Pastors pleite

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Marco Pastors was vroeger een katholieke jongen, maar heeft hij heeft dat geloof inmiddels ingeruild voor Absolute Verering van de Heilige Pim-eenheid. Als wethouder van het Rotterdamse stadje r. zou hij geen prikkelende uitspraken over andere religies meer doen, zo was eerder afgesproken. Pastors deed dat toch, in het clubblad van het Rijnmondse dekanaat. De gemeenteraad heeft hem inmiddels met permanente vakantie gestuurd.
Nou ben ik, op zijn zachtst gezegd, niet gecharmeerd van de leefbaren. Michiel Smit bleek een rechts-radicale idioot, Ronald Sorensen een gefrustreerde gymleraar in de wao en Pim Fortuyn bleek dood. En ondertussen de borrelpraat van oom Harry tot politiek stijlmiddel verheffen.
Maar dit heeft alle schijn van een achterkamer-afrekening. Kom op zeg, wat zegt die Pastors nou helemaal?

Tip voor morgen: Sla het huis-aan-huisblad open en zie wie er in uw gemeente politiek gekielhaald gaat worden.

Reacties (86)

#1 Ruud Oost

Rotterdammers zijn nu eenmaal achterbaks volkje, al willen ze iedereen laten geloven in het verhaaltje van de stoere havenarbeider die recht voor zijn raap is.

 • Volgende discussie
#2 Filly

De Rotterdamse politiek is er nu eenmaal een van “prima marketing, weinig resultaten”. (Of: het eelt op de borst is nu wel dik genoeg, het wordt tijd voor eelt op de handen)

In dat licht bezien is het wippen van Pastors waarschijnlijk gewoon de zoveelste (reclame)stunt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 HansR

Machtspolitiek!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 bvdbos

gewoon een wethouder die als beleidslijn aanhoud dat hij zijn collega’s het werken moeilijk maakt en weigert dit te begrijpen. Als ik zo’n collega zou hebben dan zou ik dezelfde keuze maken, zeker als eerder duidelijke afspraken hierover zijn gemaakt. Het is echt niet één incident…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Steeph

@bvdbos: Nee, het was niet een incident. Maar in vergelijkbare situaties is er vaak veel meer tolerantie getoond.
Ik denk trouwens dat dit erg gunstig is voor LR. Nu kunnen ze tot de verkiezingen in de slachtofferrol gaan zitten. Dat levert zetels op.
PvdA kan die verdubbeling wel op z’n buik schrijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Nelis

Doet me denken aan de tekst ” Gij zult niet doden” van kunstenaar Chris Ripken.
Het was slechts een tekst in een dekennaat blaadje. Wie leest zo’n ding nu? De tekst is ook niet extreem er zit zelfs een kern van waarheid in. Pastors wordt op een lullige manier onderuitgehaald. Tolerantie??

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Arjan

@1: Generaliseren lukt aardig!

@2: Ik ben beniuwd waarop je dat baseert. Ik ben geen fan van dit college, maar ze bereiken wel doelen die ze vooraf gesteld hebben. Dat ze er vervolgens niet vies van zijn om dat ook breed uit te meten, kun je ze niet kwalijk nemen. Het valt alleen zo op ten opzichte van de vorige colleges die dat vergaten.

@5: Ik denk dat de slachtofferrol geen rol is die LR graag op zich neemt. Maar het vertrek van Pastors is wel gunstig voor ze. Hij heeft nu de komende maanden de handen vrij om campagne te voeren als lijsttrekker.
En ik geloof dat ik al weet met welke uitspraken hij vooral stemmen gaat winnen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 ALO

@Nelis
Ik ben zo benieuwd waar die kern van waarheid zit in de uitspraken van Pastors. Ik heb hem niet kunnen vinden. Ik vond wel een meer dan schandalige generalisatie over moslims die criminele handelingen vergoelijken met een verwijzing naar de Koran. Waar is dat gebeurd dan. Als ik bij de rechter kom en zeg dat het mag van een oud boek (de verweesde samenleving of iets anders onbenulligs), dan zegt de rechter, jammer dan daar heb ik geen boodschap aan. Is het in Nederland voorgekomen dat een rechter wel naar moslims luistert? Ik geloof er niets van. Waarom mag een criminele Marokkaan zich niet op de Koran beroepen? Is dat geen vrijheid van meningsuiting dan? Waarom jammeren de raadsleden van LR zo als ze geen gelijk krijgen. Waarom negeren ze de democratische uitspraak van een meerderheid van de raad die het vertrouwen opzegt? Waar is het luisteren naar het volk ineens gebleven?

Pastors ergert zich aan cultuuruitingen die volgens hem niet passen in de Nederlandse samenleving. Zo vind hij (zonder bewijs overigens) het dragen van een burqa dwang en dat moet worden tegengegaan. Als dit uit christelijke overwegingen gebeurt, dan vindt hij dat minder erg, want dat hoort bij onze cultuur. Ik zag een bruin hemd. Ik ben blij dat hij opgelazerd is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 SN

Een rotterdams raadslid weg. Waarom is dit nieuws?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Nelis

Dat hij opgelazerd is neemt het ongenoegen/onbegrip nog niet weg.
Bruin Hemd?, volgens mij staat hij nog wel open dialoog.
Zijn generalisatie kan ik me ook niet in vinden, maar de er een culturele bosting is ga ik ook niet ontkennen. Ik ga deze bosting ook niet opblazen maar er is een groep die geen thuisgevoel heeft en de omgeving tot overlast is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 fritzie

maas,
Elke gelegenheid om de tegenstanders door het slijk te halen, is een leuke sport:

1Michiel Smit is juist vanwege zijn racistische opvattingen eruit gegooid
2Als we echt niets slechts kunnen vinden dan schrijven we :”Ronald Sorensen een gefrustreerde gymleraar in de wao”
3 Nog even tegen dat lijk schoppen:”Pim Fortuyn bleek dood”
4 Enals we niets grappigs kunnen verzinnen schrijven we: “de borrelpraat van oom Harry tot politiek stijlmiddel verheffen”

Ik noem dat riooljournalistiek.

