1. 1

  Als je … met Bing naar het Sanskriet vertaalt en met Google weer terug naar het Engels, en je krijgt “number of toilet”, wat moet er dan op … worden ingevuld?

 2. 7

  Hoe weet jij dat de liberale fractie dit niet aan de kaak heeft gesteld? Misschien kiest de liberale fractie wel voor wandelgangendiplomatie omdat dat effectiever is, weet jij veel.

  Maar daar gaat het niet om: Madlener doet deze idiote actie niet omdat het lot van die cartoonist hem een hol interesseert, hij doet dit om die Turkse hoogwaardigheidsbekleder te beledigen, en zo zichzelf in de kijker te spelen bij de media.

  Idem met het voorstel van de PVV om het tutoyeren van leraren te verbieden. Onzinvoorstel, want niet uitvoerbaar, maar ze weten daar als geen ander: negatieve publiciteit is ook publiciteit.

 3. 9

  Laat Rutte hierover zijn excuus maken aan Erdogan en laat Henk & Ingrid opdraaien voor de economische schade (dan verkopen ze maar de waterscooter ..stelletje stemgerechtigde Vinex-fascisten).

 4. 13

  Bookie, volgens mij ben je niet heel erg dom …. denk jij nou echt dat het die Madlener te doen was om die cartoonist ? Zou hij zoiets doen bij een Russische of Chinese delegatie ?

 5. 17

  Dat ze inmiddels gewend zijn aan de media-shows van Madlener. Dat het een schande is dat hij misbruik maakt van deze zitting om propaganda voor binnenlandse doeleinden te bedrijven.

 6. 19

  De cartoonist in kwestie wordt door dit soort acties niet geholpen, maar ondervindt er mogelijk extra schade van. De organisaties in Turkije die hem hebben aangeklaagd kunnen die ‘steun’ van een buitenlandse uitgesproken anti-Turkse en anti-moslimpartij mooi als extra argument gebruiken in een rechtzaak.

 7. 21

  Hahaha, ik weet toch zeker dat de minister eerst zei zoiets als “put it in your ehhh, put it in an appropriate place”. Dit soort weerwerk zou ik wel eens in de tweede kamer of de Nederlandse pers willen zien.
  Apen behandel je als apen lijkt me zo.

 8. 23

  Bookie maakt de klassieke fout te veronderstellen dat degenen die de actie van Madlener afkeuren impliciet het repressieve beleid van de Turkse regering zouden toejuichen.

  Maar er zijn betere manieren om dat aan de kaak te stellen, confrontatie en polarisatie zijn in het algemeen contraproductief.
  Daarbij is de PVV de laatste om zich druk te maken over cartoons en persvrijheid, gezien de historie als ze zelf de sjaak zijn, en is het EP niet de plaats om met zulke propagandastuntjes te komen, zoals de voorzitster terecht opmerkt.

  Zoveel open deuren dat ik zowat uit m’n verschoning waai, maar zo’n Bookie lijkt dat niet te begrijpen(?)…

 9. 25

  Het probleem is een beetje dat niemand dat doet bij Chinezen, zelfs onze heldhaftige dichter des vaderlands niet. We zijn een Helden op sokken-natie.

  @jos beetje raar wedstrijdje wordt het zo, Madlener heeft natuurlijk wel een punt alleen hij probeert op het verkeerde veld te scoren.
  Je kunt niet zeggen dat er persvrijheid in Turkije is alleen om Barry Madlener tegen te spreken, en omdat er in andere landen nog minder persvrijheid is

 10. 27

  Ik beweer nergens dat het wel goed zit met Turkije. Da’s helemaal niet mijn punt: mij gaat het erom dat Madlener z’n bek pas opentrekt bij sommige landen en dat vastzittende journalisten en cartoonisten hem eigenlijk geen reet boeien.

 11. 29

  Wij zijn een helden op sokken natie. Daar valt wel wat voor te zeggen. Maar dan kun je toch maar beter een held op sokken zijn, dan een hypocriet, die het ene land wel aanspreekt op een probleem, en het andere niet (bij hetzelfde probleem).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren