1. 5

  Zie het groter geheel, de blonde kemphaan gaat die WOIII niet zelf starten, hoe graag hij ook zou willen. Maar iedereen speelt zijn/haar rol. Dat deed Mussert ook.

 2. 7

  @KJ, google cache staat in een atoombomvrije bunker

  @Carlos, wie tegenwoordig WOIII wilt starten is sinds de atoombom goed suïcidaal, dat is Wilders helaas niet, dat soort religieuze gekken vind je alleen nog in het midden oosten

 3. 9

  Niets aantrekken van de VN, uit de EU, internationale verdragen opzeggen, overal preventief fouilleren, Nederland wordt het nieuwe Noord-Korea…

 4. 10

  Da’s nogal een inperking van je electoraat…

  Een kleine 6000 Henken en bijna 33000 Ingrids

  Zelfs als elke Henk en elke Ingrid op de PVV gaat stemmen dan komt Wilders niet terug in de kamer.

  Zal hij misschien, voor het eerst in zijn leven overigens, een baantje moeten zoeken waarvan het salaris niet door door belastingbetalers wordt opgehoest.

 5. 12

  @4 en @5 Maak het niet groter dan het is. Hij heeft op bepaalde gebieden extreme standpunten, maar nergens uit zijn programma maak ik op dat hij een wereldoorlog wil beginnen. #moddermeter

 6. 13

  Overziet Wilders de gevolgen van zijn polarisatie en destabilisatie? Defensie bracht onlangs een uitgebreid rapport uit waarin staat dat het rekening houdt met ordeverstoringen en gewapende conflicten vanwege deze trend.
  Niets staat op zichzelf.

 7. 14

  @Carlos De meeste politici overzien de gevolgen van hun uitspraken niet. Sinds de extreme (;-)) uitspraken van linkse partijen over de hypotheekrenteaftrek, heeft de huizenmarkt weer een behoorlijke knauw gekregen. Overigens denk ik dat de zetelwinst voor rechts in de peilingen met name aan het H-standpunt is te wijten. Uiteindelijk kiezen velen vanuit de portemonnee.

 8. 15

  @Kalahari; Het is ook niet de taak van politici om de gevolgen van hun uitspraken te voorzien. D.w.z. niet als ze (nog) geen regerings-verantwoordelijkheid hebben.

 9. 18

  Prima punten van Wilders. Maar ja, links wil zijn miljarden aan subsidies niet kwijt en ook niet het toekomstig islamitisch stemvee in de vorm van nog meer immigranten met zulke frisse denkbeelden. De islam denkt over vrouwen, joden, christenen, afvalligen, homo’s, kunstenaars, schrijvers, filmmakers net zo als Hitler destijds. Hoe minder van die neonazi’s in de vorm van islamitische immigranten dit land binnenkomen, des te beter voor het hele rijtje boven…

 10. 19

  Voor de rest: wat een xenofobe vod. Alleen bij ondernemen, milieu en wonen/vervoer wisten ze niet hoe ze de strijd tegen de islamisering/buitenlanderbashen moesten verwerken in de punten. Wie hier op stemt mag je met recht een fascist noemen.

 11. 20

  En ja, bezuinigen op die honderduizenden geitenwollen sokken die in goedbetaalde commissies lullen over gescheiden zwemmen en knutselmiddagen voor islamitische vrouwen. Weg ermee! En het geld naar de verpleeghuizen waar de oude autochtonen wegrotten.

 12. 21

  Peter, voor iemand die het over “islamitisch stemvee” heeft is het gebruik van veewagons waarschijnlijk ook een kleine stap..? Emotionele onthechting van een specifieke bevolkingsgroep is altijd de eerste voorwaarde voor het plegen van genocide.

 13. 22

  Tuurlijk su, Wilders-stemmers zijn fascisten in jouw ogen. Ondertussen zijn wij de enigen die de islam benoemen voor wat het is: een kwaadaardige ideologie met vele raakpunten met ome Adolf…

  De hele islamitische wereld is een hel voor tallozen, waaronder vrouwen en christenen. Deze ideologie wint in stedelijk Europa steeds meer terrein. Degene die daar niet tegen protesteert noem ik een fascist…

 14. 23

  Ach ach Carlos, de eerste die concentratie-kampen gaan invoeren zijn de islamieten. Kijk eens naar de terreur in de Parijse voorsteden, in Malmo, in Brussel of in Kabul, Sudan, Islamabad, Rijaad e.d.

  Hoe durf je zulke domme vergelijkingen te trekken. Je bent ziende blind.

 15. 24

  De joden ontvluchten Malmo, Parijs en zelfs de Randstad. En jij durft te beginnen over de Tweede Wereldoorlog in de vorm van Wilders?
  Wat een valse voorstelling.

 16. 25

  Oja joh Peter? Had Markouch in Slotervaart al de eerste paal geslagen? En wie gaat er dan in die kampen zitten? 1 miljoen moslims stoppen 16 miljoen niet-moslims in kampen?

 17. 26

  @15 Dat punt had ik gemist en is idd idioot. Overigens komen die pro-Israel punten rechtstreeks uit het verkiezingsporgramma van de SGP (blz 67). Ook de anti-islam punten lijken nogal op elkaar. Verrassend vond ik alleen dat de SGP voor herinvoering van de doodstraf is, en daar staat niets over bij de PVV. (ook niet over knieschoten trouwens ;-))

 18. 27

  Marcouch heeft voor zijn PvdA-aanstelling erg fundamentalistische uitspraken gedaan. Vooral tov Ayaan. Er zijn er genoeg die Marcouch een wolf i schaapskleren vinden, vooral omdat hij steeds maar weer probeerde om zeer fundamentalistische sprekers op het Nederlandse podium te krijgen. Jodenhaters en terroristen.

 19. 28

  @ 24 Carlos

  Carlos, jij weet dondersgoed dat vrijwel overal waar de moslims het voor het zegen hebben, het gedaan is met de vrijheid. Maak jij je eens druk over de onthoofdingen van Kopten in Egypte, de kruisigingen van christenen door islamitische groeperingen in Sudan, over de religieuze politie in Iran, de opgehange homo’s en tientallen andere voorbeelden. Je kent ze wel maar jij blijft het nieuwe fascisme door dik en dun steunen.

 20. 30

  Peter #23 je blijft te veel in WOII verbanden hangen, joden zijn niet altijd het slachtoffer van genocide. De Anne Frank van de 21ste eeuw heet Aïcha Fahoud.

 21. 31

  Voor honderden miljoenen mensen op deze wereld is de islam de hel op aarde, ook voor talloze islamitische vrouwen in onze steden. Iedereen die ook maar één woord bijdraagt aan de verdediging van deze in de praktijk en theorie vreselijke ideologie deugt gewoon niet en is mede verantwoordelijk voor deze storm van duisternis die over de wereld blaast. Ooit waren we voor gelijkheid tussen man en vrouw, voor gelijkheid van homo’s, voor het recht van afvalligen, voor vrijheid van kunst, maar al deze zaken worden met de dag afgeschaafd. Een grote schande.

 22. 32

  Mijn bijzonder linkse collega’s hier kunnen zich voor een gedeelte uitstekend vinden in dit programma (zorg bv) en voor een gedeelte gruwen ze (dat kunt u wel raden). Het is wel intrigerend wat voor een absurd mengelmoesje van uit alle richtingen afkomstig populisme Wilders in z’n programma heeft weten te mengen.

 23. 33

  jij blijft het nieuwe fascisme door dik en dun steunen.

  Nu ga je toch écht een brug te ver, Peter… Ik kom overal op voor de individuele vrijheid van mensen ongeacht hun huidskleur, nationaliteit en religie! Dat ik niet meega in jouw absurde discriminatoire demonisering van een bevolkingsgroep maakt mij nog geen pleitbezorger van bepaalde opvattingen die enkele personen binnen deze groep en aanverwante figuren maken?

 24. 35

  Ooit waren we voor gelijkheid tussen man en vrouw, voor gelijkheid van homo’s, voor het recht van afvalligen, voor vrijheid van kunst, maar al deze zaken worden met de dag afgeschaafd. Een grote schande.

  Ga naar St. Eustatius homorechten bevechten, allemaal mensen met een kleurtje daar: maar géén moslims!

 25. 36

  peter, jij behoord tot dezelfde fascistische pot nat als de fundamentalistische islam, beide hebben hetzelfde intolerante gedachtegoed alleen vanuit een ander geloof, vuile bruinhemd

 26. 37

  Vertel nou eens Carlos, verwerp jij de islamitische ideologie zoals neergepend door Mohammed en verwezenlijkt in al die frisse landen wier namen ik niet meer hoef te noemen? Ja of nee?

 27. 38

  St. Eustatius haalt hij aan om maar de vreselijke praktijken in de islamitische wereld teverdoezelijken. Een lachertje ben je Carlos. St. Eustatius…..

 28. 39

  @ gbh

  Jouw scheldwoorden kennen we inmiddels. Ik heb nog een leuk nieuwtje voor je. Zoals je misschien weet zijn de islamieten -eenmaal aan de macht- als eerste erg druk met het uitroeien van communisten en socialisten. Dat is ook een hobby van hen. Succes in den toekomst.

 29. 40

  @ gbh

  Weet je knul, al die onderdrukte vrouwen in Pakistan, de bange schoolgaande meisjes in Afghanistan, de christenen in Irak, de kopten in Egyte, de schrijvers in Saudie Arabie, zijn erg ‘blij’ met jouw links-progressieve lulpraat. Neem nog een glas rosé…

 30. 41

  @30: Peter je ziet spoken. Of je wil ze graag zien. Waarom zoek jij je argumenten om in Nederland de immigranten te discrimineren en ontmensen bij voorbeelden uit het verre buitenland? Zou het niet kunnen dat de mensen die hierheen komen dat doen omdat ze het beleid ten aanzien van minderheden hier aanzienlijk beter bevalt dan dat in hun landen van herkomst? En dan wil jij ze liever terugsturen omdat ze volgens jou een 5e colonne vormen? Heb je al eens onderzocht hoeveel % van de immigranten (of hun achterkleinkinderen, want de PVV wil graag etniciteit vastleggen) hier graag het kruisigen van christenen of een religieuze politie wil invoeren?

 31. 42

  @Peter, je bent sprekende stom. St Eust. is NL gemeente oid, daar kunnen NLers over stemmen, als jij in Egypte mag stemmen wil ik je vooral aanmoedigen dat te doen …

 32. 44

  Ik hou ook niet van onderdrukkende ideologieën. Maar Wilders gaat in zijn oplossingen te ver en vermoordt daarmee de vrijheid weer op zijn manier. Bovendien is hij inconsequent. Want waarom neemt hij het bijvoorbeeld op voor Israel, dat de palestijnen onderdrukt? Wilders is helemaal niet pro-vrijheid, maar gewoon anti-islam.

 33. 45

  @ Carlos, je weet toch dat je alleen voor de vrijheid van meningsuiting kunt zijn als je ook tegen de islam bent. Dat zegt Wilders zelf, dus is het waar.

  Gelukkig drijft Wilders ons met zijn programma in een poel van grijsheid waar idd Noord Korea nog jaloers op kan zijn. Alles wat maar riekt naar creativiteit wordt als links bestempeld en verboten. Linkse mensen mogen niet meer genieten, de rechtse mensen moeten namelijk veilig achter de geraniums zitten.

 34. 48

  Het is toch een feit dat dit land bezwijkt onder al die welzijnswerkers die vooral ingezet worden voor de nieuwe Nederlanders? Iedereen kent ze toch. Maar in de verpleeghuizen crepeert men. Tijd voor verandering.

 35. 49

  @ 41 DJ

  Het is bekend dat vele Surinamers, Hindustanen etc in Nederland niets moeten hebben van homo-rechten. Discriminatie is namelijk vooral een gekleurd probleem in Nederland en niet een wit probleem wat de progressieven ons willen doen geloven. Het eerste het beste islamitische knulletje in Nederland noemt ons Nederlanders vieze varkens. Voorbeelden genoeg… Maar niet gehoord door Links want de blanke is DE racist.

 36. 51

  @ 44 J-One

  Inderdaad, zo kun je ook alleen maar voor vrijheid van meninsuiting zijn als je Hitler en zijn gedachtegoed afwijst. En én is geen optie…

 37. 52

  Opnieuw weet Wilders naadloos van alle immigratie moslimimmigratie te maken: Kiezen voor islambestrijding en tegen de massa-immigratie’. Niet westers is automatisch moslimland, alhoewel dat laatste woord niet meer gebruikt wordt. Hij heeft het nu over islamitische landen.
  Het woord Islam komt 42 keer voor in het hele stuk.

  Het woord bank echter, de financiele instelling, komt maar 1x voor:
  . Bij de banken: we introduceren een bankenheffing, waarbij ongedekte schulden worden belast tegen een vast tarief van 0,15 procent. Om echter meteen weer gevolgd te worden door:’ Bij de massa-immigratie: immigratiestop voor mensen uit islamitische landen, voor immigranten de eerste tien jaar geen sociale zekerheid, inburgeren zelf betalen en geen export van kinderbijslag en uitkeringen (behalve AOW)’.

  Wat een islamitisch land (of moslimland) is, wordt niet gespecificeerd, noch wordt genoemd hoe groot die immigratie dan wel niet is.

  Het laatste stukje van het programma:

  Op de lange termijn bespaart een immigratiestop voor mensen uit islamitische landen Nederland miljarden, deze besparing kan deels worden aangewend voor het houdbaarheidstekort. De precieze kosten van de massa-immigratie worden momenteel berekend door onderzoeksinstituut Nyfer.

  Dit is onze agenda van hoop en optimisme.

  Nee PVV, dit is een agenda van angst en pessimisme.

 38. 53

  @ su

  Kom kom jongen. Iedereen kent ze. Vrienden van mij zijn jongerenwerkers geweest, familieleden hebben in asielzoekerscentra gewerkt en kennisen waren betrokken bij artikel-1 commissies. Daar gaan miljarden in om en er komt niets uit. Als ik je dat nog moet gaan uitleggen, heb je echt wat afslagen gemist.

 39. 55

  Zeg Vandyke, ik stel de vraag wel vaker. Dit land heeft geen onbegrensde opvangcapaciteit. De hele verzorgingsstaat staat op omvallen. Waarom mogen er wel islamieten dit land in maar houden we de grens dicht voor de 1 miljoen aboriginals die in Australie onder erbarmelijke omstandigheden leven? Mogn die ook allemaal binnen van jou of is er ergens een plafond?

