Boeren zien Marokkanen, slaan alarm, blokkeren wegen, bellen 112; politie: “prima burgerzin”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Er waren eens drie Marokkaanse jongens in het Eemland. “Dat is natuurlijk verdacht.” Dus sloegen de plaatselijke boeren alarm via “de boerenapp” – “[z]odra we iets verdachts zien, waarschuwen we elkaar” – er rukken meteen twintig boeren uit, waarvan twee op een tractor en “de rest met auto’s”, ze blokkeren direct alle toegangswegen en bellen 112.

Onbegrijpelijk dat het dan drie kwartier duurt voor er politie is.

Politieagenten komen 22 minuten na de melding aan en “voelen de inzittenden van de verdachte auto aan de tand.” De agenten hebben deze “verdachte auto” blijkbaar ook nagezocht, want ze wisten te melden dat de drie jongens geen inbraakspullen of gestolen goederen bij zich hadden.

Je zou nu verwachten dat die boeren een tik op de vingers kregen na deze belachelijke melding en nog veel belachelijkere actie van het blokkeren van de toegangswegen. Maar nee, dit was volgens de politie “prima burgerzin.” Een woordvoerder zegt:

Dit was absoluut een goede melding, dit is prima burgerzin. Ook het blokkeren van wegen en klemrijden is oké.

En alsof dit allemaal nog niet bizar genoeg was, doet verslaggever Henk Runhaar van de Gooi- en Eemlander er onder het kopje Schapen stelen in Eemnes? Vergeet het maar(webcache) zelf ook nog een paar schepjes bij op. Stellig weet hij te melden dat:

zo’n twintig Eemnesser boeren [hebben] woensdagavond voorkomen dat een drietal ’Marokkaanse gastjes’ rottigheid uithaalden in de polder.

En prijst actie van de boeren:

Zo kan het ook. […] met deze agrariërs valt niet te spotten.

(via)

Open artikel

Reacties (115)

#1 Bolke

Goh zou dit ook een ‘waan van de dag’ melding worden als het 3 nederlanders/blanken waren geweest.

Maar ik ben bang dat Krekel, hoewel zijn naam anders doet vermoeden nog nooit een boeren gemeenschap van dicht bij heeft gezien, niet snapt dat boeren elkaar onderling allang waarschuwen voor vreemde dingen, ook voor 3 Nederlanders die zich verdacht ophouden en dan ook zo reageren aangezien de meeste diefstallen in boerendorpen gepleegd worden door (blanke) MOE landers, of heeft iemand wel eens een Marokkaan gezien die een trekker probeert te verpatsen?

#2 Krekel

Goh zou dit ook een ‘waan van de dag’ melding worden als het 3 nederlanders/blanken waren geweest

Waarschijnlijk wel, maar dan zou die gaan over de arrestatie van 20 verwarde mannen die de wegen rond Eemnes blokkeerden.

-edit-

Merk trouwens vooral op hoe nadrukkelijk de etniciteit van die jongens een rol speelt in de berichtgeving en (zeer waarschijnlijk) de gebeurtenissen. Je kan mij wel verwijten dat ik hun etniciteit erbij haal, maar als het hier werkelijk geen rol speelde, zoals jij hier pseudo-naïevelijk beweert, waarom wordt het dan überhaupt vermeld dat het hier om ’Marokkaanse gastjes’ ging en: “Het offerfeest staat voor de deur.”

#3 Krekel

Overigens zou dit alles een goede promostunt zijn voor de Zomergasten van vanavond.

https://sargasso.nl/zomergasten-damiaan-denys/

#4 Prediker

Goh zou dit ook een ‘waan van de dag’ melding worden als het 3 nederlanders/blanken waren geweest.

@1 Iets zegt me dat die drie Marokkanen een Nederlands paspoort hebben en in Nederland zijn opgegroeid.

Rare gewoonte om alleen blanken die hier geboren en getogen zijn tot ‘Nederlanders’ te rekenen.

Verder kun je je inderdaad afvragen wat drie jongemannen uit de stad te zoeken hebben in de polder – zochten ze een picnicplek of wat? – maar de impliciete aannames in dat stuk in de Gooi en Eemlander vallen ronduit racistisch te noemen.

En iemand met twintig man klemrijden in een auto lijkt me ook wat dubieus…

#5 Amateur Commenter

@1: Ik kom zelf uit een boeren gemeenschap en kan je vertellen dat het stuk voor stuk wereldvreemde mensen zijn waar racisme trots wordt gespreid binnen de huiskamers. Dus wat dat betreft vind ik het een walgelijke beweging van jou en veel andere reaguurders om maar direct de boeren in bescherming te nemen. Op je spullen passen is prima maar deze gasten konden nergens op betrapt worden. Ik hoop dan ook van harte dat ze aangifte gaan doen.

Man man man, plaats het eens in deze context: 3 moslims zetten een blanke man vast met 3 bmw’s omdat hij al 2 uur op een bankje vlak bij een moskee zat. Ze waren bang dat hij de moskee wilde beschadigen, aangezien ze de laatste jaren al vaker met vandalisme te maken hebben gehad.

Ik sluit mij dan ook geheel aan bij de edit van Krekel.

#6 MrOoijer (Jan van Rongen)

Klemrijden is okay??? En wat zei Rutte ook al weer over racisme?

#7 Bolke

@5: En jij hebt werkelijk het idee dat dat niet gebeurt, dat gebeurt net zo hard namelijk, alleen haalt dat vaak alleen maar pagina 3 van het lokale sufferdje.
Ik heb jaren in de buurt van een Moskee gewoond die regelmatig vernielt werd, en ja hoor, na een paar maanden verschenen er dus echt wel een paar moslims die rondhangende jongeren wegjaagden.

#8 Hans Custers

Typisch, met 20 man uitrukken om alle wegen te blokkeren en niet één van die helden komt op het idee om gewoon even op die jochies af te stappen om een praatje te maken. Zouden ze bang zijn onmiddellijk neergeschoten te worden als ze te dichtbij komen?

Er lijken hier wat vooroordelen bevestigd te worden. Maar die gaan niet over Marokkanen…

#9 Bolke

@2: Dat komt omdat jij impliciet die boeren beticht van racisme, dat het stuk in dat lokale sufferdje rascistisch klinkt zal ik volmondig beamen maar met

Je zou nu verwachten dat die boeren een tik op de vingers kregen na deze belachelijke melding en nog veel belachelijkere actie van het blokkeren van de toegangswegen.

probeer je zelf ook een smerig atmosfeertje te kweken.

