De Vegetarische Slager reageert op Kamervragen

Het briljante antwoord van de Vegetarische Slager op Kamervragen over zijn producten. CDA Kamerlid Jaco Geurts vond benamingen van vegetarische producten misleidend en stelde dat de Vegetarische Slager meelifte op ´het goede imago van de vleessector´. Geurts diende vervolgens Kamervragen over vegetarische kipspiesjes in. Kijk naar de reactie de Vegetarische Slager die met humor het klagende Kamerlid de hand toereikt (vanaf 0.55 wordt het hilarisch).

  1. 7

    Een schnitzel kan gemaakt worden van kalfsvlees (traditioneel in Duitsland, Oostenrijk, Italië), of van varkensvlees (goedkoop alternatief), of tegenwoordig ook van kip, kalkoen of ander vlees. Waarom dan niet van soja of lupine?

    Idem, woorden als gehakt of worst duiden op vorm of structuur die gemaakt kan worden van rundvlees, varkensvlees, kippenvlees, of een willekeurig ander denkbaar stuk vlees, waarom dan niet van een boon?

    Als ik als vegetariër echter “kipstuckjes” of “kipstukcjes” zie, dan ga ik wel even de ingrediënten checken want het woord “kip” als directe verwijzing naar een diersoort, dat klinkt wel behoorlijk niet-vegetarisch.

  2. 10

    Wat een hypocrieten, vlees eten en de reclames die daar mee gepaard gaan dat is pas misleidend. lachende koeien, blije kalfjes, terwijl het een grote barbaren cultuur is, met dierenleed en dood en verderf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren