VN: Wilders krijgt ‘financiële steun’ uit Amerika

defenseVrij Nederland heeft deze week een coverartikel waarin ze een inkijkje geeft in de Amerikaanse aanhang van (hoor ik daar een zucht?) Geert Wilders. Blogs als Atlas Shrugs en Jihad Watch zouden ‘support’-buttons op hun site hebben staan die direct doorlinken naar de PayPal-functie van de Stichting van de vrienden van de PVV.

En officieel mag dat niet volgens de Amerikaanse belastingdienst, een non-profit instelling (zoals Jihad Watch) die financiële steun werft voor (buitenlandse) politieke partijen. Overigens is de steun vanuit Amerika voor Wilders en de PVV niets nieuws. En, zoals Vuijst terecht schrijft, mogen buitenlanders volgens de Nederlandse wet de PVV steunen (de PVV is geen partij, maar een stichting). Van groteske aanhang en een joelende menigte is geen sprake. Heel erg bang hoef je niet te zijn voor schepen met geld van bijvoorbeeld Atlas Shrugs (het blog van Pamela Geller). Of is die schatting van de visits niet accuraat? (Of weet Statbrain sowieso niet de waarheid te vertellen over bezoekersaantallen van blogjes?).

Nee, het betreffende artikel van Freke Vuijst in de nieuwste Vrij Nederland staat natuurlijk niet online. Je moet je dus wenden tot het papieren internet.

 1. 1

  Aantallen bezoekers zijn niet interessant. Over hoeveel geld hebben we het? Staat dat in het artikel? Hoeveel geld krijgt hij uit Israel? Welke andere bronnen heeft hij? Wat is legaal en wat niet?

  Hier kan niemand wat mee.

 2. 2

  @ Thomas van Aalten: dank voor uw verwijzing naar onze site De Dagelijkse Standaard. Ik kan bevestigen dat het qua bezoekersaantallen, die nauwkeurig worden bijgehouden door ons hostingbedrijf Hostnet, uitstekend gaat. Vorige maand 86,646 unique visits en 297,482 pageviews, deze maand gaan we bij ongewijzigde trend ruim over de 100 duizend unique visits en 400 duizend pageviews heen. En zo blijft het snelst groeiende politieke weblog van Nederland maar deurdonderen.

  Vriendelijke groet,

  Joshua Livestro

 3. 5

  Over bezoekersaantallen is nooit het laatste woord gezegd. Sargasso zit nu op zo’n 170.000 unieke bezoekers per maand. Maar tellertjes lopen nogal eens uiteen, heeft iets te maken met wat en hoe je meet. Brainstat zet Sargasso op 8728 visits per dag (DDS op 22 visits/day). Maar volgens Brainstat zijn dat visits en geen unique visitors of pageviews, maar wat dan wel? Ik heb er nooit zo’n sport van gemaakt om mijn bezoekersaantallen te pas en te onpas van de daken te schreeuwen. Blogs die dat in het verleden wel deden bleken achteraf altijd (een beetje) te bluffen, noem verder geen namen laat uw fantasie maar de vrije loop.

 4. 8

  En Volkert van der Graaf wordt financieel gesteund door journalisten van de NRC en Volkskrant. En in Noord Ierland zijn ze sinds kort ook weer bezig. En zo blijven de extremisten maar fijn aanmodderend proberen om deze leuke wereld te veranderen in eentje die voor henzelf ideaal is. Wil iemand alsjeblieft weer wat wapens in gaan graven in de bosjes van Scheveningen ?

 5. 9

  Och ja, aan deze schimmige transacties zouden de huidige politieke partijen vrij makkelijk iets aan kunnen doen, namelijk wetten invoeren die henzelf dwingen tot financiële transparantie. Op diezelfde manier kan de dictatoriale constructie van de PVV (en Rita’s TON, maar wie heeft het daar tegenwoordig nog over) eenvoudig omver geschoffeld worden. Dan krijgt bijvoorbeeld Barry Madlener inspraakrechten. Dat wordt lachen.

 6. 10

  ‘Ik wou even zeggen…’

  ‘Nee, Bar, Wílde.’

  ‘Ik wilders, eh, wilde even zeggen.’

  ‘Nog een keer, Barry.’

  ‘Hallo, mijn naam is dus Barry Wildeh… Eh, Waldlener, Madlener, shit…’

  ‘Barry, weet je zeker wel dat je het kan?’

  ‘Ja, echt, ik probeer het nog één keer. Ik wilde even zeggen, mijn naam is Barry Manilow…’

  ‘Ga maar weer zitten. Zie je hoe lastig het is?’

 7. 11

  Ik heb het artikel (in VN) niet gelezen. (De VN is sowieso moeilijk verkrijgbaar in de losse verkoop in Colorado.)

  Maar begrijp ik het goed dat Vrij Nederland een hoofdartikel heeft over twee paypal buttons op sites als AtlasShrugs and JihadWatch?

  Maakt Vrij Nederland zichzelf niet een beetje belachelijk met dergelijk non-nieuws?

  En waarom volgt Sargasso?

  Dit gaat toch nergens over?

 8. 12

  “Dollars voor Wilders” is een groter artikel over de verworven fondsen bij ‘extreem rechtse’ Amerikanen. Vermakelijk artikel hoor. Maar namedropping alom, maar ik ben geen bedrag tegengekomen (of ik heb er overheen gelezen). Go Figure.