Tegen paardenleed, maar het meteen boycotten van alle paardenvlees uit Mexico, Argentinie en Brazilie is nogal ondoordacht en radicaal, me dunkt. Zijn toch al kwestbare landen momenteel (zeker die eerste twee) die erg dobberen op agrarische export. Boycotten is de manier om de instabiliteit daar flink te vergroten. Zijn die mensen niet mee geholpen en die paarden al helemaal niet…
Dat onderzoek heb ik dus helemaal niks aan. Wakker Dier vertelt er niet bij om welke producenten het gaat. Dat lijkt me toch wel nuttig om te weten als ik wil weten van welke merken wel en geen kroketten te kopen.
Maar ja, het idee van Wakker Dier zal wel zijn dat we helemaal geen vlees meer eten.
#8
Bismarck
@6: Goed zuurvlees is van paard gemaakt.
#9
Harry
Bij mij in de buurt zat vroeger ook een paardeslager. Mals vlees van heb ik jou daar, de enige biefstuk die ik lustte.
De slager is er mee gestopt wegens gebrek aan klandizie. Ben nu bevreesd dat varkensrijden populair gaat worden.
@11 ik zie niet in waarom een organisatie die een misstand aankaart ook gelijk met de oplossing moet komen?
#14
Herman
@13: Een misstand aankaarten is allemaal leuk en aardig, maar als er vervolgens niks mee gebeurt kun je net zo goed niks zeggen.
Ignorance is bliss!
#15
Olav
Herman:
War is peace.
Freedom is slavery.
Ignorance is strength.
Maar inderdaad, zalig zijn de onwetenden. Zij hoeven zich immers nergens druk over te maken.
Ik heb zelf in principe niets tegen een lekker stukje dood paard, maar als er misstanden zijn mag dat wel gewoon op tafel gelegd worden. Wakker Dier doet dat, heeft naar eigen zeggen Mora en Beckers al gevraagd om geen dode paarden van dit soort twijfelachtige herkomst meer te kopen. Wat wil je nu eigenlijk nog precies weten?
#16
larie
Wreed gedoe..nee. Eten van vlees, whatever. paard…slak…ja.
Gefrituurde sprinkhanen..yes, heel smakelijk..mits met weinig vet gefrituurd…
#17
Herman
@15: Heel simpel. Van welk merk mag ik nog wel dood paard eten en van welk merk niet?
Meer vraag ik niet van Wakker Dier.
#18
Yevgeny Podorkin
Gek hè, slachtafval e/o wrakke dieren in snacks en geen prime horsebeef…
Mijn slager bezweert *spuugt* altijd dat zijn paardenvlees komt van de beste manège- en kinderboerderijpaarden, mals geroskamd en de kontjes beurs gereden door pubermeisjes uit de betere buurten met een zweepie voor 50 euro leer….
Reacties (18)
bij een snelle narekening kom ik op ‘maar’ 4,1 miljoen kilo, maar dat neemt niet weg dat het een schrijnende situatie is.
Wat moet ik daarmee ? Ik wil daar als consument niks mee te maken hebben. Ik ben geen aktivist !
hihihiiiii bbbfffrrrrr van Mora!!!!
Tegen paardenleed, maar het meteen boycotten van alle paardenvlees uit Mexico, Argentinie en Brazilie is nogal ondoordacht en radicaal, me dunkt. Zijn toch al kwestbare landen momenteel (zeker die eerste twee) die erg dobberen op agrarische export. Boycotten is de manier om de instabiliteit daar flink te vergroten. Zijn die mensen niet mee geholpen en die paarden al helemaal niet…
Hmmmm. Lekker. Paard.
Indeed KJ, lekker:
http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=paardenvlees&type-recepten=recept
Dat onderzoek heb ik dus helemaal niks aan. Wakker Dier vertelt er niet bij om welke producenten het gaat. Dat lijkt me toch wel nuttig om te weten als ik wil weten van welke merken wel en geen kroketten te kopen.
Maar ja, het idee van Wakker Dier zal wel zijn dat we helemaal geen vlees meer eten.
@6: Goed zuurvlees is van paard gemaakt.
Bij mij in de buurt zat vroeger ook een paardeslager. Mals vlees van heb ik jou daar, de enige biefstuk die ik lustte.
De slager is er mee gestopt wegens gebrek aan klandizie. Ben nu bevreesd dat varkensrijden populair gaat worden.
Harry het gaat er niet om of paardenvlees lekker is, het gaat hier om de mishandeling van dieren.
@10: Maar Wakker Dier geeft ons nog steeds niet echt keus tussen welk paardenvlees wel en welk paardenvlees niet he?
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3036643.ece/Meer_dan_helft_paarden_in_Nederland_te_dik.html
@11 ik zie niet in waarom een organisatie die een misstand aankaart ook gelijk met de oplossing moet komen?
@13: Een misstand aankaarten is allemaal leuk en aardig, maar als er vervolgens niks mee gebeurt kun je net zo goed niks zeggen.
Ignorance is bliss!
Herman:
War is peace.
Freedom is slavery.
Ignorance is strength.
Maar inderdaad, zalig zijn de onwetenden. Zij hoeven zich immers nergens druk over te maken.
Ik heb zelf in principe niets tegen een lekker stukje dood paard, maar als er misstanden zijn mag dat wel gewoon op tafel gelegd worden. Wakker Dier doet dat, heeft naar eigen zeggen Mora en Beckers al gevraagd om geen dode paarden van dit soort twijfelachtige herkomst meer te kopen. Wat wil je nu eigenlijk nog precies weten?
Wreed gedoe..nee. Eten van vlees, whatever. paard…slak…ja.
Gefrituurde sprinkhanen..yes, heel smakelijk..mits met weinig vet gefrituurd…
@15: Heel simpel. Van welk merk mag ik nog wel dood paard eten en van welk merk niet?
Meer vraag ik niet van Wakker Dier.
Gek hè, slachtafval e/o wrakke dieren in snacks en geen prime horsebeef…
Mijn slager bezweert *spuugt* altijd dat zijn paardenvlees komt van de beste manège- en kinderboerderijpaarden, mals geroskamd en de kontjes beurs gereden door pubermeisjes uit de betere buurten met een zweepie voor 50 euro leer….
Huuu peert
http://www.youtube.com/watch?v=zhfnnvQgThc
http://www.youtube.com/watch?v=0qKGkHBBXoY