1. 1

  Voor oplettende mensen was dit, zij het niet zo gedetailleerd reeds lang bekend.
  Alleen, Fritsma weet dat Henk & Ingrid daar geen boodschap aan hebben en, gesteund door media en PVV-leider, eigenlijk alleen geinteresseerd zijn in het verwijderen van “islamieten” uit Nederland. Ik hoor ze tenminste nooit klagen over de oost-europeanen die (nog steeds) onderbetaald, de zwarte klusjes, bijvoorbeeld het op een koopje schilderen van de doorzonwoning, voor hen doen.

 2. 2

  Er is natuurlijk een reden waarom de discussie gaat over moslims en hun ideologie.

  =====
  In Groot-Brittannië is de nationale discussie over de islam nu ook begonnen. De rest van Europa ging al voor, maar nu gaan ook alle remmen los. Vorige week was er Jack Straw die vaststelde dat het wel erg vaak Pakistaanse jongens waren die blanke meisjes te grazen namen (en hij heeft de cijfers aan zijn kant), deze week kwam er olie op de golven van onverwachte zijde
  =====

  http://www.welingelichtekringen.nl/we-hebben-reden-om-bang-te-zijn-voor-iedere-moslim-niet-zoals-je-irrationeel-bang-kunt-zijn-voor-spinnen-maar-zoals-je-bang-bent-voor-iets-dat-echt-bestaat.html

 3. 3

  Adrie, vind jij het niet vervelend dat jouw vertegenwoordiger in het parlement je voorliegt?

  Denk je eens in, misschien liegt ie ook wel over het gevaar dat van elke moslim uitgaat!

 4. 5

  @ 3

  Vandaar ook dat ik een link naar dit bericht uit Engeland plaatste, tenzij je denkt dat Fritsma daar ook een vinger in de pap heeft.

  We kunnen er lang en kort over praten, het probleem zit hem niet zozeer in de moslim maar in de ideologie. Wat mij betreft mag iedereen trouwen met wie hij wil, maar een Marokkaanse jongeman die de Nederlandse moslima’s te westers vindt en/of liever een slaafs boerinnetje importeert hoeft wat mij betreft niet zijn zin te krijgen. Vaak betreft het ook nog gearrangeeerde huwelijken, ik heb daarover informatie uit de eerste hand.

  Het proces van de ketenimmigratie moet wat mij betreft stoppen.

 5. 7

  ik heb de indruk dat AdriePVV bij @3 in het geheel geen kennis heeft genomen van het stuk waar het om gaat, al zou hij gelijk hebben, z’n reactie is 100% off topic. Of misschien 95%, soit.
  Iets wat in PVV-kringen wel vaker lijkt voor te komen, wat dat betreft illustreert het wel weer de ‘methode Fritsma’, daarmee is de link met het onderwerp weer gelegd…
  .
  Overigens juich ik de reacties van A.&co wel toe, ik heb een tijd gedacht dat het belangrijk zou zijn sites als GS en fora op Elsevier te volgen om te weten wat er in het zelfbenoemde ‘grootste deel van Nederland’ leeft, maar daar ben ik recentelijk mee gestopt.
  Ik werd er een beetje verdrietig van.

 6. 9

  # su

  Het gebeurt niet alleen in Engeland hoor.

  =====
  De reden is dat de blondines vinden dat ze te veel opvallen in een aantal buurten waar mensen van Zweedse origine nog maar zo’n 20 procent van de totale bevolking uitmaken. Een ‘te Scandinavisch’ uiterlijk zou het risico op aanrandingen vergroten. De meisjes hopen door neutrale kledij en donkerder haar aan de aandacht van potentiële verkrachters te ontsnappen. Vaak gaat het om moslimjongeren die blonde lokken of losse kledij als een provocatie zien.
  =====

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1110633/2010/05/27/Zweedse-blondines-verven-haar-donker-uit-angst-voor-verkrachting.dhtml

 7. 10

  @5 maar denk jij dan dat elke moslim die al dan niet achterlijke en gewelddadige ideologie ook daadwerkelijk volgt?

  Ik bedoel, ik loop dagelijks langs tientallen of misschien wel honderden moslims (werk in centrum Den Haag), maar ik heb nog nooit een kromzwaard in mijn nek gehad, of eigenlijk zelfs maar een vuile blik naar mijn hoofd geworpen gekregen.

  Zal mijn naïeve tolerante blik wel zijn, maar ik zie echt weinig verschil tussen een moslim die zijn geloof beleeft en mij daarmee niet lastig valt en een christen die datzelfde doet. Jij wel?

 8. 11

  @ Piet

  Een beetje gelijk heb je wel, de cijfers uit het oorspronkelijke stuk kon ik niet zo snel verifieren dan wel verwerpen.

  Maar ik kan natuurlijk wel iets zeggen over het karakter van de ongewenste immigratie.

 9. 12

  @ 10

  Met de grote meerderheid van de moslims is niets mis, gelukkig doen ze niet precies wat hun religie hen beveelt.

