Israël weert Palestijnen uit oud-Jeruzalem

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Apartheid wordt steeds gewoner in Israël

Open artikel

Reacties (12)

#1 Bookie

Klaarblijkelijk vind @0 het doden van Joden normaal en het proberen te voorkomen daarvan apartheid. Het is een mening zullen we maar zeggen.

#2 Arjan Fernhout

Klaarblijkelijk vindt @1 collectief straffen normaal. Naar de mening van Jabotinsky bijna een eeuw geleden was het collectief straffen van Arabieren noodzakelijk.

#3 Lutine

Een never ending soap. Joden en Palestijnen; ze verdienen elkaar. Maar nu even 2 dagen niet.

#4 Lutine

@2

Is het bedoeld als straf? En waaruit concludeer je dat?

#5 Arjan Fernhout

@4: dat doe ik met logica; althans de logica van de Isr. bezetting

Premisse 1: Lutine heeft blond haar
Premisse 2: iemand met blond haar heeft een moord gepleegd
Conclusie: Lutine is gevaarlijk en mag haar moeder die in de buurt woont van de plek waar de misdaad plaats vond, niet meer bezoeken.

#6 Prediker

Zulke steekincidenten vinden met enige regelmaat plaats. Abu Pessoptimist heeft daar wel eens over bericht, dat de Palestijnse daders dan altijd rücksichtslos doodgeschoten worden; gevaar geëlimineerd, anderen zouden zeggen: dader standrechtelijk geëxecuteerd.

Ook zaterdag en zondag was het weer raak. Zondag werd de 15-jarige Moshe Malka in Jeruzalem door een Palestijn gestoken. Een meute was er – terecht of onterecht – van overtuigd dat de 21-jarige Fadi Alloun de dader was en trachtte hem te lynchen.

Alloun rende naar enkele agenten, en werd pardoes met zeven kogels neergeschoten. Hij heeft het niet overleefd.

Was ‘ie de dader? Was ‘ie een onschuldige omstander die werd aangewezen als de dader omdat ‘ie een Arabier was die toevallig in de buurt was? Veel is nog onduidelijk. Maar voor de autoriteiten is het natuurlijk het handigst hem als dader aan te wijzen. Er werd een inval in zijn ouderlijk huis gedaan, in Al-Issawiya, een Arabische deelgemeente van Oost-Jeruzalem.

Tens of settlers overnight broke into East Jerusalem towns and neighborhoods, attacking people and property, under the protection of Israeli Occupation Forces. (Bron)

Zo werkt dat daar: als een Arabier een Joodse Israëli neersteekt wordt ‘ie subiet geëxecuteerd; maar Joodse terroristen en hooligans komen er met een tik op de vingers vanaf, of worden zelfs beschermd door Israëlische politie-eenheden en leger als ze Palestijnen terroriseren.

Dus ja, dat kun je wel Apartheid noemen.

#7 Lutine

@5

Niet mijn logica.

#8 Joost

@1: “Klaarblijkelijk vind @0 het doden van Joden normaal en het proberen te voorkomen daarvan apartheid. Het is een mening zullen we maar zeggen.”

Mag ik even een paar dingen zeggen over deze opmerking?

1. Ik vind het doden van wie dan ook verwerpelijk, of het nu Palestijnen zijn of Israëliërs.
2. Ik ga niet mee in je antisemitisme-frame. “Joden” hebben hier niets mee van doen, de staat Israël des te meer.
3. Een complete bevolkingsgroep de toegang tot iets ontzeggen is niet iets “voorkomen”. Dat is het straffen van een grote groep.
4. Mooi dat je je eigen stropop opzet en die vervolgens aanvalt. ik zet hem in m’n lijstje goede voorbeelden van drogredenen.

#9 McLovin

@8: En wat is in de praktijk exact het verschil tussen Joden en de staat Israel?

#10 Joost

In de praktijk is het verschil dat het grootste deel van de Joden niet in Israël woont en dus ook niet zoveel van doen heeft met het beleid van de staat Israël.

#11 McLovin

@10: Top! Het juiste antwoord! Zullen we dan voortaan ook afspreken dat als een Moslim ergens ter wereld een aanslag pleegt dat we dan niet van in Nederland woonachtige moslims eisen dat ze publieke afstand doen van die daad?

#12 Joost

@11: Preaching to the choir, dude…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*