Prijs | Kwart miljoenste comment

Binnenkort gaat ie gegarandeerd vallen: het kwart miljoenste comment!

wijnofazijnEn om dit te vieren krijgt u hooggeëerde 250.000ste reaguurder* een prijs. Wie het kwart miljoenste comment op Sargasso reaguurt wordt direct voor de meest existentiële keuze geplaatst die een reaguurder maar kan krijgen: wordt het wijn óf azijn? Ondanks dat de uitvinding van het weblog met haar openbare commentaarvelden het azijnpissen tot volkssport nr 1 heeft verheven zien wij ook dat menig Sargassaal reaguurder daarentegen juist klare wijn schenkt. Wijn met een robuuste afdronk, een ondertoon van ironie, een vleugje zelfspot die in de verte doet denken aan een veld van bosviooltjes en met een immer herkenbare klassiek eikenhouten nasmaak. Of u doet tenminste een verdienstelijke poging oude wijn in zo mooi mogelijke nieuwe zakken te verpakken. En dat dient gevierd te worden!

Dus, reaguur onverdroten voort en de keuze is misschien wel aan u: wordt het Balsamicoazijn of Chateau Mooi? Als de winnaar op geen van beide producten prijs stelt kan hij/zij de prijs doorgeven aan nr 250.001, net zo lang totdat er wijn of azijn geschonken wordt. Proost op de Kunst van het reaguren!

* Sargasso bloggers zijn uitgesloten van deelname.

 1. 2

  Moeilijk nu nog iets inhoudelijks te posten met al die DRUK. Druk om maar iets te posten om die overheerlijke fles balsamico azijn te scoren.

  Blijft de winnaar overigens wel Anoniem?

 2. 3

  Of je laat het wijn of azijn afhangen van de inhoud van de post 250.000. Een azijnpisser verdient alleen azijn natuurlijk ;-)

  Wat doen jullie trouwens als reactie 250.000 niet zo fotogeniek blijkt? Net als het Anne Frankhuis de meest fotogenieke reactie van die dag tot 250.000 verklaren?

  @2: Bedenk anders dat binnenkort een rekkelijk begrip is. Misschien is dat pas volgende week…

 3. 5

  #4; het Sargassale commentaar systeem kan alleen comments aan met een nummering van zes cijfers decimaal. Is iets met computers. Weet ik ook niks van, hoor. Maar het commenten stopt ook bij de 999.999.

 4. 6

  @Anoniem Het aantal gemodereerde reacties zou niet echt een grote afwijking opleveren (iets van 100 in 4 jaar).
  Het komt vooral door het aantal spamreacties dat inmiddels weer verwijderd is. Dagelijks tientallen.

 5. 19

  Warempel, ik heb mijzelf aangewend daar overheen te lezen want normaal staat daar altijd iets over stemmingen in de tweede kamer of zo?

 6. 28

  Blogger-comments tellen dus niet mee, begrijp ik? Nou Steeph, ga maar vast alle jaren terugrekenen wat er aan ongeldige comments moet worden afgeboekt…
  En persoonlijk produceer ik liever azijn, dan dat ik het moet nuttigen. Voor een kratje bier had ik nog wel een andere nick aan willen maken ;-))

 7. 29

  De top25 reaguurders van 2009 (tot nu toe), top reaguurders zorgen maar voor een deel van de bulk aan commentaren die binnenkomt, ik tel drie redactieleden, het zijn echter vaak wel kwalitatief goede reaguurders die dus opvallen.

  1 larie 698
  2 Bismarck 667
  3 Steeph 597
  4 mescaline 507
  5 HansR 460
  6 JSK 423
  7 gronk 404
  8 S’z 403
  9 Carlos 392
  10 KJ 382
  11 Anoniem 350
  12 su 309
  13 klaplong 292
  14 Rene 279
  15 Peter 250
  16 Martijn 247
  17 MP 237
  18 gbh 232
  19 Maxm 232
  20 Hemaworstje 225
  21 Bismarck 192
  22 zmc 189
  23 Crachàt 188
  24 DrBanner 179
  25 Yevgeny Podorkin 174

 8. 37

  Potdorie. Altijd neem ik me weer voor om meer te commenten, maar dan krijg ik weer last van dingen als een sociaal leven. Eens kijken of ik dat dit weekend buiten de deur kan houden!