Kankeren en zeuren, maar niets zeggen.
En waar gaat het dan werkelijk over ?
Is de lezer daar al over geïnformeerd ?

Neen, Maas doet enkel aan zelfbevrediging.

Wat Pastors wél zei is:
“Zo is het bijvoorbeeld onvoorstelbaar voor veel moslims om met een niet-moslim te trouwen. Dat maakt het lastiger om er iets aan te doen. Door die religieuze component ontstaat er ook een collectiviteit die er voor gaat liggen en oplossingen bemoeilijkt vanwege de scheiding van kerk en staat waardoor je je als overheid al snel bemoeit met religie en daarmee op verboden terrein begeeft. Bij vrijheden zoals vrijheid van geloof, partnerkeuze, seksuele geaardheid zie ik bij veel moslims een georganiseerd verzet tegen het overnemen van westerse waarden en normen. Er zit een stroming in die geloofsgemeenschap die de verschillen juist vergroot in plaats van toe wil groeien naar onze waarden en vrijheden. Daarom verdient de islam bijzondere aandacht en kun je niet zeggen dat het gewoon mensen uit een ander land zijn.”

Voor Maas is dat allemaal niet belangrijk. Of Pastors gelijk heeft of niet.
Pastors is een viezerik en daar gooien we drek naar.

Maas is objectief en intellectueel ! En of Homofiele kinderen ontvoerd worden naar Pa’s achterstandsgebieden, of meisjes gedwongen worden om de rest van hun leven te delen met iemand waarvan zij niet houden, is nicht im Frage.

Maas über Alles !
Hij heeft in Alo al één slemiel gevonden om zijn vlag te dragen. Nu Caprio nog wakker porren voor het trommeltje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 SN

@fritzie

Pastors is een viezerik en daar gooien we drek naar.

Nou ben ik dom en snap ik dus de helft maar van wat je probeert te zeggen, maar in MM’s stukje wordt zover ik kan begrijpendlezen geen drek naar Pastors gegooid. Integendeel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 ALO

Pastors maakt een ongelofelijk racistische opmerking. Hij heeft niet door dat politiek gebaseerd op cultuur (wat dat ook moge zijn, hij weet het wel, hij is blank en deelt de pasjes uit) tot zeer erge zaken kan leiden. Maar hij boft, hij wordt gesteund door Fritzie, onze huis-idioot. Daar zal hij erg blij mee zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Nelis

@Alo
Wat is deze ongelofelijk racistische opmerking dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 fritzie

sn,
Het onderwerp is eigenlijk Hypocrisie en komt in deze aangelegenheid in enkele vormen voor.

De hypocrisie van het CDA om de vermeende vrijheidberoving door de Islam aan de kaak te stellen, is er een van.
Maas heeft zichzelf ook tot die categorie besmeurd.
Eerst even flink afserveren, in de verdachte hoek zetten en er over roddelen.
Om te eindigen, dat men LR eigenlijk toch onfatsoenlijk behandeld heeft.
Twee vliegen in één klap
Men heeft de wereld verrijkt met een leeg stukje en een flinke onverdiende trap aan de ideologische opponent uitgedeeld.

en waar gaat het over ?
juist: beroving van de vrijheden van het individu door de Islam.

Maar dat is hier nog onbespreekbaar.

hypocrisie dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 fritzie

Nelis 14,

Alo doet aan “Hit and Run”

Grote bek en foetsie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 ALO

nee Fritzie, deze slemiel heeft toevallig wel werk. Jij hebt blijkbaar de tijd om de hele dag heir rond te hangen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 ALO

@nelis,
Als je niet begrijpt wat het racisme in de opemrkingen van Pastors is, dan heb jij een ander wereldbeeld dan ik. Ik vrees dat ik je niet verder kan helpen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Nelis

Sorry fritzie,
enige nuance zou ik wel op prijs stellen.

@Alo
Ik zocht het ongelofelijke rascisme in dit artikel, maar hier en daar een bekrompen opmerking doet me niet zoveel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Mark

@ALO #8
“Als ik bij de rechter kom en zeg dat het mag van een oud boek (de verweesde samenleving of iets anders onbenulligs), dan zegt de rechter, jammer dan daar heb ik geen boodschap aan.”

Dat klopt niet als het oude boek geaccepteerde religie bevat. Zie bv. de vrijspraken van El Moumni en Leen van Dijke ihkv beledigingen van homosuelen. Bij El Moumni overwoog het Hof:
“Het hof kent in dit verband in het bijzonder betekenis toe aan het feit dat de gewraakte fragmenten dienden ter aanduiding van de in de islamitische geloofsovertuiging van de verdachte verankerde opvatting omtrent het zondige karakter van de homoseksuele levenswijze, gelijk hierna wordt toegelicht. ”

In de voorafgaande zaak bij de Rechtbank werd verwezen naar jurisprudentie van de Hoge Raad:
“de door verdachte in het openbaar gedane uitlatingen, te weten zijn uitspraken in een televisieuitzending van het programma Nova op 3 mei 2001, welke uitlatingen (in Nederlandse vertaling) in essentie inhouden:
– homoseksualiteit is schadelijk voor de Nederlandse samenleving en
– homoseksualiteit is een besmettelijke ziekte,
op zich zelf genomen, zodanig kwetsend zijn voor personen met een homoseksuele gerichtheid dat die uitlatingen binnen het bereik van artikel 137c van het Wetboek van Strafrecht vallen. Het beledigende karakter kan evenwel aan in beginsel beledigende uitlatingen komen te ontvallen, aldus de Hoge Raad in zijn arrest van 9 januari 2001, NJ 2001, 203, wanneer die uitlatingen een godsdienstige overtuiging direct uitdrukken. Bescherming tegen een strafrechtelijke procedure kan derhalve worden ontleend aan het eveneens in de Grondwet vastgelegde recht op vrijheid van godsdienst en godsdienstbeleving (artikel 6 van de Grondwet).”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 ALO

@mark,
Je hebt gelijk. Bij beledigingen ga je een grijs gebied in en in Nederland wordt veel door de rechter toegelaten. Maar het geldt evenzeer voor de bijbel. De rechter discrmineert dus niet. Daar doelde Pastors niet op. Die had het specifiek over moslims die op een andere manier crimineel zijn. Pastors doet voorkomen alsof het ook geldt voor een fietsendiefstal. Ze stelen niet van hun eigen groep, is letterlijk door hem gezegd. En Nelis, ik vind dat een racistische opmerking.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Nelis

@Alo
Pastors stelt al dat hij generaliseert, maar voor een groep geldt dat het zwaar haram om te stelen van mede-moslims.
Van varkens stelen is alleen maar nobel. Dat hier een -je blijft van je broeder af- gevoel aan vast zit zal ook wel gelden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Nelis

Over een bruine middelvinger gesproken, hahaha,
twee bruine middelvingers die van Pastors en die van de “van de samenleving afkerende islamieten” (een betere omschrijving heb ik ff niet).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 obsidiaan

@ALO

het kan geen racistische opmerking zijn omdat Moslim geen ras is.
Mogelijk is het een discriminerende opmerking. Maar wie discrimineer je dan, je benadeelt niemand tenzij stigmatisatie daar ook onder valt.

.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 ALO

@Nelis
Waar ik mij aan stoor is dat dit soort generalisaties nergens hard worden gemaakt. En ik denk ook niet dat het waar is, maar dat het door iemand is verzonnen en vervolgens een eigen leven gaat leiden. Het is net als met geitenneuken, iets dat uit het 3e boek van Khomeini komt. Die er maar 2 heeft geschreven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Larie

@ALO: Dat is niet geheel correct wat je daar stelt ALO,sex met dieren wordt genoemd en gewogen zowel in de Koran (“z.g. Stoom afblazen”) als door Khomeini (liever niet maar als het gebeurt jezelf ritueel wassen als straf wat zoiets is als een “weesgegroetje”).

Scrollen tot aan sayings Khomeini:

http://nowscape.com/islam/islam.htm

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 nove

ach wat, religie is gif en leugen. Waarom zou ik me als atheist en materialist me door christenen, joden en moslims laten vernederen en kleineren en me laten geselen en martelen. Moet ik ze respecteren in hun arrogantie, zelfingenomendheid en rechts -liberale fascistoide gedachtengangetjes en theologische prietpraat? Wat moet ik daarmee..in een seculiere gedemocratiseerde rechtsstaat die het Handvest over de Mensenrechten heeft ondertekend? Ik vind ze( de hoofdstromen) allemaal bedreigend want ze gijzelen al jaren de publieke opinie en slachtofferen iedereen in hun kinderachtige gedoe en mateloze oppressie en regressie en oorlogstaal en greep naar de staatsmacht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Banzai

Neemt u nu eens het gemiddelde SGP of Christenunie lid in gedachten en pas vervolgens dat wat Pastor gezegd heeft een beetje aan:

Zo is het bijvoorbeeld onvoorstelbaar voor veel christenen om met een niet-christen te trouwen. Dat maakt het lastiger om er iets aan te doen. Door die religieuze component ontstaat er ook een collectiviteit die er voor gaat liggen en oplossingen bemoeilijkt vanwege de scheiding van kerk en staat waardoor je je als overheid al snel bemoeit met religie en daarmee op verboden terrein begeeft. Bij vrijheden zoals vrijheid van geloof, abortus, seksuele geaardheid zie ik bij veel christenen een georganiseerd verzet tegen het overnemen van onze huidige waarden en normen. Er zit een stroming in die geloofsgemeenschap die de verschillen juist vergroot in plaats van toe wil groeien naar onze waarden en vrijheden. Daarom verdient het christendom bijzondere aandacht en kun je niet zeggen dat het gewoon mensen met een ander geloof zijn.

Kortom waarom moeten deze discussies altijd over de moslims gaan? Alle monotheïstische geloven zijn even gevaarlijk, omdat ze er vanuit gaan dat ze het absolute gelijk aan hun zijde hebben. Wat automatisch als gevolg heeft dat de rest ongelijk heeft.

En dan nog een puntje dat ik vandaag op de radio hoorde: Waarom worden allochtonen tegenwoordig allemaal moslim genoemd en autochtonen niet christenen?

Het komt er op neer dat Nederland een nieuwe bevolkingsgroep heeft gevonden waar het al zijn angsten, onzekerheden en onvrede op kan projecteren -> de moslim wordt zo de jood van de 21e eeuw.

