Jalta loopt leeg

Nee, niet de stad op de Krim waar Roosevelt, Churchill en Stalin de nieuwe wereldorde na de Tweede Wereldoorlog overeenkwamen, maar het rechtsconservatieve digitale magazine dat een tegengeluid moest bieden aan fora als Joop en De Correspondent.

Reden zou de bestuursstijl van Joshua Livestro zijn. Tal van columnisten zoals Leon de Winter, Nausicaa Marbe en Annabel Nanninga waren al opgestapt, nu hebben ook Bart Schut, Esther Voet en Sietske Bergsma afscheid genomen van het opiniemagazine.

 

Open waanlink

 1. 1

  Wat ik vooral zag is dat Livestro een afkeer lijkt te hebben gekregen van het feitenvrije monster dat hij zelf heeft helpen creëren. Recentelijk deed hij De Dagelijkse Standaard ook al van de hand en haalde hij hard uit naar Michael van de Galien, die die site overnam.

  Misschien moesten we Livestro maar eens uitnodigen om voor Sargasso te gaan schrijven ;)

 2. 2

  Nog nooit gehoord van Jalta.nl. Ben ik nu dom? Loop ik achter? Heb ik iets gemist? Waarom is het eigenlijk belangrijk om te bespreken?

 3. 3

  @1: Ik heb al nooit begrepen waarom Livestro zich steeds omringde met van die akelige brallers. Zelf leek hij steeds wel degelijk kritisch en feitelijk te blijven ten opzichte van medeconservatieven.

 4. 5

  Misschien is het volgende adagium van toepassing: Wie jong is en niet rechts hoort er niet bij, wie oud is en niet links heeft geen verstand :)

  @1: Misschien moesten we Livestro maar eens uitnodigen om voor Sargasso te gaan schrijven ;)

  Gaat Sargasso zich dan ook bekeren tot het christendom? Dat schijnt tegenwoordig bon ton te zijn. Zeker de evangelische kerk waar Joshua lid van is. Goed bekend in Amerikaanse en Engelse conservatieve kringen. Bush bijvoorbeeld. De vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken @Joost. Als Livestro serieus hier zou gaan schrijven is een van de twee veranderd.

  @2 ja, je hebt iig wat gemist.

 5. 7

  Iedereen kan wel eens ergens tegen onenigheid oplopen. Bij Livestro is het echter bijna standaard geworden. Het zijn vaak mensen die uiteindelijk gedwongen voor zichzelf moeten beginnen, niemand wil ze meer als medewerker en uiteindelijk willen medewerkers hem niet meer.

 6. 8

  Ik vind het altijd jammer voor conservatieven. Hoewel er (moreel) wel wat valt te zeggen voor hun opvattingen, zijn integere, intellectuele en conservatieve opiniemakers érg dun gezaaid. En dan worden ze maar abonnee van de Fabeltjeskrant Telegraaf. Zo jammer.

 7. 9

  Je houdt het toch niet voor mogelijk dat stukjesschrijvers als De Winter, Marbe, Nanninga en Voet verongelijkt de benen nemen? Die Livestro moet wel een onmogelijk figuur zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren