1. 2

  Prima, dan moeten ze de hele West-Bank annexeren en alle Palestijnen daar de Israëlische nationaliteit en volwaardig burgerschap geven.

  Maar de grap is dat Joodse Israëli’s het zo geregeld hebben dat de Israëlische nationaliteit niet bestaat (men heeft ook als Israëli de Joodse, of Arabische of Druzische of x-nationaliteit en is verder ingezetene), en dat Arabieren systematisch gediscrimineerd worden, zoals kleurlingen ooit in Zuid-Afrika.

 2. 3

  @2: Ik denk dat je de Israëli’s nog onderschat. De “thuislanden” die ze de Palestijnen laten worden steeds kleiner gemaakt, terwijl er ook allerlei pesterijen worden aangebracht, om het leven erin onmogelijk te maken. Het uiteindelijke doel is de Palestijnen uit het grootste gedeelte van de West Bank weg te knijpen (Palestijnen die de West Bank voor studie of werk verlaten, lopen ook het risico er niet meer ingelaten te worden). Het uiteindelijke doel is niet apartheid, maar etnische zuivering.

 3. 4

  Ik weet het Bismarck, ik weet het. Daarom wind ik me ook zo op over die ziopropagandisten die iedere keer de zwarte piet bij de Palestijnen leggen en roepen dat zij geen vrede willen.

  Die propagandisten faciliteren dit proces ideologisch.

 4. 5

  Joden bouwen huizen in wat al drieduizend jaar de belangrijkste Joodse stad is.
  Wereldschokkend nieuws.

  Veel interessanter natuurlijk dan het nieuws vandaag dat 19 Palestijnen zijn doodgeschoten, zonder dat er Joden bij betrokken waren.

 5. 6

  @5 En nu is Ariel opeens de belangrijkste stad. Misschien kan je het ruilen tegen Jerusalem.

  Komt het dan nooit in die bolle kop van je op dat het misschien wel zo netjes en logisch zou zijn om gewoon te accepteren dat jullie binnen de grenzen moeten blijven van dat stuk land dat jullie ooit van de VN/UK cadeau hebben gekregen?

  Wat nou al 3000 jaar Joods? Als ze ergens 3000 jaar geleden dezelfde mallote verhaaltjes lazen, geeft jou dat het recht om er een huis te bouwen? Christendom en islam zijn toch ook alleen maar afsplitsingen van precies hetzelfde geloof? Bij een afsplitsing vervalt je recht op huizen bouwen???

  Of is het een 3000 jaar oude genetisch band? Iets met erfrecht of zo? Misschien kan ik ergens in Kenia nog een mooi heuveltje claimen. Het schijnt dat een verre voorvader van me ooit daar heeft gewoond.

  sorry. ik begin me een beetje kwaad te maken. misschien moet ik dit onderwerp voortaan ook maar een beetje mijden.

 6. 8

  @6 Christendom en islam zijn toch ook alleen maar afsplitsingen van precies hetzelfde geloof
  Een gebrek aan fantasie kan je niet ontzegd worden.

 7. 10

  Waarom reageren die provocateurs van likoed eigenlijk.De leugens en afleidingstactieken zijn zo doorzichtig dat het gewoon zielig wordt.Dat werkt misschien op die abjecte sides van sympatisanten maar hier is het volkomen misplaatst

 8. 11

  Was de Westbank ( al had het toen een andere naam) niet al een stuk grondgebied dat Israël bij wijze van verzoening aan de Palestijnen afgestaan had. Maar misschien ben ik verkeerd geïnformeerd.

 9. 12

  Ah Likoed Nederland @5, een beetje poenerig lopen doen dat Palestijnen niet alleen door Israeliers worden afgeknald? Voelt het lekker??
  Waar is toch die webzite van jullie waar ik mijn bagger kan neerflikkeren?