  Verder wil ik graag in het geheel niet lastig gevallen worden door geloofsuitingen in de publieke ruimte, hoewel ik weleens aan het twijfelen gebracht word door zo’n mooi kleurig hoofddoekje.

  Maar volgens mij gaan mijn links nu juist over die “andere” moslims.

 10. 13

  Adrie, als je nou even gelezen had ipv meteen beginnen te blèren, dan had je gezien dat er jaarlijks slechts 4500 Turken en/of Marokkanen een partner uit het buitenland halen, en dat er een verschuiving is van het zoeken naar een partner uit het buitenland naar het zoeken van een partner hier.

  Vervolgens begin jij ergens anders over, namelijk over jonge Pakistanen in Groot-Britannië die er vrouwonvriendelijke ideeën op nahouden.

  Wat dat met Nederland te maken heeft, zou ik niet weten (tenzij jij ineens een verkrachtingsgolf door Marokkanen en Turken uit je hoge hoed tovert).

  Maar dit doen PVV-sympathisanten en islamofoben nou steeds. Je wijst er aan de hand van feiten op dat hun denkbeelden niet stroken met de werkelijkheid, en ze beginnen onmiddellijk over iets anders; om zo hun wereldbeeld in stand te houden.

 11. 14

  @ 13

  Helaas voor jou, maar die vrouwonvriendelijke ideeen komen toch echt uit hun cultuur/religie.

  Dus als het gaat om beleid voor nieuwe immigratie moeten we daar zeker rekening mee houden.

  Zullen we verder eens proberen uit te rekenen wat 4500, meestal laag opgeleide en kansarme, moslimpartners per jaar, samen met demografische ontwikkelingen op langere termijn betekent voor de toename van de bevolking, het percentage moslims daarin en onze welvaart.

  Of er sprake is van een verkrachtingsgolf weet ik niet, maar onaanvaardbaar gedrag van moslimjongens naar meisjes zonder hoofddoekje is er in overvloed.

 12. 15

  @8: Het gebeurt niet aleen door moslims hoor. Er is nota bene net een blanke Nederlander in hechtenis genomen voor moord en mogelijke verkrachting in de UK. Straw zou er goed aan doen om naar zijn eigen woorden te luisteren:

  Pakistanis, let’s be clear, are not the only people who commit sexual offences, and overwhelmingly the sex offenders’ wings of prisons are full of white sex offenders.

 13. 16

  @ Prediker

  =====
  De islam is mogelijk een van de oorzaken van delinquent gedrag van Marokkaanse jongeren. Dat oppert Corine de Ruiter, hoogleraar forensische psychologie in Maastricht die – samen met anderen – in opdracht van het ministerie van Justitie de aanpak van criminele Marokkaanse jongeren in kaart heeft gebracht. Volgens De Ruiter hebben Marokkaanse (en Turkse) jongeren een ‘achterstand in hun morele ontwikkeling’.
  =====

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/%E2%80%98islam-mede-oorzaak-delinquent-gedrag%E2%80%99.116582.lynkx

 14. 17

  @11
  dat weet ik te waarderen, je geeft aan niet helemaal besmet te zijn met de bunkermentaliteit van veel van je ‘geloofsfenoten’.
  Maar de snelheid waarmee je zo’n linkje van 3/4 jaar geleden paraat hebt toont wel dat het je erg dwars zit, er veel mee bezig bent, en daardoor eerder dan bijvoorbeeld ik ‘last hebt’ van moslims.
  Ik erger me aan een buurman die aldoor z’n hond kwijt is en een paar keer per dag keihard naar dat beest loopt te roepen. Laatst had ik het met iemand anders daarover, en ja hoor, daar begon die weer. Degeen aan wie ik m’n ergernis uitte hoorde niks anders dan een lichte ‘ruis’ op de achtergrond…

  Ik heb trouwens niks met de Islam, vind het inderdaad een totalitair geloof, of doctrine, maar juist de confronterende en polariserende manier van de PVV drijft de doorsnee moslim in de armen van de extremisten.
  Waren we maar blijven theedrinken, dan zou de moskee net zo hard leeglopen als onze kerken…

  maar zoals gezegd, heel deze discussie heeft weinig te maken met het stuk waar het om gaat.
  Wilders en Fritsma weten elk onderwerp in die richting te buigen, en als je daar gevoelig voor bent ga je je vanzelf ergeren aan die muezzin, zoals ik aan m’n roepende buurman.

 15. 18

  Ja, want er WORDT overduidelijk gelogen door Fritsma.
  En in de discussie hierboven is duidelijk aangetoond waarom de PVV ermee wegkomt.

 16. 21

  En was het delinquente gedrag in de PVV fractie niet hoger dan onder Marokaanse jongeren? Procentueel gezien.

  Zeker ook moeite met gewetensvorming.

 17. 22

  @14: Helaas voor jou, maar die vrouwonvriendelijke ideeen komen toch echt uit hun cultuur/religie.

  Hm hm, strikte moslims vinden het volkomen ongepast om naar vreemde vrouwen te kijken, maar verkrachten, dat is helemaal ok.