De moslims zullen ook wel de schuld krijgen van het feit dat er files zijn, de HSL-lijn te duur wordt, vogelgriep, vergrijzing en Patty Brard… oh en het regent hier op dit moment en dat is dan waarschijnlijk ook de schuld van mijn buurman, want die is moslim.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 mescaline

Er is veel spraakverwarring tussen alle groepen. Neem nou homosexualiteit. Een standaardmoslim verstaat daar nl. onder: een passieve mannenhomo. “Totaal abject”. En ga dan de Nederlandse tolerantie maar eens uitleggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 mescaline

Maar dat hypocrisie in Rotterdam nu de boventoon voert, dat is toch wel duidelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 obsidiaan

@ nove
@Banzai

waarom mogen jullie wel onzin uitkramen en pastors niet?
waarom denken jullie wel de waarheid in pacht te hebben in tegenstelling tot religies.
waarom mag groenlinks wel de publieke opinie gijzelen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 fritzie

Banzai 28,

Het verschil is dat je bij de moslims je het leven kunt laten en bij de gristenen is dat wat minder. Vast zit aan je levenspartner, waar je niet van houdt. En mocht je daar in tegen het geweer komen, krijg je een dolkje in je rug.
Ach zou Banzai echt niet weten, dat er een tolerantie verschil is tussen gristenen en Moslims ?

Of doet ie maar alsof.
Doe eens een testje banzai ?
Ga naar Staphorst (liefst op zondag) en roep: Jezus is een klootzak”
Ga dan naar de Transvaalbuurt of Rotterdam zuid en roep dan: “de koran is een Kutboek”
Wél in die volgorde, hoor !

He, ruimt zo lekker op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 fritzie

30,
Oef in Rotterdam ook al ?
Ik dacht enkelt hiero.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Carlos

@Fritzie de moslimhater:

“Het verschil is dat je bij de moslims je het leven kunt laten en bij de gristenen is dat wat minder”.

..en vertel dat ook eens aan mijn Bosnische schoonzus die een automatisch geweer op haar voorhoofd kreeg gedrukt van Servische kutgristen !!!

Fritzie, je bent griezelig selectief in het beoordelen van de werkelijkheid. Heb je soms ook een rassenschema naast je pc liggen ?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 obsidiaan

De meeste mensen zijn nog altijd door communisten en socialisten omgebracht

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 obsidiaan

@Carlos de christen hater

Nove is ook een moslim hater hoor

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 ALO

@larie
het stelselmatig stigmatiseren door middel van het woord geitenneuker werd wel degelijk verdedigd door te wijzen op een niet bestaand boek van Khomeini. Maar misschien staat er in de Koran ook wel iets over. Ik ga dat echter niet opzoeken. Ik vind dat namelijk een kutboek. Net als de Bijbel trouwens. Hoewel ik wel graag wijs op Daniël in de leeuwenkuil. Hij werd tot de dood veroordeeld omdat hij aan zijn geloof bleef vasthouden in den vreemde, daarmee handelend tegen de wetten van de Meden en de Perzen. Daniël wordt door joden en christenen (waar de Europese cultuur op gebaseerd schijnt te zijn) vereerd als held.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Carlos

Obsidiaan: hoe kom je er bij dat ik christenen haat ?!
Behoorlijk grof, tenzij het een flauw grapje is.

..en dat religie gif is, daar heeft nove wel een punt. Ikzelf vergelijk het liever met alcohol: je hebt gezellige drinkers en probleemdrinkers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 nove

*31 Obsi:

– onzin en pastors in een zin, dat heft elkander op.

– met ‘de’ waarheid heeft zich nog nooit iemand bezig gehouden, de ‘waarheid’ is een relict van de macht en wordt burgerlijk idealistisch gedepolitiseerd( het individu leeft zonder verleden, zonder klasse, zonder geheugen, zonder ‘hoop’, de tabula rasa van ‘de doop’ of onderdompeling en bekering maakt iemand pas ‘waardig’ ) en ideologisch opgelegd aan de zoekende, tastende, naar waarheid (zekerheden) hongerende mens.

Religie(s) claimen, absoluteren, intellectualiseren, theologiseren, problematiseren en compliceren en formaliseren, ze smoren democratische processen en de empirie of zoektocht naar ‘relatieve bronnen’ ( historisch en meetbaar, tastbaar, mathematisch juist en ordelijk, kwantiteit /kwaliteit verhoudingen, democratie en macht, economie) en verafschuwen eenvoud en schoonheid van het simpele op materiele vooruitgang betrokken volkeren met hun idiote streven naar vrede en recht voor ieder. ( dat is ‘voorbestemd’ voor de vromen, ieder ander krijgt met de roe en is gestraft door de duivel, het kwaad van het ongeloof)
De ‘bovennatuurlijke orde’ ( paradijs, eeuwig leven, a -sexueel geluk) van theologen is een belediging voor elk rationeel mens die zijn zintuigen en zin eigen rekenkracht vertrouwt en zich autonoom opstelt en aangeprate of overgeerfde geloofstelsels die uw geest manipuleren en indoctrineren of ‘gijzelen’ om uw de zielerust te geven waarnaar u zoekt verwerpt. Want men wordt ( en duizenden massa’s naast u, wereldwijd) misbruikt om een theocratisch wereldbeeld of elitaire hegenomie van academici en ‘Ubermenschen’ ( zijnde de vromen en niet anders dan vromen en ‘heiligen’) te vestigen en te overheersen. Daarmee is ‘de waarheid’ ( objectief- subjectief, these -anti-these, sythese, status -quo, de materiele ontwikkeling) niet gediend en de wetenschappen die ‘onze queeste’ naar hoe en wat, de wortels van ons bestaan onderzoeken ook niet.

Copernicus, de Inquisitie, de Kruistochten, de heksenverbranding, dat vergeet u liever ?
De heerszucht, oorlogen en slavenhandel (vrouwen, harems) van de moren is allemaal gelogen, het is geschiedvervalsing ?

– Groen Links ‘gijzelt’ de publieke opinie minder dan de bordreclame, de commercie, de kerkklokken en de sikkels boven moskeeen tesamen. Over onzin uitkramen geproken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 obsidiaan

zo een kutgristen geld dus niet voor allemaal..oke..maar als ik zeg zo een kutmoslim wat zeg je dan tegen mij.

en als pastor dit zei over moslims:in hun arrogantie, zelfingenomendheid en rechts -liberale fascistoide gedachtengangetjes en theologische prietpraat?

dat is toch wel wat anders als alcohol.

dus terug naar de discussie over vrijheid van meningsuiting.
Fritzie niet zo gefrustreerd doen over moslims, nergens voor nodig

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 fritzie

Carlos: hoe kom je er bij dat ik moslims haat ?!
Behoorlijk grof, tenzij het een flauw grapje is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Carlos

Mwah, stelselmatig stigmatiseren en criminaliseren van een bepaalde religie doe je vast niet uit liefde?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 fritzie

Obsidiaan,

Zeg dat maar tegen de vrienden en familie van Theo van Gogh.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 obsidiaan

@Nove,

mooi samengevat, ben ik met je eens
alleen de laatste twee paragraafjes moet ik nog even nalezen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 fritzie

Mwah, stelselmatig stigmatiseren en criminaliseren van een bepaalde religie ?

Ik ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Carlos

Ja jij ja !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 fritzie

Nove,
“Copernicus, de Inquisitie, de Kruistochten, de heksenverbranding, dat vergeet u liever ?
De heerszucht, oorlogen en slavenhandel (vrouwen, harems) van de moren is allemaal gelogen, het is geschiedvervalsing ?


Zucht.
Dat was dus zo’n 300 jaar terug, lieverd !
Wil jij daar graag naar terug ?
Neen, dus. De islamieten wel.
Die denken nog steeds dat individuele godsdienstvrijheid iets absurds is.
pfffff, duidelijk nu ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 fritzie

45,
met dat criminaliseren bedoel je toch niet mijn verzet tegen dat waardeloos rapport van Lillith ?
En je gaat toch niet zeggen dat moslim cultuur niet achterlijk is, he ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Carlos

Nuance Fritzie, misschien kan je die nog eens op je oude dag aanleren.

Sommige moslims interpreteren hun religie op een achterlijke wijze. Sommige christenen interpreteren hun religie op een achterlijke wijze. Ja zelfs sommige ongelovigen redeneren op een achterlijke wijze.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Larie

45-45 Lijkt op een mop van 1914-1918:

Engelse soldaten worden bijgespijkerd in de loopgravenoorlog.

sergant: Je bukt en zegt hard :Hey du..bist das du Fritz? Ze heten namelijk allemaal Fritz those gerries. Dan zal je zien dat ze omhoogkijken en dan schiet je ze voor de kop.

Zo gezegd zo gedaan, en het werkte..voor even.

Engelse soldaat: Hey du..bist das du Fritz?

Antwoord kwam: Yes!.., John, is that you?

..pang..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Larie

45 en 46 comment bedoelde ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Carlos

Gelukkig valt er ook wat te lachen vandaag ;-))

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 fritzie

Nuance Carlos, misschien kan je die nog eens op je oude dag aanleren.

De meeste moslims interpreteren hun religie op een achterlijke wijze, op straffe van uitsluiting of keelmesje.

Hee, Carlos ben je een Belg ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Bismarck

Inderdaad fritzie… Zelfs dat Staphorst-Rotterdam vergelijkinkje is zo scheef als maar kan. In Rotterdam vinden nu eenmaal meer geweldsdelicten plaats en wordt belediging nu eenmaal gebruikelijk met geweld beantwoord.

Ga bv. maar eens in Staphorst naar een cafe en trap iemand op zijn tenen en zeg dan klootzak pas toch op waar je je voet zet. Doe hetzelfde daarna in een willekeurig cafe in Rotterdam. Kies in beide plaatsen een niet-moslim uit als slachtoffer. Constateer de verschillen. Denk ook om de volgorde!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Banzai

@ obsidiaan 31

Waar precies in mijn bijdrage staat dat Pastor onzin praat?

Ik wilde alleen maar duidelijk maken dat de Nederlandse samenleving op dit moment geobsedeerd is door alles wat met islam te maken heeft, terwijl andere (met name) monotheïstische geloven minstens zo gevaarlijk zijn.

En voor een ieder die Pastor verdedigd zou ik nog een puntje in overweging willen geven:
Het gaat hier helemaal niet om of hij wel of niet gelijk heeft en ook niet om een verbod op vrije meningsuiting, maar om een politicus die een half jaar geleden beloofde bepaalde uitspraken niet meer te doen en zich van die belofte nu niks meer aantrekt. Kortom een onbetrouwbare leugenaar. En dat gaat over het karakter van de man en niet over de inhoud van zijn boodschap.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Banzai

@obsidiaan 31 part II:

Ik beweer niet de waarheid in pacht te hebben. Juist religies beweren de absolute waarheid in pacht te hebben. En als we heel eerlijk zijn dan moet iedereen toegeven dat er geen zekerheid is. Ik denk dat er geen sturende entiteit (god, allah of wie dan ook) en/of een hiernamaals is, maar zeker weten doe ik het ook niet, want het is niet te bewijzen. Andersom heb ik ook nog geen bewijs gezien dat er wel een opperwezen is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 fritzie

En dat gaat over het karakter van de man en niet over de inhoud van zijn boodschap.

de volgende keer gaat het vast over zijn vrouw.
He, bonzai doe even helder !
Die man laat zich gewoonweg de mond niet snoeren.
Ziet de enorme problemen bij de allochtonen en zegt daar iets van.
wat is daar mis mee ?
Hij scheldt niet, maar geeft zijn mening.
bewijs maar eens dat ie ongelijk heeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 nove

@36 Obsi

Carlos noch nove zullen lijden en buigen of kromliggend en gebocheld gaan lopen onder het machtige gewicht van uw fatwa’s, uw infantiele generalisaties en abjecte stigmatisering, vrees ik voor u.

‘Haat’ evenals fanatisme is een en al irrationele emotie, moet u weten. Ik vermoed dat Carlos en ik redelijk evenwichtige mannen zijn en daarboven staan.

Bovendien, ik ben toch niemand respect omwille van hun onmenselijke politieke en gewelddadige steekspelletjes verplicht ? Hun alle barbarij maar te vergeven, omdat men het ‘in het belang van iedereen’ (?) onderneemt en ‘implementeert’, feitelijk dit land uitholt, criminaliseert en demoraliseert.

Integendeel , ik neem het hen, onze volksvertegenwoordiging en regeringsleiders, bijzonder kwalijk dat men zo anti-intellectueel, a-logisch want theocratisch en segregerend en oorlogsminnend optreedt zonder voor de gevolgen in te staan en de verantwoordelijkheden te erkennen waarvoor ze ambtseed afleggen. Dat u list, leugen, bedrog voor onaantastbare waarheid verslijt en in uw deemoedigheid en braafheid het gezag en autoriteit van complexe politici vol taboes en complexen onfeilbaar acht, dat is uw eigen pakkie an. Ik zou zeggen, wordt wakker, sta op en wandel weg uit uw verdoofde sluimerslaap. Gooi de ramen (uw geest) open !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Carlos

Fritzie, zie jij wel eens een allochtoon in het echt ?
..en praat je er dan ook mee ?

Je doet mij denken aan mijn wijlen oma die op het einde van haar leven alleen nog maar binnen zat en steeds banger werd voor de grote boze buitenwereld. Alleen mijn oma werd niet zo giftig en haatdragend als jij.

Je moet er meer op uit Fritzie, de frisse buitenlucht opsnuiven, een marokkaanse vriendin nemen en je helemaal suf neuken. Want de weg waar je nu op zit is een doodlopende. FRITZIE DURF TE LEVEN !!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 fritzie

Carlos evenwichtig, ja ja !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Banzai

@fritzie 32

Vertel dat maar aan nabestaanden van de medewerkers van abortusklinieken in de VS die vermoord zijn door fundamentalistische christenen.

Vertel dat maar aan de kindertjes die aan polio zijn doodgegaan op de Veluwe omdat hun christelijke ouders hun niet wilde inenten.

Vertel dat maar aan de 26000 burgerslachtoffers in Irak die gestorven zijn omdat wij zonodig onze westerse (christelijke) normen en waarden naar hun land moesten exporteren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 fritzie verkleidet als John

Pang !
Toch was ie een Belg

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Pelayo

@ALO

In de sharia regels, althans die ik op het internet kan vinden, staat dit:

357. If (God forbid!) a person has sexual intercourse with an animal and ejaculates, Ghusl alone will be sufficient for him, and if he does not ejaculate and he was with wudhu at the time of committing the unnatural act even then Ghusl will be sufficient for him. However, if he was not with wudhu at that time, the obligatory precaution is that he should do Ghusl and also perform wudhu. And the same orders apply if one commits sodomy.

http://www.al-islam.org/laws/ghusl.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 Banzai

Oh sorry vergeet ik nog de miljoenen aids-slachtoffers omdat ze niet mogen neuken met een condoom van de paus (het toonbeeld van een tolerante christen).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Larie

@Carlos: Welke versie geniet je voorkeur:)

-Amazing Stroopwafels
-Bert van den Brink
-Jantje Koopmans
-Ramses Shaffy

?

ps: Onlangs was er de vraag wat aan multimedia behouden moet blijven voor het nageslacht. De voorgaande reeks is een pijnlijk document van nu en zou in de “anaal”en bewaard moeten worden. Hopelijk fronsen onze na-ouders de wenkbrouwen en “echie??” zeggen als dit soort draadjes uit het web wordt geplukt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 mescaline

Pelayo, over wudhu en ghusl, is dat iets meer dan dat je je schoonwast voor het bidden ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 Pelayo

@mescaline

Ik denk het wel. Ik ben daarnet even gaan zoeken om ‘ns te kijken wat er nu echt staat, dat is alles.

Tja. Het valt me op dat die sharia regels ongelooflijk secuur alles regelen. Wat jullie er nu verder mee moeten weet ik ook niet. Godsdienst heeft veel en veel minder met letterlijke interpretatie van teksten (De inhoud dus..) te maken dan met de betekenis die men daar aan hecht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Carlos

Larie: Ramses.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 mescaline

Je moet er meer op uit Fritzie, de frisse buitenlucht opsnuiven, een marokkaanse vriendin nemen en je helemaal suf neuken. Want de weg waar je nu op zit is een doodlopende. FRITZIE DURF TE LEVEN !!!