 40. 62

  @Peter, Surinamers, Hindoestanen, autochtone boeren uit de provincie, moeten vaak niets hebben van homo’s … tja … Zolang het NLers zijn, hebben ze zich aan ‘onze’ wet te houden (punt). Jouw trekkerige geweeklaag over kopten in egypte is gewoon prietpraat. Nee, dat betekent niet dat ik het goed praat, maar het betekent wel dat ik helder genoeg ben om te zien dat het nieuwe kabinet gaat over zaken in en mbt NL. Je rant is nu net zo logisch als een doorgeschote ‘groene’ die niets meer met Sony te maken wil hebben omdat ze in Japan walvissen eten … Perspectief jongen …

 41. 64

  Ons hele systeem is gebaseerd op solidariteit. Die solidariteit verdwijnt als de gewone man merkt dat hij steeds meer belastingen moet betalen voor minder. Zijn zoon staat jarenlang op een woninglijst, kan als blanke jongen nauwelijks nog bij de politie aan de slag, zijn dochter wordt op straat uitgemaakt voor hoer, ziet het onderwijs met de dag achteruitgaan, ziet zijn ouders wegrotten in verpleeghuizen etc etc. Solidariteit is broos.

 42. 65

  @[email protected] Ach ja: de christenlijk partijen hebben nog net niet in hun partijprogramma staan “de strijd voor mijn plaatje in het hiernamaals door mee te liften met het Verkozen Volk voor het voortbestaan van de staat Israel is het kernpunt van het buitenland beleid.”

  Nieuw is het niet, alleen de motivering is anders en het is wel kortzichtig dat dat ‘buitenlandbeleid’ heet.

 43. 66

  @60: Die willen niet hierheen. Net zogoed als de grootste groep buitenlanders het liefst gewoon thuis wil blijven. Maar ik heb geen problemen met Indigenous Australians.

 44. 67

  Hey boys and grils, it is Friday RELAX…. ..even een gouwe ouwe van stal:


  Afgezien van die ene kamerplant in dat appartement in Purmerend zijn er nog geen andere symptomen van islamisering in de Nederlandse maatschappij aangetroffen, ook niet na diepgravend onafhankelijk onderzoek.

 45. 68

  @ DJ

  Wie bedoel je nou precies DJ? PvdA-politici ie genocides ontkennen, islamitische haatzaaiers uitnodigen, weigeren moskeeen te sluiten, gescheiden zwemmen mogelijk maken, toneelstukken willen verbieden of handenschudden van vrouwen onrein vinden? Gebeurt gewoon in NL hoor…

 46. 71

  @DJ; Toch is er een subtiel verschil tussen pleiten voor het gooien van een hoog gebouw, en gewoon privaat niks-van-moeten-hebben. Er ligt, qua behandeling van homo’s, vrouwen en wat dies meer zij, een verschil in extremiteit van uitspraken en daden in de vergelijking tussen (de extremisten onder) moslims en de rest. Dat is toch niet weerlegbaar, gegeven het nieuws van de laatste jaren ?

 47. 72

  @Peter Ik hoor een hoop geschreeuw en getier over wat er allemaal fout is, maar heb nog werkelijk geen enkel bewijs of onderzoek door je aan lezen dragen. Zou wel fijn zijn als je je pseudo-sociologische beweringen kunt staven. En zo grof generaliseren is niet zo chic, Peter.

 48. 73

  @ 64 Prometheus

  Waarom toch altijd de focus leggen op die pstzegel die Israel heet???
  Maak jij je net zo druk over een thuisstaat voor de Koerden. Oh nee, dat gaat niet over joden. Maak jij je druk over vrijheid voor Kopten in Egypte? Nee natuurlijk niet, da gaat niet over joden.

  Over Israel valt genoeg negatiefs te melden maar jullie focus is verdacht eenzijdig….

 49. 74

  @ 71 Jay

  Jij wilt bewijzen van de erbarmelijke omstandigheden voor velen in de moslimwereld? Tja, als ik je die nog moet geven…

  En nog wat, ik word fel omdat er altijd met bruinhemden wordt geschermd.

 50. 75

  Kom Carlos, je kunt het:

  Vertel nou eens Carlos, verwerp jij de islamitische ideologie zoals neergepend door Mohammed en verwezenlijkt in al die frisse landen wier namen ik niet meer hoef te noemen? Ja of nee?

  (Wedden dat je komt met enerzijds anderzijds en met de Veluwe)

 51. 76

  Een nichtje van mij is lesbisch, pas 25 maar ze is doodsbang voor de toekomst. Ze hoort van haar kennissen welke kant het opgaat in de grote steden. Diep triest dat deze mensen weer in angst moeten leven in ons eens zo vrije NL.

 52. 77

  @70, Tuurlijk, maar men moet niet suggereren dat potenrammen geen goed ingeburgerde autochtone bezigheid is … splinter-balk. Ik beperk mij uitdrukkelijk tot NL, wat een of andere ayatolla met een hijskraan in Iran doet – daar kan ‘ons’ kabinet weinig aan doen en daar stemmen wij dus ook niet voor op 9 juni. Maar dat hoef ik jou allemaal niet uit te leggen denk ik ;)
  @67, Er gebeurt zoveel in NL, waar komt je islam fetish vandaan … haat en liefde liggen erg dicht bij elkaar, denk daar aan

 53. 80

  @ DJ

  Weet je DJ, jullie menen het fascisme te herkennen maar met het communisme (meer doden dan Hitler) keerden velen van jullie het hoofd af. Nu de islamitische ideologie in de 21-ste eeuw dood en verderf en vooral onderdrukking zaait, doen jullie hetzelfde. Jullie herkennen het fascisme nog niet eens wanneer het op jullie gezicht zit…

  Je hebt niet eens door dat over een jaar of 10 a 20 alle homo’s weer in de kast zitten, de joden geemigreerd zijn, gescheiden klassen en zwemmen standaard is, toneelstukken worden verboden, boeken verbrand etc. Je ziet het echt niet aankomen, hé?

 54. 81

  Kijk eens naar de voorsteden van Parijs en Brussel, vaak groter dan Amsterdam. Of kijk naar Malmo en je ziet welke ‘frisse’ wind daar waait. Geen spoor meer van de feministche gelijkheidsidealen waar we zo hard voor gestreden hebben. Een hel op aarde voor vele vrouwen en anderen. Maar kijk rustig de andere kant op want wij die daartegen protesteren zijn immers de bruinhemden, niet jullie en zij…

 55. 82

  Zal wel komen omdat mijn islamitische en homofiele vrienden gewoon aan dezelfde tafel kunnen zitten … Maarja, ik woon dan ook in het sodom en gomorra van NL … en waar woon jij?

 56. 83

  @Peter; wageffe – je kan niet *en* de islam met het fascisme vergelijken, *en* stellen dat het communisme erger was dan het fascisme, *en* vinden dat de islam het ergste is wat er is.

  Is islam nou net zo erg als communisme of als fascisme ? Mijn wereld historie beeld is verward – je antwoord is belangrijk !

 57. 85

  @ DJ

  Tuurlijk, downplay het maar weer. Geen enkel probleem tussen de islam en homo’s… Het is altijd feest. Daarom worden homofiele leraren bespuugd en bedreigd door islamitische leerlingen. Niets aan de hand….

