveel INPUT en no way out….

Dat is….hetgeen….ik nu aan leid; 6 jaar lang;
Wie schrijft die blijft; alles geregistreerd tot in de detail;schreeuwt,
erom nar buiten te mogen en kunnen komen.
YES WE CAN <WILL AND DO!

DUS…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*