#10 Amateur Commenter

@7: Gelukkig is wegjagen iets geheel anders dan tegen wil vasthouden. Niet te vergeten met behoorlijk zwaar materieel.

#11 Bolke

@10: O, dat deden ze ook wel hoor tot de politie langs kwam om de vandalen op te halen (btw ook daar heb ik geen moeite mee, je hoort van andermans spullen af te blijven)

#12 Amateur Commenter

@11: Die verhalen van jou zijn wel erg aan verandering onderhevig Bolke. Maar nog steeds is een burgerarrest iets anders dan iemand vasthouden omdat je hem ‘verdacht’ vindt. Echter geloof ik wel dat we het allebei er over eens kunnen zijn dat het recht in eigen handen nemen geen gewoonte mag worden, al helemaal niet omdat je ‘er verdacht uitziet’.

#13 Nonkel

Het is allemaal wat overdreven, maar wanneer een boer op het platteland wat donkere jongens ziet zonder aanleiding denkt hij direct aan z’n vee. Je moest eens weten hoeveel geslachte schapen ik in mijn tijd heb moeten opruimen. Dat kost een vermogen.

#14 Tank

@11: Oh, maar nu is het een vandaal, dat lijkt me toch niet helemaal hetzelfde als “iemand die er toevallig zit”, is het wel?

#15 Bolke

@14: Als jij het stuk gelezen had dan had je geweten dat er in die buurt regelmatig dingen gestolen worden, dus ja dan is iedereen die er maar wat rondhangt verdacht ja.

Hetzelfde geld voor die mensen die bij die Moskee weg werden gejaagd (meestal jeugd), de meesten die weggejaagd werden waren ook niet van plan om iets te vernielen.
De Moskee stond namelijk naast een schoolplein, tevens het enige terrein waar de jeugd kon voetballen.

#16 Grolschje

Ja ze woonden er niet dus dan is dat verdacht. Prima melding, prima afgehandeld door de politie.

#17 Joost

Zou ik ook doen, de weilanden verkennen voor een misdaad in een gele cabrio. Totaal opgegaan in de omgeving, denk ik.

#18 Amateur Commenter

@15: Je moet eens weten hoeveel dingen in de stad gestolen worden, Bolke. Zullen we daar ook maar wat buurtwachten in een John Deere inzetten? Bovendien, wat kan je nou allemaal jatten met een cabrio? En denk je dat iemand zijn cabrio opoffert om goedkoop een schaap te scoren? Kom nou mensen.

#19 Henk van S tot S

Absoluut geen herenboeren, die houden zich bezig met andere soorten van “boerenbedrog” ;-)

#20 Olav

@16:

Ja ze woonden er niet dus dan is dat verdacht.

Dus = non sequitur.
Bovendien, zo werkt dat dus helemaal niet in de rechtsstaat. Of is iedereen die zich buiten zijn eigen woonplaats begeeft nu ineens verdacht?

#21 Bolke

@20: Zo werkt dat nu eenmaal in kleine dorpjes / gemeenschappen, laatst hing er een of andere viezerik hier in het dorp rond op een plek waar veel kinderen spelen, die werd toch echt binnen een half uur ‘vriendelijk’ doch dringend verzocht te vertrekken.

#22 Amateur Commenter

@21: Nogmaals Bolke, iemand verzoeken, tussen de regels door bedreigen, is nog steeds van een geheel andere orde dan ze vastzetten. Men had ook kunnen vragen wat ze daar deden en duidelijk kunnen maken dat ze in de gaten gehouden worden. Prima, geen probleem. Maar deze actie is buitenproportioneel.

En al hadden die boeren niets op met de afkomst van de heren dan nog is dit artikel en de bijbehorende reacties een zeer pijnlijke tentoonstelling van hoe racistisch het overgrote deel van Nederland is. Ik was mij hier totaal niet bewust van pakweg een jaar geleden maar het is echt uit de hand aan het lopen. Men vindt dat ze het gewoon kunnen zeggen en er naar kunnen handelen nu, en blijkbaar niet alleen op internet.

#23 Dante

Beetje hypocriet Joost. Je weet best dat 3 Marokkanen, hoe weten we dat eigenlijk, in een cabrio nu niet bepaald een gevoel van vertrouwen geeft. Helaas komt dat door de disproportionele bijdrage in criminele activiteiten van deze mensen, welke door bepaalde mensen tegen beter weten in zo hard wordt ontkend. Net doen of de actie van de boeren onbegrijpelijk is, is unfair.

Is dit trouwens geen superpositief nieuws? 3 Marokkanen en geen enkel misdrijf! Hopelijk komt er meer van dit soort positieve berichtgeving.

#24 Bolke

@22:

hoe racistisch het overgrote deel van Nederland is.

Kom je daar nu pas achter, daar ben ik me sind mijn jeugd al bewust van als zijnde allochtoon.

#25 Henk van S tot S

@21:
’t Zal toch niet in het dorp van Jasper S.
Daar kregen allochtonen eerst de schuld ;-)

#26 AltJohan

Daar is echt wel wat aan de hand geweest. Zo een groeps-app maak je niet zomaar aan. Dan is er inmiddels wel een verleden met roof.

Er wordt heel dramatisch over gedaan maar de burger (en ook de boer) mag best het één en ander volgens het recht. Ook qua staandehouding. Er zijn naar mijn weten ook geen gewonden gevallen. Helemaal top is dat. Vaak wordt er alleen gekeken naar de materiële schade, maar bij inbraak is er ook vaak psychische schade (ik ken voorbeelden genoeg van onder andere lastige slaapproblemen na een inbraak).

De boeren tonen gemeenschapszin en geven de participerende samenleving handen en voeten. Van de passieve slachtofferrol in een actieve geëmancipeerde burger die zich empowered voelt. De politie is vaak ver weg en kan niet 24/7 bescherming bieden, daarom hebben we de participerende burger/buitenlui/boer nodig.

#27 zmooooc

Het is hier in de buurt eerder verdacht als je meer dan een kilometer geen auto met blowende vnl. Marokkaanse jongens ziet staan. Ik ga zelf liever wat verder de natuur in, daar heb je een stuk minder last van de locals met hun idiote territoriumdrang.

#28 Bolke

@25: Neen, het was geen allochtoon, er zijn hier in het dorp maar een paar allochtonen, en ik ben er 1 van en laten de andere allochtonen toevallig allemaal bij mij in de straat wonen.

#29 SUM

Ik mis de hooivorken in dit verhaal. Verder past het perfect in dat kleine mentaliteitje van een klein land.

#30 Amateur Commenter

@26: Ja Johan, laten wel elkaar allemaal maar op de openbare weg staande gaan houden omdat er in het verleden (ook weer een aanname) wel eens iets is gebeurd. Kijk ff hoe die gasten zijn vastgezet, hoe moeten die zich dan gevoeld hebben? Wat een vies gekronkel hier. Ik ben echt heel benieuwd hoe de reactie zou zijn geweest als het 3 homo’s waren.

#31 AltJohan

@Amateur Commenter: Jij bent degene die aannames doet om het gedrag van die boeren zoveel mogelijk te criminaliseren. Zoals ik gezegd heb mag de burger volgens het recht best het 1 en ander doen bij een staandehouding. De burger is niet verplicht tot verlammende passiviteit.

Jouw bangmakerij alsof het een hellend vlak is en alsof het hek van de dam zou zijn is uit de lucht gegrepen.

#32 Joost

@23: Elke crimineel weet dat je niet al teveel op moet vallen als je crimineel bezig bent. Ergo, ze waren of heel erg dom, of ze waren daar inderdaad gewoon niets aan het doen.

En ja, individueel mag je best racistje spelen, Dante, en by all means, keep up the “good” work. Maar een democratische samenleving mag niet racistisch zijn of worden, want dan stort het fundament ervan in.

#33 Frank789

@26: [ Er wordt heel dramatisch over gedaan maar de burger … mag best het één en ander volgens het recht. ]

Als je een heterdaadje hebt of bewijs voor een misdaad hebt, dan geloof ik dat. Maar iemand gijzelen alleen omdat die zich verdacht gedraagt zonder verder enig bewijs…
Ik betwijfel ten sterkste of de burger dat recht ook heeft.

#34 Folkward

Raar verhaal. Rare situatie: ja, maar de berichtgeving in de Gooi- en Eemlander is ook erg -en onnodig- gekleurd.

#35 Grolschje

@20:
Zijn ze veroordeeld door een rechter of wat? Een stel burgers bellen de politie en de politie komt kijken en constateert dat er niks is.
Compleet onzin verhaal dit weer.

#36 AltJohan

@Frank789: Gijzelen? De politie is er juist zo snel mogelijk bijgehaald om het op te lossen.

Mijn vriendin komt van de boerderij en ik ken daardoor boeren die slachtoffer geworden zijn van zulke rooftochten. Dat veroorzaakt veel leed.

Redelijke cabriorijders zullen begrip hebben voor dat boeren preventieve stappen nemen en ze daardoor moeten wachten op de politie.

#37 Amateur Commenter

@31: Beste Johan, hoe exact ben je in je recht als je 3 mensen met zwaar materieel iemand vasthoudt, puur vanuit de motivatie dat zijn aanwezigheid op de publieke weg je niet aanstond? Oh, en vergeet niet dat de heren aantoonbaar nergens op te pinnen waren.

Dit zijn de feiten Johan. Alles wat jij echter neerzet zijn jouw eigen sentimenten en aannames. Zeg maar, vanuit diezelfde onderbuik vanwaar de boeren besloten actie te ondernemen.

#38 Bernard Weiss

@1: De meeste marokkanen denken dat een trekker aan een snelvuurwapen zit….

#39 AltJohan

@AC: met een pro-actieve houding kun je fouten maken, dat is waar.

Punt is: passief is de dood in de pot. Passief is impotent.

#40 Perik

@5: Wat leuk, ik kom ook uit een boerengemeenschap. En ik kan je vertellen dat racisme niet met trots gespreid wordt binnen de huiskamers. Kortom, om ons Maxima maar weer eens te parafraseren: De Boer bestaat niet*.

*Disclaimer: behalve Ronald, Frank en labbekak Hans dan.

#41 De Zuiverste

@0 “Je zou nu verwachten dat die boeren een tik op de vingers kregen na deze belachelijke melding en nog veel belachelijkere actie van het blokkeren van de toegangswegen. ”

Het is zooo 1990 en makkelijk om vanuit je luie stoel Anne&Frank te blameren. Bijna net zo makkelijk om alle Marokkanen te blameren.
Het lijkt erop dat Comrad Krekel de nadelen van een ingewikkeld proces als demografische verschuivingen op de gebruikelijke demagogische zienswijze wil afwentelen op de boeren.
In 1 woord WALGELIJK.

#42 Prediker

@41 Over welke “nadelen van een ingewikkeld proces als demografische verschuivingen” heb je het precies?

Dat er drie Marokkanen in een gele cabrio naar een of ander dorp rijden, en dat de lokale bevolking dan denkt: “Wat mot dat hier? Wat hebben die buitenstaanders – Marokkanen nog wel – hier voor?, en vervolgens een posse organiseren?

#43 Dehnus

@7: Wegjagen en klemrijden zijn twee hele andere dingen. Een boer die wat jeugd wegjaagt is wat anders dan 20 boeren die de A-Team na gaan spelen.

#44 Dehnus

@36: “Joh, daar heb ik zo’n begrip voor, ben nu te laat voor mijn werk en heb mijn ontslag ontvangen. Maar heb zo’n begrip voor jullie actie. Ja, nee hoor ik ga ook niet gelijk het UWV bellen want dat mag niet van de partij waar op u stemt. Nope. Zoooo gevuld met begrip.”.

Waren die Hollandse en Brabantse boeren ook maar eens zo gevuld met begrip als er een ballonetje in hun land land. Waarin het Noorden er dan vaak even gauw samen gepakt word om deze op te ruimen (ook al is er een bruiloft gaande). Gaan ze in die regionen eventjes lekker meppen en boos doen.

#45 Dehnus

@31: Een andere burger mag zich verdedigen tegen geweld en pesterijen. Dus tja, escaleren maar!

#46 Dehnus

@26: Of misschien bangmakerij geweest? Omdat een “app” vaak betekent “Whatsapp” groepsboodschapje. En ja bange mensen maken dat soort dingen zo maar.