 10. 13

  @ Bontenbal,

  Ik geloof wel degelijk dat Israël vrede wil, degene die de Oslo akkoorden steeds saboteerde was Yasser Arafat en heeft Israël niet de Gaza strook overgedragen aan de Palestijnen? Het zijn de Arabieren die vanaf de stichting van de staat Israël dwars gelegen hebben en vinden dat in hun regio géén Zionistische staat mag zijn. Maar ik denk dat het eerder gaat om het feit dat Israël een democratische staat is, dat staat in geen enkel Arabisch woordenboek. Democratie is in die landen ondenkbaar.

 11. 14

  @10. Ik denk dat ze hun eigen verhaaltjes geloven.

  Of ze proberen ons allemaal antisemmiet te maken om daarmee aan te tonen dat het heel belangrijk is dat er een nog veel groter, veel Joodser en veel beter beschermd Israël gemaakt wordt. Maar zo makkelijk krijgen ze mij niet aan het generaliseren. Daar zullen ze wat beters voor moeten verzinnen.

 12. 16

  @5: Joden bouwen huizen in wat al drieduizend jaar de belangrijkste Joodse stad is.

  Dat is opmerkelijk knap voor een stad die pas drieëndertig jaar bestaat.

 13. 17

  @16; scherp gezien, Bismarck.

  Maar ik snap het wel: Likoed Nederland is in de war met de uitbreiding in Jeruzalem, waar Abu Pessoptimist een paar dagen geleden over berichtte.

  Likoed NL knipt en plakt dus zijn hasbara-kreetjes onder artikelen zonder ze daadwerkelijk te lezen. Koppensnellen en dan posten!! 5 cent per woord, dus er moet doorgepeesd worden.

  Ach ja, met al die bouwprojecten voor Joden door Joden op de Westbank, valt het ook nauwelijks meer uit elkaar te houden, gnagna….

 14. 18

  @Bismarck,
  Toch maar eens in de geschiedenis duiken, op het moment dat de staat Israël gesticht werd woonden er in Jeruzalem 100.000 Joden en bijna 50.000 Arabieren. Ik ga ervan uit dat ze ook allemaal in woningen leefden die echt niet de laatste drieëndertig jaar gebouwd zijn.

 15. 20

  @19 Tja, het staat toch echt met koeienletters in die kop: ‘…in nederzetting diep in Palestijns gebied’.

  Dus zelfs als iemand begint te zwatelen zonder het linkje aan te klikken en te lezen, zou men als diegene enkel de kop snelt, moeten kunnen snappen dat het niet over de Joodse omcirkeling van Oost-Jeruzalem gaat.

  Maar ze lezen niet, die pro-zionistische papegaaien. Ze willen gewoon hun puntje scoren, en slaan dan een tennisbal naar een basketbalnet.

 16. 23

  Wordt het niet ietwat bespottelijk, dat gehak op elke nieuwbouw in Israel? Vinden de Palestijnse Arabieren Ariel “bezet gebied”? Ja, natuurlijk, zij vinden geheel Israel Bezet Palestina en dus kan Israel niet anders dan gewoon doorleven op hoop van meer zegen.
  Is bouwen een oorlogsmisdaad? Wanneer de bouw Israel betreft dan ja, natuurlijk. Assad vermoordt zijn eigen burgers in Syrie, heel de Arabische wereld staat in brand en dat is allemaal niet erg. Israel BOUWT AL WEER EEN HUISJE. Foei.

 17. 24

  “Wordt het niet ietwat bespottelijk, dat gehak op elke nieuwbouw in Israel?”

  Ik weet niet waar jij denkt dat de grenzen van Israël lopen – vallen die samen met het rijk van Saul, van David of van Salomo? – maar de laatste keer dat ik op Google Maps keek lag de Westelijke Jordaanoever toch echt buiten Israël.

  Niemand heeft hier problemen met nieuwbouwprojecten ín Israël. Men heeft moeite met kolonisatie en annexatie van Palestijns grondgebied door Israël via nieuwbouw buiten Israël.

  “Is bouwen een oorlogsmisdaad?”

  Volgens het IDF wel, want die vernielt aan de lopende band huizen van Palestijnen omdat die “illegaal” zouden zijn of vanwege “militaire overwegingen”.

  Verder is een poging tot annexatie van militair bezet gebied door er een uitheemse bevolking te implementeren gewoon in strijd met het internationaal recht.

 18. 27

  @23: “Is bouwen een oorlogsmisdaad?”

  Ik weet niet waar je woont, maar stel je eens voor dat er zo meteen een kolonne Duitse tanks je straat komt binnenrijden, ze schieten je huis kapot en bouwen op de ruines huizen voor Duitsers. Jij mag je eigen straat niet meer in en als je het toch probeert, dan staan daar die Duitse militairen om je tegen te houden/neer te schieten.

  Zou je dat beschouwen als een oorlogsmisdaad?

 19. 30

  @28: Precies!

  En misschien is er ook nog wel een oud Germaans boek te vinden waarin staat dat de straat van Wiesje toebehoort aan de ideologische (niet perse genetische) nazaten van de toenmalige bewoners.

 20. 32

  @24 De ‘Palestijnen’ zijn hier de uitheemse bevolking. Van ‘kolonisatie’ is geen sprake en militaire overwegingen zijn volstrekt legitiem. Bovendien bestaat er niet zoiets als ‘internationaal recht’.

 21. 34

  @32; Zelfs als die Palestijnen pas in 1920 of 1930 naar Palestina zouden zijn getrokken – wat jij dan demografisch mag hardmaken, dat de meerderheid van de Palestijnen immigranten uit de regio zijn -; dan nog geldt dat ze inheemser zijn dan bijv. Amerikaanse Joden die in 1950 naar Israël zijn geëmigreerd.

  Maar los daarvan: in 1882 woonden er volgens Ottomaanse volkstellingen 310.000 mensen in Palestina waarvan er 25.000 Joods waren (en een fors deel van die 25.000 was in de loop van de 19e eeuw daar naartoe geëmigreerd vanwege een messiasverwachting).

  Dus het lijkt mij dat de Arabieren al meer dan duizend jaar de dominante bevolkingsgroep waren in Palestina.

  Vervolgens komen er in de loop van de eerste helft van de 20e eeuw hele volksstammen Europeanen naartoe, en draaien de nationale aspiraties van de Arabieren de nek om.

  “militaire overwegingen zijn volstrekt legitiem.”

  Als dat het argument is, kan ik ook wel beweren dat het afschieten van veredelde kachelpijpen op burgerwoningen in Sderot “volstrekt legitiem” zijn, want dat gebeurt ook vanuit “militaire overwegingen”.

  “Bovendien bestaat er niet zoiets als ‘internationaal recht’.”

  Beetje raar dat wij in Scheveningen allerlei oorlogsmisdadigers hebben zitten die voor het Joegoslavië-tribunaal, het Rwanda-tribunaal, e.d. moeten verschijnen bij het International Court of Justice te Den Haag.

  Dat zijn dan blijkbaar schijnprocessen, aangezien de juridische basis voor dergelijke ‘rechtspraak’ ontbreekt.

  En dit…

  http://en.wikipedia.org/wiki/International_Criminal_Court

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sources_of_international_law

  … is kennelijk allemaal gelul.

 22. 35

  @34: ‘Zelfs als die Palestijnen pas in 1920 of 1930 naar Palestina zouden zijn getrokken – wat jij dan demografisch mag hardmaken, dat de meerderheid van de Palestijnen immigranten uit de regio zijn -; dan nog geldt dat ze inheemser zijn dan bijv. Amerikaanse Joden die in 1950 naar Israël zijn geëmigreerd.’

  Maar ze krijgen in hun jeugd verhalen voorgelezen uit een ander boekje. Dat schijnt relevant te zijn.

 23. 36

  @34 Die Amerikaanse joden horen tot een volk dat onvrijwillig uit hun woongebied is verdreven door een buitenlandse bezettingsmacht en hebben alle recht om terug te keren uit ballingschap.
  ‘Internationaal recht’ is een misnomer, want het is niets anders als een verzameling onderlinge afspraken die vrijwillig zijn aangegaan en daarom ook op elk moment kunnen worden opgezegd. Er is daarom geen sprake van een echte verplichting met bijbehorende sancties van een ‘overheid’.

 24. 37

  @28: Je bedoelt “Iers” denk ik. Wij zijn grotendeels afstammelingen van Duitse invallers van later (vanaf circa 200 voor tot 400 na Christus) en dus uitheemse bevolking naar de maatstaven van DSV.

 25. 39

  @36

  Eerste keer dat ik je iets zie schrijven wat in de verste verte iets zinnigs heeft, je opmerking over ‘recht’. Ben ’t helemaal met je oneens maar het is wel een van de thema’s van Plato’s Politeia.

  (Verder ben je een nitwit hoor)

 26. 40

  “Die Amerikaanse joden horen tot een volk dat onvrijwillig uit hun woongebied is verdreven door een buitenlandse bezettingsmacht… “

  Dus omdat de Romeinen 2000 jaar geleden de Joden hebben verdreven (en daarvóór deden de Babyloniërs hetzelfde, en daarvóór de Assyriërs) hebben hedendaagse Joden het recht om Palestijnse Arabieren te verdrijven en ‘Eretz Yisra’el’ etnisch te zuiveren?

  Dus als er morgen Neanderthalers opstaan om Europa terug te claimen dan hebben die het recht om de homo sapiens uit Europa te verdrijven… Makes perfect sense.

  En de Indianen hebben het recht om de katholieken uit Zuid-Amerika en de WASPS uit Noord-Amerika te verdrijven.

  Texas was ooit trouwens Mexicaans grondgebied, dus Texanen eruit, hispanjolen erin… zolang de nazaten van Geronimo tenminste geen claim leggen op dat land.

  “‘Internationaal recht’ is een misnomer, want het is niets anders als een verzameling onderlinge afspraken die vrijwillig zijn aangegaan en daarom ook op elk moment kunnen worden opgezegd. Er is daarom geen sprake van een echte verplichting met bijbehorende sancties van een ‘overheid’.”

  ’t Is jammer dat je nog niet leefde ten tijde van het Neurenberg-tribunaal, want je zou een geweldige advocaat voor de nazi-kopstukken zijn geweest: hé, wat lullen jullie nou? Mijn cliënten hadden helemaal geen internationale afspraak gemaakt dat ze niet aan genocide zouden doen of Europa in een oorlog zouden storten die 20 miljoen doden heeft gekost – en zelfs al hadden ze die afspraak wel gemaakt, dan nog staat het ze volkomen vrij om die op ieder moment op te zeggen. Dit is een schijnproces, want internationaal recht bestáát helemaal niet!

  Kan je me trouwens uitleggen op grond waarvan Israël Adolf Eichmann opgehangen heeft? Hij kan toch moeilijk gehouden worden aan Israëlisch recht in 1961 op grond van dingen die hij tussen 1940-1945 in Duitsland heeft uitgespookt? Tenzij er zoiets zou bestaan als internationaal geldende rechtsnormen – maar ja, die heb jij zo juist het raam uitgegooid.

  Maar.. maar… dan was dat Eichmann-proces en farce en heeft Israël gewoon een moord gepleegd!

 27. 41

  @36 Vertel dat die Palestijnen maar die nu in vluchtelingenkampen zitten.

  Een ‘volk’ heeft geen recht op terugkeer. Mensen hebben dat. Als ik op onrechtmatige wijze uit mijn huis wordt gezet, dan heb ik recht op terugkeer. En mijn kinderen en kleinkinderen misschien ook. Als het betreffende huis er nog is tenminste.

  Mijn kleinkinderen (en latere generaties) hebben niet het recht om ergens anders in Nederland een stuk land af te pakken en er een huis te bouwen. En al helemaal niet om dan ook nog maar eens hele stukken van België en Duitsland te annexeren.

 28. 47

  @46: Ik kan me inderdaad voorstellen, dat als Israël lang genoeg doorgaat met het onderdrukken van Palestijnen, dat dan op termijn het recht op terugkeer naar Israël verwatert. Een recht dat jij ze trouwens volledig ontzegt. Je wil ze zelfs het recht ontnemen om te wonen in gebieden die helemaal niet bij Israël horen.

  Dat verwateren is ook precies de Israëlische tactiek en die werkt vrij aardig. Maar dat neemt niet weg dat het misdadig en onfatsoenlijk is. Naarmate de tijd verstrijkt zijn er inderdaad steeds minder mensen (waaronder Palestijnen) die vinden dat Israël niet gevormd had mogen worden en dat alle verdrevenen terug mogen keren binnen de Israëlische grenzen.

  En als ze zich netjes aan de grenzen van het in ’47 cadeau gekregen land zouden houden, zou ik er inmiddels ook niet veel problemen mee hebben. Zeker niet als de oorspronkelijke niet-Joden gewoon dat land in en uit zouden mogen reizen en er huizen zouden mogen kopen/huren.
  Maar wat Israël doet is zichzelf op misdadige wijze steeds weer nieuwe stukken land toe-eigenen, de niet-Joodse bevolking verdrijven en er zoveel Joden plaatsen dat op termijn ook die stukken land onmogelijk meer kunnen worden afgepakt. En de enige legitimatie die ze daarvoor aanvoeren is een of ander stom sprookjesboek.

 29. 48

  @47 Dat recht wordt ze ontzegd, omdat anderen een sterkere claim hebben van meer dan 100 generaties. Als er geen joods volk (meer) bestond, konden de Arabieren er vrolijk gaan wonen.
  De joden hebben daarom niets ‘cadeau gekregen’, maar zijn simpelweg teruggekeerd naar wat hen vanuit historisch perspectief toekwam. En niet op grond van een sprookjesboek, want daar heb ik ook geen boodschap aan.

 30. 50

  @48

  “wat hen vanuit historisch perspectief toekwam …”

  Dan moet jij kunnen aantonen dat de huidige joden genetisch verwant zijn aan de Israëlieten van tweeduizend jaar geleden en je moet kunnen verklaren waarom in die tweeduizend jaar sommige joden negroïde zijn geworden of een Noord-Afrikaans of Oost-Europees uiterlijk hebben gekregen.

  Dit is echt te belachelijk voor woorden.

 31. 51

  Weet je waar mijn voorouders 100 generaties geleden allemaal woonden? Is al dat land nu van mij? En die Palestijnen komen toch ook niet uit de lucht vallen? Die hebben toch ook ouders en grootouders die ergens woonden? Of is een stuk land eigendom van diegene die het beste is in genealogie?

  Wat een belachelijke onzin om te denken dat je recht hebt op land omdat je voorouders daar ook ooit hebben gewoond. Het gaat nog druk worden in Kenia op die manier.

 32. 52

  Mijn voorouders komen waarschijnlijk uit Langedoc het wordt tijd dat ik ook maar eens wat ga claimen daar want hier in Nederland word ik vreselijk achtergesteld

 33. 53

  @51 Die ‘Palestijnen’ kwamen idd niet uit de lucht vallen. Als die nu eens teruggingen naar waar ze wel uit kwamen vallen was het hele probleem opgelost. Dat ze daartoe niet bereid zijn, geeft aan dat ‘land’ slechts een drogreden is om het conflict in stand te houden.
  Maar goed, ik heb m’n standpunt nu wel voldoende toegelicht, denk ik.

 34. 54

  De mensen die nu Eretz Yisrael claimen stammen overwegend af van bevolkingen die zich tot het jodendom bekeerd hebben in de loop van de geschiedenis, wat het allemaal nog belachelijker maakt als het niet zo tragisch en bloederig was.

 35. 56

  @53

  Nee je licht je standpunten niet toe. Waar komen de Palestijnen vandaan ? Beroep je je op het onzinnige From Time Immemorial van Joan Peters dat in Israël zelf helemaal afgekraakt is ?

 36. 57

  Als daar in 1947 Palestijnen woonden, dan kwamen ze daar toch vandaan? Of zijn het een soort zalmen? Trekken ze ieder jaar naar Europa om te paren en komen ze dan pas naar Israël?

  En de Joden kwamen toch ook helemaal uit Egypte gelopen?