Carlos, een islamitische vader had het niet beter kunnen zeggen. :P

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 Carlos

Ach ja, je probeert eens wat…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 Opa-Buiswater

@Fritzie: de man heeft zich in maart de mond laten snoeren en is daar mee accoord gegaan . De slappe hap is blijven zitten toen hem verboden werd om bepaalde zienswijzen naar buiten te brengen, en nogmaals, hij is daarmee accoord gegaan. Een beetje kerel had daar geen genoegen mee genomen en had zich ( figuurlijk) dood gevochten of was opgestapt. Maar toen was het nog geen tijd voor verkiezingen, stonden de peilingen er wat anders voor dus werd het nu tijd om weer eens even lekker in de slachtofferrol te gaan hangen en fijn “links”de schuld van alles te geven. Er werd zelfs al even vermeld op de radio dat LR eventueel wel met het CDA verder wil…….en dat zijn nu juist de mensen die hejm hebben laten struikelen. Ouwe lpf-streken dus…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 mescaline

And this is the moment we’ve all be waiting for, in the left corner, unbeaten champion of the real left, opa Buiswater… and in the right corner, the indestructible, superhuman champion of the right and righteous, fritziiii fritziiiii !

No punching below the belts please.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 nove

@Obsi..waar ik u voor zou waarschuwen is dat u in uw beschuldigingen niet in de valkuil van de godsdienst die altijd vervolging en veroordeling en excecuties van landgenoten bepleiten uit religieuze motieven. Als iemand het met de regels stoeit en het strafrecht willkeurig uitdaagt gaat het om dat individu of (bedrijfs) organisatie en als wetsovertreder krijgt hij/zij met de vergelding volgens de burgerlijke wetgeving te maken. Wat pastoor, dominee, imam , vader, moeder en zijn wapenbroeders/ zusters in het kwaad daarbovenop met hem als dader/crimineel en vroom gelovige wensen uit te spoken om ‘iemand’ ‘iets’ te laten voelen en met de wrake gods op de proppen komt, tja, dat gaat buiten de competenties van de rechtstaat om want die is nou eenmaal seculier en ik ben geen belijdend gelovige en wil geen religeuze rechters en inquisities of regressie naar de middeleeuwen.
Dus, ‘kutmoslims’ dat zal ik niet zo bezigen..gore dief, vieze pimp, gangster, smerige hond en botte klootzak, van alles kan iemand naar de kop krijgen opgevolgd door een aangifte al weet ik dat vervolging en bestraffing een hachelijke en onzekere zaak is vanwege de werkdruk en ondercapaciteit die in de magistratuur en het OM is ontstaan onder het bewind van zwaargewichten en financiele scherprechters als Zalm, Donner en Balkenende. Zij verkneukelen zich buitengewoon op burgeroorlogen, relletjes hier en daar en speculeren erop dat de volkswoede de roep om militair ingrijpen om de ‘brandjes ‘ te blussen en ‘de(hun) orde’ te herstellen zal versterken om zo zwarte rookgordijnen op te trekken rond het desastreuze, infantiliserende, arrogante beleid van de afgelopen jaren wat veel meer schade aan de maatschappij met zich meebrengt en allerlei, grote doelgroepen, veel mensen tot onmensen, tot eigenrechters fabriceert, bombardeert of omvormt. Dat mag allemaal niet maar vloeit voort , is noodzakelijkerwijs verbonden aan de axioma’s van de burgerlijke these en religieuze onderdrukking en de verpaupering en verarming.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 fritzie

Opa,
Nu heb ik het neit vanaf het ebgin gevolgd en dus kan ik er niet op ingaan.
Maar: “….. fijn “links”de schuld van alles te geven”

die draai kan ik niet maken, hoor

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 obsidiaan

@ Banzai,
je hebt gelijk dat de Islam onevenredig in de media behandeld wordt, om moe van te worden.
Maar jullie handelen net zo over christenen als de media over moslims. Wat is het verschil.
Bij pastors ging je toch in op zijn inhoud ipv zijn huigelerij.

De Paus zegt eigenlijk, een partner tot de dood dan heb je geen condoms nodig, en voorkom je aidsverspreiding.
wel schandelijk wat betreft geboorte beperking.

@ Nove en Carlos jullie zijn inderdaad evenwichtige mensen.
Gelukkig wordt de discussie minder stekend, ik waardeer jullie erg. alleen niet alitijd al jullie standpunten.

en geloof me of niet, ik ben ook niet zo een voorstander voor het uitdragen van geloof.

@Fritzie,

zoals jij nu te keer gaat tegen moslims zo gingen de protestanten te keer tegen de katholieken een tijdje geleden. katholicisme werd verboden. Het heeft niets geholpen.
Een gezonde dialoog is altijd beter. op dat punt steun ik cohen.

@Nove:
Carlos noch nove zullen lijden en buigen of kromliggend en gebocheld gaan lopen onder het machtige gewicht van uw fatwa’s, uw infantiele generalisaties en abjecte stigmatisering, vrees ik voor u

Dankje ik voel me geeerd.

Ik stop weer eentijdje met posten, denk ik.
geluk

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 fritzie

@Fritzie,

zoals jij nu te keer gaat tegen moslims zo gingen de protestanten te keer tegen de katholieken een tijdje geleden. katholicisme werd verboden. Het heeft niets geholpen.
Een gezonde dialoog is altijd beter. op dat punt steun ik cohen

haha
Als je dat probeert hoor je: “wasn’t me”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 obsidiaan

@Nove 73,
sorry las je stukje later pas.
eerste heft heel goed ben ik met je eens.
Maar de tweede helft kan ik niet helemaal combineren met het eerst.
Dit kabinet zit je kennelijk behoorlijk dwars, mag.. maar valt een beetje buiten de contekst van de eerste helft.
Wel mooi opgezet.
Maar komt de schade ook niet voort uit de zwartmakerij door de media aan dit kabinet, netzoals de media schade toebrengt aan de moslim gemeenschap door zwartmakerij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 Banzai

@obsidiaan 75

Ondanks dat je niet meer wilt posten hoop ik dat je blijft meelezen.