#47 Mclovin

Als dit verhaal echt zo gegaan is dan zijn we in dit land echt afgezakt naar een bedenkelijk niveau van xenofobie

#48 zuiver

Zeer bizar, maar blijkbaar waargebeurd verhaal.
Met evenzo enkele bizarre reacties.

#49 Bismarck

@31: ” Zoals ik gezegd heb mag de burger volgens het recht best het 1 en ander doen bij een staandehouding.”
En wat mag een burger dan zoal doen volgens jou, jegens een zich aan de wet houdende medeburger?

#50 zmoooc

Overigens keihandig om dit te weten; mocht je een boer willen overvallen, zet dan gewoon wat jeugd in een gele auto ergens langs de weg en alle boeren in de wijde omtrek verlaten gegarandeerd hun boerderij!

Ik zou verwachten dat de slachtoffers van die boeren ook ergens op Internet hun verhaal doen… iemand goeie zoekskills?

#51 AltJohan

@zmoooc: Wat is jouw idee dan voor de boeren om huis en haard te beschermen? Hoe zou jij dat aanpakken?

#52 Tank

@51: Alertheid is goed.

Met 2 personen er op af en een praatje maken in de trant van “hey, kunnen we ergens mee helpen? Oh, enkel chillen? Prima. Ja, je moet weten, er is hier nogal veel gestolen, vandaar dat we opletten. Nou, prettige avond verder.”

Lijkt je niet voldoende?

#53 Arjan Fernhout
#54 Dehnus

@52: Nee man! Zwart met rode bus er op af en keihard de themesong van “the A team” afspelen. Waarna je ze klemrijdt en eventjes ze goed vast houdt! Verdorie je moet BANG zijn tot het punt van geweld!

Net zoals Anti Pieten in elkaar trimmen, want kindertjes die nog niet kunnen lezen mogen niet zien dat er een zwarte meneer staat met een T-shirt, geweld is niet zo erg… daar worden ze hard van!

/sarcasme

#55 Dehnus

@51: Ze allemaal in elkaar trimmen en kapot schieten met hagel. Waarna je er met de trekker 3 keer overheen rijdt! Verdorie man hoe durft een vreemde een dorp binnen te komen!

(Man wat ben ik blij dat ik niet in een boerengehucht in het westen of zuiden van Nederland ben opgegroeid. Ja in Friesland en Groningen heb je ook wel idioten, vaak eenlingen die sociaal vereenzaamd zijn en hun land niet afkomen, maar de meeste dorpen (de Pekela’s daargelaten) zijn toch een stuk gastvriendelijker.

#57 Frank789

@56: Neem dan effe de moeite er bij te zetten dat dat geen opname van het hier besproken incident is.
Het is wel illustratief.

#58 LDraoui

@57

Excuses, ik had haast. Het is inderdaad een ander ‘incident ‘.

#59 Anoniem

Het heeft nu ook de volkskrant gehaald: “Politie vindt boerenblokkade om ‘verdachte auto’ proportioneel”

http://www.volkskrant.nl/binnenland/politie-vindt-boerenblokkade-om-verdachte-auto-proportioneel~a4132600/

#60 Diener

Het zou leuk zijn als allochtonen nu massaal in die polder gaan ‘chillen’. Gewoon om een statement te maken. Hebben ze daar al een app voor?

#61 zmoooc

@51 Ik zou ook mijn goed niet weten hoe je huis en haard tegen geparkeerde auto’s moet beschermen, maar als je zo slecht in het herkennen van een bedreiging bent als deze mensen dan vrees ik het ergste. Tegelijkertijd snap ik het ook wel; we moeten dit voorval wel in de juiste context plaatsen, namelijk deze context:

https://www.politie.nl/nieuws/2015/mei/29/03-eemnes-gewapende-overval-woning.html

Maar dan nog – je kunt niet zomaar iedere auto gaan controleren; dat moet je niet willen en gaat bovendien niet helpen; woningovervallers gedragen zich heus niet zo opzichtig als deze jongens klaarblijkelijk deden. Beter oefent men wat geduld uit; wat er nu is gebeurd maakt de buurt juist onveiliger. Dat was nergens voor nodig geweest; men had ook gewoon 0900-8844 kunnen bellen om vervolgens weer lekker Hart van Nederland te gaan kijken.

Overigens lijkt het erop dat de woningoverval uit mei gewoon door een gewone Hollander is gepleegd:

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article27440702.ece

#62 Tank

@59: politie: “maar wij vonden ook: die hebben daar niets te zoeken”

Wut? Drie willekeurige Nederlanders, zonder inbrekersgereedschap, hebben “niets te zoeken” op de openbare weg?

#63 zmoooc

@59 … of eigenlijk in reactie op de uitspraak van oom agent in de link van @59:

(…) die hebben daar niets te zoeken (…)

In minder achterlijke landen heeft men dit:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Allemansrecht

In Nederland hebben we in plaats daarvan milities die zichzelf niet eens als militie herkennen maar wel de buurt onveilig maken met wegblokkades.

Overigens heb ik een beetje moeite om hier meteen de racisme-kaart te trekken; met je auto ergens naast een weiland, op de kade of een ander mooi rustig uitzichtpunt staan met een groep jongens zie ik echt uitsluitend gedaan worden door mensen met een wat niet-westers uiterlijk. En, zoals al eerder uitgelegd, ik kom er een boel tegen omdat ik net zo’n idioot ben die ’s avonds in het donker in de polder is te vinden en durf daarom dit soort nodeloos generaliserende uitspraken wel te doen. Er zijn echter minstens zoveel Nederlanders en (opvallend veel) Oost-Europeanen (lees: dronken nachtvissers met bier) op dit soort plekken. Die zijn echter meestal op de fiets en/of trekken wat verder de natuur in (waar ze vaak helemaal niet mogen komen na zonsondergang!). Daardoor vallen ze niet zo op. En daarom hou ik de racismekaart nog even achter de hand; de kans dat je in het donker een auto met wat roomblanke inboorlingen aantreft ergens langs een verlaten landweg is nihil. Er is daarom geen vergelijkingsmateriaal en dus geen statistisch cijfermateriaal om de racismekaart op te baseren.
Neemt niet weg dat de boeren (of in ieder geval hun woordvoerders) overduidelijk een raar stelletje racisten zijn gezien hun uitspraken.

Ik kom dit soort jongens 10 keer liever tegen dan de (altijd om wiet zeurende) Oost-Europese nachtvissers die in veel grotere getalen op dit soort plekken aanwezig zijn en er niet voor schromen om met 10 bier in hun mik (de blikjes blijven achter) doodleuk met hun auto in het donker over de dijk gaan rijden.

#64 Mclovin

@63: Ik heb op +/- dezelfde plek velen malen midden in de nacht gestaan met de auto vanwege nacht-fotografie. Des nachts in een auto op een afgelegen plek, op de dijk, zware metalen spullenboel uit de achterbak aan t halen….nooit op aangesproken, nooit staande gehouden, nooit een probleem gehad. Toeval of white privelige?

#65 zmoooc

@64 Ik kom ook vaak op dat soort plekken, ook voor nachtfotografie. Dan hou ik mijn camera altijd graag opzichtig omhoog, voorkomt een boel vragen. Is sowieso voor iedereen een goeie tip: neem altijd een dikke camera mee, de ultieme smoes om je altijd en overal op de meest rare plaatsen te begeven, ook als je eigenlijk enkel ter plaatse bent om een woning te overvallen:p

Maargoed, ik ben ook blank en ben meermalen door oom agent aangesproken op dat soort plekken en in dat soort situaties (en blijf dan ook liever weg van de weg en prefereer daarom de fiets en de loeizware rugzak boven de auto met volle achterbak). Wellicht dat mijn “moslimachtige” baard en mijn capuchon (het is koud in de polder!) daarbij niet helpen. Maar oom agent deed dat altijd erg netjes en ik heb bijvoorbeeld nog nooit mijn ID-bewijs hoeven laten zien. Maar of dan iemand 0900-TUIG heeft gebeld of oom agent een toevallige passant en/of oprecht geïnteresseerde was weet ik natuurlijk ook niet.

White privilege: nee joh, behalve blijkbaar in het van racistische inboorlingen vergeven Eemnes…

#66 kevin

Racisme is het ergst waar er bijna geen allochtonen wonen.

#67 AltJohan

@zmoooc: “Maar dan nog – je kunt niet zomaar iedere auto gaan controleren; dat moet je niet willen en gaat bovendien niet helpen; ”
Iedere auto? Dat is ook helemaal niet aan de orde.

Jouw houding verraadt dat je geen betrokkene bent. Je laat alleen maar zien dat het niet jouw huis/haard/gezin is.

” … men had ook gewoon 0900-8844 kunnen bellen”
De politie is er toch bij gehaald. Ik snap niet wat je punt is. Probleem is wel dat er de politie zo is uitgedund dat men daarom meer op zichzelf (en de gemeenschap) is aangewezen.

Beter oefent men wat geduld uit;
Er is geduldig op de politie gewacht.

#68 UItdestad

Ik zat al op zo’n “tegenartikeltje” te wachten :-) Als je meermalen bestolen word van iets waar je inkomen van afhangt ga je na de zoveelste roof wel anders denken. Vooral omdat het “ontvreemden” van vee dus inkomen telkens weer omstreeks bepaalde feestdagen gebeurt. Moeilijk te begrijpen voor mensen met een “als het maar niet in mijn tuintje gebeurt”-mentaliteit

Misschien word het tijd dat in sommige gevallen de Sharia gaat worden toegepast.. “Wie zich bezondigt aan diefstal, verliest zijn rechterhand en linkerbeen.” Daar raken schrijver en consorten vast niet zo van overstuur als van het ingrijpen door een stel bezorgde boeren die meteen voor racist worden uitgemaakt omdat de jongens die ze aanhielden toevallig lichtgekleurd getint waren, zoals zo vaak word omschreven in programma’s als Opsporing Verzocht.

#69 Prediker

Vooral omdat het “ontvreemden” van vee dus inkomen telkens weer omstreeks bepaalde feestdagen gebeurt.

Het offerfeest is pas over drie weken, en het lijkt me dat je geen schaap ontvoert in een gele cabrio (onhandig én veel te opvallend).

Hoe zou het artikeltje er uit hebben gezien als twintig Marokkaanse Nederlanders in de Schilderswijk een stel boeren klem hadden gereden omdat ze die ‘verdacht’ vonden? En had jij dan ook gezegd: prima gedaan, gelijk hebben ze?

#70 Dante

“Hoe zou het artikeltje er uit hebben gezien als twintig Marokkaanse Nederlanders in de Schilderswijk een stel boeren…”

Hebben die boeren hetzelfde “imago” probleem als Marokkanen? Zijn die boeren net zo veelgevraagd in Opsporing Verzocht? Beetje slechte vergelijking van je. Beetje zou zijn als het een stel vol getatoeëerde kampers betrof die de boer op gingen. Die hebben een vergelijkbaar imago, terwijl ze toch niet allemaal stelen, roven en noem maar op.

#71 Frank789

@67:
[ De politie is er toch bij gehaald. Ik snap niet wat je punt is. ]

Het punt is dat zonder zelfs maar een vermoeden van wat deze heren hadden misdaan, laat staan een spetter bewijs voor een onrechtmatige daad, er een drie kwartier durende gijzeling is uitgevoerd.

Zonder bewijs of vermoeden van een misdaad mag je geen burgerarrest uitvoeren. Gewoon kentekenplaat noteren en 112 bellen. Desnoods er tijdelijk achteraan als 112 niet direct tijd heeft omdat ze met twee man een beledigende twitteraar thuis moeten opzoeken.

Ik hoop dat de eerstvolgende boer die op een tractor het centrum van een (middel)grote stad inrijdt gelijk door een zooi automobilisten klemgezet wordt. ‘Wat heeft zo’n boer daar immers te zoeken’?

Eens kijken hoe snel 112 reageert en hoe groot de maatschappelijke verontwaardiging is.

#72 AltJohan

@Frank789: Het vermoeden is er wel degelijk geweest. Zelfs de politie vond het “verdacht”. Ik vind het nog steeds verdacht. Waarom laten de drie niet hun kant van het verhaal horen? Dat is toch ook een veeg teken.

Met je post bewijs je alleen maar dat je je totaal geen zorgen maakt over huis/haard van de boer. Op zich is dat niet erg, maar je moet niet raar opkijken als de direct betrokken boeren daar anders over denken.

Zij voelen de verantwoordelijkheid. Voor jou is het een ver van je bed show.

#73 Olav

@72:

Waarom laten de drie niet hun kant van het verhaal horen? Dat is toch ook een veeg teken.

Misschien zou jij er wel behoefte aan hebben met je harses in de krant te komen als zoiets je net is overkomen. Ik niet, dus ik snap die jongens wel.

Je weet immers dat je alleen maar gezeik krijgt met al die racistische Nederlanders, dat Geenstijl op bezoek komt enz.

Met je post bewijs je alleen maar dat je je totaal geen zorgen maakt over huis/haard van de boer.

Daar was in dit geval dus ook niet de geringste reden voor, angsthaas.

#74 zmooooc

@67

Iedere auto? Dat is ook helemaal niet aan de orde.

Zo te lezen wordt iedere auto die daar parkeert zo behandeld. Of wordt er toch raciaal geprofileerd?

Je laat alleen maar zien dat het niet jouw huis/haard/gezin is.

Mijn huis/haard/gezin is niet langs de weg geparkeerd in het buitengebied. Huis/haard/gezin van de boeren aldaar ook niet.

De politie is er toch bij gehaald. Ik snap niet wat je punt is.

Nadat men de uitvalswegen had geblokkeerd met landbouwvoertuigen. Blijkbaar vindt jij dat normaal acceptabel gedrag, ik voel me niet thuis in een land waar inboorlingen wegen blokkeren om dit soort paranoide nergens op gebaseerde ideeen. Ik voel me niet thuis waarin dat soort polariserend gedrag zomaar getolereerd wordt. Doe gewoon als ieder normaal mens: als je het niet vertrouwt bel je 0900-TUIG en ga zelf geen idiote dingen doen. En als je dan al zo paranoide bent, ga desnoods in je tractor klaar zitten met de motor aan, maar in godsnaam beheers je en ga niet zelf domme dingen doen.

Ik kan geen enkele serieus te nemen reden bedenken om zomaar wegen te blokkeren tenzij er een misdaad is gepleegd. Parkeren is geen misdaad, in je auto zitten ook niet. Toevalligerwijs is het enige waarvoor ik ooit 0900-TUIG heb gebeld een geblokkeerd kruispunt. De politie was het met me eens: je blokkeert geen wegen zonder hele goeie reden.

@72

Zij voelen de verantwoordelijkheid.

Nee, wat deze mensen voelen zijn paranoide waanideen, waarschijnlijk geboren uit racisme.

#75 Frank789

@72: [ Het vermoeden is er wel degelijk geweest. Zelfs de politie vond het “verdacht”.]

Er was helemaal geen vermoeden. Ze hadden geen idee van welk mogelijk misdrijf dan ook. “Misschien hebben ze wel iets gedaan”.

Men vond slechts hun aanwezigheid verdacht en dat is geen grond voor een burgerarrest.
Dat de politie het verdacht vond lijkt mij goedpraten achteraf.
Zij hadden immers de boeren moeten berispen, zo niet arresteren, wegens gijzeling dan wel totaal ongegrond burgerarrest.
Nu ze dat niet gedaan hebben ‘vonden ze het wel verdacht’.
Zonder gerede verdenking mag een agent immers ook niet zomaar aanhouden.
Voor politie is iedereen verdacht die ze nog nooit in hun wijk gezien hebben.

Een afrikaan in een weiland, dat is verdacht.
Een afrikaan op schaatsen, dat is verdacht.
Een afrikaan in een zeilboot, dat is verdacht.

#76 AltJohan

@Frank789: “Zij hadden immers de boeren moeten berispen”
Nee, de participatiesamenleving is wat velen willen. Ik denk dat de politie zich ook gesterkt en gesteund voelt bij een pro-actieve houding van de burger. Een berisping zou ongepast zijn. Tekenend is dat jij denkt de situatie beter te kunnen inschatten dan de politiemensen ter plaatse.

“Een afrikaan in een weiland, dat is verdacht”
Vergeet niet lichaamstaal, daar kun je altijd heel veel aan aflezen. Jouw poging om het in de racistische hoek te drukken daar is geen enkel bewijs voor.

Jij mist wederom totaal de urgentie van het verhaal. Over de hoeveelheid schade de rooftochten op het platteland toebrengen, daar hoor ik jou niet over. De boeren in kwestie, vlak bij de A1/A27 zijn denk ik extra kwetsbaar vanwege de vele vluchtwegen.

#77 Joop

@76.

Politie agenten ter plaatse kunnen al zo vaak niet de situatie goed inschatten, heb er inmiddels al honderden euro’s aan verdiend bij de rechter. Flikker toch op met je participatiesamenleving, een politiestaat bedoel je. En dan natuurlijk wel met de risicoprofielen in het boekje, want vooroordelen kloppen altijd, zeker bij de Wildersfans.

Doet me denken aan zomergasten met het Noorse meisje die vertelde over hoe Breivik over dat eiland liep. Marcherend in zijn duikerspak, links en rechts kijkend, en alles wat levend was in het water deed in plompen. Want ja, jongeren van een socialistische partij, dat mag niet. En dan komt het, die worden verantwoordelijk gesteld voor de criminaliteit bij minderheden. Daar gaat het om, een zondebokje vinden.

Dat is de reden waarom minderheden van bepaalde origine geen werk krijgen, wel wordt gekrijst dat ze vaak in opsporing verzocht zijn, oorzaak gevolg. Wie denkt mee. Nee, natuurlijk niet ze waren al crimineel toen ze in de wieg lagen. Walgelijk!

#78 Anoniem

“PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch verwondert zich zeer over de boerenblokkade in de polder bij Eemnes. Hij stelt Kamervragen over de actie aan minister Ard van der Steur van veiligheid en justitie.”

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article27489276.ece/Kamervragen-over-boerenblokkade-Eemnes
Artikeltje uitgepoept door dezelfde ‘journalist’ Henk Runhaar die eerder “Schapen stelen in Eemnes? Vergeet ’t maar” schreef.

#79 Frank789

@76:
[ Nee, de participatiesamenleving is wat velen willen.]

Het gaat hier over recht, de rechtsstaat, de wet, niet over gelul over de participatiemij.

[ Tekenend is dat jij denkt de situatie beter te kunnen inschatten dan de politiemensen ter plaatse. ]

Nee, ik schat de situatie ter plekke beter in dan jij.
Op basis van de gegevens die jij en ik hebben is er geen vermoeden van misdrijf.

