Mariko Peters op hare majesteits ambassade

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Deze bijdrage is van Peter Olsthoorn.

Gelezen: HP De Tijd, Volkskrant, Villamedia

Het libido regeert, ook in de natuur die GroenLinks wil beschermen. En we hebben Buitenlandse Zaken (BuZa) leren kennen op Leugens.nl. En nu het geval Mariko Peters, van Minerva in Leiden tot aan een glanzende loopbaan bij onder meer de ambassade in Kabul. Daar ging het fout, blijkens de volgende e-mail conversatie met geliefde Robert Kluijver:

Peters, begin april 2005:

“Robert! Wat verrukkelijk om van je te horen (…) Ik, ik kan je vertellen dat ik eigenlijk de hele tijd wegdroom en niet meer mijn hoofd lijk te bezitten. Daar wandelen duizend kleine gedachten aan jou die met me mee buitelen bij alle dingen die ik doe (…) Ik hoop dat je nog ergens appeltjesgroene glooiende velden kent want er zijn ook duizend dingen voor gesprekjes. Ik ben 14 april terug in Kabul.”

Kluijver, 6 april:

“Ik ben al wat ‘appeltjesgroene glooiende velden’ aan het onderzoeken…maar je komt al binnenkort terug, en dan kunnen we verder praten.”

Peters, 17 april:

“Ik zie dat ik je professioneel wat moet vragen: Het Prins Claus Fonds vraagt mij eens wat meer te weten te komen over jullie circus-project. Ra ra ra (…) Bij deze kwijt ik mij graag van die taak. Misschien dat ik gauw een kop koffie bij je mag halen voor een vakkundige presentatie.”

Medewerker Prins Claus Fonds aan Peters, 21 april:

“Veel dank voor uw uitgebreide en snelle reactie. De achtergrondinformatie die u geeft is uitermate behulpzaam.”

Peters, 22 juni:

“Hee Robert! (…) heb je nog de fondsen gehad ? (…) Liefs, Mariko.”

Kluijver, 22 juni:

“We hebben meer geld gekregen dan we verwachtten: 38.000 euro (…) Dat is prachtig.”

Hopsakee, centjes binnen, tenzij deze gepubliceerde e-mail conversatie hartstikke in scene gezet is. De code van Buitenlandse Zaken schrijft voor dat diplomaten ‘elke schijn van belangenverstrengeling’ of ‘vriendjespolitiek’ moeten vermijden.

Onwaar verhaal, zegt Peters. HP publiceert tal van ‘feitelijke en juridische’ onjuistheden. BuZa doet onderzoek. GroenLinks heeft een traditie opgebouwd met malicieuze acties en leugens daarover, van Tara Singh Varma in 2001 tot Sam Pormes in 2005 en Wijnand Duyvendak in 2008.

Peter wordt ook beschuldigd van betrokkenheid bij de vermoede ontvoering van drie minderjarige kinderen die Kluijver al terugbezorgd zou moeten hebben bij zijn Engelse ex. Waarom daar zo’n ophef over wordt gemaakt, is een raadsel. Kinderen ontvoeren door ex’en (meestal moeders) gebeurt aan de lopende band, is één van de zwaarste en meest voorkomende misdaden in Nederland, dus daar kraait geen haan naar.

Volgens HP/De Tijd wilden Kamerlid Mariko Peters en GroenLinks op dinsdag 2 augustus per kort geding een publicatieverbod bij HP/De Tijd afdwingen van een artikel over Peters. GroenLinks ontkent dat ze heeft overwogen een publicatieverbod af te dwingen.

Reacties (53)

#1 Spam

Mijn advies: opstappen en zeggen dat je je gaat verdedigen. Dat van die kinderen vind ik een privézaak, maar die belangenverstrengeling kan niet als je zelf overheid en regering wil controleren. Mocht ze gelijk hebben en echt niets fout gedaan hebben, dan kan ze volgende keer weer op de lijst.

 • Volgende discussie
#2 Ronald

Ben benieuwd of Peters in deze affaire de stappen ontkennen, bagatelliseren, toegeven gaat nemen. De ontkenning is er al.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 sjap

Lekker leiderschap van Sap ook tot nu.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bookie

Donner mag wat betreft ook wel onderzocht worden.
http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=21054

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Van Driel

IN NRC next lees ik dat de mails afkomstig zijn van de rancuneuze ex. Daar staat ook dat de ex al langer met die mails leurde, en dat andere media de affaire ook al eerder onderzochten en toen geen affaire konden ontdekken. Misschien deden zij hun werk niet goed – dat kan. Zoals het volgens mij ook nog steeds mogelijk is dat Peters de regels van BUZA niet geschonden heeft. Misschien heeft ze wel keurig gemeld dat ze de man ook privé kende..? In Trouw meldt BUZA dat Peters de interne regels niet heeft overtreden.
Kortom: ik heb nog wel een paar vragen. Meer onderzoek gewenst, heren/dames journo’s..!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 boyke

Het zaakje ruikt niet bepaald fris. Als ze slim is trekt ze zich voorlopig terug om zich (als ze onschuldig is) te verdedigen tegen de aantijgingen en als ze echt onschuldig blijkt te zijn dan kan ze weer haar kamerwerkzaamheden hervatten.

“We hebben meer geld gekregen dan we verwachtten: 38.000 euro (…) Dat is prachtig.”

Blijkbaar werd er daar kwistig rondgestrooid met subsidies (lees: belastingcentjes).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 richard

@5
heb je daar een linkje van, ik kan het zelf niet vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 kroonsteen

Wat raar om van die persoonlijke woorden te publiceren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Eric

Zowel het artikel in HP/De Tijd als het linkje uit #7 lijken meer het gevolg van de wens een GL-kamerlid te beschadigen dan andersom. Zou je bij voorbaat opstappen om vervolgens aan te tonen dat het onzin is, dan beloon je het moddergooien. Reken maar dat GeenStijl, PowNed, HP/DE Tijd, Elsevier, Telegraaf en al die vuilspuiters zich dan gaan uitleven.

Kijk eens naar het artikeltje van Klokkenluideronline: ze wordt direct gekoppeld aan Joris Demmink, GL wordt gemakshalve ook nog even een pedopartij genoemd en het dubbele paspoort is bijna bewijs dat ze voor de CIA werkt. Het is complotdenken op goed-Foxiaanse wijze. Er is een politiek doel en daar wordt de berichtgeving naartoe geschreven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 hanedop

@10: toontje lijkt inderdaad wel een beetje gezet. Los daarvan is natuurlijk een feitenonderzoek nu onvermijdelijk en noodzakelijk. Is er niks aan de hand, dan moest HP-de tijd maar eens een redacteur ontslaan, is er wel iets loos, dan moet GL of Mariko Peters zelf de conclusie trekken. Vooralsnog kan ze prima blijven functioneren. Onschuldig tot tegendeel bewezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Prediker

“Kijk eens naar het artikeltje van Klokkenluideronline: ze wordt direct gekoppeld aan Joris Demmink”

Iedereen wordt op klokkenluider online gekoppeld aan Joris Demmink. Micha Kat zou zijn eigen moeder nog in verband brengen met Joris Demmink.

Verder wel met je eens dat je dit soort moddergooierij niet moet belonen door meteen op te stappen. Jezus, hoeveel bobo’s in het bedrijfsleven ritselen niet hier of daar iets voor een vrindje?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Frank

@11, niet mee eens. GL neemt andere politici de maat voor wat betreft hun geloofwaardigheid, en de aantijgingen voor wat betreft de subsidiekwestie zijn uiterst gedetailleerd en serieus. Het kan best een fabricage zijn (want de toon is ranzig en rancuneus) en dan zou ze dat als de bliksem in ondubbelzinnige bewoordingen moeten melden (ik zie niets op de GL site, wel over de andere aantijgingen die idd meer iets weg lijken te hebben van een persoonlijke wraakactie). Je kan niet anderen de maat nemen en zelf zwijgen. Precies hetzelfde speelt al langer met D66 met zijn frauderende ex hoofdcomissaris/ eerste kamerlid. De oppositie kan zich op deze manier niet richten op het maken van de broodnodige vuist richting regering en PVV.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 ‘des duivels”

Het wordt tijd dat het meest betrouwbare kamerlid Geert Wilders eens wat kamervragen gaat stellen.

Waar bijven de tweets van Cohen en mevrouw Dibi nu?..

Anyway, laat dit de aanleiding zijn om direct alle subsidies af te schaffen en belastingverlaging in te voeren. Linksmensen kon je nooit vertrouwen, kan je nooit vertrouwen en zul je ook nooit kunnen vertrouwen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Van Driel

@8: trouw pagina 7 en NRC NEXT pagina 8 van vandaag… ik ben geabonneerd (en daardoor breder geïnformeerd) omdat niet ale content van kranten gratis wordt weggegeven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Prediker

Frank; die mails zullen wel authentiek zijn, want als ze fake zijn zou Peters dat wel gemeld hebben. De vraag is hoe ver Peters’ bemoeienis ging met die subsidieaanvraag en of van haar onafhankelijke informatie verwacht werd.

Uit die mails rijst het volgende beeld:

Het Prins Claus Fonds (volgens mij geen overheidsorganisatie) vraagt haar in haar functie als ambassademedewerker om informatie over dat project van die Robert.

Daar weet ze nog niet zoveel van, dus vraagt ze hem om haar eens wat wijzer te maken. Dat biedt haar meteen een ingang om met hem af te spreken, want ze is behoorlijk verliefd op de man.

Robert geeft een gloedvolle en gedetailleerde presentatie aan Mariko. Die verwerkt dat allemaal in een paar nette A4’tjes en stuurt het ter informatie op naar het Prins Claus Fonds.

Iedereen blij. De medewerkers van het Prins Claus Fonds blij dat ze zo’n helder en gedetailleerd verhaal hebben van de ambassade, want dan kunnen ze die subsidie ook mooi verantwoorden; Robert blij dat ‘ie geld heeft voor zijn project; en Mariko blij dat zij Robert blij heeft kunnen maken.

Maar goed, misschien is ze wel met hem langs verschillende projecten gegaan en heeft ze daar haar eigen onafhankelijke analyse op gemaakt – ik weet het niet; ik was er niet bij en ik weet ook niet precies van het Prins Claus Fonds van haar verwachtte.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Prediker

“Anyway, laat dit de aanleiding zijn om direct alle subsidies af te schaffen en belastingverlaging in te voeren.”

Wacht even, dus omdat een ambassademevrouw in Kaboel een romantische relatie had met een projectmeneer over wiens project zij moest informeren voor een private organisatie, op grond waarvan deze organisatie zou beslissen of zij haar beurs zou trekken, moeten alle subsidies worden afgeschaft?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Frank

@Prediker, zoiets zou ook kunnen. Maar zolang er geen weerwoord komt vanuit Mariko Peters waaruit logischerwijs een poging tot karaktermoord zou kunnen blijken is haar geloofwaardigheid wel onder curatele. En daarmee kan je geen oppositie voeren. Je kan er overigens wel heel erg goed regeringen mee gedogen, dat dan weer wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Carlos

De actie heeft wel veel weg van een schot hagel om mar zoveel mogelijk imagoschade te berokkenen, de ene dag is Mariko een ‘kinderontvoerder’ en de volgende dag doet ze aan ‘subsidiefraude’. Ik sluit me aan bij de analyse van Prediker. Mensen die denken dat je in Nederland met een beetje handje klap subsidies binnenhaalt zijn niet goed snik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Frank

Zeg Carlos, heb je dat draadje gezien over subsidie aan het in stand houden van de kerk op Bonaire powered bij P H Donner? Hoezo geen handjeklap?
De allergrootste subsidies, zoals b.v. die aan het JSF, hebben voor mij alle kenmerken van handjeklap. Een paar ambtenaren, wat lobbyisten en een beetje durf, je haalt zo miljarden binnen hoor.
Het kan overigens best een poging tot karaktermoord zijn, maar dan zou ze er wel heul erg verstandig aan doen om dat alvast te melden. En als het onderzoek dat er aan gaat komen dat ook uitwijst dan is het te hopen dat ze de aanstichters maar een flink juridisch in hun onderbroek zetten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 ‘des duivels”

@Carlos

Dit is hoe dat smerige Linksche goedmensen clubje haar zaken regelt. Eerst de ellende van anderen prostitueren en daarna het geld van de belastingbetaler verkwisten voor eigen gewin.

Peters had zowiezo van een getrouwde kerel met kleine kinderen af moeten blijven, maar ze zat zo te hunkeren maar de keiharde presentatie van geile Robert.

Peters zal met pek en veren het land uitgejaagd mieten worden. Zo doe je dat met linkse dubbel paspoorters..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Carlos

@Frank, ja hoe meer geld hoe makkelijker. Maar voor luttele bedragen als 34k moet je heel wat papierwerk verstouwen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Spam

Maar de rechterzijde van het Internet heeft er wel weer een kamerlid bij dat ze nu dus effectief de mond hebben gesnoerd. Je kan al raden hoe de reacties worden, de volgende keer dat Peters ergens kritiek op heeft.

De vraag is nu of je ze hun zin geeft door te stoppen of door door te gaan. Ik zou zeggen stoppen en vechten voor rehabilitatie (alleen indien dat terecht zou zijn natuurlijk). Dat maakt op den duur dit soort aanvallen minder effectief en maakt vragen over wandaden van coalitie en regering geloofwaardiger.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Carlos
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Prediker

Wat zin heeft, is wat Wilders doet. In de aanval gaan, heel hard roepen dat het “allemaal gelul” is, en vertellen hoe het wel zit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Bookie

@24
Je kan ook overal de PVV bij betrekken ook al hebben ze er in dit geval niets mee te maken. Oftewel je doet hetzelfde als wat in het artikel wordt beschreven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 ‘des duivels”

wat een lowlife voor een mens ben je dan om bewust een gezin met kleine kinderen te ontwrichten voor je eigen gerief.

Dergelijke perverse figuren horen niet ons land te besturen… Mariko Peters is een lowlife van het ergste soort.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Frank

@Bookie 24, ook niet mee eens. Vanuit de rechterflank wordt een effectieve guerilla gevoerd. Met weinig moeite en een paar welgemikte verdachtmakingen kan je iemand helemaal ontregelen, daar gaat de link van Carlos over. Het zou kunnen zijn dat dat nu ook Mariko Peters betreft, en alleen daarom al zou ze er verstandig aan doen snel met een reactie te komen. Het is of fake, of een poging tot karaktermoord (zoals Prediker me terechtwees) of er is toch iets aan de hand en dan heeft ze een geloofwaardigheidsprobleem waarmee ze alleen bij de PVV nog zou kunnen aanblijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Prediker

Voor je eigen gerief, toe maar. Je doet net alsof die man Mariko’s toyboy was. Liefde laat zich niet kooien.

Je oordeelt maar even over het leven van anderen zonder te weten hoe dat huwelijk was, en hoe die relatie zich ontwikkeld heeft.

Mensen hebben affaires en echtelieden scheiden aan de lopende band. Maar als een linksmens er bij betrokken is, dan is het ineens “pervers” (welja), en dan zijn de ‘bloedjes van kinderen’ de dupe.

O, en Peters “bestuurt” het land niet, nitwit. Dat doet de regering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Bookie

@28
Je kan HP/De Tijd of de Volkskrant rechts noemen, maar dat lijkt mij nonsens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 ‘des duivels”

@Prediker

Rechtse politici hebben seksuele affaires en linkse politici zijn corrupt.

Mariko Peters is beiden.. Walgelijk mens

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Prediker

Rechtse politici als Bill Clinton, Jacques Mitterand en John F. Kennedy bedoel je?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 bvdbos

Glijdende schaal des Duivels? Low-life van het ergste soort omdat ze een relatie heeft gekregen met een getrouwd persoon? Ik kan me toch wat misstappen van mensen voorstellen die zich beter later typeren als “Low-life van het ergste soort”. Zou ze niet gewoon gestenigd moeten worden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 ‘des duivels”

Ik heb geen bezwaar tegen stenigen als het maar volgens de christelijke manier gaat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Frank

Bookie, je hebt idd helemaal gelijk betreffende mijn miskarakterisering van wat rechts is. My bad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Harm

En “des duivels” heeft zich gespecialiseerd in het gooien met modder.
Die MOET wel van de PVV zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Hondje Waf

de enige walgelijke low-life hier is u des duivels

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Hondje Waf

34.’des duivels” | 5 August 2011 | 18:43
Ik heb geen bezwaar tegen stenigen als het maar volgens de christelijke manier gaat.

WTF??!!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Hondje Waf

Volgens mij kan de aivd die des duivels ook maar beter in de gaten houden.

gij spoort nie ouwe zwavelvreter

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 bvdbos

Da’s pas klote voor de kinderen. Deutoronomium 20:22: “Als een man wordt betrapt met een getrouwde vrouw moeten beiden ter dood gebracht worden, zowel de man als de vrouw met wie hij geslapen heeft.”

zal dan toch ook wel gelden voor een getrouwde man en ongetrouwde vrouw?

De christelijke manier van stenigen staat in Deutoronomium 20:21:
“Maar als het wél waar is en de maagdelijkheid van het meisje niet kan worden aangetoond, moet zij naar haar ouderlijk huis worden teruggebracht en daar voor de deur door de andere inwoners van de stad worden gestenigd tot de dood erop volgt. Want zij heeft onder het volk van Israël een schanddaad begaan door met iemand te slapen terwijl ze nog bij haar vader thuis woonde. Zo moet u het kwaad dat zich bij u aandient in de kiem smoren.”

Des Duivels is idd een Christengekkie pur sang, weten we ook meteen waar die uithangen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 bvdbos

Kan de GGiN haar verbod op internet weer instellen? Nu een maand geprobeerd, geen succes…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Spam

Mariko Peters woonde toch niet meer bij haar vader thuis?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 JanT

Tja, Nina Brink, Jaap de Hoop Scheffer, Ivo Opstelten, Maxime Verhagen, Hans van Baalen en Nout Wellink zijn ook bij Minerva begonnen. Die weten ook hoe je de (staats)kas moet plunderen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 MrOoijer

Mails waar in geknipt is. Mails waarvan wij lezers niet kunnen vaststellen of ze echt zijn. Laat staan of ze uit de context zijn gerukt.

Daarnaast wordt een suggestie gewekt die ik ook nog eens uitermate kwalijk vind. De derde mail is een vraag om informatie over een project, en de vraag is in opdracht van het PC fonds: “Ik zie dat ik je professioneel wat moet vragen”. Is dat vragen om informatie dan plotseling verboden als het een bekende of geliefde betreft? Zolang Mariko Pieters niet degene was die over de toekenning van de fondsen besliste, lijkt dit mij een heel normale gang van zaken. Pas als concurrenten waren gedwarsboomd in het krijgen van dezelfde informatie zou er iets mis kunnen zijn. Maar daar gaat dit stuk niet over.

Dus een publicatie goede journalistiek onwaardig, en een duidelijke poging tot beschadiging. Plus schending van de privacy door het publiceren van mail 1 en 2. Vies spelletje, en Peter Olsthoorn, om weke leugen gaat het nu?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 gronk

@des duivels: waarom geeft geert eigenlijk geen openheid over zijn geldschieters, hrm?

Verder wat prediker en carlos zeggen. Smerig spelletje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Share

Mariko macht Kinder froh :o)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Sollisieteer nu

Ook werken bij de pvv?

functie: Webtrol

Heb jij ook zo’n haat voor alles wat links en/of moslim is? Ben je vastberaden en niet gevoelig voor argumenten en/of feiten??
Kun je goed copy/pasten en ben je overtuigd van Geerts Gelijk? geniet u ervan linksmensen op de kast te jagen?

reageer dan nu.

Geringe kennis van scheldwoorden is geen vereiste, wel een pré.Begrijpend kunnen lezen is niet nodig, u start met simpele copy/paste-taken volgens de door Geert vastgestelde richtlijnen. Bij gebleken talent kun je snel opklimmen en je eigen tirades schrijven.

gelieve niet te reageren als u sm-slaaf wil zijn; Fleur heeft het al druk genoeg.

kusjes Martin B.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Share

@47 Ahaha ik stonk er bijna in, in die trollator sollie van jou. Puik werk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 gronk

@47: ‘amazon mechanical turk’ HIT: ‘postings schrijven op een vuig links blog, minimale lengte 300 woorden, 0.30 dollar per reactie’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Hannes Minkema

Ik zou dit pas een serieus probleem vinden als Kamerleden, al of niet van linksen/rechtsen huize, per definitie moesten opstappen (‘om zichzelf te rehabiliteren’) zo gauw ze door iemand in een slecht blaadje worden geluld met ongeverifieerde aantijgingen.

Moet Kamerlid X weg? Schrijf op GeenStijl.nl dat hij een kinderlokker is, knip wat in ‘uitgelekte e-mails’ en hup, weg is X.

Moet Kamerlid Y foetsjie? Roep op Joop.nl dat hij met z’n tengels in de kas heeft gegraaid, doe er foto’s van zijn nieuwe te dure huis en dito auto bij, en hup: weer een Kamerlid minder.

Alles onder het mom van ‘die vieze vuile onbetrouwbare politici’.

Zou Nederland wel varen bij dergelijke ‘mores’? Ik moet er niet aan denken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Share

Doe dat dan ook niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Abjectief

“Peter wordt ook beschuldigd van betrokkenheid bij de vermoede ontvoering van drie minderjarige kinderen die Kluijver al terugbezorgd zou moeten hebben bij zijn Engelse ex. Waarom daar zo’n ophef over wordt gemaakt, is een raadsel. Kinderen ontvoeren door ex’en (meestal moeders) gebeurt aan de lopende band, is één van de zwaarste en meest voorkomende misdaden in Nederland, dus daar kraait geen haan naar”

Naar fietsendiefstal kraait ook geen enkele haan, het blijft echter diefstal. En in tegenstelling tot iemands fiets is een kind niet vervangbaar.
Ze is Kamerlid….
een voorbeeldfunctie….
een vertrouwensfunctie….

aftreden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 bvdbos

Sinds Des Duivels etc hier hun braakselen neerleggen zie ik Monade nog maar weinig. Stiekum een verbeterde versie van Both?

 • Vorige discussie