 58. 86

  @ 82 KJ

  Lol. Voor mij is het communime, fascisme en de islam één pot nat. Geen vrijheid voor de kunsten, geen vrijheid voor andersdenkenden, één goeroe, geen vrijheid voor homo’s of andersgelovigen, geen persvrijheid en honderden miljoen doden.

 59. 87

  Ik wacht nog steeds op antwoord van Carlos en su (aboriginals).

  Afijn, ik ga de zon in. Veel succes met jullie selectieve verontwaardiging. Nl kan zoveel beter, zei Bos. Nou we zullen zien over een jaar of 10…

 60. 88

  @Peter; Er is *wel* een probleem tussen moslims en homo’s en vrouwen, maar anders dan jij denk ik niet dat het structureel, groeiend, centraal gestuurd en eeuwigdurend is.

 61. 89

  @86: Kind, ik kan wachtten tot ik een ons weeg wil ik nog wat onderbouwing van jouw ontvangen. Dus waarom zou ik mij genoodzaakt voelen om op jouw infantiele vragen, die überhaupt gericht zijn op het omzeilen van zelf een zinnig antwoord geven, moeten beantwoorden?

 62. 90

  @Peter84, dramatiseer het maar weer, want dat gebeurde vroeger natuurlijk nooit in mijn tijd op als roomblanke op een roomblanke middelbare school … Drama! Paniek! Alles is nu anders! … kom zeg …

 63. 91

  @Peter
  Het is een beetje inconsequent om zelf geen bruinhemd genoemd te willen worden en dan degenen die jou er eentje noemen voor uit te maken.
  @KJ
  Jij hebt klaarblijkelijk niet meegekregen wat er bijvoorbeeld de afgelopen 20 jaar mede door ons toedoen in Irak is gebeurd? Die aanslagen daar halen wel fijn altijd het nieuws, maar de echte succesverhalen qua slachtoffers zijn andere. Boter KJ, boter.

 64. 93

  Vanuit mijn kantoorraam zie ik allemaal mensen in de zon liggen
  …weten ze dan niet DAT DE ISLAMISERING AL BEGONNEN IS??!!

  *doet raam open, schreeuwt en gebaart onsamenhangend*

 65. 95

  @KJ #70:

  Eens, uiteraard… maar ik zie toch ook wel een verschil tussen zeggen dat homo’s van een hoog gebouw gegooid zouden moeten worden, en daadwerkelijk wetten aannemen die regelen dat homo’s vanwege hun geaardheid ontslagen mogen worden, en dat gemeentelijke ambtenaren hun werk niet hoeven uit te voeren als die uitvoering toevallig homo’s betreft…

  Aan peter moeten we misschien maar geen woorden meer vuil maken… en die uitdrukking heeft zelden meer toepasselijk geklonken dan nu.

 66. 96

  @72 “Waarom toch altijd de focus leggen op die pstzegel die Israel heet???”

  Dat doe ik niet, dat doet Wilders, geflankeerd door CU en SGP. Van zijn 13 punten voor het buitenlandbeleid, gaan er 5 direct over Israel. Zie de pag.43 die su ook aanhaalt.

  Ik zeg juist dat zo’n focus op Israel niet de titel ‘buitenlandbeleid’ mag dragen. Bovendien heb ik het helemaal niet over Joden, alleen over Christenen die een rare fascinatie met Joden hebben.

  Dus wie heeft hier nu lange tenen?

  PS: wie is ‘jullie’?

 67. 98

  @Peter: Ook jammer dat je in wij-zij en wij-jullie blijft spreken: helpt de discussie niet en leidt al helemaal niet tot een oplossing. Ik zou toch eens graag bewijzen zien van:
  “De islam denkt over vrouwen, joden, christenen, afvalligen, homo’s, kunstenaars, schrijvers, filmmakers net zo als Hitler destijds.” Waar staat dat in de Koran dan?

  “De hele islamitische wereld is een hel voor tallozen, waaronder vrouwen en christenen. Deze ideologie wint in stedelijk Europa steeds meer terrein.” Het lijkt erop dat er grootscheepse ontmoskeeing plaatsvindt: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/vrije-tijd-cultuur/publicaties/artikelen/archief/2009/2009-2853-wm1.htm
  Of is het CBS de roeptoeter van links? Dat zal dan wel.

  “Het is toch een feit dat dit land bezwijkt onder al die welzijnswerkers die vooral ingezet worden voor de nieuwe Nederlanders?” Ja? Een feit? Dat is echt iets anders anekdotisch argumenteren, hoor.

  Oh, en volgens mij ontkent niemand dat er onder het communisme verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Maar je kunt toch niet met droge ogen beweren dat iemand die links is dat dan automatisch goedkeurt/negeert. Omgekeerd ook trouwens: flink rechts zijn is geen reden om iemand sympathisant van het fascisme te noemen.

  Peter, ik ben benieuwd jongen!

 68. 100

  @96 MichielMaas: Peter heeft zojuist met al zijn hits jouw drankconsumptie op de volgende Sargassoborrel bij elkaar geklikt, …bruinhemden …moslims? it’s the economy stupid!

 69. 101

  @96 Nee man, die vent is goud waard. Moet je eens kijken op hoeveel reacties dit topic al zit :). Links vaart wel door mensen zoals Peter.

  @98 Bummer dude.

 70. 104

  @Hal; Bollocks – ik weiger mij iets aan te trekken van een soort half-verdisconteerde white man’s burden die je daar in mijn haar probeert te smeren. Ik heb persoonlijk Irak altijd gezien als illegaal, zoniet immoreel. Maar a) zie ik niet hoe het (grotere) extremisme van moslim-gelovigen hier te lande zich verhoudt tot een NAVO-missie, b) het was een NAVO-missie.

  Afghanistan, bijvoorbeeld, sta ik veel ambivalenter tegenover. Daar wordt gedood, ook door ons leger, maar ja – als ze Osama hadden uitgeleverd was dat allemaal niet gebeurd. Dat was niet onze verantwoordelijkheid, maar die van Mullah Omar. Dat we voorzichtigheid moeten betrachten – allicht – maar het is oorlog daar, en de VS is die oorlog niet begonnen.

  Ik wil graag appels met appels blijven vergelijken: extremisme van gelovigen van de ene kunne hier te lande, met dat van gelovigen van de andere kunne, dus. En niet oorlogen en bezettingen erbij betrekken die niet terzake doen. Doe ik ook niet.

 71. 106

  @KJ
  “een verschil in extremiteit van uitspraken en daden in de vergelijking tussen (de extremisten onder) moslims en de rest”

  Dat zeg jij, daar haalde ik niet uit dat het om kaaslims ging.

 72. 108

  @seven
  Wat ben je toch een selectieve lezer:

  Etnische registratie van iedereen. Inclusief vermelding ‘Antilliaan’

  Verlagen strafrechtelijke meerderjarigheidsgrens van 18 naar 16 jaar

  De islam is vooral een politieke ideologie en kan dus op geen enkele manier aanspraak
  maken op de voorrechten van een godsdienst

  Verbied de boerka en de koran, belast hoofddoekjes

  Invoering van een quotum voor asielzoekers – maximaal 1.000 personen per jaar,
  opvang bij voorkeur in de regio

  Herziening van Nederlandse deelname aan internationale verdragen

  Een internationaal tribunaal tegen de Iraanse president Ahmadinejad c.s. wegens het
  ophitsen tot genocide en de vernietiging van Israël

  Staak alle subsidies aan de anti-Israël-industrie, zoals ICCO, OxfamNovib etc.

  Sinds 1946 bestaat er een onafhankelijke Palestijnse staat, daarom noemt de
  Nederlandse regering ‘Jordanië’ voortaan gewoon ‘Palestina’

  Die man is niet lekker.

 73. 109

  @Hal Gevonden in 60 pagina’s beleid. Er staat ook.

  meer 4e gen. kerncentrales
  Geen ontpoldering
  • Westerschelde: geen nieuwe verdiepingen meer
  • Geen CO2-opslag
  • Geen emissiehandel

 74. 111

  @Hal;
  Kiezen voor veiligheid
  Kiezen voor islambestrijding en tegen de massa-immigratie
  Kiezen voor democratisering
  Kiezen voor een sociaal Nederland
  Kiezen voor de zorg
  Kiezen voor onderwijs
  Kiezen voor onze cultuur
  Kiezen voor ondernemen
  Kiezen voor Nederland in ons buitenlandbeleid
  Kiezen voor een beter milieu
  Kiezen voor veilig wonen en meer wegen
  Kiezen voor dieren, boeren en vissers
  Kiezen voor een gezonde fnanciële basis

  “Nederland moet daarom net als Denemarken onmiddellijk een opt-out bedingen, zodat de EU niets meer te zeggen heeft over ons immigratiebeleid.”

  *kuch* @10 seven @ https://sargasso.nl/archief/2010/03/19/coen-teulings-wil-creatief-omgaan-met-immigratie-verdragen/#comment-418888 ;)

 75. 112

  @Hal; Ja maar hee – niks is een breekpunt voor nonzen Geert he ? Alleen de AOW leeftijd van 65 jaar.

  De man is niet lekker, maar ook vrij ongevaarlijk, naar mijn mening.

 76. 115

  “Onze met veel moeite opgebouwde verzorgingsstaat is een bron van trots, maar is de afgelopen decennia tevens verworden tot een magneet voor slecht opgeleide immigranten. 40 procent (!) van het
  geld in de bijstand wordt gebruikt voor niet-westerse allochtonen.”

  “Onze trots waar Nederlanders met overtuiging decennialang een gedeelte van hun salaris aan
  hebben overgemaakt, de verzorgingsstaat, is verworden tot een magneet voor gelukszoekers
  uit islamitische landen. Niet meer een schild voor de zwakken, maar een afhaalloket voor
  onevenredig veel lanterfantende moslimimmigranten. ” ” Het is kiezen of delen: of een
  verzorgingsstaat of een immigratieland.”

  Zie seven 52 “Het is of selectie, of afschaffen van de kansloze magneet : de NL verzorgingsstaat.” @ https://sargasso.nl/archief/2010/03/22/tweespalt-briljante-immigranten/#comment-419445

 77. 116

  @111
  Kiezen voor veiligheid – Ik kies graag voor de tanden-fee
  Kiezen voor islambestrijding en tegen de massa-immigratie – open deur (voor Geert, dan)
  Kiezen voor democratisering – Zorg anders eerst eens dat je eigen partij democratiseert
  Kiezen voor een sociaal Nederland – … voor autochtonen, blijkbaar.
  Kiezen voor de zorg – … maar dan mag het ook wat kosten
  Kiezen voor onderwijs – … maar niet té veel, want anders leiden we alleen maar een linkse elite op, toch?
  Kiezen voor onze cultuur – *proest*
  Kiezen voor ondernemen – heb je het VNO-NCW al over de PVV gehoord?
  Kiezen voor Nederland in ons buitenlandbeleid – Buitenland beleid betekent dat een interactie met een ander land moet aangaan. Die zien je al aankomen met zo’n houding.
  Kiezen voor een beter milieu – Is dat niet een beetje in tegenspraak met de volgende twee punten?
  Kiezen voor veilig wonen en meer wegen – … behalve als agenten me in mijn wijk komen lastig vallen of als wegen door mijn achtertuin komen te lopen, zeker.
  Kiezen voor dieren, boeren en vissers – Kiezen voor dieren én boeren. Dat is niet makkelijk in Nederland.
  Kiezen voor een gezonde financiële basis – … met 10.000 extra verpleegkundigen en evenveel agenten, zonder het hervormen van de HRA en de AOW. Weet je wat dat kost?

 78. 117

  @seven
  Weet je wat nou het verschil is. De zaken die jij als positief benoemt zijn voornamelijk gewone beleidsdingetjes, bij die ik noem raken er nogal wat direct aan de rechten van mensen. Daar til ik dan zwaarder aan. Trouwens geen 60 pagina’s beleid, voornamelijk gezwam in de ruimte.

  @KJ
  Da’s waar, er komt dus niets van en dat vindt Geert prima. Hij heeft het toch maar mooi allemaal gezegd.

 79. 118

  @KJ Het programma zelf leest redelijk (sociaal! )en realistisch, tuurlijk hier en daar een ietwat doorgeschoten stokpaartje maar vooral realisme en niet zo uitzonderlijk als je door commentaren zou denken. Lees de pdf maar eens zelf door.
  @Hal registratie is er nu al. Denemarken is al streng op immi. Ze zijn voor een schoon milieu..

 80. 120

  @114:
  • Preventief fouilleren in het hele land
  • Etnische registratie van iedereen. Inclusief vermelding ‘Antilliaan’
  • Bezuinigen op de reclassering
  • Heropvoedingskampen
  • Geen coffeeshops in een straal van 1 kilometer rond scholen
  • Assimilatiecontracten. Niet tekenen of niet naleven = het land uit
  • Dubbele nationaliteit stoppen. Wie een andere nationaliteit behoudt, kan geen
  Nederlander worden
  • Registratie van dubbele nationaliteiten
  • Terugdraaien openstelling arbeidsmarkt voor Polen en niet openstellen voor Roemenen
  en Bulgaren
  • volledige immigratiestop voor mensen uit
  islamitische landen
  (onder “kiezen voor democratisering” nota bene:)
  • Schaf de Eerste Kamer af
  • Aantal leden Tweede Kamer terug naar 100
  • Stop de overheidspropaganda (tegen het roken, voor de klimaathysterie)
  • Schaf het parlement dat geen parlement is maar af
  • Geen stemrecht meer voor niet-Nederlanders bij gemeenteraadsverkiezingen
  • Stoppen re-integratie, het werkt niet en kost miljarden
  • Geen toegang van Roemenen en Bulgaren tot de Nederlandse arbeidsmarkt, terugdraaien toegang Polen
  • Handhaving van het bijzonder onderwijs en artikel 23 van de Grondwet, maar islamitische scholen gaan dicht
  • Buitenlandse studenten hun eigen studiekosten laten betalen
  • Op elke school en elk overheidsgebouw moet onze vlag wapperen
  • Op 4 mei gedenken wij de slachtoffers van het (nationaal) socialisme.
  • in artikel 1 van de Grondwet verankeren we de Joods-christelijke en humanistische wortels van Nederland als dominante cultuur
  • Terugdraaien rookverbod
  • Crisis- en Herstelwet permanent maken
  • Schrap ‘handhaving internationale rechtsorde’ uit de Grondwet
  • Herziening van Nederlandse deelname aan internationale verdragen
  • Strijd tegen islam moet het kernpunt van ons buitenlands beleid worden
  • De VN wordt gedomineerd door de OIC, het islamitische blok. We moeten er dus niet te
  veel van onder de indruk zijn
  • Banden met frontlijnstaten van de islam die in het defensief zitten aanhalen
  • Onze ambassade moet verhuizen naar de hoofdstad van Israël: Jeruzalem
  • Er moeten de komende decennia meer kerncentrales gebouwd worden
  • Scheiding klimaatbeleid, milieubeleid en energiebeleid. Het milieu kun je beïnvloeden,
  het klimaat niet
  • De overheid moet het goede voorbeeld geven en voor haar eigen energievoorziening zo
  snel mogelijk overschakelen op kernenergie
  • Aanleg van meer en bredere wegen
  • Schiphol: stimuleren van de groei door vermindering van de regelgeving
  (milieumaatregelen, geluidsnormen)
  • Van Groene Hart naar Kloppend Hart
  • geen kilometerheffing

 81. 123

  @seven
  Nu moet ik even in de huid van Wilders kruipen, maar dat is niet wat hij bedoelt gok ik zo.

  (En Jesus f-in Christ heb je me zo laag zitten dat je denkt dat ik niet weet dat het CBS dit soort zaken bijhoudt.)

 82. 125

  @120 Je knipt punten, zinnen zoor. Zo is na 4 mei het deel over 5 mei vrij weggevallen. Ik wil wel alle punten (ex proza) uit de pdf pasten, volledig.. Doen?

 83. 128

  @124 Volgens mij kan de ook ipv Borg islam lezen, dan klopt het beter. Zij komen nml hierheen.. en streven dominantie na. Lees eens ” Modern Day Trojan Horse: The Islamic Doctrine of Immigration: De Islamitische Doctrine van Immigratie, een boekbespreking http://www.americanthinker.com/2009/08/the_hijra.html hier vertaling overgenomen:
  “Hijra of de doctrine van immigratie. Gemodelleerd naar Mohammeds migratie van Mekka naar Medina, (..) immigratie voor Islamitisch expansionisme om etnische apartheid te bewerkstelligen, om een speciale status en voorrechten binnen het gastland te bereiken. Hijra is immigratie die wordt ontworpen om de niet-moslim maatschappijen te ontwrichten en te onderwerpen, en de weg naar de uiteindelijke, totale Islamisering te banen. (……..)De ware betekenis, dat van het stevig vestigen van een vastberaden, niet-geïntegreerde Moslimidentiteit, dat aan het doel van Islamisering voorafgaat, ontsnapt aan de aandacht.

  Zodra de consolidatie van de Moslimgemeenschap binnen het bereik van hun radar werkt, volgt de vastberaden strijd voor speciale status en sharia. Zoals voorgeschreven door de Koran en Sunnah, is de scheiding van niet-moslims een vanzelfsprekende vereiste van de Hijra.

  De zichtbare veranderingen beginnen duidelijk te worden, daar de Moslimbevolking beter de kritische massa bereikt. Na verloop van tijd, onderscheidt de kledingscode – die vaak begint met een hijab in afgezonderde enclaves en opschuift naar de volledige bedekking van een neqab in het openbaar – Moslimvrouwen van mannen en van niet-moslimvrouwen. Uiteindelijk, als de bevolking van het gastland vertrouwd geworden is met wat zij geloven de vereisten van godsdienstige godvruchtigheid te zijn, worden eisen gesteld voor scheiding bij openbare faciliteiten, in de werkplaats, bij scholen en universiteiten. Verzoeken om halal voedsel, financiële transacties volgens de sharia en inpassing van Islamitische feestdagen op de openbare kalender, verheffen de Moslimgemeenschap nog verder tot een speciale status die hen afzonderlijk en onderscheidend maakt.” meerrrrr http://6meibeweging.blogspot.com/2009/08/de-hijra.html

 84. 129

  Mijn stem heeft Wilders. En ik deel de punten hier naar voren gebracht van Peter en Seven.

  En om er nog even een one liner in te gooien: Beter een blije fascist, dan een linkse dhimmi.

 85. 130

  @128 Door wie word je eigenlijk betaald? Je bent duidelijk de hele dag bezig op diverse websites om propaganda te verspreiden. Of woon je nog bij je ouders? Of ben je gepensioneerd hobbyist?

 86. 134

  @128

  “..verzoeken om halal voedsel..”

  Dat heeft meer met ‘markt denken’ te maken. Er is een markt voor. Smaakt overigens ook best lekker.
  Net zoals er een markt voor kosjer voedsel is (en dus verkrijgbaar) ;)

  “..die vaak begint met een hijab in afgezonderde enclaves.. ”

  Volgens mij verwar je Kamp Holland met Holland.

 87. 136

  @rob, leuk dat je het probeert maar een discussie met die verwilderde martelaren brigade heeft toch geen zin, die maken in alles toch wel hun eigen gelijk

 88. 141

  @Rob Ik reageer vooral op Sargasso en een beetje op GS (was vroeger omgekeerd.) (op andere sites is het sporadisch) Ik heb al meer dan een decennium een eigen onderneming, 2 kinderen, koophuis, auto(lpg g3), tevens bestuurder , dertiger.

 89. 143

  @139, geen idee zegt u het maar, mijn denken is niet zo links-rechts, zwart-wit, moslim-niet moslim, ik ken nog zoiets als nuance, dat is bij jullie huilerige martelaren ver te zoeken

 90. 147

  Zwart Wit
  Hij liep daar in de stad
  ’s Avonds laat
  Plotseling aan de overkant
  Zag hij ze staan
  Iemand riep
  Je hoort niet bij ons
  Mes steek pijn
  Denk goed na aan welke kant je staat

  Denk niet wit denk niet zwart
  Denk niet zwart wit
  Denk niet wit denk niet zwart
  Denk niet zwart wit
  Maar in de kleur van je hart

  Donker was de straat
  Op weg naar het plein
  Een taxi
  Het is te laat
  Het is voorbij
  Wie wil er bloed
  Op de achterbank van de werkelijkheid
  Denk goed na aan welke kant je staat

  Denk niet wit denk niet zwart
  Denk niet zwart wit
  Denk niet wit denk niet zwart
  Denk niet zwart wit
  Maar in de kleur van je hart

 91. 149

  @125: 4 mei is dus volgens de PVV niet de dag om de slachtoffers van het socialisme te gedenken, om wat er bij 5 mei staat? Of wat probeer je te beweren?

  Even voor de duidelijkheid, ik zie een duidelijke afwijking van de huidige gedachte dat 4 mei de dag is om alle Nederlandse oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle conflicten sindsdien te herdenken.

 92. 151

  @150, als jullie roepen dat Wilders stemmers fascisten zijn, dan beschouw ik die betiteling als een geuzennaam. Wat echter niet wegneemt dat jij hier in termen praat als nationaal socialime e.d. En daarna overgaat tot “janken” en “knulletje”, waarmee je je een typische Wilders bestrijder betoont. Klagen over Wilders, maar zelf alle fatsoen overboord gooien.