[ Vergeet niet lichaamstaal, ]

In een cabriolet?

[ Jouw poging om het in de racistische hoek te drukken daar is geen enkel bewijs voor. ]

klopt, maar naar een neger op schaatsen of in een weiland of speedboat wordt voorlopig nog verwonderd gekeken.

[ Jij mist wederom totaal de urgentie van het verhaal. ]

Jij mist de rechtsgrond van het verhaal, de gijzeling was onwettig, al zouden alle boeren de dag ervoor beroofd zijn, dan nog was de gijzeling was onwettig, eigenrichting die achteraf is gefiatteerd door de politie.

[ Over de hoeveelheid schade de rooftochten op het platteland toebrengen, daar hoor ik jou niet over. De boeren in kwestie, vlak bij de A1/A27 zijn denk ik extra kwetsbaar vanwege de vele vluchtwegen. ]

Niet ter zake doende kletspraat die gijzeling nooit rechtvaardigt

#80 AltJohan

@Frank789: “Niet ter zake doende kletspraat die gijzeling nooit rechtvaardigt
Jij mist elk gevoel voor verhoudingen. De dochter van een kennis van ons komt ook van het platteland heeft een jaar lang slaapproblemen gehad na een inbraak. Het leed om gezamenlijk even te wachten op de politie valt daarbij in het niet. Dat gezin was ook kwetsbaar omdat het vrij dicht bij de snelweg woonde met makkelijke vluchtwegen.

#81 zmooooc

Het leed om gezamenlijk even te wachten op de politie valt daarbij in het niet.

Als jouw WC verstopt zit valt dat ook in het niet bij het overlijden van de hond van de buren nadat eerder die dag een wit konijn was gesignaleerd. Maar ook dat heeft niets met elkaar te maken; het is niet proportioneel of logisch als ik jouw WC expres verstopt doe raken omdat je een wit konijn hebt. Maar blijkbaar mag van jouw ineens alles nadat de hond van de buren is overleden, vooral als het mensen met een wit konijn betreft.

#82 Dehnus

@80: Ja daarom, elke Mocro een enkelband met zender voor GPS tracking. Ook met shocker er in mochten ze binnen een straal van 10 meter van een schaap komen.

En om zeker te zijn dat die hippies.. excuus “Links Georiënteerd kledende mensen”, met hun vingers afblijven van jouw fruitbomen (Want die willen we natuurlijk knuffelen). Elke hippie ik bedoel Links georienteerde… nou ja ik ben nu eenmaal niet Policor….een kogel door de harses preventief!

Waarna iedereen gezellig, VERPLICHT, voor 6 uur 2 uurtjes Thalletjevission moet kijken en om 8 uur naar bed voor de kleintjes 10 uur voor de ouders. Die dienen nakomertjes te maken verdorie!

Thalletjevision heeft programma’s als “Ons Zuid Afrika!” en “Toen Suriname nog van ons was” ook het wekelijkse “Hollandse Liedjes Festival” en als afsluiter het “NOS Bangmaak journaal van 8 uur”. Waarin de publieke straffen zullen worden getoond van mensen die niet passen binnen het stramien van gezonde Hollandse Jongens van Jan de Wit. Ook het jaarlijkse Nederlands Song Festival,want die kut Europeanen stemen toch niet op “ons soort mensen” met hun vriendjes politiek, dat lag niet aan Sieneke en Piére Kartner .. ben je geeeek, waarin alleen degelijke muziek van Toon Hermans, Frans Bauer (de enige Zigeuner die zo goed aangepast is!) of uit Brabant of Volendam getoond mag worden. Waarna een Democratisch gekozen vakjury, gekozen door degelijke belastingbetalende mannelijke hoofden van het gezin de winnaar mag kiezen (vrouwen zijn te links tenzij bewezen rechtse Miss Frigidaires zoals Hooggeeerde A. Nanninga).

Ook alle grenzen dicht en alleen maar neuken na het trouwen met mensen binnen je dorp. Die andere genen kan je niet vertrouwen natuurlijk!

Ja dat gaat werken!!!!

#83 Joop

@82.

Hahaha, cabaretier moet je worden. Prachtig! Hahaha, ik lig in een deuk. En zoals in de grap, zit ook de waarheid!

#84 AltJohan

@zmoooc: ” mag van jouw ineens alles”
Nee natuurlijk niet. Geweld is taboe. (Laten) wachten op de politie duidelijk niet.

#85 Joop

@84

Dat is de vraag in hoeverre geweld bij jou taboe is. Misschien bij jou, maar dat komt vanwege je zwakheid, je laat het graag aan anderen over, want die zullen het zelf wel verdiend hebben. Dan kan je je handen weer schoonwassen in onschuld.

#86 AltJohan

@Joop: … dat komt vanwege je zwakheid, je laat het graag aan anderen over, …
Ik ken mijn beperkingen. Ik heb geweld voor een groot deel uitbesteed aan de overheid. Die heeft politie (laag in het geweldsspectrum), maar ook F16 met bommen (hoog in het geweldsspectrum).

#87 Frank789

@80: [ De dochter van een kennis van ons ]

Daar komt de persoonlijke ervaring aan de oppervlakte.
Die moet je nu juist loslaten want daar komen linchpartijen van.
En gijzelingen.

Het leed van één slapeloos meisje valt in het niet als iedereen met een auto die niet uit de eigen buurt komt klemgereden wordt.

#88 AltJohan

@Frank789: “… moet je nu juist loslaten …… Het leed van één slapeloos meisje ..”
Jij doet hetzelfde wat veel criminelen ook doen voor de rechtbank, het leed bagatelliseren. “de verzekering betaald wel”, “die boeren zijn toch rijk genoeg met hun grote trekkers”, enzovoort. Meestal is de rechter daar niet van onder de indruk.

#89 Prediker

Ahmed Marcouch gaat Kamervragen stellen over dit geval, zo bericht Republiek Allochtonië.

#90 Frank789

@88
[ Jij doet hetzelfde wat veel criminelen … ]

Jij doet nu wat zwakke opponenten vaak doen: mij zwart maken om te verhullen dat jij geen steekhoudende argumenten meer hebt.
Ik ben klaar met je vuilspuiterij.

#91 zmooooc

@84

Nee natuurlijk niet. Geweld is taboe. (Laten) wachten op de politie duidelijk niet.

