Closing Time | Kerstcyclus Father Christmas bedreigd

Foto: Ted (cc)
Serie: ,

De kerstcyclus dendert maar door, de kerstsfeer wordt steeds opdringeriger. In dit kerstliedje is sprake van een opdringerigheid die het aureool van vadertje Kerstmis voorgoed heeft veranderd.

Deze kerstman van The Kinks wordt u door Sargasso aangeboden in het kader van onze serie kerstmuziek voorbij ‘stille jingle bells nacht’.

Reacties (3)

#1 sikbock

Waar de christenen de moslims elk jaar braaf eid mubarak toewensen, vraag ik me ieder jaar weer af of met kerstmis de groetjes een keer geretourneerd gaan worden?
NOT ;-) http://www.moslimjongerenhoograven.nl/va/geloofsleer/nieuwjaar-wensen/

Deze christenen hebben een liedje gemaakt over in hoeverre het oosten en westen zijn verwijderd: https://www.youtube.com/watch?v=WyoVJfADlwo

  • Volgende discussie
#2 Karin van der Stoop

@1: Jij kent dus geen moslims. Ik werk al jaren met ze samen, en ze vieren altijd blijmoedig alle kerstvieringen mee. Ook als er varkensvlees wordt geserveerd en de alcohol rijkelijk vloeit, gehoofddoekte dames dansen gerust met de kortgerokten.

Jouw opmerking is wat we islamofoob noemen. Eén bron aanhalen en ervan uit gaan dat alle moslims zo denken. Sneu.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 sikbock

@2: aha. dank voor deze toelichting :-) Ik doelde eigenlijk meer op de kerstgroetjes van islamitische hoogwaardigheidsbekleders (uit binnen en buitenland) die immer uitblijven

  • Vorige discussie