 93. 152

  @151, niet te geloven wilders en zijn mongolenbende heeft elke anders denkende de oorlog verklaard en doet aan broedermoord en dan moet ik netjes blijven? flikker toch op lamlul

  ik ben een nederland gewend waarin je het in alles grondig oneens kan zijn en toch gezellig samen aan de bar een biertje kan drinken en daar ga ik voor, die vuile wilders met zijn martelaren brigade, inclusief jij, hebben dat om zeep geholpen, smerige nsb-ers

  als wilders, inclusief de rest van zijn bende weer normaal op feiten discussie kan voeren zonder alles in andere schoenen te schuiven ben ik de eerste die ook weer fatsoenlijk doet

 94. 153

  @152, jij laat in elk geval zien uit welk hout je gesneden bent. Maar fatsoenlijk? Nee, je bent enkel wat je Wilders verwijt.

 95. 155

  @154 Geen idee op wie ik ga stemmen, de VVD is mijn thuishonk en heeft veel vergelijkbare punten. Ik zie een mooie kans dat Wilders de arbeiders en mkb binnenhaalt met sociale voorstellen en no nonsense en de VVD ideologisch liberalen en internationaal georiënteerden.. Wilders is voorlopig degene die volgens de nctb beveiliging nodig heeft. Pim en Theo zijn al dood. Decennia mocht je objectieve feiten niet benoemen. Bolkestein deed het zeer netjes, maar links wilde niets horen toen het nog met bijsturen gefixed kon worden. Het is goed dat er voorlopers zijn, velen andere partijen zijn nu soms bv rechtser dan Pim. Die wou ingrijpen voordat het geld op was, nu is het zover. Het geld=op.
  Komrij na de moord op Pim;

  De zittende politicus

  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte hij onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

  © Gerrit Komrij http://www.kb.nl/dichters/komrij/gedichten/gdv08.html

 96. 157

  Wanneer worden de partijprogramma’s doorberekend? Qua financieel geld en zo…

  Wilders moet gewoon zo doorgaan. Werkt prima, want geen schijn van kans zo. Maakt wel mooi duidelijk wie er dan hoort bij die mongolenbende (het juiste woord, gbh!)

 97. 158

  gbh, jij bent een heel eng mannetje, type Volkert. Ze zouden jou moeten opsluiten voordat je een moord begaat. Vies, eng mannetje…

 98. 159

  Ok, nu we weten wat voor types de andere zijn, zijn we er dan eindelijk klaar mee? Ik zit net als majava op de doorrekening van het cpb te wachten. En natuurlijk op de leuke krenten uit de pap, zoals de bezuinigingen op ambtenaren salarissen zoals cda en vvd voorstelde. Onhaalbaar vlgs cpb. Waarom, omdat het al tientallen jaren wordt voorgesteld en nog nooit iets heeft opgeleverd. Maarja … het bekt zo lekker he … ;)

 99. 160

  @159, het is nogal makkelijk om een ander tot nazi te bestempelen en dan maar te verwachten dat dit geaccepteerd wordt. Daarmee komt gbh niet weg. Laat hem eerst maar excuus aanbieden en dan kunnen we verder praten.

  Aangaande jouw post en de doorrekening, die zie ik ook graag. Maar het zal mijn stem niet veranderen. En het cpb is zelf een stel ambtenaren, in hun heb ik weinig vertrouwen. Alsmede in de wijze waarop in het ambtenarenbestand is gesneden. Ze kunnen echt een flink stuk efficiënter werken, een heel flink stuk. En ook eens flink wat minder geld verspillen.

 100. 161

  /advocaat van de Jezus
  hij die zonder zonde is werpe de eerste steen
  cpb = ambtenaar, per definitie
  ambulance = ambtenaar, per definitie
  welk nummer bel jij dan in geval van nood? Geert zelf?
  Dat efficiënter, dat hoor je altijd van die bedrijfs/beleids types … ik bedoel, we hebben het hier over een vergelijking tussen bv cpb en abn amro … groot = log = inefficiënt … (deal with that) … intelligente (=efficiënte) sturing is op hoger niveau moeilijker, zeker als de politieke plannen nogal incoherent zijn …
  Ik geloof gewoon niet dat het een betaalbaar plan is, verder veel platitudes, maar daar hebben meer partijen last van …

 101. 163

  Holy moeder. Ik ben na de screenshot van ‘oplossingen’ maar even op de pvv site wezen kijken om te zien of het geen photoshop was.

  Hoe fucking eng is deze partij?

  – Ministerie van Veiligheid
  – Preventief fouilleren in het hele land
  – Etnische registratie van iedereen. Inclusief vermelding ‘Antilliaan’
  – Heropvoedingskampen
  – Omkering bewijslast bij noodweer in eigen woning/bedrijf
  – Assimilatiecontracten. Niet tekenen of niet naleven = het land uit

  Grondwet? Ooit van gehoord? Iedere PVV stemmer is bij deze voor mij dood. Klassenstrijd, kom er maar in.

 102. 164

  Wat een enorm zwaktebod van Wilders om bijvoorbaat het CPB verdacht te maken. Hij voelt dus ook wel op z’n klompen aan dat de cijfers voor geen meter kloppen.

  En dan zegt-ie ook nog dat hij bepaalde maatregelen niet in het verkiezingsprogramma heeft staan omdat het “niet mag” van het CPB.

  Flikker toch op zeg.

  Programma van Hoop en Optimisme. Wat een giller.

 103. 165

  En waar komt toch die niet aflatende zendelingendrang van Hockey, Peter en Seven vandaan? Dat je PVV gaat stemmen alla (pun intended) maar val er verder niemand mee lastig zeg.

 104. 167

  @162, jij ook? Dit vind ik nog veel enger. Mensen die een ander bestempelen tot nazi en wat men nog meer kan bedenken. Peter had gelijk met de benaming Volkert. Hoe groot is de stap van de verontwaardiging en het gespuide gif alhier naar de stap die Volkert zette en ook van mening was dat hij vanuit zijn ideologie het recht had om en voor ons allen besliste?

 105. 169

  @Carlos13 /bijgelovig
  Het hele zaakje implodeert met Wilders mee, sgp is religieus de ondergrens … je kunt je lol op ;) – progressief, dat gaat dus over het verhogen van de ondergrens – dat wordt lekker duidelijk gemaakt op deze manier
  /folie

 106. 171

  @165, probeer je nu te betogen dat iemand die tegen de PVV is hier wel mag posten, maar iemand die voor de PVV is hier niet mag posten?

 107. 172

  @170, is hij ook niet. Maar meneer was vanuit zijn geloofsovertuiging (behoorlijk extreem links) van mening dat Fortuyn een gevaar en dus maar dood moest. Mensen die hier PVV aanhangers tot nazi’s bestempelen zijn een stap op weg naar hetgeen Volkert heeft gedaan.

 108. 173

  @171, hou toch eens op met dat gejank, jij post hier toch? en ik noem niemand een nazi, wel een fascist, of is dat reptielenbrein van jou zo ingesteld op zwart wit dat je dat verschil niet kan zien?

 109. 174

  @171

  Nee maar het valt mij op dat alleen de PVV stemmers er kennelijk enorme behoefte aan hebben om ‘hun partij’ te vuur en te zwaard te verdedigen.

  Ik krijg er hetzelfde gevoel bij als bij moslims die woest worden als Hun Mohammed wordt beledigd. Beetje eng sektarisch.