Ok helder. In jouw wereld mag je dus eigenlijk altijd overal iedereen gijzelen. Of zijn er nog bepaalde randvoorwaarden zoals afkomst, type auto of tijdstip?

#92 AltJohan

@Frank789: je hebt de tijdgeest gewoon niet mee. Er is de afgelopen jaren meer ruimte gekomen voor slachtoffers om ook hun zegje te doen in de rechtzaal. Wat het met hun gedaan heeft.

#93 Frank789

@92: Hiermee toon je aan dat je van wetten, rechten en plichten absoluut geen kaas hebt gegeten en dat je vanuit persoonlijke betrokkenheid vanuit je onderbuik redeneert.

Een goed nacht.

#94 AltJohan

@zmooooc: ” Ok helder. In jouw wereld mag je dus eigenlijk altijd overal iedereen gijzelen.”
Nee, het is geen spelletje.

Mijn methode zou zijn om zo snel mogelijk een gesprek te beginnen. Dan weet je het snelst wat voor vlees je in de kuip hebt.

” Of zijn er nog bepaalde randvoorwaarden zoals afkomst, type auto of tijdstip?”
Ik maak een afweging (op gevoel, met mijn boerenverstand). Wat zijn de consequenties? Zou ik er later spijt van krijgen als ik het niet zou doen?

#95 su
#96 zmooooc

@94

Mijn methode zou zijn om zo snel mogelijk een gesprek te beginnen. Dan weet je het snelst wat voor vlees je in de kuip hebt.

Je ontwijkt de vraag uit @91.

#97 AltJohan

@zmooooc: ik weet het antwoord niet. We kennen allemaal wel het gevoel van “dit is geen zuivere koffie”. Dat gevoel vastpinnen op bepaalde afkomst, auto of tijdstip lukt niet.

Ik ben niet zo simpel dat een allochtoon per definitie verdacht is. Ik werk ook met allochtonen daar heb ik zonder uitzondering goede contacten mee.

#98 Henk van S tot S

@97: @94: en de oneindige reeks van je ge-oh ervoor:

Verzin al die onzin zelf, of heb hier contact over met grote vriend G.W.?
;-)

#99 AltJohan

@HvStS: geen commentaar

#100 Dante

Redactie: reactie verwijderd.

#101 Joop

@100

Onder invloed van het gemene dantje werd ik vanavond bang in een achterstandwijk waarop een fietspad de weg werd geblokkeerd door lichtgetinte jongens met petjes en capo’s.

Bleek dat ze mij niet hadden zien aankomen. Oh, sorry, meneer! was de reactie. Ik vertelde net zoals tegen blanke jongens dat ze volgende keer beter uit hun doppen moeten kijken. Toen werden ze kwaad. Ik denk dat dat komt omdat ze lichtgetint waren. … Of nou ja, de blanke jongens fietsten me ook wel eens achterna luid roepend en scheldend.

Hoe meer ik dus de reacties van dantje hier lees, hoe meer racistisch ik word, en elke lichtgetinte jongen aanziet voor iemand die iets kwaads van plan is.

#102 Frank789

@100: Utter and complete bullshit, produced bij brainless Dante.

#103 Dante

Redactie: reactie verwijderd.

#104 AltJohan

@Joop: Ik denk dat we weinig opschieten met jouw irreële spookbeelden. Bij Wildersfans moet je denken aan de massamoordenaar Breivik (@77). En om naar aanleiding van deze site angstbeelden te ontwikkelen voor lichtgetintiërs is ook ongezond.

Misschien is deze site niet geschikt voor jou.

#105 Joop

@103.

Interessant is het zeker, want je reactie zegt genoeg.

Moest even denken wat Rotherham hier mee te maken had, maar dat is dantje natuurlijk, dat komt door de moslims die geen eerbied hebben voor vrouwen.

Tja, voorspelbaar. Gruwelijk wat daar is gebeurd in Rotherham. Maar dat maakt nog niet elke moslim een verkrachten, en elke lichtgetinte jongen in een cabrio een pooier.

#106 Joop

@104.

Spreek voor jezelf. Leiperd.

Hahaha, moet je kijken naar dantje die denkt gelijk aan de gruwelheden in Rotherham als hij een lichtgetinte jongen in een cabrio ziet zitten. Dat is pas irreëel. Oh, nee, dat mag wel.

#107 Dante

Redactie: reactie verwijderd.

#108 Joop

@107.

Kijk, elke moslim is bij voorbaat al een crimineel, zegt het heilige dantje hier. Hypocriet stuk vreten.

Gewetenloos overigens dat jij je slachtoffers van racisme zo in de ogen kan kijken. Maar dat wisten we al hoe dantje in elkaar steekt.

#109 Dante

Redactie: reactie verwijderd.

#110 Joop

@109.

Ach, dantje toch, wartaal. Ik hou maar op. Jij kan niet normaal discussiëren, ik zal de eer aan mezelf houden.

Jij komt niet op voor slachtoffers, je bent gewoon een zielige kneus.

#111 Frank789

@107:
Omdat ik de recht op bewegingsvrijheid van iedereen, allochtoon of autochtoon, verdedig tegen het verdriet van een enkeling, ga je mij en anderen als handlanger van verkrachters en misdadigers aanmerken.

Het verbaast me hogelijk dat jij van de redactie hier op Sargasso ongehinderd mensen mag zwartmaken.

#112 Dante

Redactie: reactie verwijderd.

#113 Frank789

@112:
Als jij denkt dat jij mijn ‘maat’ zou zijn, geeft dat al aan hoe volkomen verkeerd jij in elkaar steekt.

#114 kevin

Dante
Redactie: reactie verwijderd.

Shit, dat heb ik weer gemist.

#115 Linda

Marokkaans meisje aangevallen en uitgekleed in schokkende video In een video op Facebook is te zien hoe een groep jonge beesten in Marokko een meisje aanvalt en haar probeert uit te kleden.
http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=193802 Dat doen ze met meerdere jongens en zonder enige gevoel voor schaamte. Het meisje moet de jongens van zich afslaan maar omdat het er meer zijn dan zij aankan grijpen de jongens haar kleren. Haar broek wordt omlaag getrokken en haar shirt trekken de jongens omhoog. Uit wanhoop gaat ze maar zitten, zodat de jongens niet meer bij haar broek kunnen. Vervolgens rent ze weg, maar rennen de jongens achter haar aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*