Er is wat mij betreft inderdaad geen verschil tussen de islam en het christendom. Ik wilde alleen maar wat tegengas geven tegen het islam-bashing van de laatste tijd (niet specifiek op Sargasso overigens maar meer in het algemeen).

De aandacht voor de (met name misstanden binnen de) islam is niet alleen onevenredig, maar wordt bovendien gevoed door een christelijk superioriteitsgevoel (hoe vaak heeft men het niet over de achterlijke islam?). En dat gevoel van superieur zijn is volgens mij volkomen misplaatst.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 Degtyarev Pekhotny

Don’t mention the war.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 obsidiaan

@ Banzai,
elk gevoel van superioriteit is misplaatst.
En Ja..mijn gevoel is niet dat christendom zich boven islam plaatst. Christenen negeren islamieten gewoon.
Dat achterlijke islam komt mijns inziens meer bij atheïsten vandaan.

Ik blijf sargasso lezen, toch noch het beste weblog.
Alleen moet ik (vanmezelf) zo nu en dan tegengas geven aan links, met als side-effect
mijn eigen standpunten bijstellen, en dat is goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 Bismarck

Obsidiaan: Daar heb je een punt! De isLAM is ook achterlijk, net als het christenDOM en het jodenDOM. Georganiseerde religie is gewoon altijd achterlijk! Maar eeh, je hebt wel gelijk dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 Larie

@DP: Alhoewel we zo nu en dan wat clashes hadden mis ik het wapengekletter van U, vreemde knakker ben ik toch ;-)

Ik zat eens in een cafe in Teddington (zuid-London) waar mijn ex-familie woonde en ik een tijdje werkte. Daar stonden/staan de studio’s van ITV waar o.a. deze serie en voornamelijk Coronation Street werden gemaakt. Het cafe was om de hoek.

Nu is lachen met heel het lijf een uitzondering, voor deze droogkloot althans..ouder en toch minder dubbel liggen van het lachen helaas, maar eens met Cleese en Benny Hill en Arthur low aan de tap gestaan, zingend” Who do you think you are kidding mr Hitler”(of zoiets) en ik ging bijna dood.

Ik merk een zekere opwaardering van humor uwerzijds, is dat een correctie waarneming?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 fritzie

77,

” netzoals de media schade toebrengt aan de moslim gemeenschap door zwartmakerij”

Vertel eens ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 Degtyarev Pekhotny

Nou je hebt dus een 5e kolonne van geitenneukers en linkse fascistische subsidiemafia ook wel Peter Siebelts spekkoek genaamd. Ze worden betaald door Marcel van Dam en Nova. Ze hebben Pastors ook al de mond gesnoerd.

Dit staat allemaal in de boeken van Pim.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 Larie

Nu ben ik toch enigszins verbaasd om te lezen dat de woorden waarmee Pastors de deur is uitgewerkt vrijwel letterlijk zijn uitgesproken in rondom 10 nov 2004 door de man die aangifte deed,Ahmed Marcouch: “Deze jongeren plegen bij wijze van spreken een overval, en rechtvaardigen dit vanuit de islam”.

Nu, er zijn nuanceverschillen oke, maar mijn broek zakt toch iets naar beneden.

(uit algemeen dagblad)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 Papenhater 989.675

=Lam is geen achterlijke religie. Als je werkelijk die woorden gelooft van onze homo popist, die de eer had als martelaar de Rooms Katholieke missie wat kracht bij te zetten als een John F Kennedy en ook popist, o hoe pijnloos, dan val je in je eigen kuil. Nee. Deze Professor in de Sociologie was een Charlatan op College geld, vertrouw niet de Professor van de Universiteit, waarschuwt de Profeet zijn slachtoffers.

De =Lam heeft in het verleden de Christenen van Noord Africa, Turkije, de Balkan, en vele anderen uitgemoord. Mahatma Ghandhi werd vermoord door een moslim, ook diens dochter, Indira Ghandhi, werd vermoord door een moslim. Moslims zijn Profeten moordenaars.

Ook de Rooms Katholieke Kerk is niet achterlijk. Hoewel men zulks van de Sociologie Professor gerust kan zeggen. Neen, in de Middeleeuwen, de top van hun macht, werden alle intellectuelen gecontroleerd door de popistsche rechtbanken. Net als vandaag, hoe leg ik het uit. Zo van: Rome stelt de Zondag in, dus in Nederland wordt de Zondag verplicht gesteld door de Staat. Dus de Staat is popistisch, 100%, en de rest is leugens.

Ik ben daar geen voorstander van. Ik zie: Joop den Uyl, een popist, importeerd de moskeeen, omdat de popisten bang waren van de hippies. Over 100 jaar is Nederland moslim, zoals ook gebeurde in Srebrenica. Dan begrijpen de popistische zondag aanbidders ineens waarom de russich orthodoxe Christenen van Servie onder leiding van Slobodan Milosovic de moslims van Srebrenica wilden opruimen, en zinken ze zo diep, dat ze ineens weer popist worden voor de Sint Laurens Kerk van Rotterdam. Ha, leve de PapenHater!

 • Vorige discussie