  Verder zou je met een blik op de kaart kunnen denken dat Pakistan toch wel ver van Marokko ligt en dat het met de culturele overeenkomsten wel meevalt. Maar in Islamië hebben ze feitelijk maar één cultuur – de achterlijke cultuur – met daarin minieme variaties. Een Pakistaan verschilt minder van een Berber dan een Drent van een Limburger.

 18. 23

  # 22

  Bedoel je dit met strikte moslims

  =====
  One of Oslo’s most multi-cultural neighborhoods, Grønland, has suddenly emerged as an area far from the ideals of cultural and religious tolerance. Many immigrants claim it’s “more Muslim” than the countries they left, and newspaper Aftenposten reports that both they and others face harassment on the streets if they don’t conform to a code of conduct that some stricter Muslims try to impose
  =====

  http://www.newsinenglish.no/2009/01/13/outcry-over-oslos-ownmuslim-morality-police/

 19. 26

  @ 22

  Weliswaar uit een verdachte Bron, maar een afkeer van vrouwen kun je de moslims niet aanrekenen. Het zal vast niets met de echte Islam te maken hebben.

  =====
  Steeds meer Turkse mannen hebben niet voldoende aan één vrouw – ze nemen een tweede. Of zelfs een derde en een vierde. Het polygame huwelijk is in Turkije weliswaar sinds 1923 verboden, maar desondanks wijdverbreid.
  =====

  http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12732

 20. 27

  Wat heeft dat onderzoek naar Turkse levensvormen in Turkije, op het Turkse platteland, met de cijfers van Fritsma te maken, AdriePVV? Geen bal natuurlijk.

  Gaan we even kritisch naar dat artikeltje kijken.

  “Ongeveer 186.000 Turkse vrouwen moeten hun man met één of meerdere vrouwen delen.”

  Nu telt Turkije 77,8 miljoen inwoners, waarvan er iets meer dan 27,9 miljoen vrouwen zijn boven de vijftien. Delen we die 186.000 uit dat artikeltje door die 27,9 miljoen, dan rolt daar het cijfer uit van 0,66%.

  Kortom, het gaat hier om iets meer dan een half procent van de vrouwelijke bevolking in Turkije die in polygame huwelijken leeft. Veelal op het Turkse platteland. The horror.

  Ga je hier in Nederland jongeren bevragen, dan is er onder Marokkanen en Turken nauwelijks iemand te vinden die polygaam leeft. Het is ook onbetaalbaar.

  En waarom is een Turk die er twee vrouwen op nahoudt gevaarlijker dan Berlusconi die twaalf fotomodelletjes in een villa houdt omdaarmee de Bunga Bunga te dansen; of een stel dat in een trio-relatie leeft; of een man die er buitenshuis nog een maîtresse op nahoudt?

  Bovendien: jouw probleem is niet dat jij “vooralsnog niet kunt bewijzen” dat de cijfers van Fritsma correct zijn. Jouw probleem (als iemand met PVV in zijn naam) is dat iemand zojuist heeft aangetoond dat Fritsma gewoon keihard de kluit belazert met zijn cijfertjes. Aan-ge-toond.

  Kun jij niet omheen. Jouw volksvertegenwoordigers be-drie-gen de boel. Die huwelijksmigrtie van Turken en Marokkanen is peanuts. Maar gewoon lekker die vingertjes in de oren stoppen en beginnen over andere zaken, zoals wat Jack Straw uitkraamt over Pakistaanse jongeren in Engeland.

 21. 28

  @ Prediker 27

  De PVV vindt alle aandacht oké.

  Het gaat PVV-ers niet om de waarheid om de feiten maar om de reclame. In hun geval om de propaganda, om het lawaai.
  En iedere media-man kan je vertellen dat de meest ergerlijke propaganda, ook effect heeft.

 22. 29

  @Prediker; Jij zegt dat polygame huwelijken onbetaalbaar zijn; ik denk dat ik dat eerst uit zou willen proberen voordat ik daar mijn oordeel over kan geven.

 23. 30

  Een andere link hier op sargasso wijst ons erop dat polygame mannetjes (ratten, maar dat wij natuurlijk ook) beter sperma hebben. Gaat die Islamisering toch nog komen!

 24. 33

  @ Prediker

  Prima dat jij je druk maakt over B. uit Italie, maar zolang we geen Italiaanse colonne hier hebben die niet wil integreren en daarin gesteund wordt door de president van hun thuisland voor wie ze ook nog verplicht zijn hun dienstplicht te vervullen, zolang maak ik me niet druk om Berlusconi, dat lossen die Italianen zelf maar op.

  Oorspronkelijk hadden we ook eerder en meer Italianen als gastarbeider, dat is wel een verrijking geweest.

  Als we het dus hebben over het onwenselijke karakter van Islamitische immigratie, en daar moet de discussie eigenlijk over gaan, dan doen de precieze cijfers niet eens zoveel ter zake.

