Waar blijft onze minister-president?

Onze oh zo ontspannen minister-president -wat een verademing, he?- is heerlijk aan het relaxen. Politici gaan niet 2 weken op vakantie, zijn gaan een seizoen lang met reces. Geert Wilders zaait weer eens wat meningen met zijn uitspraken over ´haatpaleizen´. Mark glimlacht. Nu even niet. Nu geniet hij van zijn welverdiende reces. Grotere problemen. De euro dreigt ten onder te gaan. De ECB grijpt in, onze minister-president zwijgt. Beter geformuleerd: de vrolijke vrijgezel waagt een dansje op een jongerenfestijn.

De problemen verdiepen zich. Een kredietbeoordelaar verlaagt de rating van nu nog supermacht Verenigde Staten. Beurzen kelderen, pensioengelden verdampen, het CPB moet de economische vooruitzichten bijstellen. Moet er geen actie worden ondernomen? Hoe gaan we de totale apocalyps vermijden? De premier slaapt liever uit. Is een woordje van de premier voor alle Nederlanders te veel gevraagd? Doet hij deze baan soms vrijwillig? Niemand mag verwachten dat de minister-president de mondiale crisis even oplost. Niets doen is echter te makkelijk. Hallo: waar is de premier van alle hardwekkende Nederlanders? Vort: naar de Kamer! Meteen. Nu! Crisis? Nu niet. Niet tijdens ons heilige reces.

STELLETJE ZAKKENVULLERS!!!

 1. 2

  Of is het de Rutte-variant van Colijns ‘gaat u maar rustig slapen’? Opdat wij denken: als de premier een dansje waagt, is er niets aan de hand. Rieleks, mensen, doet de Mark ook. Zolang Hilversum ook op vakantie is gedurende een heel seizoen zal er weinig veranderen, hoor. (@AB: waarom moet de premier volgens jou naar de Kamer? Hij moet naar z’n Torentje en hop aan het werk!)

 2. 3

  Hij, Mark Rutte, wil hiermee uitdrukken dat hij vindt dat er niets aan de hand is en dat als er wat aan de hand is, alles wat hem betreft onder controle is. Dat wij Nederlanders ons nergens druk om hoeven te maken en gerust van een welverdiende vakantie mogen genieten.
  Dit straalt namelijk leiderschap uit.
  (Dat deed de Amerikaan GW Bush ook, en niemand nam het hem kwalijk (en Amerikanen zijn HET voorbeeld van goed gedrag voor Nederlandse politici). De problemen krijgt zijn opvolger op zijn bord, zoals we nu zien.)

 3. 4

  Tja… een andere landen houdt de President elke dag een speech op televisie, zoals Venezuela en de Verenigde Staten…

  Rutte’s handelen straalt tenminste rust uit.

 4. 10

  Welk een tendentieus geleuter, AB. De gehele, voltallige Nederlandse politiek begrijpt dat er op dit moment weinig gebeurt waar men invloed op kan uitoefenen. Ik heb nog geen enkele fractievoorzitter horen roepen om beeindiging van het reces, ook geen oppositieleiders. Ook allemaal op vakantie? Je kritiek geldt iedereen of niemand. Het afwentelen op Rutte, die plichtsgetrouw en aantoonbaar in Nederland is terwijl de meeste politici elders verblijven getuigt van een Rutte-hekel. Is je goed recht om die te hebben, maar kom daar dan rond vooruit.

 5. 22

  @21: je spreekt blijkbaar over jezelf.

  on-topic: goed stuk AB, houden zo

  wat Rutte kan doen ipv feest vieren: via zelfstudie zichzelf het verschil tussen bruto en netto eigen maken

 6. 24

  Premier Rutte onder vuur

  Premier Mark Rutte ligt onder vuur van de Tweede Kamer. De minister-president is volgens de oppositie ‘onzichtbaar’ en toont ondanks de groeiende crisis in Europa geen leiderschap. Rutte moet volgende week terugkomen voor een spoeddebat.

  De SP en GroenLinks zijn ontstemd over de nonchalance die Rutte uitstraalt. ‘Om ons heen woedt een brand, maar we zien alleen een premier die zich vermaakt op festival Dance Valley’, verwoordt Kamerlid Braakhuis (GroenLinks) het ongenoegen. ‘Het hele kabinet blinkt uit in afwezigheid.’