 110. 175

  @172, ademhalen is ook een stap op weg naar hetgeen Volkert heeft gedaan, geef jij ff het goede voorbeeld? meer dan 5 minuten heb je niet nodig

 111. 177

  @155, seven, dat begrijp ik niet, in zowat elke regering zat de vvd, of met het cda of met de pvda, als je het één partij mag aanrekenen dat er nu misstanden zijn is dat de vvd wel

  10 jaar voor bolkestein was het de linkse sp die de slechte integratie op de agenda zette en de sp werd toen mede door de vvd uitgemaakt voor racisten

  het liberalisme van de vvd is alleen een economisch liberalisme, goedkope arbeiders uit noord-africa kwamen daarbij wel goed uit

  en het geld is niet op, wij zijn één van de rijkste landen ter wereld, als wij al ons geld op de bank zetten kan iedereen hier van de rente leven en hoeft niemand meer te werken, tenminste als het een bank is zonder graaiende vvd-ers aan de top

 112. 180

  @gbh Het is het constante gelul van rechts om links de schuld te geven. In werkelijkheid zijn alle aanscherpingen die hout snijden gekomen door de PvdA: Aad Kosto en Job Cohen. Verdonk heeft alleen maar heel domme maatregelen genomen die nu een voor een door de rechter worden teruggefloten. Ook de regering moet zich, zeer tegen de wens van sommig rechts in, zich aan de wet houden.

  De laatste actie van de VVD in de regering, die zich zo tegen ‘links’ verzette was om vele tienduizenden Oost-europeanen binnen te halen, Bijvoorbeeld de Polen http://stukkiefietsen.com/art/a1/extra/polen.jpg Wilders wil dat weer terug draaien. Een van de vele debiele plannen in zijn verkiezingsprogramma.

 113. 181

  @vandyke, ik weet het alleen leg dat maar eens uit aan die amoeben die op dat zooitje stemmen, die knakkers geloven echt alles zo lang het maar een simpel us-them is, de rest kunnen ze toch niet vatten, Sjuul Paradijs spint er zijn garen bij en zo kunnen die vvd ballen na de krediet crisis straks voor de tweede keer het gewone voetvolk financieel flink naaien

 114. 184

  @181 / 180 pssst, de vvd zit alweer jaren in de oppositie. Daarnaast is de arbeidsmoraal van de Polen goed, de Polen die hier zijn werken en zijn hier echt tijdelijk.

 115. 185

  Verkiezingen worden niet gewonnen of verloren met de doorrekening van het cpb. D.w.z. tot nu toe niet. Maar tot nu toe hadden we ook niet een partij die er zo met de realiteit vandoor ging als de PVV.

 116. 186

  @184: Ga je dat Geert ook vertellen, want hij wil ze niet hier, ook niet tijdelijk om te werken. Hij vindt dat zelfs zo belangrijk dat hij het twee keer in zijn programma heeft gezet.

 117. 187

  Maar alleen Polen niet. Hongaren, Slowaken etc, blijkbaar wel.
  Hoe wil je dat verkopen binnen de EU? Wilders premier en komt bij de eerstvolgende EU-top vertellen: Polen eruit. Hoe denk je dat hij ontvangen wordt?

  Nederland importeert voor meer dan 350 miljard en exporteert voor bijna 400 miljard aan goederen.
  Wij leven van het buitenland. Met Wilders niet lang meer in ieder geval.

  De VVD heeft in 2006 de grenzen per 1-1-2007 opengegooid voor Oost Europeanen. Om dan te zeggen dat de VVD nu al een tijdje in de opositie zit is natuurlijk onzin. Zeker uit de mond van iemand als Seven die Den Uyl nog steeds de schuld geeft van alles wat er vandaag fout is in Nederland.

 118. 188

  Ik heb die onzin van Niet Westers = moslimland, nog maar even uitgerekend

  Totaal woonden er 1.756 duizend niet westerlingen in ons op 1 januari 2008. In 2008 waren er 52 duizend immigranten en 38 duizend emigranten en dat geeft een migratiesaldo van 14 duizend.

  Het aantal mensen met als herkomst een niet westers moslimland (50% of meer van de bevolking moslim -je moet wat) in Nederland was op 1 januari 2008 951 duizend. 21 duizend zijn er geimmigreerd in 2008 en 16 duizend geemigreerd. Dat geeft een migratiesaldo van 5 duizend.

  -Die 5 duizend zouden dus 8,5 miljard kosten oftewel 1,7 miljoen per persoon. Ja ik weet dat het aantal immigranten 21 duizend is, maar als iemand weer weg gaat dan kost hij niets meer.

 119. 190

  Ik heb – met behulp van vandyke – uitgerekend welk percentage van de niet-westerse immigranten moslim is: ongeveer 40%.

  Dit getal is in werkelijkheid waarschijnlijk nog lager, aangezien ik het percentage moslims in die landen heb gebruikt en de immigranten waarschijnlijk een andere geloofssamenstelling hebben.

 120. 191

  @128

  De hijra houdt in dat een moslim naar een islamitisch land emigreert. Op basis van meerdere hadith is het verboden voor een moslim om naar een niet islamitisch land te emigreren (uitzonderingen zoals studie en ander soort kort verblijf , maar alleen als er geen andere alternatieven zijn.

 121. 193

  Ik heb het losgelaten. Het “probleem” van islam. Het is een imaginair probleem, net zo imaginair als God of Allah. Als je het wil zien dan is het er. Voor alle joden+christenen+moslims: in het boek exodus krijgt Mozes van God de ‘regels’, als je er 1 wil begrijpen alsjeblieft: gij zult niet doden.

  De PVV heeft toch ergens trekjes van fundamentalisme, net zoals zelfmoordterroristen of zionisten of christenfundies; het willen opleggen van dingen/regels onder dreiging (en uitvoering) van geweld/moord. Dat heeft nou net niets te maken met abrahamsreligie versie x.x… Persoonlijk heb ik het losgelaten als een niet begrepen definitie van het ongrijpbare.
  @Bert Jansen
  misplaatst nationalisme. De problemen zitten in je eigen denkbeelden, niet in die van anderen. Voorbeeld: ik mag mij graag verplaatsen liftend. Vaak zijn het moslims die mij meenemen of buitenlanders, die weten blijkbaar wel wat vriendelijkheid voor vreemden is. De ‘demonstraties’ die je op TV ziet of de vlagverbrandingen, dat is propaganda om haat te brengen. Vrede breng je door geen geweld te gebruiken. Als je twijfelt lees dan nog een keer Lucas 22

 122. 194

  Wilders heeft een flut-uitstraling, maarrrrr:
  “Eerst tien jaar wonen en werken in Nederland, dan pas recht op een uitkering.”
  vind ik wel goed bedacht. helaas 10 jaar te laat, maar beter laat dan nooit. toch?

 123. 195

  193. P
  “De PVV heeft toch ergens trekjes van fundamentalisme, net zoals zelfmoordterroristen of zionisten of christenfundies; het willen opleggen van dingen/regels onder dreiging (en uitvoering) van geweld/moord. […]”

  Waar zijn de feiten die jouw ziekelijke beschuldiging onderbouwen. Tot nu toe is alle geweld, waarvan een aantal met dodelijke afloop, vanuit de linkse en Islamitische hoek gekomen, feitelijk.