 25. 35

  Het is altijd hetzelfde. Als PVV’ers geen argumenten hebben dan beginnen ze over iets anders.

  De PVV heeft het voortdurend over de massa-immigratie uit molsimlanden, maar als je dan aantoont dt het flauwe kul is dan zeggen ze dat het er niet toe doet om de volgende dag weer te bléren over de massa-immigratie.

 26. 36

  Ik vind dat de discussie veel te weinig over polygamie gaat – dat is toch, verlichtings-wise gesproken, een hardstikke vooruitgang waar ons, door de tsunamisering, de ogen voor wordt geopend ? En polygamie is niet alleen moslimistisch hoor, genoeg andere mensen in deze wereld doen het. Ik ben voor, in ieder geval.

 27. 38

  En natuurlijk hoort het debat te gaan over de mankerende integratie.

  =====
  Maar laten we eerlijk zijn: het integreren in Nederland is vele decennia subtiel ontmoedigd door angstige ouders. Ik ben opgevoed met de code dat elke vorm van vernederlandsing een vorm van falen was. Erger nog: het betekende een gebrek aan loyaliteit (en dus liefde) aan je ouders en je ‘wortels’. ‘Kunnen ze geen Turks?’ wordt mij vaak over mijn kinderen gevraagd door Turken die ik niet of nauwelijks ken. ‘Wil je niet dat ze hun moedertaal kennen? Wat zonde.’
  =====

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7686/Gevangen_in_de_klauwen_van_bange_ouders

 28. 40

  @37: Jij vindt de Islam en moslims an sich ongewenst, massa-immigratie of niet. En bent bereid om leugens te accepteren om je doelstelling, het verwijderen van Islam en moslims uit Europa, te rechtvaardigen.

 29. 41

  @su; Dat eerste, daar zou hij maar het beste gewoon ‘ja’ op kunnen antwoorden. En het is ook een acceptabele positie. Dat tweede (leugens accepteren) is kwalijker. Daar moet iedereen zich verre van houden.

 30. 43

  @ su

  Leugens zijn nooit acceptabel, maar als je nu praat over verwijderen van moslims, dan heb je het over de immigranten die hier, hoofzakelijk in de vorm van ketenimmigratie, al naar toe gekomen zijn. Dat werd toen nog als een culturele verrijking en uiteraard als een soort van universeel mensenrecht gezien.

  In die jaren was er wel degelijk sprake van massa-immigratie.

  Op dit moment ben ik voorstander van een stop op moslim-immigranten en gedwongen integratie.
  Uiteraard hebben we alleen beslissingsbevoegdheid in Nederland, maar voor heel Europa zou zo’n beleid ook prima zijn.

  ps

  Als ik er aan toe kom zal ik nog eens naar de cijfers kijken en als jullie gelijk hebben dan stuur ik een briefje naar de heer Fritsma.

 31. 44

  #15 Straw maakte met Blair onderdeel uit van een criminele organisatie, ook wel Labourregering genoemd, die een onwettige oorlog tegen Irak begon met minstens 100.000 civiele slachtoffers en miljoenen vluchtelingen. Hij had dus eigenlijk zijn borrelpraatopmerkingen over Pakistanen vanuit de gevangenis moeten schrijven.

 32. 45

  @43: Blablablabla…

  Je hebt al meerdere keren aangegeven dat je Islam en moslims onwenselijk acht. Altijd als bijnoot, maar eigenlijk bedoeld als hoofdnoot. Geef dat nou toe, dan is al dat onzin dat je uitkraamt overbodig.

 33. 47

  Leugens zijn nooit acceptabel. Daar ga je Fritsma.

  Wat is een leugen? Maak je keuze.
  De Islam vormt een bedreiging voor het vrije Westen.
  Geert Wilders stigmatiseert een bevolkingsgroep.

 34. 49

  # 45

  Leg me svp geen woorden in de mond, ik zeg duidelijk wat ik wil en dat is niet wat jij er van maakt. Zie jij in gedachten soms de veewagens al rijden ?

 35. 51

  @38; AdriePVV pakt alles wat hem uitkomt. Nazmiye Oral schrijft een column met kritiek op de overheersende Turkse mentaliteit, en hoppaa, Adrie heeft weer een stok om mee te slaan.

  Maar wat ‘ie uit die column ‘vergeet’ te citeren:

  “Het is geen westerlingenhaat, maar simpelweg angst voor verlies van identiteit. Angst om te verdwijnen.”

  O, het is dus geen Westerlingenhaat, dat immigranten vasthouden aan hun cultuur.

  Overigens zie je datzelfde, dat immigranten vasthielden aan hun cultuur, in de VS. Daar hielden (en soms houden) Italianen, Chinezen, Ieren, Armeniërs, Joden, etc. ook vast aan hun eigen cultuur. Toch is dat versmolten.

 36. 53

  @50: Daar staat dat je de Islam en moslims onwenselijk acht. Maar in #49 beticht je mij van jouw woorden in de mond leggen. Dat is niet netjes, Adrie.