 9. 39

  Jeetje, ben je er even niet mis je bijna een flesje!

  En inderdaad Bismarck, bizar!
  Maar houdt vol, die fles komt je toe hoor.

 10. 44

  @43: het is maar wat je niks mis mee vindt. Hij gaat straks kapot! Dat straks “pas” over 5 miljard jaar is, is geen argument inzake.

 11. 46

  Overigens..gratis ? en het wordt druk neder land ten voeten uit.

  Ooit:

  Congres in Sendai (Japan). Gaat zo:.staan prachtige houten tonnen met sake gevuld. Voorzitter doet welkomspraatje. Ieder met vierkanten houten “glas” in de hand, de sake is gratis.

  De voorste rijen waren gevuld met slechts en dan slechts nederlanders, want gratis.

  Glimlachje op hoofd voorzitter. Slaat met brute kracht (dat gaat zo daar, een ritueel) de bovenkant van de tonnen kapot.

  Sake spuit in het rond en de nederlanders die daar vooraan stonden te dringen.zijkesnat

  Humor, ik moet er nu nog om lachen.

 12. 51

  Beste mensen, dames ook, hoewel ik dit draadje met plezier volg, zie ik liever een precisiecomment dan dit massabombardement.
  Wie is in staat stil te zijn en toe te slaan op exact het juiste moment?

  Ik weet niet of de redactie dat in de gaten kan houden, maar voor degene die daar in slaagt, wil ik de prijs wel met een bonus verhogen (voor de azijnkampioen een zakje koolsla, voor de wijnwinner een plankje assorti kaas).

 13. 52

  @49 Auf Deutsch: Die Sonne, Der Mond
  Das Meer: de zee, Der See: het meer
  Maar dan wel weer Nordsee en Ostsee
  Daar zijn ze de weg dus ook al kwijt.

 14. 53

  @Larie
  Jazeker, je kunt zo emigreren hoor :)

  @Peter
  Wie is in staat stil te zijn en toe te slaan op exact het juiste moment?

  Vermoedelijk niemand maar wat wil je er mee bereiken? Eigenlijk had ik dit comment in tweeën moeten splitsen natuurlijk. Nu ja, dat heb je dan toch bereikt moet je maar denken ;)

 15. 57

  Vandaag op de org voor een verbaasde franse dame geciteerd (ik ken maar een Frans gedicht, deze dus)

  Le ciel est, par-dessus le toit,
  Si bleu, si calme !
  Un arbre, par-dessus le toit,
  Berce sa palme.

  La cloche, dans le ciel qu’on voit,
  Doucement tinte.
  Un oiseau sur l’arbre qu’on voit
  Chante sa plainte.

  Mon Dieu, mon Dieu, la vie est là,
  Simple et tranquille.
  Cette paisible rumeur-là
  Vient de la ville.

  –Qu’as-tu fait, ô toi que voilà
  Pleurant sans cesse,
  Dis, qu’as-tu fait, toi que voilà,
  De ta jeunesse ?

  En..vroeg ik, wie zegt dat. Wist ze niet. Het is een gevangene die in zijn cel door het boven raam naar de hemel (lees vrijheid) kijkt.

  Mais non? ..ik steeg ff mijlenver :)

 16. 62

  Inzet plaatje = beeldcrypto

  Links (/seth): rood(/seth) in groen(/seth) jasje, te veel geeft hoofdpijn
  Rechts (/seth): roze(/seth) in doorzichtigheid (/seth), te veel geeft zure bek

  Links = Sargasso
  Rechts = de buren van GS

 17. 70

  @52: Ha nee, See is het echte Germaans voor zee, Meer is import vanuit het Frans. Omdat de Germanen de Nordsee en de Ostsee al ontdekt hadden voordat Frans fashionable werd, bleven die See, alle zeeën die ze later tegenkwamen werden Meer.

  @49: Ja ik had inmiddels mijn alfabetische deficiëntie ook al ontdekt op van Dale.

  @48: Misschien neem ik wel meer offence aan semi-analfabeet dan aan sexist (dat laatste wil ik best toegeven).

 18. 84

  Zie mij daar in #3 toch de redactie al helemaal in de smiezen hebben. Ze zitten nu gewoon te wachten op de meest fotogenieke reactie van vanavond om die tot 250.000ste te bombarderen!

 19. 99

  Of heel veel bier drinken. Het nadeel daarvan is dat de 250.000e comment dan of in een flamewar valt, of dat je een of andere bezopen comment maakt. En om nou bekend te staan als de tong80 van sargasso…

 20. 102

  Ik heb het bier in ieder geval alvast in huis gehaald: Een sixpack Duvel, dat moet toch garant staan voor bezopen comments, als ik ze op krijg…

  @98: Ik zeg half 3 vannacht.

 21. 111

  Mij een biet. Ik zit midden in Theophanes en Lucianus. Die hebben 20 sargasso’s en 100 foks in hun fuiken. Bijvangst hè ?

 22. 115

  Blijkt mijn blindheid het helemaal verkeerd gezien te hebben en zitten we gewoon nog een heel eind (ongeveer 5000) af van die 250000.
  Zucht. Misschien tijd voor een ontbloggingskuur.

 23. 119

  @119: Ooit heb ik hier gecomment (weet niet hoevvelste dat was en wanneer) dat je een geschikte kandidaat voor een politieke partij was. Dat trek ik nu terug.
  Dat je er een paar cijfertjes naast gekeken hebt, maak je toch niet openbaar als de hype eenmaal loopt? Behalve de redaktie en de AIVD houdt toch niemand je tellertje in de smiezen?

  En of dat dan niet zo integer is? Je zou kunnen stellen dat je een volk, zo hevig belust op wijnazijn en daar de halve weekagenda aan opoffert, niet wil teleurstellen. ;-)

 24. 120

  Wat Peter zegt :))
  Gewoon een flesje uitdelen en erg stil blijven bij de werekelijk 250k-ste comment.
  Kan nu niet meer natuurlijk.
  Nu willen we een accountantsverklaring :)

 25. 121

  Ja, had het zelf eigenlijk allang door: Ouwe verkoperstruc.”Zolang de voorraad strekt”, de ijsverkoper op het strand met trommel om nek “De laatste vier” en dan het ijs niet aangesleept krijgen weettuwel, of als de jackpot bingo of lotto erg hoog staat: “Speel vlug mee hij gaat binnenkort vallen”. En maar kopen en maar kopen…en maar stomme nutteloze comments dumpen waar jullie je dus ook vrolijk aan verlekkerd hebben. Voor een flesje sjampoepel van een knaak en een eervolle vermelding. Maar vooral voor het ego hè. Jawel. Waar jullie dan vast trots mee rond gaan lopen paraderen. Straks, op konininnedag. Zodat iedereen kan zien dat jullie tóch nog ergens nut hebben…

  Haha, zijn ze er allemaal ingetuind.

 26. 122

  Van BMW doen ze in de radiospotjes of er voor hen helemaal geen crisis is. En waarom. Iets met kwaliteit, milieu, TCO.

  Sterke truc, met een stalen smoel dure auto’s verkopen waarmee jij ook de crisis de baas bent.

 27. 123

  Du le moment dat ik dacht: “Wie zou nu buiten ik nog meer door kunnen hebben dat sargasso ouwe verkooptrucs gebruikt om meer comments te trekken?”….kwam ik tot 1 naam: mescaline.

  Hoe is het mogelijk he.

 28. 124

  @123 Iets ontgaat me aan je comment. Wat heeft dit topic met BMW te maken? Of is ook Sargasso geraakt door de crisis? Of hebben ze hier een radiospotje gemaakt? Wat?

 29. 128

  #122 heeft natuurlijk gelijk, meer nog met dat filmkwishotel zal het niet anders zijn … zonder paraplu voor de deur van een vochtig krocht zal staan Bzkrt, Dinges of Lothar M.

 30. 130

  @130: Ja! Het lijkt nu wel een massasprint, waar overigens de nodige renners over de dranghekken kukelen.
  Woprdt nog lastig te bepalen wie de winnaar zal zijn: GC die de sprint heeft aangetrokken of de knechten die het werk doen…

 31. 131

  Hm, zit het nog eens na te kijken. Ik schat dat we er nog ruim 2000 van af zitten. Kan de boekhoudert van de redactie uitsluitsel geven?