serie

Kerstmuziek

Hoe dichterbij de kerstdagen komen, hoe opdringeriger de kerstsfeer wordt. Is er nog een ander geluid? Ja, er is nog een ander geluid. Tot en met de tweede Kerstdag brengen wij u kerstmuziek voorbij ‘stille jingle bells nacht’.


Closing Time | Kerstcyclus Jingle Hell voorbij

We sluiten Sargasso’s kerstcyclus af. Het is wel mooi genoeg geweest. Ik hoop dat u onze kerstaanbieding kon verdragen, bovenop de gebruikelijke kerstopdringerheid.

Van 19 december tot en met vandaag brachten wij u ‘a few of our favorite things’ voorbij ‘stille jingle bells nacht’. U luistert ter afsluiting naar “These are a few of my favorite things” van AC/DC.

U bent natuurlijk vrij om uw favoriete kerstzaken in de reacties te gooien.

Closing Time | Kerstcyclus Christmas Card From A Hooker In Minneapolis

De climax van de kerstcyclus zijn natuurlijk de kerstdagen. En vooruit, omdat er niet aan te ontkomen is, nu toch een Stille Nacht, wel gevolgd door een speciale kerstgroet.

En wat staat er op die door Tom Waits gezongen kerstkaart?

Hey Charley I’m pregnant / Living on 9th Street …(lees deze kerstkaart vooral verder)


Right above a dirty bookstore
Off Euclid Avenue
I stopped taking dope
And I quit drinking whiskey
And my old man plays the trombone
And works out at the track

Closing Time | Christmas Must Be Tonight

De kerstcyclus heeft eindelijk kerstavond bereikt. Valt het overdonderende mainstream kerstgeluid nog te doorbreken? Misschien alleen als de muziek niet van de ‘gebruikelijke daders’. komt.

The Band was een goed bandje, dus is hun kerstliedje wellicht goed te verteren.
Prettige avond

Closing Time | Kerstcyclus Santa’s Got A Bag Of Soul

Zeiden we gisteren dat vadertje Kerst voorgoed veranderd was? In ieder geval is devoot rond de kerstboom zitten er niet bij als deze kerstman binnenkomt.

The Soul Saints Orchestra (a.k.a. de Poets of Rhythm), ergens op het internet al gecomplimenteerd als de Duitse James Browns geven wij u cadeau, door Sargasso aangeboden in het kader van onze serie kerstmuziek voorbij ‘stille jingle bells nacht’.

Wilt u meer kerstfunk, zoek dan eens uit of u het album In The Groove at Christmas (diverse artiesten) nog te pakken kan krijgen.

Closing Time | Kerstcylus Santa’s Messin’ With The Kid

De kerstcyclus is al een poosje gaande. Hoe dichterbij de kerstdagen komen, hoe opdringeriger de kerstsfeer wordt. Is er nog een ander geluid? Ja, er is nog een ander geluid. Tot en met de tweede Kerstdag brengen wij u kerstmuziek voorbij ‘stille jingle bells nacht’.

Deze met ‘the kid’ rommelende kerstman is Eddie C. Campbell’s versie van Messin’ With The Kid van Junior Wells. Voor wie denkt dat het katholieke gehalte van kerst iets met de tekst te maken heeft: hier de geschiedenis van dit kerstliedje.

Closing Time | Kerstcyclus The Tractors

De kerstcyclus is al een poosje gaande. Hoe dichterbij de kerstdagen komen, hoe opdringeriger de kerstsfeer wordt. Is er nog een ander geluid? Ja, er is nog een ander geluid. Tot en met de tweede Kerstdag brengen wij u kerstmuziek voorbij ‘stille jingle bells nacht’.

Omdat het de week van de tractors was en we niet alleen burgers, maar ook boeren en buitenlui een leuke Kerst wensen. Wees overigens gerust: The Tractors willen “rockin’ this Christmas… Well into New Years Eve”. Wij niet.