 37. 54

  @ 51

  Ik heb veel Turkse/Koerdische kennissen en vrienden en van haat tegen Westerlingen heb ik nooit wat gemerkt. Haat tegen autochtonen bestaat echter wel.

  =====
  BERLIJN (ANP) – De Duitse minister Kristina Schröder van Familiezaken heeft kritiek op de vijandigheid van jonge moslims. De moslimjeugd scheldt volgens haar vaak Duitsers en christenen uit, zowel op schoolpleinen als in de metro.
  =====

  http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article3279486.ece/Duitse_minister_hekelt_vijandige_moslimjeugd.html

 38. 55

  @ su

  Jij beweerde in # 40, dat ik de bedoeling heb om de Islam en de moslims uit Europa te verwijderen. Zo heb ik het nooit gezegd en dat wil ik ook niet, maar dat laat onverlet dat ik vind dat de Islam hier niet thuis hoort.

  Ik wil ook niets accepteren dat zelfs maar in de verste verte op Sharia lijkt.

 39. 57

  @ vandyke

  Ja, maar ik ga eerst zelf op onderzoek naar die cijfers. Vind jij die stagnerende integratie niet ook een reden voor een pas op de plaats met moslimimmigratie dan ?

 40. 59

  @je zou denken dat een stagnerende integratie allereerst deed denken aan beleid op integratie. Maar dat schijnt een hele gekke gedachte te zijn in PVV-land.

 41. 60

  @ KJ 48

  In absolute zin is er maar 1 waar.
  Maar ga je nuanceren dan zijn beiden wel en niet waar.
  De PVV nuanceert niet, die poneert, zonder gronden.

  Overigens meer vrouwen lijkt mij wel een goed idee, dat ben ik met je eens, maar dat is niet de discussie hier.

  En @ 51 AdriePVV heb je hier op dit forum ook al verteld dat je voor sommige moslimsjongeren een vaderfiguur bent die je helemaal gelijk geven.
  Zo schattig.
  Ik ben blij dat die jongeren ook gevoel voor humor hebben.

 42. 61

  @54; het blijft lachen met die Adrie. Moet helemaal naar Berlijn toe om ‘bewijs’ te vinden voor vijandigheid van Turken tegen autochtonen.

  Wat raar! Als die haat tegen autochtonen zo’n typisch Turks verschijnsel was, dan zou je in Nederland toch wel tal van verhalen hebben van Turkse leerlingen die Nederlandse leerlingen pesten? Dan zou de PVV toch wel verontwaardigd wijzen op de artikelen in de Telegraaf? Denk je niet?

  Maar niets van dat alles. Wat leren we daar uit?

 43. 62

  @ 60

  Dat hoeft niet meer dat heb jij al gedaan, maar waarom stel je dat hier ter discussie.

  Ga je er soms al bij voorbaat vanuit dat ik over dat soort zaken onwaarheden vertel ?

 44. 63

  Waarom zijn de slachtoffers meer dan evenredig autochtonen.

  =====
  Onder Marokkanen is verdeeldheid troef, maar wanneer ze als gemeenschap worden geconfronteerd met belastende feiten, sluiten ze de gelederen. Marokkanen houden er in moreel opzicht een dubbele boekhouding op na: een voor de binnenwereld en een voor de buitenwereld. Met familie heb je een persoonlijke band, daar houd je rekening mee en je brengt ze niet in verlegenheid. In relaties met de buitenwereld is wantrouwen op zijn plaats. Met mensen die je niet kent hoef je geen rekening te houden. Ook Marokkaans-Nederlandse jongens van de tweede generatie blijven gevoelig voor zaken als eer, respect en schaamte. Ze willen ook niet publiekelijk worden gecorrigeerd, zeker niet door jonge Nederlandse vrouwen.

  Toch vragen autochtone én allochtone Nederlanders zich af: waarom gedraagt juist deze groep jongeren zich zo? Waar komt die straatterreur vandaan? Waarom ontkennen ze altijd? En waarom is die criminaliteit zo vaak gericht op autochtone Nederlanders?
  =====

  http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-geest/article3314082.ece/Marokkaanse_lieverdjes_hebben_de_toekomst__.html

 45. 65

  @63; Werdmölder geeft ook antwoord op die vraag, Adrie. En zijn antwoord luidt niet: dat komt door de islam. Maar:

  “[K]ern is dat de verschillende microsystemen waarin een Marokkaans kind opgroeit, door migratie, abrupte veranderingen van leefomgeving en het opgroeien in etnische enclaves, niet meer in elkaars verlengde liggen. (…) De kans is groot dat jongeren, of zij nu allochtoon of autochtoon zijn, in de war raken en verdwalen in een web van elkaar tegensprekende boodschappen.

  In dergelijke gevallen functioneert het drieluik gezin, school en gemeenschap niet meer als vanzelfsprekend kader van socialisatie en ontstaat een verinnerlijkt cultuurconflict, als psychische uitkomst van de botsing van twee, of eigenlijk drie, verschillende cultuur- en denkpatronen, die hen bewust en onbewust aangereikt worden binnen het gezin, op school en op straat.

  Bij Marokkaanse jongens, die vaak een beperkte maatschappelijke bagage hebben en bij wie de zelfcontrole dikwijls onvoldoende is ontwikkeld, kan het gepropageerd assertief gedrag heel gemakkelijk omslaan in verzet, agressie, antisociaal gedrag en radicalisering.”

  Ik betwijfel sterk of je het artikel gelezen hebt, of dat je het gewoon snel gescand hebt en dacht: “Zo hee, dat is mooi, daar staat ook dat Marokkaantjes crimineel zijn en niet sporen, en dat de islam heel belangrijk is voor die ouders.”

  De zoveelste uitvlucht van AdriePVV om het maar niet te hoeven hebben over de vraag:

  “Waarom liegt Sietze Fritsma over de aard van de migratiestromen”?

 46. 66

  @ 62 AdriePVV
  Waarom ik dat hier opmerk, dat snap je oprecht niet, hé?
  Dat mag, ik zal het uitleggen.

  Beste Adrie jouw manier van een discusiie aangaan is er een waar jij altijd “wint”.
  Zo gauw je in het “nauw” zit, geef je er een draai aan, ontken je feiten, of wijs je naar persoonlijke ervaringen, dat maakt je ongrijpbaar, niet omdat je gelijk hebt, maar omdat je ieder keer roept: “ja, maar…”.
  Je kunt om welke reden dan ook alleen nog maar roepen hoe verdervelijk de Islam en haar volgelingen zijn.

  Wat jij niet wilt snappen is dat er ook linkse mensen zijn die erkennen dat de extremen bestreden moeten worden, maar dat je niet alles over 1 kam mag scheren.

  Wat jij net erkent is dat het beter is te zoeken naar oplossingen van problemen, dan steeds met een vinger te wijzen naar de “slechten”. Dat werkt niet.
  Inderdaad slechterikken bestaan, daar hebben we een justitieel apparaat voor en terroristen bestaan, maar god of allah zij dank, niet iedereen is zo.
  Het zijn niet de joden, de zigeuners, de islamieten, de kampers, het langharig werkschuwe tuig, de communisten, de …….. die rotzooi schoppen. Het zijn altijd de extremisten, die mag je aanpaken. Voor de rest hoop ik dat je vrienden dat bevestigen.

 47. 67

  @ Prediker

  Dat Marokkaantjes tot 6 maal crimineler zijn is een publiek geheim, maar we hadden het nu over vijandschap tegen de autochtone bevolking, daar heb ik twee voorbeelden van gegeven.

  Wellicht dat hun Islamitische roots zich eerder manifesteren in hun openlijke haat tegen homo’s en joden en hun associatie met bijvoorbeeld Hamas.

  Vorige week bij Pauw en Witteman nog Hafid Bouazza met zijn verslag over koranschooltjes.

  Ik citeer voor jouw plezier nog een stukje over Islam en Marokkanen, maar ik wil best een beetje met je instemmen, niet alle ellende komt vanuit de Islam.

  =====
  Met andere woorden: lees de Koran zoals ik hem lees of ik sleep je voor de rechter. Ik ben een moslim en ben dientengevolge vredelievend, daarom bestrijd ik u. Ik leef volgens de regels van de Koran en ik vorm geen bedreiging. Daarom doe ik aangifte.
  Groucho Marx, waar bent u?

  En wat de historische feiten betreft, iemand, een Marokkaan, heeft er echt op gewezen dat Marokkanen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gestorven voor de ‘vrijheid van Europa’.( Daarom voetbalden blagen natuurlijk met de kransen tijdens de Dodenherdenking: Marokkanen zijn gewoon wat uitbundiger in het feestvieren.)
  =====

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6852/Lees_de_Koran_zoals_ik_hem_lees_of_ik_sleep_je_voor_de_rechter//page/4

 48. 68

  @50/52 De islam zit in de hoofden van mensen, Adrie. Of beter gezegd: in hun gemoed.

  Wil je die islam dus uit Europa hebben, dan zul je die mensen moeten dwingen te vertrekken.

  Ik hoef toch niet weer die citaten van Geert Wilders erbij te pakken, waarin hij pleit voor het “deporteren” van “tientallen miljoenen” moslims, wanneer ze er naar zijn smaak de verkeerde ideeën op nahouden of rottigheid uithalen waar een koene blancke knaep hooguit 100 uur dienstverlening voor krijgt opgelegd?

 49. 69

  @ Reinaert

  Het gaat me echt niet om te winnen, ik wil ook oplossingen die werken, maar eerst eerlijk benoemen en dan bouwen.

  Je hebt het een en ander van mijn persoonlijke ontboezemingen gelezen op het VK-forum en dus weet je dat ik het religieuze gedeelte van de islam helemaal niet ter discussie wil stellen.

  Je zult mij ook niet horen roepen dat alle religie onzin is, ik respecteer mensen in die keuze.

  Het gaat mij om de ideologische aspecten van de Islam, de ondergeschikte positie van de vrouw, homo’s, joden en ongelovigen, het verbod op apostasie en in zijn algemeenheid het gebod om de Islam te verspreiden en anderen te onderwerpen en het ontbreken van wederkerigheid bij vrijheid van religie. Overigens best nog een lange lijst.

  In zijn algemeenheid ben ik ook geen voorstander van de immigratie zoals die de laatste decennia heeft plaatsgevonden en de problemen die dat in de praktijk veroorzaakt.

  Verder lijkt het me prima om uitvoerig te discussieren, zou je het niet saai vinden met alleen maar medestanders.

 50. 71

  @ 69 AdriePVV

  Adrie kunnen we dan niet vaststellen dat er al heel veel verkeerde zaken zijn benoemd en dat het weer tijd wordt te gaan “bouwen”?

  Voorbeeld:
  Laten we samen nu eens erkennen dat er rotjochies bestaan met een Marokaanse achtergrond. Laten we eens aannemen dat de achtergrond die daarbij geschetst wordt door Prediker @ 65, in ieder geval niet onjuist is.

  Wat zou jij dan als aanpak van dit probleem willen voorstellen?
  Ik begrijp dat je ze niet wilt deporteren.
  Van opsluiten worden ze niet beter: de draaideur weet je wel.
  Wat dan?
  Doe eens een constructief voorstel.
  Ik ben benieuwd.

  Overigens kunnen de meningen hier ook zeer verschillend zijn, daar is niets op tegen, zo lang er maar geluisterd wordt en je van de inbreng van een ander iets op kunt steken verveel ik mij niet.

 51. 72

  Alvorens ik eventueel op deze ‘Posting’ ga reageren, wil ik graag weten – als dat mag – of de autrice ervan, Johanna, dezelfde is die op andere Weblogs als Johanna Nouri tegen kwam.

 52. 73

  @ Reinaert

  Geen probleem met de analyse van Werdmoller, behalve dan dat hij de Islam geen enkele keer noemt als faktor, ook niet als die “rotjochies” joden de buurt uit pesten of zich aansluiten bij zangvereniging Hamas.

  Ik kom daar graag op terug, maar op herhaald verzoek zal ik eerst kort reageren op de vraag of Fritsma “liegt” en ik vergelijk daartoe de tekst van Joanna met het artikel in de Volkskrant.

  Fritsma zou vals spelen, maar de door hem genoemde cijfers over de immigratie laten toch geen andere conclusie toe dan dat gezinsmigratie in de afgelopen decennia verantwoordelijk is geweest voor de groei van de pakweg 70.000 Turkse en Marokkaanse gastabeiders eind jaren 60, naar de meer dan 700.000 nu. Uiteraard zal er ook een stukje groei te verklaren zijn uit het geboorteoverschot, maar in grote lijnen heeft de vertienvoudiging niets te maken met asiel.

  Dat de Turkse en Marokkaanse ketenimmigratie nu gelukkig aan het afnemen is, wordt weer tenietgedaan door instroom van bv Somalische asielzoekers, die daarna volgens Johanna gebruik mogen maken van het nieuwe “mensenrecht” gezins- vorming/hereniging.

  Het is goed dat Fritsma nog eens de vinger op de zere plek legt en dat de discussie losbrandt over de wezenlijke vraag.

  Van wie is Nederland eigenlijk en wie hebben allemaal het recht daar te komen wonen en zich te laten onderhouden door de autochtone werkende bevolking.

  Op de cijfers van VanDyke kom ik nog terug, we hebben het al eens gehad over die netto immigratie cijfers. Het zou best eens zo kunnen zijn dat min of meer uitgewerkte oudere immigranten, met behoud van uitkering terug keren en daarbij vervangen worden door een jongere populatie, die in plaats van de economie te versterken, ook weer veel meer dan gemiddeld een beroep moet doen op sociale voorzieningen en voor wie het hele reintegratieproces weer van voren af aan moet worden doorlopen.

  De enige van wie in deze discussie vast staat dat hij onwaarheid spreekt is Prediker, want die heeft de conclusie en de titel van het oorspronkelijke stukje veranderd, zonder dat zelfs te melden en zonder dat zelf te onderbouwen.

 53. 75

  @73: Van wie is Nederland eigenlijk en wie hebben allemaal het recht daar te komen wonen en zich te laten onderhouden door de autochtone werkende bevolking.

  En wie mag zich dan laten onderhouden door de allochtone werkende bevolking?

  Het lijkt nu net alsof je suggereert dat autochtonen werken en dat allochtonen daarvan profiteren, en dat lijkt me wat te algemeen gesteld.

  @74: ik wilde al vragen welk antwoord ertoe zou leiden dat hij niet zou gaan reageren :-)

 54. 76

  @ AdriePVV @ 73

  Aan het zou goed eens zo kunnen zijn……. heb ik helemaal niets en de vraag van wie Nederland is …….. is ook niet oplossingsgericht.

  MIjn vraag aan jou was:
  Doe eens een constructief voorstel tav de Marokaanse rotjochies. (Een andere groep mag ook: Turken, Antillianen, Somaliers, maakt mij nietr uit.)

  Het gaat om: constructief, dat woord.

  Ik sta open voor goede voorstellen.
  En nee, niet er op terugkomen, dat lijkt op weglopen.
  Gewoon 1 opbouwend idee.

 55. 78

  @ Reinaert

  Ik zal je eerlijk zeggen wat mijn probleem is, ik ken namelijk geen Marokkaanse rotjochies, behalve dan in de rol van de slechterik, daar kan ik dit forum mee overladen.

  Ik kan ze dus niet eens vragen waarom ze zo doen. Uit wat ik lees is het vooral de rol van de vader in het gezin waar het mis gaat. Geen of nauwelijks maatschappelijk aanzien, vaak geen zelf verdiend inkomen, zo iemand zal snel zijn handjes laten wapperen om respect en gehoorzaamheid af te dwingen. Er schijnen in allochtone gezinnen nogal eens klappen te vallen, dat weet ik uit meerdere eerste handen, en daar wordt een kind niet beter van.

  Misschien moeten we niet alleen beginnen met die rotjochies, maar vooral ook de vaders er bij betrekken. Met een variant op John Mayer, So fathers be good to your sons, they wil behave like you do.

 56. 79

  @ AdriePVV 78

  Dit forum overladen met de slechte voorbeelden laten we achterwege, het ging om een constructieve gedachte.

  En inderdaad kunnen vaders een rol spelen. Op sommige plaatsen doen ze dat ook.

  Is dat besef en voorbeeld niet veel meer waard dan al het gescheld op wat er fout gaat?

  Ik leg daar graag de nadruk op.

  Ik werk met jongeren die soms heel fout zijn en dat weten ze best. (Overigens een minderheid van de groep.)
  We proberen te zoeken naar verandering naar kansen. En dat werkt.

  En een stigma helpt niet, zelfs omgekeerd.

  Daar laat ik het hier bij.

 57. 82

  @ vandyke

  Zie # 73

  Fritsma liegt in het geheel niet, maar speelt ook niet vals zoals de oorspronkelijke titel van het stukje luidde.

 58. 83

  Doe even rustig en vanuit enige distantie..Ik heb in een paar decennia mijn steden, Rotterdam en Amsterdam zo snel kwa bewonersinstroom zien veranderen dat er een zeker spanningsveld ontstaan is.

  In mijn optiek op het randje van destabiliseren.

  Voor mij mag het wel even wat rustig aan de kraan en ik weet zeker dat de nieuwe bewoners dat ook willen om zich thuis te kunnen voelen.

 59. 84

  @82 En dat is dus je onderzoek. Dat is dus “Als ik er aan toe kom zal ik nog eens naar de cijfers kijken en als jullie gelijk hebben dan stuur ik een briefje naar de heer Fritsma.”

  Indrukwekkende weerlegging van de cijfers.

 60. 85

  @ 84

  Het stukje van Johanna bevatte nauwelijks cijfers en zeker niet die de strekking van het artikel van Fritsma onderuit halen.

  ===
  Fritsma suggereert dat in de afgelopen decennia niet asielmigratie, maar gezinsmigratie de boventoon voerde in de immigratiemotieven.
  ===

  Voor Turken en Marokkanen klopt dat, die zijn in vier decennia vertienvoudigd naar meer dan 700.000.

 61. 87

  @ 86

  Als Johanna jouw cijfers had gebruikt om haar stelling te onderbouwen, dan zou ik daar op gereageerd hebben. Zij betwist de strekking van het betoog van Fritsma, maar ik ben het met Fritsma eens. Idem dito overigens Pieter Lakeman in Binnen zonder kloppen.

  Wat let je om mijn samenvatting onderuit te halen, daar staan maar twee cijfers,

  Aantal Turks/Marokkaanse gastarbeiders begin jaren 70 pakweg 70.000 daarna wervingsstop.

  Aantal Turken en Marokkanen ultimo 2010 meer dan 700.000.

  Voorzover ik weet zijn er in die jaren geen asielzoekers uit die landen geweest of het zouden vervolgde joden of christenen moeten zijn geweest. Derhalve toename is veroorzaakt grotendeels door gezinsmigratie en overigens door illegale migratie en geboorteoverschot.

 62. 88

  Jouw samenvatting van cijfers is deze:
  http://xkcd.com/605/

  Regel 1 Fritsma heeft gelijk
  Regel 2 Als Fritsma ongelijk heeft dan treedt regel 1 in werking.

  Inhoudelijk hoeven we dan niet meer te reageren. En als het zo uit komt dan negeren we andere stukken.
  Wel halen we graag andere stukken erbij, maar dan wel stukken die flink gedateerd zijn want anders klopt ons verhaal niet meer, zoals Lakeman zijn boekje uit de vorige eeuw.

  Hoe zwak.

 63. 91

  @ 90

  Het gelijk van Fritsma was al aangetoond via mijn korte samenvatting, je hoeft niet te gaan schelden dan zet je alleen jezelf te kijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren